Dodaj do ulubionych

Babka ajerkoniakowa

16.06.11, 10:34
Przepis na babkę ajerkoniakową, polecam gorąco

Składniki:

1/2 kg mąki
20 dag cukru (1 szkl.)
20 dag masła
5 jaj
1 mały proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki)
1 cukier waniliowy
1 szklanka ajerkoniaku



Przygotowanie:

Miksujemy cukier, masło, jajka. Po doprowadzeniu tych składników do gładkiej konsystencji powoli zaczynamy dolewać ciurkiem ajerkoniak – ciągle miksując. Na sam koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym do 180 st. C piecu przez ok. 1 godzinę. Smacznego.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka