Gość: anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 13:10 nie tylko obiad ale też przekąski awaryjne!!! Szybkie i smaczne!! www.danianaprzyjecia.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: manta Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 07:23 Tiaaa, pod koniec miesiaca, kiedy to juz zostalo mi kilka zl, skocze do sklepu po ,,winiacza,, i pieczarki, nastepnie zrobie kluski kladzione, czesc napoju do gara, druga do gardla...bo jutro,to juz tylko na kaca bedzie mnie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Uwaga! Obiad awaryjny! 20.06.12, 16:25 Co podać do stołu, gdy przyjdą goście, a w domu nic nie ma? Świeżo upieczoną indyczkę pokrajać w plasterki, wyłożyć na półmisek, ubrać kaparami i sałatą z pomidorów. Funt łososia, trzy pudełka sardynek, szczupaka na zimno, pasztet ze zwierzyny i kilka śledzi marynowanych, zimne mięsa – rozłożyć na półmiskach i rozstawić na stole. Kilka butelek wódki i wina, trochę owoców, czarna kawa i likiery – i ta zaimprowizowana naprędce kolacyjka zadowoli najwybredniejsze gusta. I wystarczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manta Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 07:25 Czty to moze wizja skromnego poczestunku Pani Cwierciakiewiczowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Tuwim + Słonimski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 19:31 Nie, to Tuwim + Słonimski "W oparach absurdu". Jak na panią Ćwierciakiewiczową to w/w poczestunek zdecydowanie za skromny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnA Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: 46.183.209.* 13.08.12, 17:33 autor: Słonimski/Tuwim - zapomniał Pan dodać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 28latek Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.plock.mm.pl 20.06.12, 16:33 masz męża ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.multi-play.net.pl 28.06.12, 21:31 tego sie czytac nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
strega_aradia Uwaga! Obiad awaryjny! 29.06.12, 00:34 Jasne, kiedy nie mam ochoty ani środków, akurat miałam w domu kurczaka, kolendrę i serek śmietankowy. Nie wspominając o tortillach. Powiedzcie, jak przyrządzić obiad z ryżu, makaronu, puszki tuńczyka i zapomnianego kawałka żółtego sera, mądrale ;) To każdy może mieć w kuchni, a nie kolendrę i kurczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.cable.mindspring.com 29.06.12, 01:03 A to zalezy co kupujesz. Ja zawsze mam pelno kury w zamrazarce wiec jak sie wszytsko zje to zawsze mi jakas kura zostaje.No i ze wzgledu na to gdzie mieszkam torillle i kolendre mam w domu czesciej niz chleb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustlik Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: 62.205.104.* 29.06.12, 10:34 Zakładając jednak że przeciętny czytelnik tej strony to Polak i raczej nie ma w domu kolendry (całkiem zresztą mało w Polsce popularnej) i tortilli (również) dodam jeszcze ser Cheddar :) (tak mam zawsze w lodówce:) Odpowiedz Link Zgłoś
andi009 Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 09.11.12, 15:18 Jeśli masz to czym przyprawić, ewentualnie jakieś warzywo, to na pewno ryż/makaron + tuńczyk + żółty ser dadzą się wykorzystać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 18:27 ja tam w razie bidy to naleśniki z pasztetową i barszczyk z torebki albo makaron z twarogiem i z cebulą uduszoną na oleju lub z boczkiem.I to jest tania kuchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
matka26polka Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 16.07.12, 09:14 Najlepsza i najszybsza da zrobienia jest wodzionka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspertznawca Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.205.102.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.12.12, 13:59 No to prawda z wodzionką :) ale chyba najszybszy obiad to obiad gwizdany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosinka Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.12, 21:57 Mi pomogły przepisy z "Twój przepis na zdrowie" oraz "Szybko, łatwo, smakowicie" z IMP Odpowiedz Link Zgłoś
albigo75 Uwaga! Obiad awaryjny! 25.07.12, 09:50 A kto Wam marudy napisał, że to tanie dania !? Mają byc szybkie, gdy wracasz z pracy i niczego nie zrobiłaś wczoraj. Makaron z tuńczykiem lub tortille świetnie sie nadają. Zamiast kolendry wolę pietruszkę, trzymam posiekaną i zamrożoną. A jak nie masz pracy/studiujesz to masz mało pieniędzy ale więcej czasu, możesz więc zrobić pierogi ruskie lub z podrobami, zupę grochową itp. dania z mąki, roślin strączkowych i taniego mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drewko Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.play-internet.pl 03.10.12, 18:21 Posiłek na "koniec miesiąca", kiedy jak sam autor stwierdził nie ma się zbytnio pieniędzy, a w przepisie białe, wytrawne wino... Co? Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 04.10.12, 12:53 Kasza gryczana z sosem z bryndzy, smietany i boczku z cebula. Nie dosc ze tanie to jeszcze smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgo Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: 212.160.236.* 08.02.13, 15:10 Mnie osobiście rozwalił likier pomarańczowy "1 łyżka likieru pomarańczowego (np. Cointreau)", który kosztuje grubo ponad 40 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.aster.pl 08.11.12, 16:02 Ale na czym mam to usmażyć, jeżeli, jak sam autor stwierdził, naczynia zalegają w zlewie i dopiero posiłek ma mi dostarczyć energii, aby je pozmywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biochemik Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.11.12, 10:20 kurczak z serem nikogo nie wzmocni. Co najwyżej można się nim najeść - ale żadnego wzmocnienia nie będzie bo białka mleka blokują wchłanianie kluczowych dla życia mikroelementów. Odpowiedz Link Zgłoś
brill3r Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 13.11.12, 08:42 Czyli co? Mówisz, że nie należy łączyć nabiału z innymi grupami pokarmów? Czy tylko z mięsem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ili Re: Uwaga! Obiad awaryjny! IP: *.aster.pl 18.11.12, 20:20 "8 jajek 1 duża cebula (albo 2 średnie) 1 filiżanka oliwy 1 łyżeczka soli pieprz Ziemniaki obierz i pokrój w cieniutkie plasterki." HAHAHAHA! Odpowiedz Link Zgłoś
kuczkaka Re: Uwaga! Obiad awaryjny! 13.02.13, 08:19 proponuję szybki makaron z pesto! Odpowiedz Link Zgłoś