vichta
23.04.14, 13:40
Witam na forum kuchennym :)
Moze ktos mnie poratuje. Mialam przepis na sernik bez spodu, bardzo stary, pieklam go juz jakies 25 lat temu. Ale ostatnio przepis mi sie zagubil, a ja nie pamietam dokladnie skladnikow i proporcji. Wiem, ze bylo tam 1,25 kg sera, 9 jajek, chyba 3/4 kostki masla, do tego budyn, proszek do pieczenia i cukier. Moze jeszcze cos, ale nie pamietam. Wszystkie skladniki mieszalo sie razem, oprocz bialek, ktore ubite dodawalo sie na samym koncu. Rosnie dosc mocno podczas pieczenia, a potem stygnac troche opada, ale pozostaje bardzo puszysty i soczysty. Mam ochote go znowu upiec po dosc dlugiej przerwie, ale obawiam sie, ze moze mi nie wyjsc, bo cos pomyle, albo czegos nie dodam.
Chodzi mi konkretnie o ten przepis, nie zaden inny.
Z gory dziekuje za pomoc :)