Dodaj do ulubionych

Lepiej zjeść w domu czy na mieście?

24.04.14, 13:37
Gdzie taniej?

Gdzie jecie ? Gdzie taniej ? Mają rację ?
Obserwuj wątek
    • skyfall001 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 25.04.14, 10:44
      Zawsze jem w domu, bo jest taniej, zdrowiej oraz więcej. Mogę tam również jeść tak jak mi się podoba i czym mi się podoba w przeciwieństwie do przebywania w restauracji.
      • filip.skrupski.stunter.13 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 24.10.14, 13:04
        siema
        • filip.skrupski.stunter.13 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 24.10.14, 13:07
          lepiej w domu czy na mnieście

• gosza1234 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 24.10.14, 13:15
            Lepiej jeść w domu. Na mieście więcej zapłacisz. W domu spędzisz miły czas z rodziną. Na miasto zaproś dziewczę ;) :D Myślę, że pomogłam :D ;D
        • filip.skrupski.stunter.13 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 24.10.14, 13:11
          składniki:
          ziemniaki 500 g
          mąka 5 łyżeczek
          jajko 1 sztuka
          masło 1 łyżka
          Natka pietruszki 1 sztuka
          sól 1 sztypta
          sposób przygotowania;
          ugotuj ziemniaki
          ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zieli w maszynce do mięsa.
          połącz z mąką i jajkiem, zagnieć w kulę a następnie pokrój na mniejsze porcję .
          utocz wałek grubości palca i pokrój ukośnie kopytka.
          gotuj w solonej wodzie 3 minuty, od wypłynięcia.
          odsącz.
          SMACZNEGO
    • izawsol Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 07.05.14, 20:35
      Witam ,
      Moim zdaniem lepiej zjeść w domu, ponieważ masz pewność co kupiłaś i z czego dana potrawa jest zrobiona . Na pewno wyjdzie Ci to tańszym kosztem niż w restauracji . Wiadomo, że wygodniej jest zjeść na mieście bo nie trzeba nic przygotowywać w domu , ani brudzić garnków :P Jedząc na mieście nigdy nie masz pewności co jesz , czy jedzenie jest świeże i wysokiej jakości . W domu zawsze pewniej!
      Pozdrawiam
      • ernest31 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 11.05.14, 19:25
        To zalezy od twojej kondycji finansowej. Skoro jednak pytasz to sadze, ze w twojej sytuacji lepiej w domu.
    • mary-sia19 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 05.08.14, 12:06
      Nie widzę problemu jedzeniu na mieście w zaufanych miejscach, gdzie nie dają najtańszego g... ale jak takowych nie znasz to lepiej jedzą domu;)
    • wiktoria53 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 18.08.14, 06:44
      W domu. Wiadomo z czego, jak i w jakich warunkach przyrządzone. Poza domem to tylko leniwe pierogi :D
    • mmagi Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 20.08.14, 09:40
      zależy co?
    • grzesko34 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 21.08.14, 13:37
      a da się zjeść dobrze i tanio w dużych miastach :)
    • agnieszkaslow Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 02.09.14, 10:26
      ja wolę jeść domu :) chociaż jak mam bardzo leniwy dzień i nie chce mi się gotować to zdarza mi się wyskoczyć na miasto.
    • alexand.ra2014 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 24.10.14, 12:32
      Od dawna wiadomo,że jedzenie w domu jest zdrowsze.Najlepsze obiadki mamy lub babci:)Choć nie zawsze mamy czas.Dlatego jeśli chcemy zjeść na mieście to wybierzmy coś zdrowszego.Takie jest moje zdanie i nie wszyscy muszą się z nim zgadzać.
    • Gość: lana Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? IP: 91.189.31.* 24.10.14, 15:08
      W domu
    • romantyk999 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 08.07.15, 09:32
      :) Ja wolę samemu przygotować danie w domciu :) gdyż uwielbiam gotować :) czasem zdarza się wyskoczyć na miasto posmakować innej kuchni :) a gdzie taniej hhhhmmmmm..... te same koszta :)
    • linka-mj Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 29.07.15, 12:20
      wydaje mi się, że na mieście jest drożej, ale mimo to czasami lubię jeść na mieście :)
      • lunitka Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 01.08.15, 20:31
        taniej w domu, wygodniej na mieście
    • nataliii.j Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 03.08.15, 12:06
      Często jadam na mieście ze względu na charakter pracy i niestety wychodzi to dużo drożej... Plus taki, że bardzo oszczędza czas i nie popadamy w rutynę, bo ciągle jemy coś innego :)
    • kosmotynka Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 19.08.15, 15:03
      Taniej z pewnością jest jadać w domu. W większości przypadków jest to też zdrowsze, ponieważ restauracje często korzystają z półproduktów.
    • lagrede Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 31.08.15, 15:29
      Ja z reguły staram się w domu, ale w sprawdzonym miejscu od czasu do czasu dla urozmaicenia też nie zaszkodzi ;)
      • dominika_565 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 04.09.15, 19:51
        wolę zjeść w domu, chociaż zaoszczędze trochę kasy i jem co lubię
    • julia.borowiecka Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 14.09.15, 10:50
      częściej w domu, ale kilka razy w miesiącu jem na mieście. wtedy stawiam na kuchnię azjatycką, bo taką trudniej mi odtworzyć w domu :)
    • ada293 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 17.09.15, 08:18
      Zdecydowanie lepiej w domu. Wiem co jem i jest lepiej i taniej.
    • krasna6 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 12.10.15, 18:10
      Ja róznie chciaż staram się jadać w domu ( lubie też gotować) :) ale np. w pracy mam obiady za mega niskie ceny wiec czasami wole zjesc za 10 zł niż gotować 2 h w domu :)
    • r.emik Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 28.01.16, 17:37
      Lepiej w domu, ale od czasu do czasu można zjeść na mieście, zwłaszcza jak nie ma czasu na gotowanie, albo chce się od niego odpocząć.
    • kobalt_x Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 30.01.16, 15:13
      W domu. Ale lubię jak mi podają jedzenie. W mieście nie zaszkodzi i fajnie. Jednak większość obiadów w domu bo taniej. Zdrowsze? zależy co. W domu też rożnie bywa ale na pewno co któreś danie domowe jest zdrowsze niż gastronomia. Przynajmniej wiem co wrzucam.
    • karolinka903 Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 02.02.16, 16:39
      Nie zawsze gotowanie w domu wychodzi taniej. Chyba, że gotuje na kilka posiłków :)
    • miicck Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 20.02.16, 19:54
      lepiej w domu wiesz co jesz a na mieście nie wiadomo
    • da.rr Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 22.02.16, 12:44
      Taniej w domu i tam też jem.
    • karol100xxx Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 23.02.16, 19:40
      Ja tam wolę w domu! Wystarczy przygotować dobry przepis i jest od razu lepej :)
    • rekowsa Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 29.02.16, 11:48
      Ja wolę w domu, ale od czasu do czasu jak nie mam wyboru to na mieście też zjem :)
      • kosmotynka Re: Lepiej zjeść w domu czy na mieście? 06.03.16, 13:25
        U mnie w mieście pojawiło się sporo fajnych knajpek, które teraz często odwiedzam. Ale w domu też lubię gotować.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka