Dodaj do ulubionych

masło swojej roboty

IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.15, 16:15
Czy jak robi się masło ze śmietanki to trzeba dodac sól?
Obserwuj wątek
    • squirk Re: masło swojej roboty 19.05.15, 17:39
      Gość portalu: Ela556 napisał(a):

      > Czy jak robi się masło ze śmietanki to trzeba dodac sól?

      Jeśli chce się uzyskać słone masło to tak, w sklepach jest przecież także masło bez soli.
      • karola-94 Re: masło swojej roboty 27.06.16, 14:40
        squirk napisała:

        > Gość portalu: Ela556 napisał(a):
        >
        > > Czy jak robi się masło ze śmietanki to trzeba dodac sól?
        >
        > Jeśli chce się uzyskać słone masło to tak, w sklepach jest przecież także masło
        > bez soli.
        >
        Cóż za prosta i prawdziwa odpowiedź :D.
    • Gość: Ela556 Re: masło swojej roboty IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.15, 10:04
      Dzięki tak myślałam E
    • lew_slawek1 Re: masło swojej roboty 20.05.15, 12:44
      ile procent musi mieć śmietana żeby ubić masło ?
      • Gość: Ela556 Re: masło swojej roboty IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.15, 20:54
        Najpewniejsza jest 36% E
      • bietkadd Re: masło swojej roboty 06.06.15, 20:54
        Najlepsza jest dobra, tłusta wiejska śmietana, taka lekko zakwaszona.
        Robiłam przez parę lat, mając dostęp właśnie do takiej pewnej, smacznej śmietany. I szybciutko mikserem udawało się zrobić, oczywiście ze schłodzonej.
        Pychota, zarówno masełko jak i pozostała maślanka :)
        • paulihna Re: masło swojej roboty 29.06.15, 11:17
          Dokładnie. U mnie zawsze się robiło z wiejskiej śmietany masło i było przepyszne:)
    • kosmotynka Re: masło swojej roboty 19.08.15, 15:02
      Tak, sól zawsze się dodaję - do smaku.
    • guzik9999 Re: masło swojej roboty 07.06.16, 15:10
      najlepiej morską, taką jasno-różową :)
    • kosmotynka Re: masło swojej roboty 13.06.16, 21:02
      Ja dwa razy próbowałam robić masło, ale mi nie wyszło. Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby?
    • wrozbitawojciech Re: masło swojej roboty 22.06.16, 14:00
      Bez soli. Jedyne jako mi wychodzi to takie z mleka prosto od krowy.
    • marci9000 Re: masło swojej roboty 25.07.16, 11:38
      ja dodaje morską
    • ewa.chodakowska Re: masło swojej roboty 13.09.16, 15:42
      Dla mnie to za dużo ubijania.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka