Gość: Ela556 IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.15, 16:15 Czy jak robi się masło ze śmietanki to trzeba dodac sól? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: masło swojej roboty 19.05.15, 17:39 Gość portalu: Ela556 napisał(a): > Czy jak robi się masło ze śmietanki to trzeba dodac sól? Jeśli chce się uzyskać słone masło to tak, w sklepach jest przecież także masło bez soli. Odpowiedz Link Zgłoś
karola-94 Re: masło swojej roboty 27.06.16, 14:40 squirk napisała: > Gość portalu: Ela556 napisał(a): > > > Czy jak robi się masło ze śmietanki to trzeba dodac sól? > > Jeśli chce się uzyskać słone masło to tak, w sklepach jest przecież także masło > bez soli. > Cóż za prosta i prawdziwa odpowiedź :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela556 Re: masło swojej roboty IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.15, 10:04 Dzięki tak myślałam E Odpowiedz Link Zgłoś
lew_slawek1 Re: masło swojej roboty 20.05.15, 12:44 ile procent musi mieć śmietana żeby ubić masło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela556 Re: masło swojej roboty IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.15, 20:54 Najpewniejsza jest 36% E Odpowiedz Link Zgłoś
bietkadd Re: masło swojej roboty 06.06.15, 20:54 Najlepsza jest dobra, tłusta wiejska śmietana, taka lekko zakwaszona. Robiłam przez parę lat, mając dostęp właśnie do takiej pewnej, smacznej śmietany. I szybciutko mikserem udawało się zrobić, oczywiście ze schłodzonej. Pychota, zarówno masełko jak i pozostała maślanka :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulihna Re: masło swojej roboty 29.06.15, 11:17 Dokładnie. U mnie zawsze się robiło z wiejskiej śmietany masło i było przepyszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmotynka Re: masło swojej roboty 19.08.15, 15:02 Tak, sól zawsze się dodaję - do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
guzik9999 Re: masło swojej roboty 07.06.16, 15:10 najlepiej morską, taką jasno-różową :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmotynka Re: masło swojej roboty 13.06.16, 21:02 Ja dwa razy próbowałam robić masło, ale mi nie wyszło. Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś
wrozbitawojciech Re: masło swojej roboty 22.06.16, 14:00 Bez soli. Jedyne jako mi wychodzi to takie z mleka prosto od krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.chodakowska Re: masło swojej roboty 13.09.16, 15:42 Dla mnie to za dużo ubijania. Odpowiedz Link Zgłoś