Dodaj do ulubionych

Makaron na słodko ? pomysły, przepisy

21.07.16, 10:19
Cześć wszystkim, macie może jakieś fajne przepisy na słodkie makarony? Chciałam zrobić dzieciakom obiad, który będzie też pełnił rolę fajnego deseru, a pamiętam makarony na słodko z dzieciństwa, które zawsze wszystkim bardzo smakowały tylko nie mogę sobie przypomnieć żadnego przepisu. Macie jakieś sprawdzone? :)
Obserwuj wątek
    • bella_anja Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 21.07.16, 15:03
      no to może tak tradycyjnie - makaron z twarogiem? :) Większej filozofii tu nie ma. Makaron, twaróg, cukier, śmietana i gotowe
      • malusienka80i Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 22.07.16, 09:41
        A jaki makaron wybrać do takiego dania z twarogiem? Do głowy przychodzi mi penne ale to chyba jednak średnio pasuje
      • oriole86 Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 07.06.19, 20:30
        U mnie się jadło z roztopionym masłem zamiast śmietany. Makaron świderski zawsze. Aż smaka nabrałam ale to milion kcal miało
    • monikachk Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 21.07.16, 23:07
      Ze śmietaną i owocami, np. jagodami
    • malusienka80i Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 25.07.16, 12:09
      Na makaron z lodami bym na pewno nie wpadła, ale brzmi całkiem ciekawie :). Ten z twarogiem pewnie zrobię jako zwykły obiad, a ten z lodami wykorzystam kiedyś jako deser. Dzięki za przepisy i nie pogardzę kolejnymi :)
    • herira Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 02.08.16, 15:56
      ja kiedyś jadłam makaron z podpieczoną bułka tartą i cukrem - pycha, można też dodać do tego tarte i uduszone jabłka, posypane cynamonem :)
    • etcia Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 02.09.16, 11:33
      dla mnie nr 1 jest tradycyjny makaron z serem i sukrem - smak dzieciństwa :)
    • edyt-ka86 Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 13.09.16, 14:57
      Ja dodaje biały ser i posypuje cukrem :D
      • kosmotynka Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 06.11.16, 08:28
        Też tak kiedyś jadłam. Ale dzisiaj nie potrafiłabym skosztować tak przyrządzonego makaronu.
    • kamyki_80 Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 24.11.16, 12:30
      dodajesz ser biały z cukrem i przesmażasz.
      Dosyć ciężka potrawa, osobiście preferuję makarony wytrawne, gdzie jakiekolwiek warzywo jest lepsze od białego cukru :) Może powinnaś dzieci przekonać do takiego dania :)
    • linuk Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 07.12.16, 13:13
      makaron z serem i cukrem - smak dzieciństwa :D
    • kaaarla Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 08.12.16, 14:10
      makaron z bułką tartą, masłem i cukrem - pycha...można do tego dodać orzechy i/albo jabłka
    • tooty Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 12.12.16, 10:12
      makaron z jogurtem truskawkowym i owocami
    • madzik2505 Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 13.03.17, 08:40
      Makaron z owocami? U mnie z owocami to się jadło ryż. Ryż gotowany na mleku z dżemem albo powidłem, ewentualnie z owocowym jogyrtem i pokrojonymi owocami.
      • oriole86 Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 07.06.19, 20:32
        Ryż z koktajle że świeżych truskawek. Kto nie jadł ten nie wie co to dzieciństwo
    • rosegolden Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 15.03.19, 08:23
      Klasycznie to makaron z truskawkami i ze śmietanką, u mnie też czasami był z twarogiem i cukrem :D a z ryżu zapiekanka z jabłkiem i cynamonem.
    • kozieradka Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 16.05.19, 10:05
      czasem lubię zrobić sobie makaron z dżemem :)
    • luna.lesna Re: Makaron na słodko ? pomysły, przepisy 17.05.19, 15:24
      Twaróg, jagody, cukier brązowy :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka