Dodaj do ulubionych

Must have na rodzinna impreze? Szybkie i smaczne

25.02.19, 15:19
Niedlugo czekaja mnie urodziny moje i corki wiec 2w1. Rodzina duza ( lubi zjesc) :) z dzieciakami jest ze 35 osob a to tylko moje rodzeństwo i meza:) 🍴 Imam dosc juz tego co robie zawsze , chciałbym cos nowego. Gyros np. Juz patrzec nie moge na niego tak sie przejadl.:(

Prosze napiszcie co u Was na imprezie zawsze sie pojawia i smakuje i jak to zrobic:) na pewno sie zainspiruje:)
Obserwuj wątek
    • luna.lesna Re: Must have na rodzinna impreze? Szybkie i smac 17.05.19, 15:28
      U nas często pojawiają się roladki z tortilli - placki posmarowane serkiem kanapkowym, na to sałata, wędzony łosoś albo jakaś szynka, oliwki albo kapary. Po zwinięciu pokrojone na mniejsze kawałki.
      Pieczone pierogi też zawsze robią furrorę, a można zrobić właściwie z gotowego ciasta.
    • anna.lib Re: Must have na rodzinna impreze? Szybkie i smac 15.07.19, 10:36
      U nas w lecie najczęściej króluje sałatka: pomidory, feta, brokuł, jajka i prażone migdały z sosem czosnkowym. Pycha.
      Sałatki które mogę jeszcze polecić to :szpinak, pomidorki suszone w zalewie, słonecznik prażony, mozarella - zamiast sosu wlewam zalewę z pomidorków.
      Następna: Makaron, ogórek świeży, koperek i kurczak, majonez - prosta, szybka i smaczna
      Kolejna: Tuńczyk, jajka, kukurydza, cebula, ogórki konserwowe +majonez
      Następna: Ugotowane ziemniaki, cebula czerwona i ogórki kiszone +sos majonez z musztardą
      I ostatnia: Krewetki marynowane, kukurydza, ser żółty, cebula, sos czosnkowy
      Dodatkowo na stole goszczą: (dla dzieci) nugetsy z sosami (czosnkowy, ketchupowy);
      jajka faszerowane (pieczarki, cebula i żółtka)
      szparagi w szynce w galaretce (zawijam szparagi w szynkę konserwową posmarowaną serkiem chrzanowym i zalewam to galaretką zrobioną z rosołu)
      Rolada szpinakowa z łososiem
      Rolada serowa z sera żółtego i serków topionych
      Chyba wystarczy inspiracji :)
    • bramborova Re: Must have na rodzinna impreze? Szybkie i smac 16.08.22, 18:52
      Jak nie gyros to moze sałatka makaronowa?
    • lenamagda11 Re: Must have na rodzinna impreze? Szybkie i smac 29.09.22, 07:01
      Ja zawsze robię przekąski na słono i słodko z ciasta francuskiego. Ogranicza mnie tylko wyobraźnia :)
      • lolly099 Re: Must have na rodzinna impreze? Szybkie i smac 18.10.22, 11:18
        Uwielbiam to, po prostu wybierz dodatki. Zawsze używamy mrożonego ciasta.
    • gagatek.palow22 Re: Must have na rodzinna impreze? Szybkie i smac 18.10.22, 11:00
      Ja korzystam z przepisów z tej strony: www.esencjakulinarna.pl/ Zawsze znajdę tam i przekąski na słono i na słodko - polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka