Dodaj do ulubionych

Kotlety duszone zamiast smażonych

31.10.22, 16:22
Czy kotlety duszone w garnku z niewielką ilością wody to dobry pomysł? Składniki to cukinia, batat, ugotowane żółtko i mąka. Cukinia i batat będą starte na tarce, do tego dodam żółtko i mąkę. To wszystko uformuje w kotlety i zamrożę na jakiś czas, żeby się trzymało. Potem uduszę w garnku ok. 20 min. Coś mi w tym wszystkim się nie klei, ale nie wiem co. Nie chcę smażyć ze względów zdrowotnych.
Obserwuj wątek
    • kobalt_x Re: Kotlety duszone zamiast smażonych 02.12.22, 00:32
      Nie mroziłam takich warzyw. Nie wiem, jak smakują bataty po odmrożeniu. Jeśli omijasz też przyprawy ale czosnek. cebula, itp ujdą to bym coś do tej wody do duszenia najpierw dodała. Najpierw ugotować w tej wodzie15 minut np. imbir lub inne smakowe ale świeże rzeczy dopiero potem wrzucić kotlety, żeby były doprawione. Woda przejmie smak a potem go odda kotletom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka