GoĹÄ: Ewa IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 15:51 pamiętajcie początkujący, jajka bez skorupek !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: frik Re: Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:47 najlepiej wiejskie ale umyte Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kuch4 Re: Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.e-wro.net.pl 20.08.06, 00:02 Kłamstwo.W skorupkach smakują z dziesięć razy lepiej, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:51 Faktycznie zabawne, a ma ktoś przepis na herbatę z ekspresówki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bacha Re: Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:55 To wcale nie jest śmieszne, jeśli spotkało się w życiu zdziwionego studenta(pierwszego roku),bo torebka z "ekspresówki" nie rozpuściła się nawet po długim mieszaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia-nie-ania Re: Jajecznica na szynce dla początkujących 14.07.05, 15:59 Rozbrajajace :))) A gdzie instrukcja obierania surowych jajek ze skorupki ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roxica Re: Jajecznica na szynce dla początkujących 14.07.05, 21:35 ja nie jem jajecznicy na szynce, ale polecam pomidora zamiast i kawałki żółtego sera. samcznego! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Ale jaja!!!Oczywiśśśśśście!!!! 14.07.05, 22:51 To nie jajecznica NA SZYNCE a jajecznica Z SZYNKĄ a to dość znaczna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
gizela2005 Re: Ale jaja!!!Oczywiśśśśśście!!!! 15.08.05, 23:21 Masz całkowitą rację. Jaja na szynce robię w ten sposób: na patelni obsmażam 2- 3 plastry szynki i wbijam 2 jaja. Czekam aż się zetną na wolnym ogniu, bo inaczej szynka się przypali. Posolić do smaku. Można posypać wiórkami sera żółtego / przykryć na minutę pokrywką/ i polać ketchupem. Wersja łatwiejsza od tej proponowanej. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
janek53 Re: Ale jaja!!!Oczywiśśśśśście!!!! 12.09.05, 20:14 Dlatego jest nie smaczna zamiast niesmaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: /\/\\/\/ poRada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 21:06 Nalezy wbic jaja i mieszac tylko bialko - tak, zeby nie naruszyc zoltek. Kiedy sie 'zetnie' doprawic(uzywam ziol prowansalskich, czosnku, soli, pieprzu). Przed podaniem mieszamy zoltka. Do smazenia polecam oliwe. Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ko Re: poRada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 21:13 i właśnie tego szukałem, zawsze tak robię Odpowiedz Link Zgłoś
martynamyszka moja jajecznica<mniam> 29.01.06, 20:02 pół puszki kukurydzy,3jaja(lub 5 ;) ),troche startego sera do smaku,oregano,bazylia,pieprz,sol(malutko),maslo -> maslo na patelnie,wrzucamy kukurydze,oregano,bazylie,troche pieczemy,robimy miejsce na patelni dla jaj,jak sie NIE do konca zetna sypiemy ser, mieszamy jaja z kukurydza a potem juz tylko sol i pieprz. MOJ CHLOPAK UWIELBIA JESC MOJA JAJECZNICE. gdy mam szynke lub boczek w lodowce to tez dodaje. SMACZNEGO :) :* Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ssds Re: moja jajecznica<mniam> IP: 62.233.209.* 16.02.06, 17:54 i kawałek szkła Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olga Re: Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 08:22 hehe o dziwo było bez skorupek :D udało sie je oddzielic :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edyta Re: Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.chello.pl 13.08.06, 20:04 Pyszna jajeczniczka mniam, mniam taka delikatna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cichy Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:55 bardzo dobra jest jajecznica z kiełbasa i cebula ( Pokrojone w kosteczki ) dotego szczypty : soli , pieprzu, wegety lub ziarenek smaku ! Mozna też dodać sera zultego pokrojonego w kosteczki ! normalnie pycha ! polecam ten przepis :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kroolik Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.chello.pl 09.10.06, 17:37 Przepis ten przydal mi sie na angielski ;p dzieki ;D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maga Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.elb.vectranet.pl 29.11.06, 13:30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Katka Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.autocom.pl 12.01.07, 23:41 Czegos tu nie rozumiem...jak mozna jajka bezposrednio lac ze skorupki :| ..przeciez jajecznica z tego nie wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: justka Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 09:41 Dobra, zapamiętam ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zozol Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 14:26 dobe pycha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 20:01 Gość portalu: Ewa napisał(a): > pamiętajcie początkujący, jajka bez skorupek !!!!!! Niekoniecznie, jajecznica ze skorupkami jest chrupiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lasuch Tradycyjna jajecznica dla zglodnialych SUPER SMAK IP: *.ptr.magnet.ie 27.08.07, 12:19 Oto przepis na jajecznice dla zglodnialych: 1 jajko 2 pomidory 5 plasterkow szynki pol kielbasy torunskiej albo swojskiej cwierc boczku 2 cebule 1 szczypiorek 30dag sera zoltego sol pieprz vegeta olej roslinny Na rozgrzana do czerwonosci patelnie, ostroznie wlewamy olej. I czekamy, az zacznie skwierczec. Wrzucamy na patelnie w kolejnosci: pokrojona w kostke szynke, kielbase, cebule i boczek. I smazymy ok 4 minuty. Nastepnie kroimy pomidory i szczypiorek i rowniez wrzucamy na patelnie. Nastepnie rozbijamy jajko i wrzucamy na patelnie, wszystko mieszajac. Smazymy na mocnym ogniu (bez obawy - nie przypali sie) ok 4 minuty. Scieramy ser zolty na tarce i dodajemy dalej mieszajac. Doprawiamy sola (ok pol lyzeczki) i pieprzem (do smaku). Do tego 1 lyzeczka Vegety. Podajemy na talerzu z chlebem. Mozna chleb posmarowac maselkiem. Mmmmm pycha. Zycze smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gabi Re: Tradycyjna jajecznica dla zglodnialych SUPER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 14:35 Dlaczego jajecznica w każdej restauracji smakuje o niebo lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola 13 Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.eimg.pl 23.01.08, 18:13 super! przydalo mi sie na technike ;) mialam zrobic plan przyrzadzania jajecznicy , tylko wszystko musialam pisac pismem technicznym. zajelo mi to 1,5 godz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: <=misia=> Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.CNet.Gawex.PL 11.03.08, 07:48 W sumie wyszła i właśnie teraz ją jem,ale sie troche przypaliła,bo w domu nie miałam szynki i użyłam sera=> Ale przyszna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kriss2666 Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.08, 12:45 A czy nie można zmiksować skorupek i dodać do jajeczniczki ? Przecież to wapń :)A tak serio....polecam masełko śmietankowe ( żadnych Delm , Ram i inneogo świństwa ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bi Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.tpnet.pl 29.07.09, 12:10 Szczypiorek należy wrzucić na samym końcu, aby był chrupiący. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edmund Re: Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.22.broadband9.iol.cz 01.01.10, 20:05 co to znaczy wbiejmy i zdjemujemy odpowiedz proszę bo pali mi się kuchnia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ala Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 15:10 Ja jeszcze posypuję przyprawą gyros. Soli wtedy mniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: juhas Re: Jajecznica na szynce dla początkujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 01:51 Biedne ludziska - tyle komenarzy przy przepisie o jajecznicy - czy to naprawdę tak trudne, żeby do przepisu zaglądać. Wszystko jedno jaka ta jajecznica - wiadomo jak na maśle usmażyć czy na oliwie, czy dodać szynkę, pieczarki, mięso mielone, papryke - konfiguracji są dziesiątki a przepis na jjecznice pozostaje taki sam..... Można makaron podsmażyć a potem jajka dodać i pyszne wychodzi. Ale to chyba są podstawy gotowania i nie potrzeba zamieszczać przepisu na jajecznice - no chyba, że 10 letnie dzieci chcecie nauczyć gotować i krzywdę im zrobić przy okazji. Bo nie wierzę, że dorośli szukają przepisu na jajecznicę - ja od 12 roku życia miałem patelnie od matki do dyspozycji, żeby sobie jajecznice usmażyć i żadnego przepisu nie potrzebowałem. Wszystko musicie mieć na papierze czy ekranie? ludzie - trochę wyobraźni - nie wierzę, że bez przepisu jajecznicy zrobić nie umiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
idealnapanidomu29 Jajecznica na szynce dla początkujących 21.01.10, 14:16 www.poradypanidomu.pl/szukaj/wyniki.html sporo przepisów na jajecznicę. Odpowiedz Link Zgłoś