Dodaj do ulubionych

Churros - ciastka smażone na głębokim oleju

IP: *.icpnet.pl 22.02.05, 17:50
pychota ! najlepiej przygotowac w piatek wieczorem i miec w sobote typowe
hiszpanskie sniadanko ! :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Cocinero Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.Red-81-40-2.pooles.rima-tde.net 04.06.05, 18:17
      Dziewczyno?? Gdzie ty znalazłaś przepis na te churros? Jak Hiszpania dluga i
      szeroka, do churros nie dodaje się jajek. A już dlaczego należy ,,to,, ciasto
      przygotować dzień wcześniej? nowy wymysł przypadkowych specjalistów od
      gotowania.
    • Gość: Martowska Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:14
      Są fantastyczne!!! Można im nadawać dowolny kształt i podawać do stołu, tym
      samym dekorując go :) Szczerze polecam.
      • Gość: Anka Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.08.05, 12:28
        Wlasnie na kolanach mam meksykanska ksiazke kucharska i w przepisie jest 1
        ubite jajko...
        • niusia5 Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 23.08.05, 20:44
          a macie ne te churros przepis?
        • olik35 Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 05.10.05, 18:14
          Kochana, jesli masz przepis na churros z ksiazki meksykanskiej to napewno nie
          sa to prawdziwe hiszpanskie churros, tylko jakas kiepska meksykanska podroba
      • olik35 Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 05.10.05, 18:18
        Churros maja okreslony ksztalt i wyglad. Jak zmienisz ksztalt to juz nie sa
        churros. Wystarczy, ze sa np. troche grubsze i proste i juz maja inna nazwe i
        nazywaja sie porras. Tak czytam wasze komenterze i zastanawiam sie czy wy w
        ogole jadlyscie kiedys prawdziwe churros, ze takie glupoty gadacie...
    • Gość: martusia Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.telsten.com / *.telsten.com 28.09.05, 16:19
    • olik35 Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 05.10.05, 18:16
      Churros to nie ciastka, wygladaja badziej jak obwarzanki (oponki) ale konce nie
      lacza sie w kolo, tylko lekko na siebie zachodza krzyzujac sie i tworza ksztalt
      tak jakby lezki. Nie trzeba robic ciasto dzien wczesniej. Wiem , co mowie , bo
      mieszkam w Hiszpanii od paru lat.
      • rav_rav Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 28.10.05, 16:56
        owszem mozna czasem spotkac 'lezki'. najczesciej jednak churros wpadaja do
        goracego oleju tworzac jedno, dluuuuugie zakrecone churro, ktore nastepnie
        krojone jest zwyklymi nozyczkami (i zawijane w zwykly szary papier) na mniejsze
        czesci. nie zauwazylem, zeby ktokolwiek przykladal wieksza wage do tego jak
        kroi churros.

        wiem co mowie, bo w ubieglym roku jadlem churros w kilku miastach andaluzji :-)

        a jesli chodzi o przepis. nie wiem jak sie robi klasyczne, ale...
        www.clic.es/churros_recipe.php
        wyglada na to, ze - przynajemniej w Sevilli - dodaje sie jajka

        pozdrawiam
        rafal
      • Gość: Brunka Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: 80.51.140.* 09.08.08, 13:16
        olik35 nie znasz się na kuchni. Teraz wszystko jest inne. a oponki
        to chyba wiesz gdzie masz:P
    • Gość: Andzia Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: 217.153.221.* 29.06.07, 10:45
      ja tam sie nie znam, ale mi smakują xD łatwe w przygotowaniu i mało czasuu
      zajmują ;) Polecam i życze Smacznego Wszystkim :*
    • Gość: gość Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 09:10
      jestem zdziwiona widząc twój przepis,tym bardziej ze na chrust ja wyrabiam
      ciasto i niema mowy o dodawaniu do ciasta smalcu,pozdrawiam
    • Gość: Dorotadosia Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.08, 16:32
      Wybaczcie, ale jedna rzecz mi tutaj nie pasuje.


      Ten artykuł jest w... nie tej kategori czasowej. Jakie to do 30 minut, skoro
      ciasto trzeba zostawic na cala noc?
    • Gość: Gość. Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:35
      Pyszne,proste do zrobienia dla wszystkich osób nawet tych którzy nie potrafią
      gotować. Smacznego!
    • Gość: Krystyna ciasteczka smazone w tluszczu IP: *.cable.fcom.ch 05.10.08, 20:45
      czy ktos zna przepis na ciasteczka smazone w tluszczu, do ktorxch
      potrzebna jest metalowa foremka (kwiatek, motylek lub cos w tym
      stylu). Pamietam z dzecinstwa, ze mama robila te ciasteczka, ale nie
      wiem jak. Foremki kupilam, ale przepisu nie moge nigdzie znalezc.
      Wiem tylko, ze to bylo rzadkie ciastko, foremke moczylo sie w nim i
      potem w gotujacym tluszczu, ciasto odchodzilo od foremki, chwilke
      trzeba bylo smazyc i gotowe posypywalo sie pudrem. Byly wspaniale i
      szybkie. Jesli ktos zna prosze mi przyslac: christina.hafner@ggs.ch
      • demence Re: ciasteczka smazone w tluszczu 07.05.09, 15:07
        oj pamiętam je :) z 6 lat miałam jak na Krupówkach jadłam :) i mam takiego motylka, niestety mama też już przepisu nie pamięta. Jeśli dobrze pamiętam smak to był mocno zbliżony do smaku ciasta nalesnikowego
      • rozyczko Re:tu masz przepis na GP 10.02.10, 00:13
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,102658875,102658875.html
      • Gość: wawa Re: ciasteczka smazone w tluszczu IP: 212.106.29.* 15.02.10, 11:44
        też szukam tego przepisu
      • Gość: patrycja1986@wp.pl Re: ciasteczka smazone w tluszczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 13:32
        Czesc!! ja roblam te ciaseczka z ciasta na omlety, tyle ze z wieksza iloscia cukru. Polcam !!
      • Gość: Rapsodia Re: ciasteczka smazone w tluszczu IP: *.chello.pl 31.10.10, 10:51
        To jest ciasto zwykłe naleśnikowe, tylko trochę gęstsze. Ważne jest to, żeby forma była przed zanurzeniem w cieście włożona do gorącego oleju. W ten sposób ciasto nie przywrze do foremki, co się zdarza, gdy o namoczeniu się zapomni ;) Ja zawsze foremkę wkładam na chwilę do grzejącego się oleju, potem do ciasta, następnie obracam ją, aby ciastko odeszło, zostawiam na sekundę foremkę w oleju itd. :)
      • Gość: ewa Re: ciasteczka smazone w tluszczu IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 12.06.11, 08:28
        poprosze przepis na ciasteczka motylki na glebokim tluszczu
      • Gość: krzysztof Re: ciasteczka smazone w tluszczu IP: *.net.autocom.pl 06.11.11, 18:32
        witam.gdzie pani kupila takie foremki.ja szukam i od dawna i nie moge znalesc.
    • Gość: MANOO Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 11:48
      DZIEWCZYNY PO CO TA CALA ROZMOWA CZY TO HISZPANSKIE CZY
      MARSJANSKIE??? PRZEPIS, POMIJAJAC BRAK AMONIAKU, JEST NIEMAL
      IDENTYCZNY JAK NA KRUCHE CIASTECZKA ROBIONE PRZEZ NASZE BABCIE :)
      TAK CZY INACZEJ NAJWAZNIEJSZE ZEBY SMAKOWALY :)
    • Gość: Piekarz Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.pyskowice.jotanet.pl 16.02.09, 12:08
      tanie? I badziewne!
      • marysiaa.m Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 01.09.09, 11:22
        Gość portalu: Piekarz napisał(a):
        tanie? I badziewne!

        A tu się nie zgodzę! Nie zawsze taniość oznacza klęskę w kuchni
    • Gość: Alan Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 18:32
      Przepraszam że sie wtrące ale ja też szukam przepisu na coś takiego pamietam ,
      że mama kupiłą kiedyś te foremki w Białostockim centralu te ciastka były
      obłędne. BArdzo proszę przesyłac przepisy na te ciastka (bez naczenia jest
      nazwa) na adres alan007@wp.pl
      • Gość: anew Re:do alan007 IP: *.3s.pl 30.11.09, 23:43
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,70378994,70435158,0,2.html?v=2
      • rozyczko Re: przepis na "rozetki" 10.02.10, 00:14
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,102658875,102658875.html
    • Gość: Cos brakuje A gdzie cynamon IP: *.socal.res.rr.com 10.02.10, 19:54
      A gdzie cynamon!!! Churros bez cynamonu to nie churros. Sa zawsze z
      cynamonem na wierzchu. No prawie.... z cukrem tez oczywiscie ale to
      co dodaje smaku tym ciastkom to wlasnie cynamon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka