GoĹÄ: aski IP: *.icpnet.pl 22.02.05, 17:50 pychota ! najlepiej przygotowac w piatek wieczorem i miec w sobote typowe hiszpanskie sniadanko ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Cocinero Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.Red-81-40-2.pooles.rima-tde.net 04.06.05, 18:17 Dziewczyno?? Gdzie ty znalazłaś przepis na te churros? Jak Hiszpania dluga i szeroka, do churros nie dodaje się jajek. A już dlaczego należy ,,to,, ciasto przygotować dzień wcześniej? nowy wymysł przypadkowych specjalistów od gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Martowska Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:14 Są fantastyczne!!! Można im nadawać dowolny kształt i podawać do stołu, tym samym dekorując go :) Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anka Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.08.05, 12:28 Wlasnie na kolanach mam meksykanska ksiazke kucharska i w przepisie jest 1 ubite jajko... Odpowiedz Link Zgłoś
niusia5 Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 23.08.05, 20:44 a macie ne te churros przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
olik35 Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 05.10.05, 18:14 Kochana, jesli masz przepis na churros z ksiazki meksykanskiej to napewno nie sa to prawdziwe hiszpanskie churros, tylko jakas kiepska meksykanska podroba Odpowiedz Link Zgłoś
olik35 Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 05.10.05, 18:18 Churros maja okreslony ksztalt i wyglad. Jak zmienisz ksztalt to juz nie sa churros. Wystarczy, ze sa np. troche grubsze i proste i juz maja inna nazwe i nazywaja sie porras. Tak czytam wasze komenterze i zastanawiam sie czy wy w ogole jadlyscie kiedys prawdziwe churros, ze takie glupoty gadacie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martusia Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.telsten.com / *.telsten.com 28.09.05, 16:19 Odpowiedz Link Zgłoś
olik35 Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 05.10.05, 18:16 Churros to nie ciastka, wygladaja badziej jak obwarzanki (oponki) ale konce nie lacza sie w kolo, tylko lekko na siebie zachodza krzyzujac sie i tworza ksztalt tak jakby lezki. Nie trzeba robic ciasto dzien wczesniej. Wiem , co mowie , bo mieszkam w Hiszpanii od paru lat. Odpowiedz Link Zgłoś
rav_rav Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 28.10.05, 16:56 owszem mozna czasem spotkac 'lezki'. najczesciej jednak churros wpadaja do goracego oleju tworzac jedno, dluuuuugie zakrecone churro, ktore nastepnie krojone jest zwyklymi nozyczkami (i zawijane w zwykly szary papier) na mniejsze czesci. nie zauwazylem, zeby ktokolwiek przykladal wieksza wage do tego jak kroi churros. wiem co mowie, bo w ubieglym roku jadlem churros w kilku miastach andaluzji :-) a jesli chodzi o przepis. nie wiem jak sie robi klasyczne, ale... www.clic.es/churros_recipe.php wyglada na to, ze - przynajemniej w Sevilli - dodaje sie jajka pozdrawiam rafal Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Brunka Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: 80.51.140.* 09.08.08, 13:16 olik35 nie znasz się na kuchni. Teraz wszystko jest inne. a oponki to chyba wiesz gdzie masz:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andzia Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: 217.153.221.* 29.06.07, 10:45 ja tam sie nie znam, ale mi smakują xD łatwe w przygotowaniu i mało czasuu zajmują ;) Polecam i życze Smacznego Wszystkim :* Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 09:10 jestem zdziwiona widząc twój przepis,tym bardziej ze na chrust ja wyrabiam ciasto i niema mowy o dodawaniu do ciasta smalcu,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dorotadosia Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.08, 16:32 Wybaczcie, ale jedna rzecz mi tutaj nie pasuje. Ten artykuł jest w... nie tej kategori czasowej. Jakie to do 30 minut, skoro ciasto trzeba zostawic na cala noc? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość. Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:35 Pyszne,proste do zrobienia dla wszystkich osób nawet tych którzy nie potrafią gotować. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krystyna ciasteczka smazone w tluszczu IP: *.cable.fcom.ch 05.10.08, 20:45 czy ktos zna przepis na ciasteczka smazone w tluszczu, do ktorxch potrzebna jest metalowa foremka (kwiatek, motylek lub cos w tym stylu). Pamietam z dzecinstwa, ze mama robila te ciasteczka, ale nie wiem jak. Foremki kupilam, ale przepisu nie moge nigdzie znalezc. Wiem tylko, ze to bylo rzadkie ciastko, foremke moczylo sie w nim i potem w gotujacym tluszczu, ciasto odchodzilo od foremki, chwilke trzeba bylo smazyc i gotowe posypywalo sie pudrem. Byly wspaniale i szybkie. Jesli ktos zna prosze mi przyslac: christina.hafner@ggs.ch Odpowiedz Link Zgłoś
demence Re: ciasteczka smazone w tluszczu 07.05.09, 15:07 oj pamiętam je :) z 6 lat miałam jak na Krupówkach jadłam :) i mam takiego motylka, niestety mama też już przepisu nie pamięta. Jeśli dobrze pamiętam smak to był mocno zbliżony do smaku ciasta nalesnikowego Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re:tu masz przepis na GP 10.02.10, 00:13 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,102658875,102658875.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wawa Re: ciasteczka smazone w tluszczu IP: 212.106.29.* 15.02.10, 11:44 też szukam tego przepisu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patrycja1986@wp.pl Re: ciasteczka smazone w tluszczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 13:32 Czesc!! ja roblam te ciaseczka z ciasta na omlety, tyle ze z wieksza iloscia cukru. Polcam !! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rapsodia Re: ciasteczka smazone w tluszczu IP: *.chello.pl 31.10.10, 10:51 To jest ciasto zwykłe naleśnikowe, tylko trochę gęstsze. Ważne jest to, żeby forma była przed zanurzeniem w cieście włożona do gorącego oleju. W ten sposób ciasto nie przywrze do foremki, co się zdarza, gdy o namoczeniu się zapomni ;) Ja zawsze foremkę wkładam na chwilę do grzejącego się oleju, potem do ciasta, następnie obracam ją, aby ciastko odeszło, zostawiam na sekundę foremkę w oleju itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: ciasteczka smazone w tluszczu IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 12.06.11, 08:28 poprosze przepis na ciasteczka motylki na glebokim tluszczu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzysztof Re: ciasteczka smazone w tluszczu IP: *.net.autocom.pl 06.11.11, 18:32 witam.gdzie pani kupila takie foremki.ja szukam i od dawna i nie moge znalesc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MANOO Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 11:48 DZIEWCZYNY PO CO TA CALA ROZMOWA CZY TO HISZPANSKIE CZY MARSJANSKIE??? PRZEPIS, POMIJAJAC BRAK AMONIAKU, JEST NIEMAL IDENTYCZNY JAK NA KRUCHE CIASTECZKA ROBIONE PRZEZ NASZE BABCIE :) TAK CZY INACZEJ NAJWAZNIEJSZE ZEBY SMAKOWALY :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piekarz Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.pyskowice.jotanet.pl 16.02.09, 12:08 tanie? I badziewne! Odpowiedz Link Zgłoś
marysiaa.m Re: Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 01.09.09, 11:22 Gość portalu: Piekarz napisał(a): tanie? I badziewne! A tu się nie zgodzę! Nie zawsze taniość oznacza klęskę w kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alan Churros - ciastka smażone na głębokim oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 18:32 Przepraszam że sie wtrące ale ja też szukam przepisu na coś takiego pamietam , że mama kupiłą kiedyś te foremki w Białostockim centralu te ciastka były obłędne. BArdzo proszę przesyłac przepisy na te ciastka (bez naczenia jest nazwa) na adres alan007@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anew Re:do alan007 IP: *.3s.pl 30.11.09, 23:43 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,70378994,70435158,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: przepis na "rozetki" 10.02.10, 00:14 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,102658875,102658875.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cos brakuje A gdzie cynamon IP: *.socal.res.rr.com 10.02.10, 19:54 A gdzie cynamon!!! Churros bez cynamonu to nie churros. Sa zawsze z cynamonem na wierzchu. No prawie.... z cukrem tez oczywiscie ale to co dodaje smaku tym ciastkom to wlasnie cynamon. Odpowiedz Link Zgłoś