Gość: lena IP: 84.5.134.* 05.04.05, 22:21 szkoda ze nie ma dokladnego przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: Malibu domowej roboty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 09:29 duże opakowanie wiórek kokosowych zalewasz czystą wódką 0,5 l( najlepszy jest słój 1/2 l)odczekać tydzień - odsączasz najlepiej przez gazę wyciskając- dodajesz 2 puszki mleka skondensowanego ( 1 słodzone , drugie bez cukru lub jak wolisz 2 z cukrem w zależności jak lubisz ) energicznie wymieszać, schłodzić , sprawdzone - pychotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Malibu domowej roboty IP: *.visual.pl 14.05.05, 12:26 A duże opakowanie to ile...? AS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Malibu domowej roboty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 09:05 2 opakowania po 205dag; lub jedno duże są w sklepach podwójne ok 500dag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Malibu domowej roboty IP: *.visual.pl 17.05.05, 11:50 Wielkie dzięki. Mam nadzieję, że się uda. No i, że moja Mama i Teściowa ucieszą się z niespodzianki 26 maja :-))) Pozdrowienia, AS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justine Re: Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:48 ja też zrobię na weekend! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorris! Re: Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 18:52 moja była przeszczęśliwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Zrobiłam malibu.. IP: *.visual.pl 30.05.05, 16:09 Cześć. No to zrobiłam malibu. Dodałam mniej słodkiego mleka, bo nie lubię bardzo słodkich smaków. Smak - super, ale mam pytanko dotyczące konsystencji. Po schłodzeniu wytrąciły się grudki tłuszczu i zdecydowanie psują efekt. Mieszanie nie pomaga. Macie jakiś pomysł co z tym fantem począć? Pozdrowienia, AS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zrobiłam malibu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:07 miałam ten sam problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zrobiłam malibu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:40 cześć; ciesze się że ci się udało; grudki to niestety problem ; można pobawic się i jeszcze raz przefiltrować przez gazę; smacznego!( spróbuj kiedyś dodać 1 mleko kakaowe też dobre)pozdrawiam; ola Odpowiedz Link Zgłoś
am55 Re: Zrobiłam malibu.. 06.06.05, 10:50 robilam i wyszło bez grudek jak mieszałam to wlewałam wódkę do mleka bardzo powoli moze tu jest metoda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Zrobiłam malibu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 21:27 trzeba mieszać mniej energicznie bo zrobicie masło z tej śmietanki a nie drina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Zrobiłam malibu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 10:05 Cóż, musisz odsączyć. Wiem , bo mi tak też kiedyś wyszło, Dałaś za dużo spirytusu i się białko ścieło. Odpowiedz Link Zgłoś
ferus2 Re: Malibu domowej roboty 13.01.07, 06:45 OLA TEN PRZEPIS TO WłASNIE JEST TO-MóWIąC KRóTKO NIEBO W GEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil a moze byc wodka- zamiast spirytusu? IP: *.pl 03.12.05, 03:05 a moze byc wodka- zamiast spirytusu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: a moze byc wodka- zamiast spirytusu? IP: 83.141.95.* 13.01.06, 22:41 może być ale tylko fioletowa Odpowiedz Link Zgłoś
ela2225 Re: a moze byc wodka- zamiast spirytusu? 14.01.06, 16:45 Wasyl-bardzo zabawne naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Malibu domowej roboty IP: *.umcs.lublin.pl 13.12.05, 17:39 Mam inny przepis, ale wyprobowany i warto! A mianowicie - 30dkg wiórek zalewamy 0,5litra spirytusu i to sobie stoi zamkniete przez 1 miesciąc. Po tym czasie należy zakupić mleko skondensowane w ilościach: 2 słodzone i 3 niezłodzone. Mlekona należy dodac do przygotowywanej przez miesiąc mieszaniny wiórek i spirytusu. Dokładnie wymieszać. I teraz można przecedzić wszystko przes gazę aby pozbyć sie wiórek i otrzymać 'gładkie' malibu lub tez spozywac bez odcedzania - podawac schłodzone z lodówki. Dla mnie bomba. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Malibu domowej roboty IP: *.cable.ubr11.haye.blueyonder.co.uk 15.11.06, 18:25 Przepis podany przez Daniela jest rewelacyjny. Wypróbowałam i naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tass Malibu domowej roboty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:51 pl.wikipedia.org/wiki/Malibu_(nap%C3%B3j_alkoholowy) Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -Alice- Malibu domowej roboty IP: *.dslaccess.co.uk 10.10.06, 23:54 jak to nie ma?! Robie w/g takiego samego przepisu od dawna i wychodzi rewelacyjne. Już wszyscy znajomi wzięli ode mnie ten przepis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Malibu domowej roboty IP: *.lesnica.net 16.11.06, 21:27 ale każdy przepis jest dobry niż żaden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa_02_05@wp.pl Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 17:19 Witam Zrobiłam wczoraj składniki dodawałam na "oko" wyszło niezłe tylko mi powstał mały soad ale to w niczym akurat mnie nie przeszkadzało!!!! Polecam szybkie i dobre!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:02 Ja mam taki przepis, może droższy w składnikach. 100g wiórków kokosowych 250ml spirytusu, 1mleczko skondensowane(w puszce)niesłodzone i jedno mleczko z puszki słodzone.Wiórki zalać spirytusem i odstawic na 10dni,raz dziennie przemieszać.Po 10dniach odcedzić wiórki i do odcedzonego spirytusu dodac mleczka i wymieszać. Ps. wiórki mozna wykorzystać do ciasta rtaffaello które jest przepyszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandzik Malibu domowej roboty - dla leniwych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.01.07, 21:10 Minimum wysiłku i przepis gotowy na stronach Wikipedii:P: Przepis na otrzymanie napoju przypominającego w smaku Malibu: 20 dag wiórków kokosowych zalewamy szklanką spirytusu i przechowujemy szczelnie zamknięte przez 14 dni. Zlewamy spirytus i wiórki zalewamy szklanką wody. Po jednym dniu łączymy spirytus, wodę odsączoną z wiórków i mieszając dolewamy powoli puszkę skondensowanego słodkiego mleka. Można dolać mleka do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Malibu domowej roboty - dla leniwych IP: *.blt.pl 14.04.08, 12:27 Gość portalu: gandzik napisał(a): > Minimum wysiłku i przepis gotowy na stronach Wikipedii:P: > Przepis na otrzymanie napoju przypominającego w smaku Malibu: 20 dag wiórków > kokosowych zalewamy szklanką spirytusu i przechowujemy szczelnie zamknięte > przez 14 dni. Zlewamy spirytus i wiórki zalewamy szklanką wody. Po jednym dniu > łączymy spirytus, wodę odsączoną z wiórków i mieszając dolewamy powoli puszkę > skondensowanego słodkiego mleka. Można dolać mleka do smaku. Moim zdaniem zalanie spirytusem to nie będzie pełnej ekstrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:36 Zrobiłem,dobre.Słodkie!Może spróbuje troche mniej cukru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joshi Malibu domowej roboty IP: 83.16.118.* 07.04.07, 03:04 150g wiórków kokosowych zalać 200ml spirytusu 95 procentowego (np w słoiku) i zostawić to na 4 tygodnie (spirytus wypali tłuszcz z kokosu i pozostanie procentowy roztwor kokosowy :)) odsączyć wiórki i zalać je przegotowaną wodą (200ml) na 24h. zmieszać roztwór z wodą po wiórkach i dodać mleczka skondensowanego (dla słodyczy - jak kto lubi) resztę do 0,7L zalać wodą i voila - 0,7L około 20% Malibu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Malibu domowej roboty IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.06.07, 23:42 Jak można napisać "duża paczka wiórków"? Niech się autor zastanowi co pisze! Co to znaczy duża? 250g, 300g czy może 500? A są też takie kilogramowe! Od razu widać czy przepis jest wypróbowany czy wzięty z sufitu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HHH Re: Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:18 NIE PODOBA SIĘ TO NIE CZYTAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oriana Malibu domowej roboty IP: *.multicon.pl 24.07.07, 12:46 jak nie ma dokładnego przepisu ? przepis jest dokładny tylko prosty, żadna mecyja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeka Malibu domowej roboty IP: 213.92.160.* 29.01.08, 18:23 a porcje to gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 20:12 a macie przepis na malibu z uzyciem zwyklego mleka a nie skondensowanego? Kolega kiedys robil i bylo przepyszne jednak on juz nie pamieta przepisu a znalezc takowego nie mozemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Malibu domowej roboty IP: 212.160.234.* 24.02.10, 09:08 mam pytanko a jak długo można trzymać takie robione malibu Odpowiedz Link Zgłoś