Dodaj do ulubionych

Malibu domowej roboty

IP: 84.5.134.* 05.04.05, 22:21
szkoda ze nie ma dokladnego przepisu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Malibu domowej roboty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 09:29
      duże opakowanie wiórek kokosowych zalewasz czystą wódką 0,5 l( najlepszy jest
      słój 1/2 l)odczekać tydzień - odsączasz najlepiej przez gazę wyciskając-
      dodajesz 2 puszki mleka skondensowanego ( 1 słodzone , drugie bez cukru lub jak
      wolisz 2 z cukrem w zależności jak lubisz )
      energicznie wymieszać, schłodzić , sprawdzone - pychotka
      • Gość: AS Re: Malibu domowej roboty IP: *.visual.pl 14.05.05, 12:26
        A duże opakowanie to ile...? AS
        • Gość: ola Re: Malibu domowej roboty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 09:05
          2 opakowania po 205dag; lub jedno duże są w sklepach podwójne ok 500dag
          • Gość: AS Re: Malibu domowej roboty IP: *.visual.pl 17.05.05, 11:50
            Wielkie dzięki. Mam nadzieję, że się uda. No i, że moja Mama i Teściowa ucieszą
            się z niespodzianki 26 maja :-))) Pozdrowienia, AS.
            • Gość: justine Re: Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:48
              ja też zrobię na weekend!
            • Gość: dorris! Re: Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 18:52
              moja była przeszczęśliwa :-)
              • Gość: AS Zrobiłam malibu.. IP: *.visual.pl 30.05.05, 16:09
                Cześć. No to zrobiłam malibu. Dodałam mniej słodkiego mleka, bo nie lubię
                bardzo słodkich smaków. Smak - super, ale mam pytanko dotyczące konsystencji.
                Po schłodzeniu wytrąciły się grudki tłuszczu i zdecydowanie psują efekt.
                Mieszanie nie pomaga. Macie jakiś pomysł co z tym fantem począć? Pozdrowienia,
                AS.
                • Gość: x Re: Zrobiłam malibu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:07
                  miałam ten sam problem...
                • Gość: ola Re: Zrobiłam malibu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:40
                  cześć; ciesze się że ci się udało; grudki to niestety problem ; można pobawic
                  się i jeszcze raz przefiltrować przez gazę; smacznego!( spróbuj kiedyś dodać 1
                  mleko kakaowe też dobre)pozdrawiam; ola
                  • am55 Re: Zrobiłam malibu.. 06.06.05, 10:50
                    robilam i wyszło bez grudek jak mieszałam to wlewałam wódkę do mleka bardzo
                    powoli moze tu jest metoda?
                    • Gość: miro Re: Zrobiłam malibu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 21:27
                      trzeba mieszać mniej energicznie bo zrobicie masło z tej śmietanki a
                      nie drina
                • Gość: Bea Re: Zrobiłam malibu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 10:05
                  Cóż, musisz odsączyć. Wiem , bo mi tak też kiedyś wyszło, Dałaś za
                  dużo spirytusu i się białko ścieło.
      • ferus2 Re: Malibu domowej roboty 13.01.07, 06:45
        OLA TEN PRZEPIS TO WłASNIE JEST TO-MóWIąC KRóTKO NIEBO W GEBIE
    • Gość: devil a moze byc wodka- zamiast spirytusu? IP: *.pl 03.12.05, 03:05
      a moze byc wodka- zamiast spirytusu?
      • Gość: wasyl Re: a moze byc wodka- zamiast spirytusu? IP: 83.141.95.* 13.01.06, 22:41
        może być ale tylko fioletowa
        • ela2225 Re: a moze byc wodka- zamiast spirytusu? 14.01.06, 16:45
          Wasyl-bardzo zabawne naprawdę
    • Gość: Daniel Re: Malibu domowej roboty IP: *.umcs.lublin.pl 13.12.05, 17:39
      Mam inny przepis, ale wyprobowany i warto!
      A mianowicie - 30dkg wiórek zalewamy 0,5litra spirytusu i to sobie stoi
      zamkniete przez 1 miesciąc. Po tym czasie należy zakupić mleko skondensowane w
      ilościach: 2 słodzone i 3 niezłodzone. Mlekona należy dodac do przygotowywanej
      przez miesiąc mieszaniny wiórek i spirytusu. Dokładnie wymieszać. I teraz można
      przecedzić wszystko przes gazę aby pozbyć sie wiórek i otrzymać 'gładkie'
      malibu lub tez spozywac bez odcedzania - podawac schłodzone z lodówki. Dla mnie
      bomba. Polecam!
      • Gość: Sylwia Re: Malibu domowej roboty IP: *.cable.ubr11.haye.blueyonder.co.uk 15.11.06, 18:25
        Przepis podany przez Daniela jest rewelacyjny. Wypróbowałam i naprawde polecam.
    • Gość: tass Malibu domowej roboty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:51
      pl.wikipedia.org/wiki/Malibu_(nap%C3%B3j_alkoholowy)

      Polecam :)
    • Gość: -Alice- Malibu domowej roboty IP: *.dslaccess.co.uk 10.10.06, 23:54
      jak to nie ma?!
      Robie w/g takiego samego przepisu od dawna i wychodzi rewelacyjne.
      Już wszyscy znajomi wzięli ode mnie ten przepis...
    • Gość: irena Malibu domowej roboty IP: *.lesnica.net 16.11.06, 21:27
      ale każdy przepis jest dobry niż żaden
    • Gość: ewa_02_05@wp.pl Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 17:19
      Witam
      Zrobiłam wczoraj składniki dodawałam na "oko" wyszło niezłe tylko mi powstał
      mały soad ale to w niczym akurat mnie nie przeszkadzało!!!!
      Polecam szybkie i dobre!!!!
    • Gość: Anita Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:02
      Ja mam taki przepis, może droższy w składnikach. 100g wiórków kokosowych 250ml spirytusu, 1mleczko skondensowane(w puszce)niesłodzone i jedno mleczko z puszki słodzone.Wiórki zalać spirytusem i odstawic na 10dni,raz dziennie przemieszać.Po 10dniach odcedzić wiórki i do odcedzonego spirytusu dodac mleczka i wymieszać.
      Ps. wiórki mozna wykorzystać do ciasta rtaffaello które jest przepyszne
    • Gość: gandzik Malibu domowej roboty - dla leniwych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.01.07, 21:10
      Minimum wysiłku i przepis gotowy na stronach Wikipedii:P:
      Przepis na otrzymanie napoju przypominającego w smaku Malibu: 20 dag wiórków
      kokosowych zalewamy szklanką spirytusu i przechowujemy szczelnie zamknięte
      przez 14 dni. Zlewamy spirytus i wiórki zalewamy szklanką wody. Po jednym dniu
      łączymy spirytus, wodę odsączoną z wiórków i mieszając dolewamy powoli puszkę
      skondensowanego słodkiego mleka. Można dolać mleka do smaku.
      • Gość: xyz Re: Malibu domowej roboty - dla leniwych IP: *.blt.pl 14.04.08, 12:27
        Gość portalu: gandzik napisał(a):

        > Minimum wysiłku i przepis gotowy na stronach Wikipedii:P:
        > Przepis na otrzymanie napoju przypominającego w smaku Malibu: 20 dag wiórków
        > kokosowych zalewamy szklanką spirytusu i przechowujemy szczelnie zamknięte
        > przez 14 dni. Zlewamy spirytus i wiórki zalewamy szklanką wody. Po jednym dniu
        > łączymy spirytus, wodę odsączoną z wiórków i mieszając dolewamy powoli puszkę
        > skondensowanego słodkiego mleka. Można dolać mleka do smaku.

        Moim zdaniem zalanie spirytusem to nie będzie pełnej ekstrakcji.
    • Gość: arek Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:36
      Zrobiłem,dobre.Słodkie!Może spróbuje troche mniej cukru?
    • Gość: Joshi Malibu domowej roboty IP: 83.16.118.* 07.04.07, 03:04
      150g wiórków kokosowych zalać 200ml spirytusu 95 procentowego (np w słoiku) i zostawić to na 4 tygodnie (spirytus wypali tłuszcz z kokosu i pozostanie procentowy roztwor kokosowy :)) odsączyć wiórki i zalać je przegotowaną wodą (200ml) na 24h. zmieszać roztwór z wodą po wiórkach i dodać mleczka skondensowanego (dla słodyczy - jak kto lubi) resztę do 0,7L zalać wodą i voila - 0,7L około 20% Malibu :)
    • Gość: Maciek Malibu domowej roboty IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.06.07, 23:42
      Jak można napisać "duża paczka wiórków"? Niech się autor zastanowi co pisze! Co
      to znaczy duża? 250g, 300g czy może 500? A są też takie kilogramowe! Od razu
      widać czy przepis jest wypróbowany czy wzięty z sufitu!
      • Gość: HHH Re: Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:18
        NIE PODOBA SIĘ TO NIE CZYTAJ
    • Gość: oriana Malibu domowej roboty IP: *.multicon.pl 24.07.07, 12:46
      jak nie ma dokładnego przepisu ? przepis jest dokładny tylko prosty, żadna mecyja :)
    • Gość: radeka Malibu domowej roboty IP: 213.92.160.* 29.01.08, 18:23
      a porcje to gdzie
      • Gość: pozdrawiam Re: Malibu domowej roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 20:12
        a macie przepis na malibu z uzyciem zwyklego mleka a nie
        skondensowanego? Kolega kiedys robil i bylo przepyszne jednak on juz
        nie pamieta przepisu a znalezc takowego nie mozemy.
    • Gość: aga Malibu domowej roboty IP: 212.160.234.* 24.02.10, 09:08
      mam pytanko a jak długo można trzymać takie robione malibu
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka