Dodaj do ulubionych

Udka kurczaka po meksykańsku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:57
Potrawa jest świetna- po prostu niebo w gębie!!! Polecam gorąco.
Obserwuj wątek
    • Gość: nowa Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.remontowa.pl 24.05.05, 14:20
      A ile czasu mają się te udka piec bo nigdzie nie jest napisane?
      Z góry dzięki za odpowiedż.
    • Gość: dorota Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:09
      Czy można poprosić was o ten przepis dziś kupiłam udka i bardzo chętnie bym
      zrobiła według waszego przepisu . Z góry dziękuje.
      • Gość: marghe_72 Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.acn.waw.pl 24.05.05, 18:15
        dorota , nad kazdym postem jest coś takiego "przeczytaj komentowany artykuł"
        kliknij na to i bedziesz miała przepis
        • Gość: ola Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: 212.160.172.* 13.11.07, 14:57
          mylisz się, prawie żaden link do "przeczytaj artykuł" nie jest
          aktywny
    • Gość: dorota Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:24
      Dziękuję za pomoc .
      • Gość: lolek Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:44
        jestem neofitą kulinarnym ale wydaje mi się, ze podołam wyzwaniu: przepis
        stosunkowo prosty a czytając zacząłem się ślinić. Pozdrawiam
    • Gość: os Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.icis.pcz.pl 11.07.05, 12:41
      Hmmm, teoretycznie przepis sie zgadza, ale brakuje mi jednego skladnika, kiedy jadlam ostatnio kurczaka po meksykansku, kucharz-czarodziej dodal przy smazeniu kawalkow kurczaka gorzka, starta czekolade. Moze to trudne do wyobrazenia, zwlaszcza, ze wiekszosci czekolada kojarzy sie jedynie ze slodyczami, ale dalo to niebagatelny efekt. Zreszta jak legenda glosi potrawa ta powstala, gdy kucharzowi do garnka wpadly resztki z calego posilku - takze z deseru ;)
    • ba_nita Re: Nie mam uwag do przepisu, ale.. 11.07.05, 13:16
      Jak przeczyta to wegetarianin/nka to padnie trupem:

      Udka kurczaka po meksykańsku
      ______________________
      Danie wegetariańskie:
      ______________________
      Autor: Barbara Sowa

      Zaiste - baaaaardzo wegetariańskie.;-)))
      • jacek1f :-)) takie wege, to rozumiemy, hę? :-) n/t 11.07.05, 13:23
        • ba_nita Re: Jestem jak najbardziej za... 11.07.05, 15:11
          może niedługo i wołowinka stanie się wege????//lol
          • teresa50 Re: Jestem jak najbardziej za... 11.07.05, 21:29
            zawsze mówiłam, że kurczak to nie mięso... :)))
            • ba_nita Re: Jestem jak najbardziej za... 11.07.05, 21:31
              Pewnie - w dodatku biorąc pod uwagę tryb hodowli tychże niedługo i tak będą
              zbierane z krzaka.;-) Aaaaaaaa - udka oczywiście jako płodozmian dla
              sympatycznego owocu jakim jest marchewka!
      • fridolino Re: Nie mam uwag do przepisu, ale.. 03.09.05, 20:42
        w pierwszej chwili tez sie zdziwilam ale wiem ze buddysci moga jesc drob wiec jakby kurczak jest w porzadku. Oczywiscie jest wiele odlamow vege ale moze z tad wynikaja nieporozumienia
    • natalia868 pytanie :) 28.08.05, 20:10
      to ile czasu ta potrawa ma spędzić w piekarniku?:)
    • marta76 Re: Udka kurczaka po meksykańsku 30.08.05, 13:44

      Wszystko mam w kuchni tylko winka brak,nie wiem czy wydzie w takm razie
      dobrze.Robił może ktoś bez wina?Ja i tak tego nie skosztuje bo nie jem
      mięsa ,ale wolę męża nie raczyć jak ma być coś nie tak:)
      • Gość: polka Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.netg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:24
        ja robiłam ,wychodzą pyszne oryginalne w smaku,mniam:-)

        moje wyglądały, tak
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=26602296&a=26603095
    • ba_nita Re: I znowu kuriozum.Kurczak wegetariański.:-))) 30.08.05, 13:48
      Wnioskuję, że po meksykańsku dlatego, że z fasolą? Zaznaczam, że nie czepiam
      się smaku. Skądinąd może być to dobre.
      • ampolion Re: I znowu kuriozum.Kurczak wegetariański.:-))) 31.08.05, 07:15
        Mam podobne wątpliwosci co do tej polskiej "meksykalnosci"...
        • Gość: jan Re: I znowu kuriozum.Kurczak wegetariański.:-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 14:37
          Spróbujcie, a nie będziecie mieli wątpliwości.
          Pozdrawiam i życzę smacznego.
    • Gość: perejil czas pieczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 15:30
      Muszę wreszcie odpowiedzieć, bo w sobote robiłam te udka i też chciałam
      wiedzieć, jak długo je trzymać w piekarniku. Ja piekłam je 30 min. i wyszły
      świetne.
    • Gość: gosc Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.10.05, 23:02
      Byloby to po meksykansku gdyby dodac odrobine czegos ostrego do sosu i nie
      dodawac tej fasoli absolutnie.Fasole najlepiej typu "pinto" albo czarna ,
      ugotowana w wodzie a potem utluczona i podsmazona z cebula podac jako dodatek.
      Do tego ryz.
    • ampolion Re: Udka kurczaka po meksykańsku 19.10.05, 03:00
      A co w tym meksykańskiego? Fasola?
      • Gość: ja Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:11
        A co meksykanskiego jest w meksykanskiem jedzeniu? Pot meksykanina?
    • Gość: kotek Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22.10.05, 18:46
      pyszne
    • Gość: gość Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.lodz.mm.pl 12.02.06, 13:51
      Super Bardzo smaczne i szybki danie
    • Gość: Paula Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.jota.za.digi.pl 16.03.07, 14:09
      Szukam tego przepisu,ale niestety go nie widze a z wzrokiem problemu nie mam.A
      zależy mi na tym przepisie bo zauwazyłam ,że jest chwalony.Prosze o ten przepis.
      Z góry serdecznie dziekuje!
      • Gość: mromir Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:08
        U mnie też się nie otwiera.Bardzo poproszę o przepis.
        • olushia Re: Udka kurczaka po meksykańsku 17.03.07, 10:23
          U mnie również nie ma przepisu , prosze mnie nim poratować.Na zdjęciach wygląda
          tak wspaniale,że chciałabym go jutro zrobić.Prosze o przepis jakiegoś dobrego
          człowieka i z góry dzięki
          • ankafanka Re: Udka kurczaka po meksykańsku 21.09.07, 21:10
            przepis jest tu
            kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,43110359,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
    • Gość: robin Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 09:17
      Wczoraj zrobiłam na kolację, podałam z ryżem (z bagietką pewnie też
      będzie dobre)i niech się nazywa jak chce, nam bardzo smakowało.
      Przepis godny polecenia.
    • Gość: Sylwia Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.altec.pl 01.11.07, 12:55
      Potrawa bardzo dobra. Łatwe i szybkie przygotowanie. Dobrze smakuje
      z białym pieczywem i sałatką jarzynową.Gorąco polecam
    • Gość: maluszki02 Udka kurczaka po meksykańsku IP: 193.189.116.* 02.12.07, 14:15
      jakie wino pol czy wytrawne
    • Gość: Ania Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.08, 13:05
      Udka są pycha, tylko ja dodaję jedynie sól, pieprz i paprykę z przypraw, polecam!
    • Gość: ania Udka kurczaka po meksykańsku IP: 194.48.219.* 19.09.08, 15:22
      przepis super!
      troche długo się robi ale palce lizac, najlepiej schodzi sos z
      fasolą a udka to dodatek!! do sosu dolewam troche wina z miodem :)
      • Gość: monia Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.09, 13:29
        A czy bez wina ten kurczak może byc moja córka ma tylko 8 lat a kurczaka je
        każdego nie podaruje mi jak tylko ja to będę jeśc
        • Gość: dodo Re: Udka kurczaka po meksykańsku IP: *.zone8.bethere.co.uk 01.06.09, 00:10
          Ja robię bez wina :-) Poza tym, używam fasoli w pikantnym sosie lub doprawiam
          ostrą papryką/tabasco/co tam mam pod ręką. Byle nie przesadzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka