Gość: Sara IP: 213.17.200.* 07.06.05, 13:47 Dzięki za przepis, te racuszki są pyszne. Już nie mogę się doczekać sezonu truskawek. Wtedy będę je jadła codziennie. Pisz więcej przepisów. Masz wspaniałe pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda1711 Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym 12.06.05, 11:37 Racuchy są rewelacjyjne. Wchodzą puszyte i chrupiące ,a do tego jeszcze ten sos...:))Polecam! Ps.Tylko ja nie mogłam nigdzie dostać jogurtu waniliowego, więc kupiłam kilka serków waniliowych!Pycha!!Sos wychodzi extra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 12:21 Bardzo prosze o ten przepis drozdzowe racuchy z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_daria kliknij 12.06.05, 13:03 kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,-3462222,P_KOBIETA_PRZEPISY.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania sucharska Re: kliknij IP: 213.17.200.* 22.06.05, 13:43 pół paczki drożdzy, czyli 50 g na ok. 1/2 kg mąki pozdrawiam i życze smacznego ania sucharska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola racuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:14 Serdecznie dziękuje za podany przepis Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek5 Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym 14.06.05, 08:22 Mam awersje do potraw z udziałem drożdzy (pozostałość kilku nieudanych prób...) Ale ponieważ sezon truskawkowy w pełni pomyslałam "raz kozie smierć" i ... ku mojemy szczeremu zaskoczeniu racuchy wyszły wyśmienite! Nie jest to wyrafinowana potrawa ale pyszna i śmiało moge ją polecić wszystkim tym którzy maja jakieś opory przed ciastem drożdzowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.autocom.pl 14.06.05, 18:15 Pol paczki drozdzy to ile? 5 dag? Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym 14.06.05, 18:18 na pół kilo mąki to chyba pół paczki drożdzy francuskich, czyli około 2 dag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga pytanie IP: *.tvk.torun.pl 14.06.05, 19:10 a na ile to osób jest porcja? bo gotuje tylko dla siebie i tak mi się wydaje że racuchów z 0,5 kg mąki to wyjdzie trochę za dużo jak na jedną osobę ;) jak to podzielic zebym się najadła ale też nie pękła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania sucharska Re: pytanie IP: 213.17.200.* 22.06.05, 13:46 Ta porcja przewidziana jest na "jeden raz" dla czterech osób, więc musiałabyś podzielić wszystko na 4,ale jeśli lubisz racuszki i truskawki to na 2. Pozdrawiam ania s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.prospect.pl / *.prospect.pl 12.06.06, 17:10 Smaczne - swietne ciasto :) i do tego bez cukru. Racuchy pyszne - wszystkim smakuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madżeska Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.aster.pl 24.06.06, 20:43 Ten przepis jest nie do końca dobry bo: po 1) mleka trzeba dać 2 razy więcej (inaczej o wymieszaniu nie ma nawet mowy), po 2)w tym przepisie nie ma cukru jaki będzie efekt końcowy to się okaże bo w tej chwili właśnie rośnie mi ciasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madżeska Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.aster.pl 24.06.06, 21:22 Racuchy są super!!!Ale tak jak wcześniej napisałam,przepis trzeba troszkę"udoskonalić".Pozdrawiam i gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kropka1 problem... 01.07.06, 12:54 Wszystko pieknie wyroslo, ale mialam problemy z nałożeniem ciasta na patelnie bo b. lepilo sie do łyżki. Czy mozna tego uniknąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wewelina Re: problem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 10:41 przed nakładaniem każdej porcji ciasta wymocz łyżkę, którą nakładasz ciasto, w wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joly Re: problem... IP: *.choszczno.vectranet.pl 25.09.11, 01:30 Żeby ciasto na racuchy nie przyklejało się do łyżki, należy najpierw umoczyć łyżkę w roztopionym tłuszczu lub oliwie i dopiero nabierać nią ciasto na racuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:39 To nieporozumienie, aby takie bzdurne przepisy publikować. Racuchy są okropne!Zupełnie nie do zjedzenia , KOSZ i PRZEPIS i RACUCHY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.237.spine.pl 20.11.06, 16:46 Parę razy już robiłam racuchy z innych przepisów, ale tu niestety muszę zgodzić się z Renatą - racuchy są niedobre i twarde, chociaż wyrosły pięknie. Wielkie twarde buły bez smaku....sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 22:13 żeby racuszki nie były twarde trzeba zrobic bardziej rzadkie ciasto.Ja dodaje cukier waniliowy i zwykly cukier,a żeby ciasto odchodziło od łyzki trzeba łyżke moczyć w wodzie.Moje racuszki to REWELACJA.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniet Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:04 racuszki bardzo bardzo smaczne dałam przepis rodzince Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 19:07 Mniam mniam ;';';////....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 19:09 Mniam mniam??""... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATKA Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 14:29 sa pyszne i bardzo smakuja mojej rodzinie dzieki za przepis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.08, 18:55 Super smakują.Ja dodałam jabłka i tez wyszły super:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosza26 Re: Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym 19.02.08, 19:04 trzeba pamietać tylko,żeby dodać odrobinę soli i cukru. Jak do każdego ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka5 Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.radom.pilicka.pl 22.06.08, 13:03 Pycha!Wczoraj upiekłam na kolację.Smakowały całej rodzince,nawet mojemu synkowi niejadkowi.Trochę zmiemieniłam przepis,zamiast łyżeczki soli dodałam szczyptę soli,oraz łyzeczkę cukru.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.net.autocom.pl 23.02.09, 15:41 Wystarczy moczyc lyzke za kazdym razem jak nakladasz porcje na patelnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba jaga Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.olsztyn.mm.pl 29.05.09, 16:06 Rzreczywiscie są bardzo smaczne w różnym wydaniu.Zeby uniknąć "przyczepiania " sie ciasta do łyżki, należy przed nałożeniem na patelnie , zanurzyć łyżkę w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubek Drożdżowe racuchy z sosem truskawkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 20:54 Tragedia,musiałem dodać po pierwszym smażeniu 1/2 l mleka dopiero zaczeły przypominać racuchy.Wyrazy współczucia dla osób które musiały jeść placki z tego ,,przepisu". Odpowiedz Link Zgłoś