Gość: MMLL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:35 Naprawde smaczne !!! poleceam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiek23 Re: Curry z kurczaka 31.10.05, 12:32 Taki sobie ten przepis... Nieścisły, bo po co np. ta cytryna? W smaku ok, ale trochę przypaliłam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota751 Re: Curry z kurczaka IP: *.pekao.com.pl 07.11.05, 15:06 chyba lepsze byłoby bez śmietany. Acha, no i mniej sosu też jest lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiat Re: Curry z kurczaka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.06, 10:47 Ja zamiast smietany proponuje dodac mleczko kokosowe-pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARS Re: Curry z kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 15:17 cytryną podkreśla się smak lub go łamie, droga Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puffer Curry z kurczaka IP: 81.15.189.* 11.12.05, 19:54 Naprawde niezłe , nawet z pierci kurczaka trzeba tylko dodac ostre curry bo to z kamisa nie jest za ostre ale w sumie gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Re: Curry z kurczaka IP: *.hsd1.ca.comcast.net 23.02.06, 01:54 jak mozna zrobic cuury z kurczaka, kiedy curry to przyprawa.powinno byc kurczak w sosie curry albo cos podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Re: Curry z kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:33 tak się mówi. ja przynajmniej spotkałam się z taką nazwą 2. ze słownika języka polskiego PWN (wersja internetowa) «potrawa z duszonego mięsa w ostrym sosie, doprawionym m.in. tą mieszaniną korzeni» Jeść curry z kurczaka. sjp.pwn.pl/haslo.php?id=8192 sjp.pwn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: Curry z kurczaka 17.07.06, 15:18 curry to także nazwa potrawy, obecne np. w kuchni tajskiej, karaibskiej Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Curry z kurczaka 18.07.06, 17:35 Hindusi, (a curry jest z kuchni hinduskiej, a nie tajskiej czy innej) uzywaja tej nazwy do potrawy. Przyprawa to curry masala (jesli chcemy byc az tak ortodoksyjni. Ja polecam mieszanie sobie przyprawy samemu, bo mozemy to robic wg. wlasnych upodoban i ze swiezo zmielonych skladnikow (moim skromnym zdaniem ta Kamisu to porazka). Niezwykle jest curry na bazie pieprzu, a nie chily (wg. receptury jeszcze z przed odkrycia Ameryki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelniczka Curry z kurczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 16:10 Kupuje tą gazete sa w niej wspaniałe przepisy wygladajace rónie wspaniale lecz jeż eli ta gazeta jest tak wspaniała to dalaczego żaden przepis mi nie wyszedł (szczególnie ciasta)?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimpek Curry z kurczaka IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.10.06, 18:08 Jak to ku.. jebie gównem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saavo Curry z kurczaka IP: *.89.126.206.dsl-cust.ca.inter.net 15.03.07, 15:50 cury z kurczaka to sa kury pozniej kwoki kokoszki itd bo na przyklad curry nie sa z kurczaka lecz mieszanina przypraw co najwyzej moze byc kurczak curry(keri) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin no jakie moze byc curry z 2 lyzeczkami IP: *.bpb.bigpond.com 15.03.07, 20:42 przyprawy ???( 2 LYZECZKI na poltora kg kurczaka) no jakie!? Nijakie i jeszcze te 6 cebul ...i smietana, jakby jogurtu w PL nie bylo! moze i komus ta potrawa smakuje... ale bez przesady, nie nazywajmy tego curry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIu Re: no jakie moze byc curry z 2 lyzeczkami IP: *.chello.pl 06.11.09, 21:07 prawdziwy sennin ugotuje wg tego przepisu: www.onemanga.com/Addicted_to_Curry/10/27/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$$$$$$$$$$$$$$ Curry z kurczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:57 ............mmmmm mniam pyszne sami spróbujcie oki? SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACCCCC CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Curry z kurczaka IP: *.range86-147.btcentralplus.com 01.08.07, 23:02 swietne curry prawie jak z restauracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka Re: Curry z kurczaka IP: 195.205.202.* 10.11.07, 10:05 z braku laku na pomyslu na obiad robie wlasnie sie okaze cos to za curry ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby kucharz KRK Curry z kurczaka IP: *.chello.pl 29.11.07, 18:15 Tak, to dobry przepis, jednak wydatnie poprawisz smak jeżeli odwrócisz proporcje śmietany i przecieru. Najlepiej kiedy zamienisz śmietanę na jogurt typu greckiego (np.Bakoma). Sos będzie idealnie gęsty, ale nie tak bardzo tłusty jak przy śmietanie. Przy tym jogurt grecki nadaje bardziej ciekawy smak. Do podsmażanej cebuli dodaj odrobinę kurkumy i/lub przyprawy typu "Kucharek". Pozdrawiam i życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Curry z kurczaka IP: 92.112.71.* 22.12.07, 21:52 Dla mnie wyszło pyszne!!! Ale radze nieco zmienic proporcje: więcej wody do bulionu, mniej przecieru i śmietany. Smacznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Curry z kurczaka IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.07, 08:58 extra b.polecam smaczne bardzo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Curry z kurczaka IP: *.lanet.net.pl 27.11.08, 23:55 Super, dzięki za ten przepis! Miałam niedoczas, szukałam czegoś na szybko, ledwie zdążyłam przeczytać. Użyłam oczywiście kurzych piersi, zamiast w garnku dusiłam w szybkowarze (15 min), imbir był z torebki... wyszło bosssssskie, naprawdę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIu Curry z kurczaka IP: *.chello.pl 07.11.09, 19:17 przecież jak dodalem jogurt to się ścięło... był świeży! co to za pomysly?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateliers Curry z kurczaka IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.11, 09:36 Do Curry używam tylko mleczka kokosowego Odpowiedz Link Zgłoś