Dodaj do ulubionych

Rogaliki drożdżowe z jabłkami

IP: *.zdm.waw.pl / *.crowley.pl 05.08.05, 14:00
od kiedy ciasto drożdżowe wyrasta w lodówce?
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:48
      a własnie ze ciasto drożdzowe w lodówce rośnie i ma nawet lepszy smak po
      upieczeniu ale nie do proponuje stosować tej metody do ,,bab drożdzowych,,
      • am55 Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami 30.08.05, 10:53
        piekę taki rogaliki ale nie z surowym jabłkiem tylko z marmoladą jabłkową
        pyszne,a niektóre ciasta drozdzowe rzeczywiście są smaczniejsze jak wyrosną w
        lodówce;-))
    • Gość: bajeczka04 Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.303.krakow.pl 30.08.05, 20:48
      Tutaj jest fajny przepis na "Zimną drożdżówkę":
      www.sys21.de./viewtopic.php?t=825&highlight=zimna+dro%BFd%BF%F3wka
      Pozdrawiam! bajeczka04
    • Gość: GOsia Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 12:53
      DO jagienki< gosia> ja często piekę ciasto drożdrzowe i wczoraj pierwszy raz
      włożyłam do lodówki,myślalam że ucieknie z miski bo tak rosło.... pozdrowienia
    • Gość: mała Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: 83.168.106.* 13.02.06, 15:17
      na pewno mają być aż dwie margaryny?
    • Gość: anima Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.chello.pl 15.02.06, 12:25
      Robię takie ciasto od dawna i własnie wkładam do lodówki , a jako nadzienie
      proponuję marmoladę z roży, bajecznie pachnie i smakuje. Pozdrawiam
    • karambol45 Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami 21.02.06, 14:17
      a ta margaryna to ma być roztopiona czy taka twarda?
    • Gość: aga Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:35
      Co z tą margaryną , czy ktoś możę odpowiedzieć.
    • Gość: kasia Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:16
      rogaliki wyszły super,ja też mam podobny przepis wkładadałam ciasto do zimnej
      wody twój sposób jestlepszy.
    • Gość: kinga Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 20:27
      sa po prostu rewalacyjne wyjdą napewno każdemu
    • Gość: ola Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:36
      widzę że nie znasz się na pieczeniu w lodówce rośnie klasyczne kruche ciasto
      drożdżowe
    • Gość: zocha Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:00
      Widocznie nigdy nie robiłaś rogalików drożdżowych skoro zadajesz takie pytania. Odpowiedź: od zawsze!!!
    • Gość: kina Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.icpnet.pl 05.02.07, 20:02
      są reweacyjne
    • Gość: Buleczka Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.woh.res.rr.com 24.05.07, 00:59
      tez sie dziwilam, ale wyrasta calkiem dobre i chrupiace
    • Gość: aga Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.nysa.3play.net.pl 06.06.07, 16:54
      oczywiście że wyrasta, rogaliki są pyszne,a ciasto jest bardziej chrupiące niż
      normalne :)smacznego
    • Gość: czers Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 09:39
      od czasu jak lodówka się zepsuła
    • Gość: andzia Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.07.07, 22:18
      Ja robię podobne ciasto ale dodaję tylko jedną margarynę -jest wtedy lepsze
      a szczególnie na drugi dzień :)) a jako nadzienie polecam kostkę czekolady mlecznej i łyżeczkę serka homogenizowanego. Po prostu pycha :))
    • Gość: Emi Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:45
      ni własnie a poza tym 2 szt. margaryny??????dziwny przepis
    • Gość: Magda20 Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 11:30
      do lodówki to sie wkłada ciasto po to żeby sie schłodziło i nie rosło więcej.
      A nie żeby objętość zwiększyło,ciasto rośnie pod wpływem ciepła!
      pozdrawiam
    • Gość: hehe Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 21:47
      od kiedy ciasto drozdzowerośnie w lodowce
    • Gość: kasieńka Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: 80.54.232.* 26.10.07, 12:24
      czasami tylko zaglądam na taką stronę al rzeczywiście mam w swoich przepisach
      ciasto krucho drożdżowe ,które rośnie w lodówce, więc niech nikt się już nie
      dziwi bo ciasto jest BOSKIE!!!!!!!!!!
    • Gość: JustMe Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:11
      przepis jest super,wszyscy zachwyceni ciastem, ale daruję sobie tę
      lodówkę na koszt kaloryfera:)) tam mi dopiero wyrasta:)_
    • Gość: bozena Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 17:56
      Sama jestem ciekawa jak moze rosnąć w lodówce.......w ciepłym
      miejscu tak ale nie w zimnym....z ciekawosci spróbuje ten przepis
    • Gość: andrysek Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.gprs.plus.pl 14.01.08, 19:22
      przepis wygląda pysznie!!
    • Gość: Joana Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 15:48
      Właśnie?? Autor przepisu chyba w życiu ciasta drożdżowego nie robił...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka