GoĹÄ: jagienka IP: *.zdm.waw.pl / *.crowley.pl 05.08.05, 14:00 od kiedy ciasto drożdżowe wyrasta w lodówce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: renia Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:48 a własnie ze ciasto drożdzowe w lodówce rośnie i ma nawet lepszy smak po upieczeniu ale nie do proponuje stosować tej metody do ,,bab drożdzowych,, Odpowiedz Link Zgłoś
am55 Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami 30.08.05, 10:53 piekę taki rogaliki ale nie z surowym jabłkiem tylko z marmoladą jabłkową pyszne,a niektóre ciasta drozdzowe rzeczywiście są smaczniejsze jak wyrosną w lodówce;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajeczka04 Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.303.krakow.pl 30.08.05, 20:48 Tutaj jest fajny przepis na "Zimną drożdżówkę": www.sys21.de./viewtopic.php?t=825&highlight=zimna+dro%BFd%BF%F3wka Pozdrawiam! bajeczka04 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GOsia Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 12:53 DO jagienki< gosia> ja często piekę ciasto drożdrzowe i wczoraj pierwszy raz włożyłam do lodówki,myślalam że ucieknie z miski bo tak rosło.... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mała Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: 83.168.106.* 13.02.06, 15:17 na pewno mają być aż dwie margaryny? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anima Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.chello.pl 15.02.06, 12:25 Robię takie ciasto od dawna i własnie wkładam do lodówki , a jako nadzienie proponuję marmoladę z roży, bajecznie pachnie i smakuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami 21.02.06, 14:17 a ta margaryna to ma być roztopiona czy taka twarda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:35 Co z tą margaryną , czy ktoś możę odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:16 rogaliki wyszły super,ja też mam podobny przepis wkładadałam ciasto do zimnej wody twój sposób jestlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kinga Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 20:27 sa po prostu rewalacyjne wyjdą napewno każdemu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 19:36 widzę że nie znasz się na pieczeniu w lodówce rośnie klasyczne kruche ciasto drożdżowe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zocha Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:00 Widocznie nigdy nie robiłaś rogalików drożdżowych skoro zadajesz takie pytania. Odpowiedź: od zawsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kina Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.icpnet.pl 05.02.07, 20:02 są reweacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Buleczka Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.woh.res.rr.com 24.05.07, 00:59 tez sie dziwilam, ale wyrasta calkiem dobre i chrupiace Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.nysa.3play.net.pl 06.06.07, 16:54 oczywiście że wyrasta, rogaliki są pyszne,a ciasto jest bardziej chrupiące niż normalne :)smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czers Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 09:39 od czasu jak lodówka się zepsuła Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andzia Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.07.07, 22:18 Ja robię podobne ciasto ale dodaję tylko jedną margarynę -jest wtedy lepsze a szczególnie na drugi dzień :)) a jako nadzienie polecam kostkę czekolady mlecznej i łyżeczkę serka homogenizowanego. Po prostu pycha :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Emi Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:45 ni własnie a poza tym 2 szt. margaryny??????dziwny przepis Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda20 Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 11:30 do lodówki to sie wkłada ciasto po to żeby sie schłodziło i nie rosło więcej. A nie żeby objętość zwiększyło,ciasto rośnie pod wpływem ciepła! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 21:47 od kiedy ciasto drozdzowerośnie w lodowce Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasieńka Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: 80.54.232.* 26.10.07, 12:24 czasami tylko zaglądam na taką stronę al rzeczywiście mam w swoich przepisach ciasto krucho drożdżowe ,które rośnie w lodówce, więc niech nikt się już nie dziwi bo ciasto jest BOSKIE!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JustMe Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:11 przepis jest super,wszyscy zachwyceni ciastem, ale daruję sobie tę lodówkę na koszt kaloryfera:)) tam mi dopiero wyrasta:)_ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bozena Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 17:56 Sama jestem ciekawa jak moze rosnąć w lodówce.......w ciepłym miejscu tak ale nie w zimnym....z ciekawosci spróbuje ten przepis Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrysek Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.gprs.plus.pl 14.01.08, 19:22 przepis wygląda pysznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joana Rogaliki drożdżowe z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 15:48 Właśnie?? Autor przepisu chyba w życiu ciasta drożdżowego nie robił... Odpowiedz Link Zgłoś