Gość: Maria IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:53 odechciało mi się gotowaać czytając ten przepis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: Barszcz wigilijny IP: 195.82.176.* 02.12.05, 23:28 Zawsze gotuję taki barszczyk na Wigilję i podaję go z uszkami-pyszny i bardzo zdrowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Barszcz wigilijny IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.12.05, 20:47 beznadziejny chyba zrobie z paczki to prostszy sposob i napewno pyszniej smakoje niz ten kto to wymyslil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pee Re: Barszcz wigilijny IP: *.pxs.pl 14.12.05, 09:20 Moze ten bedzie latwioejszy... Ja uzywam wody spod jarzyn do sałatki jarzynowej, mam 2 litry pysznego pachnacego bulionu warzywnego, do tego wrzucam byle jak pokrojone, ale wczesniej obrane surowe buraki, gotuje, az buraki beda miekkie. Wylaczam gaz. Do wrzacego bulionu z burakami dodaje sok z polowki cytryny, a sama reszte cytryny czyli wyszorowana skorke wrzucam i zostawiam. Do tego jedna pokrojone szara reneta i czosnek wycisniety prosto do garnka. Taki gar zostawiam do nastepnego dnia i odcedzam, jak za malo czosnku to dodac, za malo kwasny dodac zytryne, sol i pieprz... Nie wiem, czy latwiejszy, ale pyszny. Nie daje grzybow, bo czasami sa gorzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:41 spróbujcie buraki ugotować same, a w końcowej fazie połączyć wywar buraczany z bulionem warzywnym? szkoda go wygotowywać-bo straci swój aromat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biotit Re: Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:26 bardzo dobry przepis zrobiłew w "try mi gra". jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIPek Re: Barszcz wigilijny IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.06, 20:08 No i uszka tez kup w kostkach a najlepiej zbrykietowane. Siano by ci ugotowali i podali to bys mowila ze to rosol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Barszcz wigilijny IP: *.softpro2.pl 16.12.05, 18:52 Jeżeli to jest przepis na barszcz wigilijny to ja nazywam się kot Filemon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szotom Re: Barszcz wigilijny IP: 217.153.254.* 25.12.05, 20:16 sensowny przepis ale dla amatorów zawodowcy robią tak samo ale kolejność i sposób przyprawiania jest w odpowiednim czasie hihihi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yola Re: Barszcz wigilijny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:01 a ja kisze wczesniej buraczki z czosnkiem i koprem (buraki oczywiscie surowe i obrane) trzeba nastawic je wczesniej aby zdazyly ukisnac. Otrzymany zakwas wlewam na wywar warzywny, grzybki dla mnie obowiazkowo, nie gotuje, tylko mocno pogrzewam, dodaje, jezeli trzeba kwasek cytrynowy, nie lubie smaku cytryny w barszczu, pieprz, sol do smaku i w Wigilię uszka lub pierogi z kapusta i grzybami.Przy kiszeniu burakow nalezy zapewnic im raczej cieple miejsce. Taki sok polecam rowniez do picia, ale ja go rocienczam troszke woda mineralna. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Barszcz wigilijny 13.12.06, 19:05 Ludzie !!!! nie dajcie tam 2 łyżek soli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Barszcz wigilijny IP: *.246.54.229.tisdip.tiscali.de 22.12.06, 09:50 A co moze ci sie ma sam ugotowac .HE? Ja sie ciesze ze ten rezept znalazlam. Pycha .Tylko co z Uszkami do Barszczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLSON Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:05 Moja mama potrzebuję tego przepisu bardzo!!(ja nie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLSON POZDRO :]] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:11 Ja nie lubię barszczu dlatego go nie jem w ogóle.POZDRO :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 13:17 dzięki temu przepisowi wygrałam ogolnopolski konkurs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALGORZATA_TYCHY Barszcz wigilijny IP: *.cable.ubr07.dals.blueyonder.co.uk 11.12.07, 02:01 NAJSMAKOWITSZY I NAJZDROWSZY JEST BARSZCZ CZERWONY Z NATURALNEGO SOKU BURACZANEGO.Obrac buraczki pokroic w cienkie plastry,wycisnac z nich sok przez sokowirowke,okolo 2-3 kg.burakow,wycisnac rowniez 2 marchewki,korzenia pietruszki i kawalek selera.Osobno zagotowc okolo pol litra wodu wrzucajac nac pietruszki,kostki rosolowe do smaku,dodac wycisniety sok.Zaraz na samym poczatku dodac sok z 1 cytryny,aby barszcz nie stracil koloru,pozniej sol,pieprz,wycisniete zabki czosnku-do smaku.Gotowac na wolnym ogniu.Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: Barszcz wigilijny IP: *.acn.waw.pl 13.12.07, 01:36 a ja tam robie na knorze w kartonie - bardzo mi smakuje wrzucam do tego jakiegoś grzyba, garść majeranku i pieprze to wsyzstko zdrowo i wychodzi mi prawie tak dobry jak oryginał :) a zaoszczedzony czas przeznacze na ubranie choinki - u mnie w domu nikt tego nie lubi robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaKw Re: Barszcz wigilijny IP: *.enterpol.pl 13.12.07, 13:53 Ja robię barszcz na wywarze z grzybów,dodaję koncentrat barszczowy z butelki,sporo czosnku i doprawiam łyżeczką miodu.Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Barszcz wigilijny IP: *.adsl.net.t-com.hr 14.12.07, 15:18 Faktzcznietroszke skomplikowany ten przepis ale jesli ktos maczas to czemu nie.Na pewno bedzie pyszny. Ja nie jestem stara kucharka ale wiem, ze na czas gotowania daje sie do barszczu kawalek boczku (maly). Wtedy zupa ma lepszy smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: Barszcz wigilijny IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.07, 16:24 Karolina napisał(a): wiem, ze na czas gotowania daje sie do barszczu kawalek boczku potrawy wigilijne są zawsze postne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: Barszcz wigilijny IP: *.acn.waw.pl 15.12.07, 00:23 Wg kościoła już nie muszą być postne. Bezmięsność narzuca nam tradycja - mnie się pomysł z boczkiem bardzo spodobał - już czuje ten aromat wedzonki...mmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 16:26 dokładnie troche slaba zupa na wodzie to juz wole sie herbaty napic, nawet jak kupuje gotowy barszcz to sobie dodaje miesko i inne smakołyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magisterka Re: Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 14:57 ja osobiscie wolę barszcz bez grzybków no ale, albo barszcz albo grzybowa anie taki mix...uwielbiam taki czysty barszcz najlepiej kartonik knorra i do tego uszka..hmm mniam zawsze w akademiku sobie robiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Barszcz wigilijny IP: *.aster.pl 21.12.07, 11:53 eee tam ja tez lubie takie zupy na szybko co w tym złego, kurcze nie zawsze mam czas na gotowanie, chociaz wiadomo ze domowy babbci najlepszy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Barszcz wigilijny IP: 195.117.1.* 19.12.07, 19:31 Wiesz moglas lepiej sie postarac zalaczajac ten przepis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yellow01 Re: Barszcz wigilijny IP: *.ntlworld.ie 23.12.07, 12:34 Zakwaś buraki wg innego przepisu. Po tygodniu masz taki zakwas, ze nie musisz juz nic robic, ani przyprawiac ani nic! I jest doskonały a wszelkie przepisy z octem to 3-cia liga... Troche za pozno na wigilie... ale co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Barszcz wigilijny IP: *.range217-43.btcentralplus.com 24.12.07, 11:27 Bardzo mi się ten przepis podoba... a smakuje jeszcze lepiej :) Jestem debiutantem i myślę, że się udało. Dziękuję. Wszystkiego najlepszego w Święta i cały Nowy Rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mint Barszcz wigilijny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 10:35 Ocet do barszczu!!! To jest profanacja prawdziwego barszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa.wo Barszcz wigilijny IP: 212.122.223.* 22.12.08, 17:13 Szczerze polecam, w zezszłym roku bardzo nam smakował w tym roku nie ma mowy o innym barszczu niż ten. Dziękuję autorowi przepisu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Barszcz wigilijny IP: *.eranet.pl 23.12.08, 16:46 Ja polecam ten przepis na barszcz: www.pieceofcake.pl/przepis/czytaj/tytul/moj_domowy_barszcz_wigilijny/ Naprawdę pycha, właśnie zrobiliśmy barszcz na jego podstawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Barszcz wigilijny IP: *.tktelekom.pl 24.12.08, 12:29 a ja tam wole krakusa z kartonu ;] Odpowiedz Link Zgłoś