Dodaj do ulubionych

Barszcz wigilijny

IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:53
odechciało mi się gotowaać czytając ten przepis
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Barszcz wigilijny IP: 195.82.176.* 02.12.05, 23:28
      Zawsze gotuję taki barszczyk na Wigilję i podaję go z uszkami-pyszny i bardzo
      zdrowy :-)
    • Gość: agata Re: Barszcz wigilijny IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.12.05, 20:47
      beznadziejny chyba zrobie z paczki to prostszy sposob i napewno pyszniej
      smakoje niz ten kto to wymyslil
      • Gość: pee Re: Barszcz wigilijny IP: *.pxs.pl 14.12.05, 09:20
        Moze ten bedzie latwioejszy...
        Ja uzywam wody spod jarzyn do sałatki jarzynowej, mam 2 litry pysznego
        pachnacego bulionu warzywnego, do tego wrzucam byle jak pokrojone, ale
        wczesniej obrane surowe buraki, gotuje, az buraki beda miekkie. Wylaczam gaz.
        Do wrzacego bulionu z burakami dodaje sok z polowki cytryny, a sama reszte
        cytryny czyli wyszorowana skorke wrzucam i zostawiam. Do tego jedna pokrojone
        szara reneta i czosnek wycisniety prosto do garnka. Taki gar zostawiam do
        nastepnego dnia i odcedzam, jak za malo czosnku to dodac, za malo kwasny dodac
        zytryne, sol i pieprz... Nie wiem, czy latwiejszy, ale pyszny. Nie daje
        grzybow, bo czasami sa gorzkie.
        • Gość: gosia Re: Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:41
          spróbujcie buraki ugotować same, a w końcowej fazie połączyć wywar buraczany z
          bulionem warzywnym?
          szkoda go wygotowywać-bo straci swój aromat :)
        • Gość: biotit Re: Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:26
          bardzo dobry przepis zrobiłew w "try mi gra". jest ok
      • Gość: RIPek Re: Barszcz wigilijny IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.06, 20:08
        No i uszka tez kup w kostkach a najlepiej zbrykietowane.
        Siano by ci ugotowali i podali to bys mowila ze to rosol.
    • Gość: Martaa Re: Barszcz wigilijny IP: *.pl 15.12.05, 14:58
      a gdzie uszka?
    • Gość: Asia Re: Barszcz wigilijny IP: *.softpro2.pl 16.12.05, 18:52
      Jeżeli to jest przepis na barszcz wigilijny to ja nazywam się kot Filemon
    • Gość: szotom Re: Barszcz wigilijny IP: 217.153.254.* 25.12.05, 20:16
      sensowny przepis ale dla amatorów zawodowcy robią tak samo ale kolejność i
      sposób przyprawiania jest w odpowiednim czasie hihihi pozdrawiam
      • Gość: yola Re: Barszcz wigilijny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:01
        a ja kisze wczesniej buraczki z czosnkiem i koprem (buraki oczywiscie surowe i
        obrane) trzeba nastawic je wczesniej aby zdazyly ukisnac. Otrzymany zakwas
        wlewam na wywar warzywny, grzybki dla mnie obowiazkowo, nie gotuje, tylko mocno
        pogrzewam, dodaje, jezeli trzeba kwasek cytrynowy, nie lubie smaku cytryny w
        barszczu, pieprz, sol do smaku i w Wigilię uszka lub pierogi z kapusta i
        grzybami.Przy kiszeniu burakow nalezy zapewnic im raczej cieple miejsce. Taki
        sok polecam rowniez do picia, ale ja go rocienczam troszke woda mineralna.
    • quba Re: Barszcz wigilijny 13.12.06, 19:05
      Ludzie !!!!
      nie dajcie tam 2 łyżek soli !
    • Gość: Beata Barszcz wigilijny IP: *.246.54.229.tisdip.tiscali.de 22.12.06, 09:50
      A co moze ci sie ma sam ugotowac .HE?
      Ja sie ciesze ze ten rezept znalazlam.
      Pycha .Tylko co z Uszkami do Barszczu?
    • Gość: OLSON Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:05
      Moja mama potrzebuję tego przepisu bardzo!!(ja nie:))
    • Gość: OLSON POZDRO :]] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:11
      Ja nie lubię barszczu dlatego go nie jem w ogóle.POZDRO :]
    • Gość: martyna Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 13:17
      dzięki temu przepisowi wygrałam ogolnopolski konkurs
    • Gość: MALGORZATA_TYCHY Barszcz wigilijny IP: *.cable.ubr07.dals.blueyonder.co.uk 11.12.07, 02:01
      NAJSMAKOWITSZY I NAJZDROWSZY JEST BARSZCZ CZERWONY Z NATURALNEGO
      SOKU BURACZANEGO.Obrac buraczki pokroic w cienkie plastry,wycisnac z
      nich sok przez sokowirowke,okolo 2-3 kg.burakow,wycisnac rowniez 2
      marchewki,korzenia pietruszki i kawalek selera.Osobno zagotowc okolo
      pol litra wodu wrzucajac nac pietruszki,kostki rosolowe do
      smaku,dodac wycisniety sok.Zaraz na samym poczatku dodac sok z 1
      cytryny,aby barszcz nie stracil koloru,pozniej sol,pieprz,wycisniete
      zabki czosnku-do smaku.Gotowac na wolnym ogniu.Smacznego!
      • Gość: kachna Re: Barszcz wigilijny IP: *.acn.waw.pl 13.12.07, 01:36
        a ja tam robie na knorze w kartonie - bardzo mi smakuje wrzucam do tego jakiegoś
        grzyba, garść majeranku i pieprze to wsyzstko zdrowo i wychodzi mi prawie tak
        dobry jak oryginał :) a zaoszczedzony czas przeznacze na ubranie choinki - u
        mnie w domu nikt tego nie lubi robić
        • Gość: ankaKw Re: Barszcz wigilijny IP: *.enterpol.pl 13.12.07, 13:53
          Ja robię barszcz na wywarze z grzybów,dodaję koncentrat barszczowy z
          butelki,sporo czosnku i doprawiam łyżeczką miodu.Pycha!
    • Gość: Karolina Barszcz wigilijny IP: *.adsl.net.t-com.hr 14.12.07, 15:18
      Faktzcznietroszke skomplikowany ten przepis ale jesli ktos maczas to
      czemu nie.Na pewno bedzie pyszny. Ja nie jestem stara kucharka ale
      wiem, ze na czas gotowania daje sie do barszczu kawalek boczku
      (maly). Wtedy zupa ma lepszy smak.
      • Gość: oj Re: Barszcz wigilijny IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.07, 16:24
        Karolina napisał(a):
        wiem, ze na czas gotowania daje sie do barszczu kawalek boczku



        potrawy wigilijne są zawsze postne.
        • Gość: kachna Re: Barszcz wigilijny IP: *.acn.waw.pl 15.12.07, 00:23
          Wg kościoła już nie muszą być postne. Bezmięsność narzuca nam tradycja - mnie
          się pomysł z boczkiem bardzo spodobał - już czuje ten aromat wedzonki...mmmm
          • Gość: jagna Re: Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 16:26
            dokładnie troche slaba zupa na wodzie to juz wole sie herbaty napic, nawet jak
            kupuje gotowy barszcz to sobie dodaje miesko i inne smakołyki!
    • Gość: magisterka Re: Barszcz wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 14:57
      ja osobiscie wolę barszcz bez grzybków no ale, albo barszcz albo
      grzybowa anie taki mix...uwielbiam taki czysty barszcz najlepiej
      kartonik knorra i do tego uszka..hmm mniam zawsze w akademiku sobie
      robiłam...
      • Gość: smakosz Re: Barszcz wigilijny IP: *.aster.pl 21.12.07, 11:53
        eee tam ja tez lubie takie zupy na szybko co w tym złego, kurcze nie zawsze mam czas na gotowanie, chociaz wiadomo ze domowy babbci najlepszy ;)))
    • Gość: Aga Barszcz wigilijny IP: 195.117.1.* 19.12.07, 19:31
      Wiesz moglas lepiej sie postarac zalaczajac ten przepis...
    • Gość: Yellow01 Re: Barszcz wigilijny IP: *.ntlworld.ie 23.12.07, 12:34
      Zakwaś buraki wg innego przepisu. Po tygodniu masz taki zakwas, ze nie musisz
      juz nic robic, ani przyprawiac ani nic! I jest doskonały a wszelkie przepisy z
      octem to 3-cia liga...

      Troche za pozno na wigilie... ale co tam.
    • Gość: Bartek Barszcz wigilijny IP: *.range217-43.btcentralplus.com 24.12.07, 11:27
      Bardzo mi się ten przepis podoba... a smakuje jeszcze lepiej :)
      Jestem debiutantem i myślę, że się udało. Dziękuję.
      Wszystkiego najlepszego w Święta i cały Nowy Rok
    • Gość: mint Barszcz wigilijny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 10:35
      Ocet do barszczu!!! To jest profanacja prawdziwego barszczu.
    • Gość: ewa.wo Barszcz wigilijny IP: 212.122.223.* 22.12.08, 17:13
      Szczerze polecam, w zezszłym roku bardzo nam smakował w tym roku nie ma mowy o innym barszczu niż ten. Dziękuję autorowi przepisu!
      • Gość: Paweł Re: Barszcz wigilijny IP: *.eranet.pl 23.12.08, 16:46
        Ja polecam ten przepis na barszcz:
        www.pieceofcake.pl/przepis/czytaj/tytul/moj_domowy_barszcz_wigilijny/

        Naprawdę pycha, właśnie zrobiliśmy barszcz na jego podstawie.
        • Gość: a Re: Barszcz wigilijny IP: *.tktelekom.pl 24.12.08, 12:29
          a ja tam wole krakusa z kartonu ;]
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka