Dodaj do ulubionych

Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym

IP: 87.207.224.* 06.01.06, 13:45
rzeczywiście mniam. ja dodałam jeszcze 2 łyżki miodu do sosu i łyżeczkę startego imbiru za to mniej cytryn bo 5 to przesada chyba.
Obserwuj wątek
    • Gość: o Re: Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 18.03.06, 15:58
      straszny syf, dodalem tylko 3 cytryny i nie nadawalo sie do jedzenia bo sam
      kwas. koszmarny przepis
    • Gość: baba Re: Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: 195.205.180.* 10.08.06, 11:29
      no a ja nadgorliwa wlazłam do lodówki żeby go zanurzyć. zanurzyłam. i był
      lepszy od tego poza.
    • Gość: honorka Re: Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: 143.169.37.* 10.08.06, 18:45
      Bardzo prosty i pyszny przepis, ale ja dodałam sok tylko z 3 cytryn oraz bazylię i miód, który zneutralizował kwas i dzięki temu kurczak był na prawdę super....
    • Gość: kociarka Re: Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.ztpnet.pl 21.09.06, 16:50
      niewiem jak to smakuja ale jak widziałm przepis to asz mi sie chciała
      wymiotowaci ku.. wię mi to u suni h..u ..y rozumieny sie jebaku leśny
    • Gość: Remas Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.143-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 23.02.07, 20:15
      Odjazdowy przepis! Cytryny ok, troche morda sie skrzywila, ale poprawilem
      browarem z Belgium i jest OK, jutro powtorka!!!
    • Gość: praktyk Re: Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 14:03
      Taa... z tymi cytrynami to przesada. Jedna w zupełności wystarczy. Zamiast
      ananasa można dodać pomaranczę. Smaczne
    • Gość: łuksza Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: 217.96.62.* 18.07.07, 17:01
      Kurczak jest świetny ale trzeba zmienić przepis..... Najpierw robimy zalewę i
      trzymamy kurczaka 2 godziny jak było wyżej napisane.... nastepnie dusimy go 5
      minut w tej zalewnie cyrtnowej i całkowicie ją wylewamy.... wyjętego kurczaka
      obsypujemy przyprawa do kurczaka i dobrze solimi i piepszymy:)... następnie
      smazymy go na głebokim oleju kiegy się zarumieni dodajemy puszkę pokrojonego
      annanasa w kostkę i małą paczkę rodzynek ... chwile smarzymy i danie jest
      przepyszne... w tym wypadku podajemy kurczaka z młodymi ziemniaczkami
    • Gość: frank Re: Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 16:37
      bleee! ale kwas! dalem 3 cytryny i i tak bylo ch..owe. Nie warto tego gotowac -
      strata czasu
    • pistacja-1 Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym 02.09.07, 17:54
      a ja zrobiłam inaczej i wyszło super....do sosu w którym trzymałam kurczaka
      dodałam tylko pół cytrynki, całą główkę czosnku, troszke cukru i 2 szklanki
      białego wytrawngo wina, imbiru 3 szczypty.
      Kurczka po dwóch godzinach trzymania w tym sosiku usmażyłam( odsączając
      wcześniej z sosu), a na koniec dodałam cały ten sos który pozostał, który
      wcześniej zmieszałam z 2 łyżkami dużymi miodu..do tego na patelnie dorzuciłam
      paczkę rodzynej, puszkę pokroijengo ananasa i resztę zaleyw z ananasa, i tak
      dusiłam z poł godziny pycha;))))))))
    • Gość: rus Re: Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.acn.waw.pl 14.11.07, 11:37
      Dzisiaj zrobiłem - super! Przepis też lekko zmodyfikowałem, podaje proporcje na
      2kg (!):
      Sok z 4 cytryn, 2kg kurczaka, 5 ząbków czosnku, troche imbiru (nie żałować),
      całość na noc w lodówce.
      Kurczak razem z sosem na patelnie, dodałem paczkę rodzynek, puszkę ananasa,
      zalewę z ananasa i miód. Całość dusiłem ok 30-40min.
      Uwagi do mojej wersji:
      4 cytryny wystarczyły aby cały kurczak leżał w tej zalewie, ale można dać 1-2
      więcej.
      Jeśli chodzi o ilość miodu i zalewy z ananasa to już kwestia gustu, ja dałem 1/2
      zalewy i ok 7-8 łyżek miodu, wyszło dość słodkie (dlatego polecam te dodatkowe
      cytryny). Zalewa dodatkowo rozrzedza sos więc albo dajcie jej mniej, albo trzeba
      zagęścić mąką.
      Na koniec można też dodać troche orzechów.
    • Gość: krzysiek Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 18:33
      to nie przepis tylko mina, kurczak wykreca morde- niejadalny,
      dodalem miodu i nie dalo sie zjesc, do wyrzucenia. autor przepisu
      jest ...
      • post2003 Re: Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym 02.04.08, 14:51
        Dokladnie tak samo zorbilam- i tak bylo niejadalne! Masakra...
    • Gość: Asia Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.magma-net.pl 16.04.08, 13:29
      Zdecydowanie za dużo tych cytryn.....sam kwas
      • Gość: ja Re: Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.05.09, 22:20
        Boze , zamiast narzekac ze przepis jest zly, pomyslcie troche ludzie a nie jak
        bezmozgi czekacie na gotowe. PORAZKA, WSTYD!!!!!!!!
    • Gość: charbel Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.range81-153.btcentralplus.com 31.07.08, 18:18
      zaprosilem goscia zrobilem kurczaka... z grzecznosci powiedziala ze
      smaczny ale tak twarz jej wykrecilo ze z latwoscia moglaby sie po
      uszach polizac.... jakbys chcial ten przepis do wyrobu kwasu
      stosowac to dosaniesz na to patent...... tesciowej to w sumie bym
      ugotowal bo by sie na tym kwasku w nicosc rozpuscila
    • Gość: j Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 13:58
      Jak do 60 min??!! Jeśli wcześniej trzeba zanurzyć w zaczynie na 2
      godziny !
    • Gość: finka Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.toya.net.pl 06.09.08, 19:01
      Nie wiem czy to tak miało smakować czy mi pies narzygał do talerza, ale ten
      przepis jest absolutnie niejadalny, kurczak nadaje sie tylko do
      wywalenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Sohax Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 22:10
      Zrobiłem wszystko według przepisu, jedynie bez ananasa i wyszło
      niezjadliwe... :(
      Mozna probować, ale cytryny dawałbym maksymalnie 2.
    • Gość: Magda Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.211-7-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 15.12.08, 20:40
      W zyciu nie jadlam tak obrzydliwej potrawy!!!!!!!!!
    • Gość: Kucharz Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 22:53
      to najohydniejsze danie NIGDY TEGO NIE PRZYRZĄDZAJCIE SZKODA CZASU!!!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka