Gość: jolpaw1 IP: *.sfc.pl 16.03.06, 14:06 Pychotka . Proste i smaczne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ededa Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: *.malbork.mm.pl 07.04.06, 14:04 salatka bardzo smaczna ale polecam dodac jeszcze warstwe pokrojonych w kostke pomidorow bez skorki, oraz na wierzch sos czosnkowy zamiast majonezu. poprostu rewelka polecam smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
ada_29 Re: Sałatka gyros z kurczaka 06.05.06, 14:48 A JAK SIĘ ROBI SOS CZOSNKOWY? MOZE KUPUJECIE GOTOWY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMKa Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: *.chello.pl 05.07.07, 11:11 Szybki przepis na super sos czosnkowy: 1 łyżka majoneu 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku posiekanego (można więcej - jak kto lubi) odrobina koperku drobno posiekanego Wszystko wymieszać Super do wszstkiego (z wyjątkiem czekolady) Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
zulek-11 Re: Sałatka gyros z kurczaka 12.04.10, 14:24 Widziałem ostatnio w sklepiesposób na fajną sałatkę z kurczakiem.W saszetcebył sos i grzanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 14:47 jak zrobić sos czosnkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: 88.220.85.* 27.01.08, 21:04 sos czosnkowy majonez jogurt naturalny sol pieprz ziola prowansalskie no i oczywiscie rozdrobniony czosnek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: 10.202.10.* 17.09.08, 13:22 z tym sosem czosnkowym to super pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:40 ja jeszcze na sos dodaję grzanki posypane ziołami, sos oczywiście czosnkowy Odpowiedz Link Zgłoś
wiki998 Re: Sałatka gyros z kurczaka 28.04.06, 13:17 rzeczywiście sałatka jest pycha! często ją robię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: Sałatka gyros z kurczaka 01.05.06, 18:48 sałatka jest rewelacyjna, smakuje na kazdej imprezie, ja cebulke podsmazam na tym samym tłuszczu co mięso, do majonezu daję tzatziki- przyprawe z prymatu Odpowiedz Link Zgłoś
sicha1 Re: Sałatka gyros z kurczaka 26.05.06, 13:17 a gdzie ja mam znlaezsc ten przepis??? bo nigdzie tu niema Odpowiedz Link Zgłoś
le.monka1 Re: Sałatka gyros z kurczaka 09.06.06, 10:45 Bardzo smaczne! Polecam zamiast majonez+ketchup sos z jogurtu naturalnego z czosnkiem majonezem i koperkiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 16.06.06, 16:51 najlepsz salatka jaka jadlam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 16.06.06, 16:53 najlepsza salatka jaka jadlam.ale majonez koniecznie KIELECKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: *.isp.tvkg.net 14.08.06, 10:57 pychotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silviak Sałatka gyros z kurczaka IP: 195.116.26.* 01.09.06, 07:45 Witam. Ja też robię taką sałatkę, ale cebulkę podsmażam na złoty kolor a majonez i ketchup mieszam z 1 łyżką jogurtu naturalnego i tak zrobionym sosem polewam każdą warstwę /po trochę oczywiscie, żeby na wierzchu było sosu najwięcej/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Sałatka gyros z kurczaka IP: *.chello.pl 05.09.06, 22:18 jest rewelacyjna ale ma specyficzny smak i nie da się jej zjeść w wiekszych ilościach ale ogólnie bardzo dobra Ania Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: Sałatka gyros z kurczaka 06.09.06, 09:29 robie to systematycznie, pyszne jedzonko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sałatka gyros z kurczaka.... Przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:12 Ja robię tak : Kapusta pekinska drobno pokrojona, do tego pomidory, kukurydza, ogórek kiszony lub konserwowy, troszke posiekanej cebuli, można dac grzanki i najwazniejsze mięsko............ Ja dodaję kurczaka a przygotowuję go w nastepujący sposób... kupuję przyprawe "gyros" rozrabiam z oliwą, dodaję do niej pokrojonego w drobne małe paseczki kurczaka. Wkładam do lodówki na dość długo aby dobrze sie przegryzło. Nastepnie mięsko obsmażam razem z tą przyprawą i jak wystygnie dodaję do reszty składników. Sos oczywiście czosnkowy......... Jogur naturalny, majonez Dekoracyjny Winiary , dużo czosnku, sól i pieprz. Wszystko polewam , mieszam i wcinam. Pychota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania&groszek Re: Sałatka gyros z kurczaka.... Przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 12:56 Pychotka! Robiłam z tego przepisu i teraz wszyscy chcą go ode mnie. Aż się nie mogliśmy doczekać kiedy trochę się schłodzi i przegryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Sałatka gyros z kurczaka IP: 212.2.99.* 27.10.06, 21:30 :) jadałam u znajomych rewelacja , a jutro mam imprezke (dzisiejsze imieninki) i zrobie ja dla gosci :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Sałatka gyros z kurczaka IP: *.gdynia.mm.pl 20.11.06, 17:40 dodaj do tej sałatki utartą rzodkiewke pomidora papryke i będzie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axara Sałatka gyros z kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 12:35 Bardzo dobra ale lepsza będzie jak zamiast cebuli da się 1/2 sparzonego pora i jeszcze puszkę czerwonej fasoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: 193.109.212.* 13.12.06, 13:36 Ja dodaję jeszcze czerwoną paprykę konserwową, wówczas sałatka ma lepszy smak. Po prostu "miodzio"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ((::kasiulka::)) Sałatka gyros z kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 19:35 Ja robię tąsałatkęnieco inaczej, ale generalnie przepis jest bardzo podobny!!! Jest pyszna, bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro44 Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.12.06, 15:04 majonez zbędny.Polewam wszystko tzatziki(ogórek+serek homo+czosnek+przyprawa Prymat lub Knoor).Na dół sałata lodowa, ósemki pomidorów, papryka albo świeża albo grilowana,paski usmażonego kurczaka w "Gyrosie" oliwki i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evroo44 Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.12.06, 15:05 acha i cebula czerwona musowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miczka Sałatka gyros z kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:41 zamiast cebuli dodaję por, jest smaczniejsza, ale generalnie PYCHA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klawi Sałatka gyros z kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:52 Super!! właśnie zrobilam dziś na obiadek:) Mąz był zachwycony "moją" sałatką:-)) POLECAM WSZYSTKIM SMAKOSZOM Ps. Podaje z upieczonymi w piekarniku bułeczkami (suche) Pozdrawiam p.Dolińską:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiolekk Re: Sałatka gyros z kurczaka IP: *.244.146.70.ip.tnp.PL 17.01.07, 23:42 Często robię tę sałatke ale do podstawowego przepisu dorzuciłam jeszcze warstwę ryzu gotowanego w kurkumie i warstwę ananasów. Cebulki nie przysmażam ale daję na gorącego kurczaka i dzięki temu troszkę mieknie i przejmuję fajny aromat przyprawy gyros. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Sałatka gyros z kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:30 robie podobnie ale : kurczaka wpierw podsmazam a potem dusze w pol szklanki wody w ktorej uprzednio rozmieszalam dwie-trzy lyzeczki przyprawy - do odparowania, na maylm ogniu. kurczak bedzie wtedy zdecydowanie lepszy :) a do majonezu z odrobina jogurtu naturalnego, coby przelamac tlusty smak, dodaje spora ilosc zmiazdzonego czosnku i szczypte przyprawy. pychota ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Sałatka gyros z kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 18:18 Zamiast cebuli dodaję białą częśc pora.Sałatka smakuje wyśmienicie z goracymi frytkami. Odpowiedz Link Zgłoś