Dodaj do ulubionych

Ciasto jogurtowe najprostsze

IP: *.cc / *.devs.futuro.pl 28.07.06, 23:25
ile tego masla trzeba dodac?
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.chello.pl 15.08.06, 10:19
      to masło jest potrzebne do wysmarowania formy
    • Gość: malgosia Re: Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.aster.pl 15.08.06, 17:04
      ale cały kubeczek oleju do ciasta to jednak przesada - ja robię wg podobnego
      przepisu, na trzy kubeczki mąki, i pół kubeczka oleju to wg mnie całkowicie
      wystarczy, ciasto i tak wychodzi wilgotne. M
    • Gość: ewcia Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.orange.pl 06.09.06, 22:26
      ciasto bardzo dobre. tylko mi strasznie płaskie wyszło, a jest napisane, że ma
      wyrosnąć. nie wiem, co zrobiłam źle. postepowałam wg wskazówek. może są jakieś
      triki, dzięki którym ciasto wyrośnie????
    • Gość: nika Re: Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 15:37
      Te masło jest przecież do wysmarowania formy.A w cieście jest olej.
    • Gość: dorotka Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.ghnet.pl 12.02.07, 13:26
      mi wyszedl calkiem niezly choc troche sie przypalil,wydaje mi sie ze trzeba
      krocej piec.
    • Gość: ewa Ciasto jogurtowe najprostsze IP: 194.242.52.* 18.06.07, 09:54
      Jestem zupełnym laikiem w pieczeniu ciast i dlatego wybrałam ten najprostszy
      przepis. Jest bardzo dobre i wyrosło bez problemu - co zdarza mi się bardzo
      rzadko.Pozdrawiam.
    • Gość: eeelka Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.kal.pl 13.03.08, 19:42
      Dzieki temu ciastu uwierzyłam że coś może mi się udac , jestem
      specjalistką od zakalców a tu naprawdę coś dobrego upichciłam .
      Naprawde proste i dobre ciasto.
    • Gość: Jadzia Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.home.otenet.gr 13.05.08, 19:58
      Moze i dobre ale to nie jest juz orginalna prawdziwa polska zebra!
    • Gość: Anett Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.gdynia.mm.pl 27.05.08, 15:43
      Ależ nikt nie mówił, że to " polska zebra"
    • Gość: mika Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.eranet.pl 07.09.08, 12:41
      super
    • Gość: Alicja Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 20:41
      właśnie piekę sobie to ciasto i chyba od góry mi się przypali.. :D
      raczej jeszcze 30 minut nie wytrzyma w tym piekarniku
      !
    • Gość: missi Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.bb.online.no 14.01.09, 21:36
      Jak duza ma byc ta tortownoca? ø27 wystarczy??
    • Gość: ewa .m. Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 15:00
      super
    • Gość: robi Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.astral.lodz.pl 03.02.09, 14:57
      taka ilość oleju w przepisie, to przesada !!! wystarczy połowa.
      Żeby urosło ... to mąkę trzeba przesiać dwa razy, a pianę z białek
      ubić na sztywno ( sprawdzamy nad głową odwracając naczynko ).
      Leniwce żeby urosło - mogą dodawać tyle proszku do pieczenia ile
      jest w przepisie, ale wtedy to ciasto czuć leciutko goryczką !
      lepiej trochę pomachać trzepaczką.
      Ogólnie niezłe to ciasto i ... proste, a to ważne !
    • Gość: Ewa HH Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.09, 21:49
      Ciasto jest wysmienite!!! Pare razy pieklam i zawsze wyszlo. Moj
      mezulek sie zajadal tym wypiekiem. Polecam wszystkim! Jak macie
      fajne i wyprobowane przepisy to dajcie. Pozdrawiam.
      • Gość: Ryś Re: Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.mobile.playmobile.pl 10.03.09, 18:29
        Wyśmienite ciasto!
        Z barku mąki pszennej dodałam żytnią i ku mojemu wielkiemu
        zdziwieniu ciaśto świetnie wyrosło:)
        Oleju w przepisie jest o połowę za wiele... dodałam więcej jogurtu:)
      • Gość: olenka Re: Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 18:49
        witam!
        ja mam pytanie co do tego ciasta jogurtowego :) dzisiaj robilam je drugi raz.w przepissaxh jest zeby piec 30-35 minut.pierwszym razem bylo zupelnie surowe w srodku.dzisiaj zrobilam drugi raz.pieklam w sumie godzine bo ciagle bylo surowe w srodku.jak juz srodek doszedl do siebie to gora sie za bardzo przypiekla.co robic zeby wyszlo ok?
        pozdrawiam
        ola
    • Gość: wtf Ciasto jogurtowe najprostsze - o co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 17:36
      zrobiłam wszystko według przepisu, dodałam mniej niz szczyptę soli, kubek oleju
      słonecznikowego i ciasto wyszło SŁONE, ohydztwo. dlaczego tak się zrobiło?
      • ania_m66 Re: Ciasto jogurtowe najprostsze - o co chodzi 31.05.09, 13:47
        wydaje mi sie, ze zawinil niestety proszek do pieczenia. niektorzy postrzegaja
        jego smak jako "slony".
        osobiscie nigdy nie pieke "golej wersji" tego ciasta. a z owocami, badz
        czekoladowa, uzywam miasz z jednej laski wanilii i koniecznie proszek na bazie
        kamienia winnego do dostania w sklepach ze zdrowa zywnoscia.
        ile proszku dalas? na pewno porcje na 1/2 kg maki? polskie przewaznie sa
        podwojne i trzeba uwazac. jogurt byl naturalny? olej neutralny? cukru nie
        zapomnialas?
        moze po prostu lubisz bardzo slodkie ciasto ?
        bo to ja jestem autorka przepisu, pieke od lat, pieka znajomi i nikt sie nie
        skarzyl, ze slone wyszlo. szczypta soli ciasta nie zasala, wrecz przeciwnie -
        podnosi slodki smak.
    • Gość: Ada Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.07.09, 22:08
      A moje smakuje jak zwykła babka ;/
    • Gość: Ivet Ciasto jogurtowe najprostsze IP: 213.155.189.* 22.10.09, 18:23
      To najlepsze ciasto jakie robiłam.
    • Gość: eM! Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.itcomp.pl 04.01.10, 12:31
      ciacho pycha, wychodzi puszyste i wilgotne, tylko ja najpierw ubijam jajka ze
      szczypta! soli i cukrem oraz cukrem wniliowym, a potem dodaje całą resztę +
      dwie łyżki budyniu waniliowego z torebki, startą skórkę pomarańczową i
      odrobinę napoju gazowanego lub wody, git majonez jak się podzieli to na połowę
      do jednej części doda kakao i zrobi zebrę:D. Życzę przyjemnego,aromatycznego
      pieczenia:)
    • Gość: maria Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 13:20
      Właśnie takiego szukałam,mój gdzieś diabeł ogonem nakrył, przepyszny.dziękuje i wszystkiego najlepszego.
    • Gość: elianka Ciasto jogurtowe najprostsze IP: 109.231.56.* 11.09.10, 13:13
      zrobiłam ciasto z tego przepisu, bardzo smaczne, ale nie dopiekło mi się na środku.. na górze.
      Nie dopiekło to mało powiedziane- nie upiekło wcale, ciasto było przyrumienione a pod spodem płynne :/

Dodatkowo bardzo czuć proszkiem.

Smaczne, ale bez szału.
      • Gość: zetka50 Re: Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 15:08
        Ja robię podobne,zawsze wychodzi.Nawet wczoraj je piekłam bo miałam gości a nie wiedziałam co na szybko,więc upiekłam te:
        3 jaja,
        3/4 szkl.cukru,
        150g jogurtu Jogobella o dowolnym smaku,ja dałam brzoskwiniowy,
        cukier wanil.
        1/3 szkl.oleju,
        1i1/2 szkl.mąki,
        2 łyzeczki proszku do pieczenia,
        Jaja ubić (mikserem) z cukrem i cukrem wanil. na gęstą masę.Powoli dodawać olej,jogurt(cały czas ubijać mikserem).Dodać na końcu mąkę( przesiana przez sito)z proszkiem do pieczenia,mieszać drewnianą łyżką.
        Blaszka 25x30,piec 190 stopni,ok.30-40 min.
        smacznego.
        Dodam że w 10 min poszła cała blaszka:)
    • Gość: dona Ciasto jogurtowe najprostsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 09:22
      Ja do ciasta wkroiłam 3 jabłka.Polecam!
    • sulen Ciasto jogurtowe najprostsze 21.01.12, 14:05
      2 szklanki cukru!!!
      Wyszło tak słodkie, że aż skręca!!! Kurcze gdzie ja miałam głowę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka