Dodaj do ulubionych

Kanapka amerykańska

05.09.07, 17:12
Od samego czytania mozna utyc ! Do diabla z kaloriami !

Pare lat temu jadlam w NY swietne HOT PASTRAMI, wlasciwie to ciepla
kanapka , a nie goraca.

Skladniki:

kromki chleba z kminkiem, platki podgrzanej wedzonej wolowiny,
drobno starte na tarce marchewki i biala kapusta, majonez, plasterki
korniszonow.
Kromke chleba oblozyc polowa jarzyn, polac majonezem, nastepnie
ulozyc platy miesa. Przykryc pozostalymi jarzynami, majonezem i
druga kroka chleba.

Typowa amerykanska smaczna kanapka.
Obserwuj wątek
    • aniutek Kanapka amerykańska 05.09.07, 19:38
      smarowanie kanapek maslem - na pewno nie w USA.
      tu kroluje majonez, musztarda.

      swietna niedzielna kanapka na pozne nowojorskie sniadanie:
      tostowany bajgiel z cream cheese, kilka plasterkow wedzonego
      lososia, plaster cebuli, pomidora, salata, kilka kaparkow.
      mniam!
      --
      Change one person's mind.
      Change the world.
      Zuza i Lukasz
    • Gość: jackk3 Kanapka amerykańska IP: *.ptr.terago.ca 05.09.07, 22:51
      Za bardzo sie rozpedzila. Hamburger z poledwicy? Krwisty w srodku?
      Kontrola pewna. Majonezu i masla amerykanie duzo nie uzywaja. Ruben
      jest taki sobie. O wiele lepszy Montreal Smoked Beef Sandwich.
      Amerykanskie (o ile cos takiego istnieje) kanapki zawieraja duzo
      miesa, warzyw, troche sosow/musztard/itp. i stosunkowo malo
      chleba/pieczywa. Kroluje raczej pieczywo pelnoziarniste, biale
      raczej w odwrocie. Wiec wbrew powszechnej opinii gdy potrafimy
      ograniczyc dodatki w postaci sosow dobrej jakosci sandwich nie musi
      byc tuczacy. I tu dla tych wszystkich ktorzy uwazaja ze w Pln. Am.
      nie ma dobrych wedlin niespodzianka, wedliny z dorego 'Deli'
      potrafia byc wysmienite (ceny rowniez).
      Pzdr
        • aniutek Re: Kanapka amerykańska 14.09.07, 16:11
          IMO - poledwicy szkoda i za chuda na hamburgera, lepsza z patelni
          czy grilla w porzadnym grubasnym kawalku. krwista- jak najbardziej,
          suchy wior nie ma smaku.
          uwielbiam tez roast beef taki na kanapki, krwisty( btw z jakiego
          kawalka miesa sie to piecze? szynka wolowa? jak ta czesc sie zwie po
          ang?) pyszny jest na bagietce z salata, pomidorem i odrobina
          chrzanu z majo.

          a wedliny nasze amerykanskie.... no coz trzeba wiedziec co i gdzie
          kupowac i tu tez cena ma znaczenie, te tansze sa i w smaku do kitu.
          --
          Change one person's mind.
          Change the world.
          Zuza i Lukasz
        • Gość: jackk3 Re: Kanapka amerykańska IP: *.ptr.terago.ca 14.09.07, 16:12
          Wiadomo ze w US wszystko jest mozliwe, ale ja bym krwistego ham. nie
          zjadl za cholere nawet w najlepszej knajpie w NY! Ham. to rzecz
          prosta jak parasol i im prostsza receptura tym lepiej. Sa knajpy w
          NY gdzie frytki np. robi sie na tluszczu kaczym i
          kosztuja 'astronomiczne' pieniadze. Dla mnie to takie
          udziwnianie 'chlopskiego' jadla dla klasy uprzywilejowanej.
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka