GoĹÄ: Edw. P. Kraków
IP: *.chello.pl
18.03.09, 21:28
C H L E B. Przepis WZORCOWY wypieku C H L E B A typu KR-IRL (mini chlebki).
KASZĘ jaglaną 400g. oraz RYŻ biały (lepiej się klei) również 400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) ok. 20 minut. PRZYPRAWY to: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 15 minut.
UGOTOWANE Kasza i Ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem i z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 45 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Uwaga: inne dodatki, niż podane w przepisie wzorcowym są ZAKAZANE; (np. miód, rodzynki, wykluczone!)
P R Z E P I S ten jest zamieszczony na stronie internetowej !!!,
ADRES……….: www.magdalirl.yoyo.pl/index6.php
Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki !!!
pt……….: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
P. S. Chleb typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka.
Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!, tzw. NISKIE węglowodany.
Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!!.
WAŻNE:
G L U K O Z A naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.
E. P.