Dodaj do ulubionych

Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu

01.02.10, 21:57
witam,
chciałabym zasięgnąć Waszej porady drogie Panie;) który salon kosmetyczny
wybrac?gdzie nie zrobią mi krzywdy, będzie miła i kompetentna załoga itp. ?;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Sandra Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: 212.127.66.* 02.02.10, 11:44
      witaj,
      ja chodzę od lat do Metamorphosis na Wojnowie, mieszkam kawałek za
      Wrocławiem, więc to po drodze.
      Kiedyś korzystałam z usług pani Kasi, teraz jest tam pani Magda, do
      której zaczęłam chodzić. Raz trafiłam do pani Joli, właścicielki,
      ale zdecydowanie wolę jej pracownice, są sympatyczniejsze i bardziej
      dokładne :)

• cagri86 Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 13.11.10, 13:30
        Witam, polecam salon kosmetyczny Cosmeticline przy ulicy Lubuskiej
        cosmeticline.com.pl/oferta.php
        Jest to dosc nieduzy salon, ale nowoczesnie wyposazony. Bylam tam juz kilka razy i jestem zadowolona z obslugi. Kosmetyczka profesjonalnie dobrala zabiegi do mojej problematycznej cery i nie mialam przy tym wrazenia ze chce mnie naciagnac na niepotrzebne zabiegi. Cenowo tez w porzadku. Pozdrawiam
    • alicez Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 02.02.10, 17:44
      Szczerze polecam www.wyspapiekna.pl/ Po odwiedzinach w kilku innych salonach nie wyobrażam sobie powierzyć mojej wrażliwej i wymagającej cery komuś innemu.
      • Gość: osa Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.media4.pl 02.02.10, 18:45
        a ja polecam Studio Urody Le Visage

ul. Na Ostatnim Groszu 54

Tel.: (71) 3521799

bardzo miła obsługa, dużo promocji i zniżek na zabiegi.
      • Gość: Kasia Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.chello.pl 20.05.10, 12:58
        Szczerze, to Wyspa piękna trochę drogawa jest...
        Tuz obok znajduje się coś takiego: salon-relaks.com.pl/ - bardzo
        profesjonalne podejście, dużo gratisów, bez naciągania.
    • Gość: dżoana Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 10:58
      ja od jakiegoś czasu powierzam sie w ręce pani Oli z Essenzy przy ul. Kamiennej
      i w sumie nie wyobrażam sobie chodzić gdzie indziej. profesjonalna i
      przeszkolona kadra, która odpowiedziała na wszystkie moje pytania. ostatnio
      byłam na masazu z olejkami i wyszłam stamtąd jak nowo narodzona:)
      nie ma sie czego bać:)
      • Gość: kiki Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 16:29
        w essenzy jest spoko, wchodze tam i zapominam o calym swiecie. i w ogole można
        zapomniec recznika, klapek itp, a oni wszystko daja!;)
        • Gość: beti82 Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.02.10, 19:38
          uprzejmość i miła atmosfera swoją drogą, a udokumentowane kwalifikacje swoja. ja
          sie tak kiedys przejechalam i od tego czasu zanim pojde do jakiegokolwiek salonu
          najpierw sprawdzam referencje.wam tez polecam ostroznosc
          • Gość: bubu Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.02.10, 14:41
            www.studioessenza.pl/nasz-zespol/
    • Gość: gaga Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.04.10, 21:39
      Indywidualne podejście do klienta i jego problemu ze skórą odczułam
      właśnie w essenzie.
      • Gość: klara Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.10, 00:52
        do Essenzy!!
        widac ze macie malo klientow ze tak uporczywie probujecie sie
        reklamowac na tym forum!!!
        • Gość: sylwia Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.10, 16:33
          ja baaardzo polecam salon Dotyk Piekna przy ulicy
          Zwycieskiej.Pracuja na Dermice i Mahlerze.Niestety,coraz ciezej sie
          tam dostac.
          Pozdrawiam pracujace tam Panie:))
        • Gość: Essenza Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: 195.191.162.* 03.12.14, 15:31
          Klaro odpisuję z naszego oficjalnego profilu, zanim udzielisz sądu, przemyśl swoje słowa. Czy we wcześniejszych wypowiedziach naszych zadowolonych klientów widzisz oficjalny nick, z jakiego piszemy? Nie. Odwiedź nas a dowiesz się, dlaczego mówi o nas tak wiele ciepłych słów. Pozdrawiamy.
    • Gość: woit2 Nie zapomnij zapłacić za usługę IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 14:37
      Z pośród takich niezadowolonych z obsługi panienek wywodzą sie klientki
      oczekujace oczyszczania twarzy za 30 zł.
      To najczesciej główne źródło frustracyjii
    • monishia.g Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 20.05.10, 12:20
      Ja osobiście polecam salon Clarinsa na ul. Biskupiej 7a, www.la-
      femme.pl do którego uczęszczam już od dłuższego czasu. Byłam na
      zabiegach Clarinsa: regenerujacym na twarz oraz ujędrniającym na
      ciało oraz przedłużaniu rzęs, mają tam świetne materiały! :))
      Dziewczyny świetnie wykonują swoją robotę, obie, ja chodzę do Asi.
      Są sympatyczne, potrafią doradzić, a przede wszystkim są kompetentne
      i pracują na kosmetykach bardzo dobrej jakości :)
    • Gość: maja Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 16:20
      a ja nie polecam le visage dlugi czas oczekiwania z farba na glowie a o zabiegach juz nie wspomne
    • Gość: kasia Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: 77.79.192.* 20.05.10, 19:29
      Kącik Urody na Osmańczyka na Stabłowicach 508 288 599. Poleca, świetna pani
      kosmetyczka
      • Gość: kasia Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: 77.79.192.* 20.05.10, 19:34
        *polecam mialo byc www.kacikurody.eu
    • muf.fa Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 25.05.10, 14:13
      Według mnie świetna atmosfera i profesjonalna obsługa jest w Satinell (www.satinell.com) - niedaleko Galerii Dominikańskiej. Tym bardziej, że mieszkam niedaleko i mogę zrelaksować się tam czasem po pracy. Co ważne - nie muszę czekać tam miesiąc na zabieg! ....a jeśli chodzi o zabiegi - dla mnie super efekty! Koniec słodzenia - po prostu polecam ;)
      • Gość: karolina Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 11:11
        zgadzam się ,wpadłam tylko na hennę i pedicure ,a zostałam obsłużona jak bym
        zamówiła cały pakiet ekskluzywnych zabiegów.Na pewno wrócę tam na zabieg,nie
        tylko jest tam bardzo ładnie ale tez na co zwracam szczególną uwagę wyjątkowo
        czysto.Godny polecenia
      • Gość: Tośka Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.109.164.2.dolnet.pl 28.04.12, 17:13
        w zupełności się z Tobą zgadzam! Pełen profesjonalizm, dobre kosmetyki i co ważne miła atmosfera i czysto!
    • Gość: Wdzięczna Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.magma-net.pl 14.09.10, 22:40
      A ja polecam Panią Wiolę Antoniuk z salonu Visage.Super kosmetyki,pięknie zrobione paznokcie,fachowe porady,Naprawdę warto.Salon mieści się w bocznej ulicy Ojca Benzyma we Wrocławiu.Warto,salon sprawdzony
    • Gość: woit2 Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 12:44
      Ostrzegam przed reklamą negatywną.
      Więkoszosć tych postów piszą sami zainteresowanii czyli bezrobotni pseudo lekarze medycyny estetycznej lub pseudo kosmetolodzy o dziwnym statusie magistra....
      • maja-mjura Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 12.05.17, 20:09
        Polecam Pania Ade doswiadczona i kosmetolog zawsze chodzilam i od serca polecam i wszystkie certyfikaty i caly czas sie doksztalca super salon ma samej praktyki chyba 15 lat podam tel 668 757 701 zdecydowanie polecam robi cuda bylam na kwasach i jest super cera
    • Gość: WK Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: 195.20.110.* 17.09.10, 15:06
      Polecam panią Klaudię w salonie "Studio Urody dla Pan i Panów, ul. Złotnicka 4f, Wrocław Złotniki, tel. 071 727 15 33, kom.0 606 735160"www.alcina.pl/studio%20urody%20dla%20pan%20i%20panow.htm Jestem zadowoloną klientką a nie żadną pseudo reklamującą gabinet. Pani Klaudia jest profesjonalistką i ma wielki talent. Widać to z daleka. Ceny baaaaardzo przystępne. Polecam.
      • Gość: niezadowolona Re: Dobry salon we Wrocławiu-napewno nie BONITA IP: *.180.180.98.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.12, 13:37
        Powiem tak, szczerze i z całego serca odradzam wizyty tam!! Syf na łózkach do opalania, tumany krzu się pętają po podłodze. Pani właścicielka jara fajki w salonie i przyprowadza psa, a do tego, uważa się za księżniczkę!! żałosne, w salonie powinnaś się czuć gościem, a nie jak intruz. i do tego jeszcze Pani ma pretensje, że masz kupon z cupon.pl!! to po co wystawiła tam swoją ofertę!
        • Gość: salon bonita Re: Dobry salon we Wrocławiu-napewno nie BONITA IP: *.adm.ue.wroc.pl 27.06.12, 15:38
          Chyba Pani Niezadowolona pomyliła salony!!!Pani kosmetyczka, ani Pani fryzjerka nie palą papierosów!!!Każdy ma prawo do opinii ale nie kłamliwych!!!
        • Gość: gość portalu Re: Dobry salon we Wrocławiu-napewno nie BONITA IP: *.internetunion.pl 28.02.13, 10:42
          to co Pani napisała jest nieprawdą wyssaną z palca! ja gorąco polecam ten salon!!! byłam tam wielokrotnie i NIGDY nie widziałam, zęby ktoś palił lub żeby było brudno. Panie są bardzo miłe, jak się ma pytania wszystko spokojnie tłumaczą, są cierpliwe i uczciwe.
    • Gość: Madzia Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 26.10.10, 13:03
      ja chodze do salonu cashmire na rydygiera 5. Babeczki wcześniej biora na konsultacje i proponuja ci kilka zabiegow wyberasz ten który ci odpowiada. Ale to wedle uznania. Tu jest ich strona www.cashmire.pl:)
    • cagri86 Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 13.11.10, 13:29
      Witam, polecam salon kosmetyczny Cosmeticline przy ulicy Lubuskiej
      cosmeticline.com.pl/oferta.php
      Jest to dosc nieduzy salon, ale nowoczesnie wyposazony. Bylam tam juz kilka razy i jestem zadowolona z obslugi. Kosmetyczka profesjonalnie dobrala zabiegi do mojej problematycznej cery i nie mialam przy tym wrazenia ze chce mnie naciagnac na niepotrzebne zabiegi. Cenowo tez w porzadku. Pozdrawiam
    • Gość: 2,viola Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.dynamic.qsc.de 11.12.10, 19:20
      ja polecam cashmir przy ul .L.Rydygirera 5 pojawil sie niedawno super obsluga kobitki mile i cenyprzystepne ,robia przecudowne pazurki www.cashmire.pl
      • Gość: katarzyna691 Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.11, 12:30
        jeśli szukasz salonu to polecam portal www.kosmetyczka24.com tam masz spis wszystkich
        • Gość: Agnieszka Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.11, 11:07
          Ja bardzo polecam salon Easy Waxing przy ul. Sw. Mikolaja 72. Maja niedrogo, ale zabiegi wykonane sa na bardzo wysokim poziomie. Robilam tam brazyliane, mikrodermabrazje i oczyszczanie twarzy.
          • Gość: Klienta Salon kosmetyczny Magia Bydgoszcz Kossaka IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 14:59
            Nie polecam tego salonu pod każdym względem!!!!!!!!!
            Nie warto , pracują na kiepskich kosmetykach, ogólnie sam salon to ciasna, ciemna klitka, czuć wilgoć, wchodzi się do jakiegoś bloku, brudne wycieraczki, kosmetyki leżą na parapecie-jak świeci słońce to produkt jełczeje i potem smarują to nasze twarze, jakiś sanepid z kontrolą by się tam przydał.

Pieniądze wyrzucone w błoto!!
            • Gość: Agata Re: Salon kosmetyczny Magia Bydgoszcz Kossaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 23:40
              Dziwne, byłam tam kilka razy i nie widziałam żadnej ciasnej klitki, brudnych wycieraczek ani kosmetyków na oknach. Po za tym, nie wchodzi się do jakiegoś bloku tylko do eleganckiego biurowca. Jesteś pewna, że na pewno byłaś w Easy Waxing??

Ja osobiście polecam Easy Waxing.
    • Gość: Amelka Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.11, 23:45
      Jak dla mnie to Easy Waxing jest super. wiec polecam go z czystym sumieniem :-)
    • Gość: Kaśka32 Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.krd.pl 29.06.11, 12:52
      Hejka,

szczerze polecam Salon Kosmetyczny L`esthetique chyba na Wieziennej obok Galerii Italiana.
      Strona Salonu to : www.lesthetique.pl/

adres to ulica Więzienna 21a/7

Ja wyszłam bardzo zadowolona po zabiegu oczyszczania, (lekkie zaczerwienienie w dwóch miejscach, które znikneło po godzinie )

Pozdrawiam

Kasia
    • alicez Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 29.06.11, 21:52
      Polecam panią Anię, bardzo profesjonalnie i miło.
      http://maps.google.pl/maps/place?hl=pl&client=opera&hs=y2g&rls=pl&channel=suggest&um=1&ie=UTF-8&q=dermkos+wroc%C5%82aw&fb=1&gl=pl&hq=dermkos&hnear=0x470fe9c2d4b58abf:0xb70956aec205e0f5,Wroc%C5%82aw&cid=6563260557887825423
      • alicez Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 29.06.11, 21:53
        Coś mi się link nie wkleił jak należy...
        DermKos
        Armii Krajowej 6D/3, 50-541 Wrocław
        608 124 168 ‎
    • Gość: KASKA25 Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.play-internet.pl 25.07.11, 15:57
      JA BYLAM DWA RAZY NA OCZYSZCZANIU MANUALNYM W PRACOWNI PIEKNA,JESTEM BARDZOZ ADOWOLONA, FAJNY WYSTROJ, BLISKO CENTRUM, KOMPETENTA PANI, CO NAJWAZNIEJSZE NA NASTEPNY DZIEN PO ZABIEGU NIE MIALAM JUZ ZADNEGO ZACZERWIENIA:)
      • Gość: Gosia Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.poczta-polska.pl 31.10.11, 10:31
        Dla mnie dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu - April Studio Urody (www.april-studiourody.com). Byłam tam niedawno i jestem pod wrażeniem. Wykształcone kosmetyczki, miła atmosfera, piękny wystrój, nowy sprzęt i kosmetyki. Polecam :-).
        • Gość: joanna Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.11, 12:41
          Polecam Wyspę Piękna, chodzę tam od 5 lat. Duży wybór zabiegów, bardzo profesjonalne podejście, naprawdę klimatyczne miejsce.
        • natali32 Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 19.02.12, 19:54
          Najlepszy salon w jakim byłam to April Studio Urody na ul. Skwierzyńskiej Byłam tam 2 razy i jestem bardzo zadowolona,długo szukałam takiego salonu.Skorzystałam z zabiegu oxybrazji i zabiegu mikrodermabrazji, panie które tam pracują są miłe i pracują na dobrej jakości kosmetykach.
    • viglarz Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 30.12.11, 18:21
      Mi się bardzo podoba Pani Dorota z Pracowni Piękna na Inżynierskiej. Bardzo miła kobieta. Zawsze mi coś ciekawego powie odnośnie pielęgnacji cery.
    • Gość: giszkana Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.static.korbank.pl 04.01.12, 00:03
      Salon kosmetyczny, ale zależy do czego. Jeśli chodzi np. o medycynę estetyczną, to mogę polecić jeden gabinet znajdujący się na ul. Świętego Mikołaja 51/52. Nazwy nie będę podawała, żeby nie uprawiać kryptoreklamy, ale zainteresowane osoby mogą sobie łatwo znaleźć. Miałam tam dwa zabiegi na kwasie hialuronowym (usuwanie zmarszczek) i jestem mega zadowolona. Podejście do pacjenta bardzo profesjonalne, a przy tym bardzo sympatyczne, a jakość usług na najwyższym poziomie moim zdaniem. Ceny w miarę ok, a i tak w razie czego można płatność rozbić na raty. Bardzo polecam ten gabinet, jak któraś byłaby zainteresowana tego typu zabiegami, to moim zdaniem najlepiej właśnie tam. Głównie ze względu na jakość usług, bo to jest jednak najważniejsze. A miła atmosfera czy raty, to tylko dodatki.
    • Gość: niusia90 Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 13:48
      Ja od niedawna chodzę do salonu kosmetycznego Rosaline. Mieszkam niedaleko, bo na Gajowickiej solarium jest chyba najtańsze w naszej okolicy, szczerze nie widziałam tańszego, a opala super i jest czysto. Czego można więcej chcieć od solarium...

Jeśli chodzi o zabiegi to miałam wydłużane rzęsy i uważam, że nie ma sensu wydawać kilkaset złotych w jakiś salonach w rynku jak tu można się dogadać i nawet za 99 zł albo nawet mniej można się ugadać. Dziewczyna się stara i robi naprawdę dokładnie. W salonach które są w okolicach ścisłego centrum musimy zapłacić za ich strasznie drogie czynsze które sobie wliczają w cenę zabiegów. A w miejscach powiedzmy mniej znanych może być też dobrze a np. trzy razy taniej. Chyba warto spróbować
      • Gość: sasanka Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.01.12, 20:31
        Witam :) A słyszałyście coś o tym gabinecie kosmetycznym przy "Studiu Stylizacji Okił" na Pereca?? Nazywa się chyba "La rosse" albo jakoś podobnie. Mieszkam od niedawna we Wrocku a ten salon mam najbliżej i zastanawiam jak pracują?
        • anna_pestka Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 31.01.12, 17:40
          Nie znam, możesz iść wypróbować i koniecznie podziel się opinią z nami. Jak nie będziesz zadowolona to trochę dalej na Inżynierskiej 49/14 jest gabinet do którego ja chodzę.
      • alicez Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 19.02.12, 21:49
        > Ja od niedawna chodzę do salonu kosmetycznego Ros
        > aline. Mieszkam niedaleko, bo na Gajowickiej solarium jest chyba najtańsze w na
        > szej okolicy, szczerze nie widziałam tańszego, a opala super i jest czysto. Cze
        > go można więcej chcieć od solarium...

Dobry salon kosmetyczny z solarium to oksymoron.
        • Gość: monia Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 14:48
          Mnie ostatnio super obsłużono w ART ESTETICA na Moniuszki
          Salon z prawdziwego zdarzenia, ładnie, czysto , obsługa rewelka
          Poszłam pierwszy raz bo wyczaiłam ekstra korzystna promocję w necie na ich zabiegi i naprawdę pierwsza klasa plus maja sklep z promocjami i ceny nawet 60% tańsze - no zyć nie umierać :))
          wroclaw.artestetica.pl/
          • carla123 Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu 09.03.12, 14:23
            Miałam okazję ostatnio wypróbować zabieg exilis .Naprawdę rewelacyjny .Zabieg miałam wykonany w Art Estetica .Miejsce super,nie miałam żadnych zastrzeżeń ,obsługa również ok .Śmiało mogę polecic .
    • Gość: an Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: 82.160.91.* 19.04.12, 15:16
      nail tips studio na powstancow slaskich
      korzystalam z uslug wielu salonow, raz bylam bardziej zadowolona, raz mniej, ale dopiero tam w pelni spelnili moje oczekiwania. polecam w szczegolnosci p. Danusie. Jest jednym z jurorow na miedzynarodowych mistrzostwach stylizacji paznokci, wiec naprawde zna sie na swoim fachu
      oprocz tego polecam jeszcze salon w renomie, choc im dluzej tam chodzilam, tym mniej bylam zadowolona
      pozdrawiam
    • Gość: iza Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.12, 12:12
      Czy ktoś może korzystał z zabiegów w Kavi Wellness?
      mają szeroka ofertę zabiegową i ładną stronę:))) i mam ich po drodze jadąc z pracy , ale nie wiem czy warto ???
      • Gość: Anula Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 27.05.12, 21:17
        Mogę spokojnie polecić salon Kavi Wellness. Byłam, profesjonalna obsługa, dobre kosmetyki, warto sprawdzić, ja byłam zadowolona z zabiegu.
        • Gość: Maria Re: Dobry salon kosmetyczny we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.12, 08:55
          Bardzo mi się podoba, chodzę do nich na pedicure, wszystko jednorazowe, sterylne, naprawdę profesjonalnie
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka