Gość: ogórek Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.magma-net.pl 06.08.10, 01:26 Ludzie to są jednak buraki. "Wielka dama" idzie do kawiarni z mężem i przez dwie godziny piją w wygodnych fotelach na spółkę kawę za 6 zł. W tym nie widzi nic żałosnego. Tak samo jak w tym, że wnosi do czyjegoś lokalu jedzenie zakupione gdzie indziej. Co więcej- oburza się w gazecie, że zwrócono jej na to buractwo uwagę? To następnym razem niech bierze kawę w termosie i kanapki z domu i wpeertala to na plastikowym krzesełku w lotniskowej poczekalni. Najwyżej dostanie odcisków na tej swojej arystokratycznej, delikatnej d*pie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórek Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.magma-net.pl 06.08.10, 01:44 Btw. Głowę dałbym sobie obciąć, że ten tekst spłodzony został przez jakiegoś wakacyjnego praktykanta, który podniecił się tym, że w sezonie ogórkowym udało mu się złapać temat i z tego podniecenia przeoczył, że od początku mierną obrał tezę. Ale teraz wróciłem do artykułu i co widzę? Autorką jest Kasia Lubiniecka. To bardzo smutne, że ktoś, kto w swojej dziennikarskiej historii pisał konkretne, poważne teksty teraz podpisuje swoim nazwiskiem takie gnioty. Nie kupuję wydania papierowego, więc mogę się tylko domyślać, który to mądry prowadzący kazał "cisnąć temat". Generalnie od pewnego momentu poziom Waszej Gazety jest żenujący... Wy już dobrze wiecie, od jakiego momentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: 194.181.153.* 06.08.10, 09:48 Ja już od dłuższego czasu obserwuję coraz niższe loty wrocławskiej GW. I to nie jest pierwszy raz, kiedy dziennikarze wynajdują jakiś temat z cyklu "biedny szary obywatel ciemiężony przez bogatego wstrętnego kapitalistę" i z góry, za każdym razem ślepo stoją za tymże obywatelem. Nie wiem, czy to rzeczywiście są poglądy dziennikarzy z GW, czy chcąc się przypodobać czytelnikom ("ach, jacy my jesteśmy prospołeczni, jesteśmy po stronie ludu"), trafiają zawsze kulą w płot. Tak czy owak coraz bardziej mnie to dziwi i denerwuje, bo tak jak kilka osób już wcześniej zauważyło - takie "kwiatki" jak ten artykuł, zdarzają się naprawdę zbyt często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórek Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.magma-net.pl 06.08.10, 01:48 Czy mnie się wydaje, czy usuwane są wypowiedzi niewygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
culebre Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widzenia 06.08.10, 01:35 Krysia ewidentnie z gatunku roszczeniowy homo-sovieticus babsztyl bazarowo-pocztowo. Cóż, pewnie dopiero wyciągnięcie kilku jaj na twardo, pęta czosnkowej i słoika kiszonych zza pazuchy mogłoby zakrawać na drobny nietakt. Dzięki za wyjaśnienie nam czym jest chamstwo i co wizytówką Krysiu, a teraz z powrotem za widły i do obornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dublin Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: 89.100.17.* 06.08.10, 11:58 Nie będę oceniał pani Krysi, ale wczoraj miałem wątpliwą przyjemność skorzystania z "usług" kawiarni, tym razem tej na dole. Po zamówieniu zimnego napoju (ze względu na upał) panienka z za bufetu zapytała mnie czy potrzebna mi jest szklanka, a na moja twierdzącą odpowiedź podała mi gorącą szklaneczkę prosto za zmywarki. Nie wspominając o tym że cała obsługa odbyła się z takim bólem na twarzy panienki, jakbym to ja był odpowiedzialny za jej wszystkie niepowodzenia życiowe. PS. "z gwinta" to ja się mogę napić pod sklepem PSS Społem i to za dużo mniejsze pieniądze. PS. w kawiarni spędziłem ok 5 min ze względu na czas odlotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolargol Re: a skąd panienka wie IP: 195.190.143.* 06.08.10, 13:07 czy chesz to wypić na miejscu, czy potem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Krysi Re: Roszczeniowe Krysie? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 12:48 Może to Krysie tak mają, może to wina imienia? :) Znałem Krystynę, która uwielbiała najlepsze warszawskie kawiarnie, zamawiała tam najtańsze espresso w największej filiżance i żądała dolania wody do pełna. Pewnie robi tak do dzisiaj, ale ja już nie mam ochoty na kontakty z nią, bo sie wstydzę. Aha, Krystyna ma dobre wykształcenie, wysoką pozycję zawodową, autoprzekonanie o dobrym pochodzeniu - i genetycznie zakodowane sknerstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Glupie babsko powinno zrozumiec, ze facet 06.08.10, 03:12 ...w takim miejscu sie nie utrzyma gdy dwoch konsumentow pije przez 3 godziny jedna kawe za 6 PLN.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksis Re: Glupie babsko powinno zrozumiec, IP: *.111.226.244.static.crowley.pl 06.08.10, 03:32 Jak mozna bronic bezczelnosci klientow, a gazeta jakby to robila! Ci Siemiatkowscy to ludzie bez jakiejkolwiek kultury. To tak samo jakbym sobie przyjechal na rynek wszedl do jakiejs restauracji poprosil jedna herbatke i wylozyl na stol np zakupionego w tesco kurczaka pieczonego bo w restauracji za drogo. W glowie mi sie nie miesci jak polaczki moga nisko upasc i jeszcze miec jakies pretensje! Co za wiesniactwo i jeszcze pisac o tym w gazecie! Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Kiedys wszedzie bylo BISTRO.... 06.08.10, 03:14 .....bystro wpierd... i bystro wypierd.... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Re: Kiedys wszedzie bylo BISTRO.... 06.08.10, 03:17 heraldek napisał: > .....bystro wpierd... i bystro wypierd.... Odpowiedz Link Zgłoś
g_adamski Re: Kiedys wszedzie bylo BISTRO.... 06.08.10, 08:57 rozwaliłeś mnie :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marpap1 naś klient naś pannnn 06.08.10, 05:12 zlikwidować kawiarnię, wybudować bóżnicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: naś klient naś pannnn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 02:17 ciekawe czy pani pijaca kawe byla praktykujaca katoliczka? Jak tak to h... jej z dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek z kotem Re: naś klient naś pannnn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 02:18 to niech idzie na zimnego lecha do krakowa skoro jej sie wroclaw nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcc6 Re: naś klient naś pannnn IP: 83.145.129.* 09.08.10, 10:04 I postawić tam krzyż !!! Odpowiedz Link Zgłoś
1pasazerka Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widzenia 06.08.10, 06:48 BYŁAM ŚWIADKIEM CAŁEGO ZAJŚCIA .. CI "PAŃSTWO" ZOSTALI POPROSZENI O WYJŚCIE Z KAWIARNI NIE DLATEGO ŻE SKOŃCZYLI PIĆ TĄ DROGĄ KAWĘ A PRZEZ ICH ZACHOWANIE Klientowi wolno wszystko Pani Siemiątkowska kupując kawę "drogą " ma prawo przeszkadzać innym konsumentom nie mówiąc o obrażaniu obsługi i traktowaniu jak śmieci bo przecież jej wszystko wolno Pani KATARZYNO LUBIENIECKA skoro pisze Pani ambitne komentarze niech najpierw zapozna się Pani ze szczegółami . siedziałam obok tego małżeństwa nie wytrzymałabym tak długo jak Pan który zwrócił im uwagę a napewno nie pozwoliła na język jakiego używała ta "PANI" Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz 06.08.10, 09:59 Wszyscy (a przynajmniej większość) tutaj domyślamy się,że ta Pani nie była damą ;-) A tak z ciekawości jak się jeszcze zachowywali? :-) Dawaj,pośmiejemy się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1pasazerka Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widzenia 06.08.10, 06:53 Przed każdym wylotem korzystamy z usług tej kawiarni jest tam smaczna kawa i miła obsługa , kiedyś czekaliśmy na samolot do Paryża 9 godzin i nikt nas nie wyprosił z tego powodu a nie byliśmy sami obsługa postarała sie o dodatkowe krzesełka i mogliśmy spędzić te godziny we wspaniałym gronie naszych znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz 06.08.10, 10:01 A wyciągnęliście swoje kanapki? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna Kawiarnia to nie poczekalnia! IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.10, 06:54 Ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Kawiarnia to nie poczekalnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 07:18 Buraki i tyle! powtorze to co pisaliscie wczesniej - jak mozna wpasc na pomysl zeby pojsc sobie kupic do sklepu kanapke bo w kanjpie za drogo i przyniesc ja do kawiarni i jesc - juz sam pomysl mowi o poziomie "klientow"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1pasazerka Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widzenia 06.08.10, 07:05 z racji wykonywanego zawodu bardzo często podróżuję i często bywałam również w restauracjach "Naszych SŁAW" jak rozwiniemy temat w tym kierunku to napiszę u kogo i równiez byłam świadkiem odwrotnej sytuacji jak młodzi ludzie zostali potraktowani właśnie przez dystyngowaną restaurację wspaniałej restauratorki Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz 06.08.10, 10:06 >byłam świadkiem odwrotnej sytuacji jak młodzi ludzie zostali potraktowani właśnie przez dystyngowaną restaurację wspaniałej restauratorki Opowiedz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjedak Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 20:01 Te, 1pasażerka, to jaki tam płacicie czynsz za wynajem powierzchni pod kawiarnię? Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: dziki kapitalizm kasa kasa? ...... 06.08.10, 07:34 Re: dziki kapitalizm kasa kasa? ...... a co to za kuriozalny wpis? jak jesteś tak socjalnie wrażliwa - załóż kawiarnię i rozdawaj kawę za darmo - pokażesz jak walczysz z krwawym kapitalizmem Odpowiedz Link Zgłoś
danwrc1 Obsługa Voyage do zwolnienia 06.08.10, 07:18 bywałem tam czasem ale akt obsługa jest niemiła liczą na wysokie tipy a jak nie dostaną są niemili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1pasazerka Re: Obsługa Voyage do zwolnienia IP: *.111.241.218.static.crowley.pl 06.08.10, 07:28 jako jedyni na lotnisku podają do stolików a o napiwkach nic głupszego nie słyszałam już dawno bywałeś tam czasem ile razy i po co skoro byli nie mili Odpowiedz Link Zgłoś
filate-lista Re: Obsługa Voyage do zwolnienia 06.08.10, 10:34 Myślę, że po takiej porażającej aferze Tusk powinien podać się do dymisji Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz 06.08.10, 07:31 stoję po stronie właściciela zauważcie, że pani S. wykazała się wyjątkowym tupetem nie wspominam już o tym, że jadła kanapki z innego lokalu, czy zamówiła jedną najtańszą kawę na 2 osoby - to jeszcze rozumiem - ale robienie afery z tego, że właściciel zwrócił jej dyskretnie uwagę, totalne zlekceważenie go (siedziała jeszcze 2 godziny), a następnie gnanie z tym do gazety! - no tu już dziwi i z czego ta AFERA? - że właściciel ośmiellił się zwrócić uwagę - gdzie tu ktoś widzi wyproszenie? czy gazeta nie ma o czym pisać? sezon ogórkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
1pasazerka Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widzenia 06.08.10, 07:54 NIECH KAZDY ODWIEDZI TĄ KAWIARNIE I SAM OCENI JAK PRACUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 20:04 1pasażerko, chętnie odwiedziłabym Twoją kawiarnię na lotnisku, ale niestety mam daleko do Wrocławia. Dzięki za zaproszenie! Odpowiedz Link Zgłoś
vigilansx Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widzenia 06.08.10, 08:26 to niesamowite, że taka wieśniara, jak Krystyna Siemiątkowska ma jeszcze czelność skarżyć się w takiej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
dziwnakacha Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widzenia 06.08.10, 08:47 Właściwie obok lotniska jest piękny park, więc starsi państwo mogli pospacerować te dwie godzinki. Mogli wsiąść w autobus i w 10 minut dojechać do Futura Park na Granicznej, a tam w McDonald's też jest kawa i siedzieć można caly dzień i na zjeżdżalni poszaleć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: 172.28.252.* 06.08.10, 08:52 Ciekawa jestem, kto siedzi godzinami na schodach w empiku, czytając za darmo książki, które ktoś wydał, żeby je sprzedać, a nie żeby je ludzkość przyswajała za darmo. Bo przecież nie ci, oburzeni, że ktoś biedny i może nieobyty w świecie chciał sobie posiedzieć w kawiarni. Jeśli klient nie umie się zachować i nie ma klasy, to nie znaczy, że restaurator powinien się zniżać do jego poziomu. Nic by na tym nie stracił - w tekście jest informacja, że w lokalu tłoku wtedy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.net.autocom.pl 06.08.10, 09:25 > Ciekawa jestem, kto siedzi godzinami na schodach w empiku, czytając za darmo > książki, które ktoś wydał, żeby je sprzedać Pewnie ci ludzie, którzy nie mogą doczekać się, aż lokalna biblioteka zakupi najnowszy tom ulubionego cyklu powieściowego... Na biblioteki też plujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniakin Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.nokia.com 06.08.10, 15:14 Trzeba byc skonczonym idiota, zeby nie odrozniac ksiegarni od biblioteki. Czytanie na schodach w empiku to obciach i buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobek Puchała Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.magma-net.pl 06.08.10, 08:49 Ja również stoję po stronie właściciela - kultura, jak tu większość pisze, obowiązuje obie strony. Nie wyobrażam sobie traktowania kawiarni jako poczekalni oraz jedzenia tam kanapek z innego lokalu. Jeśli mnie nie stać na kanapki/ciastka w danym lokalu, to tam nie chodzę - a albo po skonsumowaniu jednej rzeczy, po prostu idę. Ta baba jest żałosna - jak jej nie wstyd obnosić swoje wieśniactwo w prasie, nie pojmuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 08:58 kupowanie paszy gdzie indziej - wiocha wasze wypowiedzi w większości - wiocha jeśli uwazacie, ze do kawiarni idzie się po to, zeby chlapnąc małą czarną i do biegu dalej, to się grubo mylicie proponuję właścicielowi kawiarni otworzyć gdzieś lokal, gdzie kawę będzie sprzedawał przez okienko, bo chyba mu się coś pomylilo iddzie np. do C. Heaven w Warszawie przy dawnym kinie Moskwa, dla klientów są same wygodne fotele a nie dwa (hahaha swoją drogą pyszne to), sa też gazety, ba jest nawet HOT spot, po to żeby klient mogl sobie przyjsc i odpalić wlasnego laptopa przy piciu kawy. W tym miejscu spędza się 2-3 h przy jednym latte pisząc pracę mgr. Gdzie wy się ludzie wychowaliscie, ze dajecie się traktować jak bydło? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz 06.08.10, 09:14 a po co się chodzi do kawiarni na LOTNISKU? myślisz, że ktoś tam przyjedza specjanie na spotkania towarzyskie? ta kawiarnia służy zeby ludzie w oczekiwaniu na samolot mogli sobie kupić kawke, wypic i pójsć dalej - jeśli ktoś bedzie blokował jedno miejsce przez 5 godzin, to mniej osób skorzysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: 172.28.252.* 06.08.10, 09:50 Nie doczytałeś - do tej kawiarni nie było kolejki. Były za to wolne stoliki. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz 06.08.10, 11:54 I przez całe dwie godziny (jak siedzieli) nie było żadnej kolejki klientów? Nie wierzę ;-) Poza tym wypili już kawę (kelner wspomina,że już dawno sprzątnął ich stolik),a oni dalej siedzieli. Chyba pomyliła im się kawiarnia z bezpłatną poczekalnią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.dip.t-dialin.net 08.08.10, 21:41 > I przez całe dwie godziny (jak siedzieli) nie było żadnej kolejki klientów? Nie > wierzę ;-) > Poza tym wypili już kawę (kelner wspomina,że już dawno sprzątnął ich stolik),a > oni dalej siedzieli. > Chyba pomyliła im się kawiarnia z bezpłatną poczekalnią... W czym problem? Zamowili cos i nikomu innemu miejsca nie blokowali. Inna sprawa, ze jedzac zakupiona gdzie indziej kanapke kultura osobista sie nie wykazali. A wiec przypuszczam, ze w tym przypadku cham trafil na wiesniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikas Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: 217.156.144.* 06.08.10, 14:26 W zasadzie to jest bez znaczenia czy do kawiarni byla kolejka czy nie. To czy byly wolne stoliki czy nie tez nie ma znaczenia. Znaczenie ma to ze wypili na spolke kawe i siedzieli dalej, ale wszystko to kwestia kultury osobistej i dobrych obyczajow, a sam artykul nie jest jakos specjalnie pozytywny po sczuje jednych na drugich, a przy tym nie opisuje dokladnie jak sytuacja wygladala. W sumie szkoda czasu na czytanie o tym ze ktos ma pretensje ze kawalek sernika kosztuje 10 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: 194.181.153.* 06.08.10, 10:50 Hahaha :-) No wiesz, bo takie luksusy to tylko WE WARSZAWIE są, u nas na wiosce wrocławskiej to sam widzisz, lichota, kawiarnie z taboretami jeno, gazet nie mamy bo sami analfabeci, no a ten hot spot? To jakaś odmiana hot doga pewnie, oj zanim do nas trafią te warszawskie cudeńka to miną wieki... A tak serio, to Tobie się coś kolego pomyliło, proponuję założyć własną kawiarnię za własne pieniądze (a nie sieciówkę C. Heaven) na lotnisku i zrobić z niej poczekalnię dla pasażerów przesiadujących pół dnia przy jednej kawie. Co do wyposażenia C. Heaven to mylisz się bardzo sądząc, że w każdej kawiarni tej sieci są WYŁĄCZNIE fotele - zależy to od powierzchni lokalu, a standardy CI tej sieci dopuszczają również stołki czy hokery barowe. Wystarczy odwiedzić kilka kawiarni tej sieci aby przestać pisać głupoty na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kub Słoma z butów! 06.08.10, 09:02 Byłem pewien że stanę po stronie klienta, i nawet się naiwnie nakręciłem, podjudzony judaszowym tytułem... :) Ale ciężko nie stanąć po stronie kawiarni, wieś z czworaków nie powinna wchodzić do kulturalnych miejsc. Wieś tańczy i śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teny Re: Słoma z butów! IP: 87.105.189.* 06.08.10, 09:27 W mojej branży klient jest ważny zresztą w której nie jest.. Ale brak kultury i chamstwo nie czyni z klienta Bożka którego za wszelką cenę trzeba czcić... My chamskich i nie kulturalnych klientów którzy sa brudasami,spóźnialskimi nie obsługujemy i choć by płacił podwójna stawkę kultura jest wymagana... Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widzenia 06.08.10, 09:11 Wiadomo że akurat ten klient to był typowy cham bez kultury(trzeba to powiedzieć wprost), nie szanujący pracy pracowników kawiarni. Natomiast właściciel/pracownik popełnił błąd, bo dopóki było dość wolnych miejsc nie należało "klientów" usuwać. Kawiarnia tak samo jak pub czy restauracja cieszy się większą popularnośćią jeśli część miejsc jest zajęta. A 6 zł za espresso to nie tak dużo, pod warunkiem że było dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atu Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.pools.arcor-ip.net 06.08.10, 09:30 Tekst linka Przeczytaj ten komentarz. Jesli ktos sie zachowuje w kawiarni jak w chlewie, na pewno nie przyczynia sie do popularnosci tego lokalu... : / Odpowiedz Link Zgłoś
quinc Patent francuski 06.08.10, 09:23 Radzę zastosować patent francuski: kawa na stojąco przy barze - 5 zł, na siedząco przy stoliku 8 zł. Od razu liczba zamawiających jedną filiżankę na dwie godziny zmaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Patent francuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 13:57 Lepszy jest patent (kawa też) włoski: przy barze 2,80-3,0 zł, przy stoliku 8,00 zł. W Polsce nie działa, bo 1/ Kawa do d... 2/ Panienki zaganiają koniecznie do stolika i patrzą jak na wariata na człowieka, który chce wypić , nomen omen, espresso przy barze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluntman Re: Patent francuski IP: *.centertel.pl 06.08.10, 20:28 mozna tez do cennika wprowadzic pozycje: konsumpcja wlasna i kasowac po 50 zl 'od lba' za miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
kukunapniu Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widzenia 06.08.10, 09:26 Kawiarnia - miejsce gdzie pije się kawę Poczekalnia - miejsce gdzie sie oczekuje kogoś/czegoś Siedzieć zatem 2 godziny przy jednej kawie pitej wspolnie w kawiarni to gruba przesada ... czy w poczekalni nie bylo krzeselek? Z drugiej strony na lotniskach (polskich) nie dba sie zupełnie o klienta ktory nie ligitymuje sie biletem conajmniej klasy biznes. Serniczek za 10zl lub zdechła kanapka za 20zl to cenowo dolna pólka dostepna w asortymencie ... w normalnych krajach sa specjalne miesjsca z krzesełkami i stolikami gdzie ZWYKLI ludzie mogą konsumować salceson, kawuchę i inna wałówke jaką sobie zakupili bez kogoś co drze się na nich zza lady. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz 06.08.10, 12:02 >Siedzieć zatem 2 godziny przy jednej kawie... Nie doczytałeś: kelner już im zabrał filiżankę po wypitej kawie dawno,a oni dalej siedzieli jak ostatni wiochmeni przy pustym stoliku...Oczywiście następnego zamówienia też nie złożyli.. Bardzo współczuję obsłudze,pewnie nie raz już trafiali na takich czereśniaków... Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz 07.08.10, 01:46 Zaciekawiłeś mnie. Na których to lotniskach w Europie są specjalne miejsca ze stolikami i krzesełkami? Przypominam sobie chyba jedno - Skavsta (czyli niby Sztokholm). Zwykle nawet w business lounge jest problem, żeby znaleźć stolik, na którym da się rozłożyć komputer i _wygodnie_ na nim pisać, bo są tylko ławy - a na hali plastykowe krzesełka i gdzieniegdzie z boku blaty, na których można co najwyżej postawić butelkę z piciem albo gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 17:52 Są, są. Np. w Monachium masz wręcz oazę dla laptopowców w "Allianz Arena", a na innych lotniskach da się znaleźć miejsca, gdzie są stoliki niekawiarniane. Np. w Göteborgu jest ława z wysokimi stołkami i widokiem na płytę lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bababa Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 09:27 Znam takie historie... Osoba dobrze sytuowana, mieszkajaca za granicą - zjeżdża do rodziny z wizytą i w kawiarni prosi kelnerkę o umycie czeresni kupionych na straganie i podanie ich na talerzyku!!!!! Albo przynosi ze sobą do herbaciarni swoje gdzie indziej zakupione ciasteczka, żąda podania talerzyka i widelczyka nie widząc w tym nic niestosownego. Wykształcona, świetnie sytuowana, uważa sie za osobę kulturalną. Ja jestem mniej od niej wykształcona, bardzo skromnie żyję, ale będąc z nią w opisanych sytuacjach czułam wstyd i zażenowanie. Unikam teraz bywania z nią w miejscach publicznych, gdzie ona chce się lansować, wybieram zacisze domowe i ogród. Ona uważa, że jestem bardzo zakompleksiona.... Może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktjest Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: 94.252.125.* 06.08.10, 10:08 dlatego jest dobrze sytuowana Odpowiedz Link Zgłoś
tomek693 Dobrze zrobili 06.08.10, 09:34 Kto inny też ma prawo napić się kawy i zjeść bynajmniej nie kanapki kupione gdzie indziej~!Trzeba było przynieść termosik ze swoja kawą , bo ta za droga, swoje kanapki, bo te za drogie. A inni klienci to co mają robić? A może oni nie będą żałować na nastepną kawę?Jak się nie chce kasy wydawać to się siedzi w domu! Tam krzesełka sa za darmo! Tu ajent płaci za powierzchnię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor T. Re: Dobrze zrobili IP: *.wroclaw.mm.pl 06.08.10, 09:45 Gdyby wszystkie mijsca były zajęte, to nie byłoby problemu- zjadłeś, daj miejsce drugiemu. Ale tu nie było takiej sytuacji. Zachowanie obsługi było karygodne. W dodatku podstawowa zasada marketingu- do pustego sklepu, lokalu mało kto zachodzi ( może drogo?- myśli). Tam, gdzie są klienci, chętnie dołączają nowi. Na zachodzie wlaściciele kafejek specjalnie zatrudniają ludzi, którzy siedząc przy stolikach, robią frekwencję i w ten sposob zachęcają do wejscia nowych klientów. No ale właścicielka opisywanego lokalu w zawodówce, którą kończyła, nie miała marketingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Dobrze zrobili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 10:07 Ty to jesteś profesorem chyba po zawodówce. Zawsze jak jestem na lotnisku to akurat w tej kawiarnin nie ma gdzie usiąść, zresztą jak na całym lotnisku, bo okoliczne wiochmeny się zjeżdźają bo teraz są światowcami i ich na samoloto stać. Nawet jakbym chciał wypić kawę to nie mogę bo miejsca są zajęte. Jak przez takie miernoty jak te co narobiły halo w gazecie to się nie dziwię że właścicielowi puszczają nerwy. Zresztą z doświadczenia wiem że jak ktoś uważa że klient nasz Pan to jest to gołodupiec bez większej kasy. Normalni klieci zawsze są miło obsługiwani i jakoś nie ma z nimi problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mareklacki W zasadach sarvour vivre jest napisane: jedno za- 06.08.10, 09:44 mówienie daje prawo do 40 minut siedzenia w lokalu. Zwyczajowo po 40 minutach powinien podejść ktoś z obsługi i spytać czy coś podać. W razie odmowy, powinien to zrobić kolejny raz za 15 minut i tak trzy razy. Potem to już trzeba klientów wyprosić, skoro takie miękkie sugestie nie działają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W zasadach sarvour vivre jest napisane: jedno IP: 109.243.46.* 07.08.10, 01:01 a co to jest 'sarvour'? Jeśli przypadkiem chodzi o savoir vivre, to gdzie to jest napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
icc217 Re: W zasadach sarvour vivre jest napisane: jedno 07.08.10, 01:30 Nie cytuj obcych jezykow (w tytule) jesli ich nie znasz, BARANIE! mareklacki napisał: > mówienie daje prawo do 40 minut siedzenia w lokalu. Zwyczajowo po 40 minutach > powinien podejść ktoś z obsługi i spytać czy coś podać. W razie odmowy, > powinien to zrobić kolejny raz za 15 minut i tak trzy razy. Potem to już > trzeba klientów wyprosić, skoro takie miękkie sugestie nie działają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Wyproszeni z kawiarni: Wypiliście? To do widz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:44 Jakieś 3lata temu odlatywałam z Wrocławia. Miałam jakieś 3h do odlotu postanowiłam iść napić się kawy i coś przekąsić. Wszystkie miejsca były już w tej kawiarni zajęte, ale wcale nie przez klientów kawiarni tylko ludzi, którzy sobie tam zrobili poczekalnie. Zamówiłam kawę i ciastko. Piłam i jadłam stojąc przy barze bo hołota się rozsiadła! Nic nie pili, nic nie jedli! A kelnerka choć zwróciła im uwagę parę razy została olana. Więc to co zrobili ci Państwo jest chamstwem i buractwem! Mogli sobie w holu usiąść. Odpowiedz Link Zgłoś