Dodaj do ulubionych

terapia SI Wrocław

20.07.11, 23:48
Czy ktoś może polecić dobry ośrodek zajmujący się terapią SI we Wrocławiu?
Szukam dla 4-letniej córki u której podejrzewam m.in. nadwrażliwość dotykową, słuchową.
Obserwuj wątek
    • ciapek7 Re: terapia SI Wrocław 22.07.11, 21:15
      Bardzo polecam ośrodek Ostoja przy Górnickiego, świetne panie terapeutki , chodzę z córką na terapię po uzyskaniu opinii z rejonowej PPP
      • kasia_750 Re: terapia SI Wrocław 28.07.11, 14:03
        Dziękuję za informację. Ale ja na ich stronie nie widzę nic na temat terapii SI.
        A w zasadzie tylko nad taką się zastanawiałam. Źle szukam?
        Moja córka była przez rok rehabilitowana Vojtą, ale w tej chwili jest pełnosprawnym dzieckiem i jedyne co mnie martwi to nerwowość w zachowaniu i nadwrażliwość, o której pisałam - ma to w zasadzie od urodzenia. Potrzebowałabym uczciwej diagnozy, żeby nie chodzić na terapię bez wyraźnej potrzeby. Możliwe, że duży wpływ na jej zachowanie miały narodziny braciszka (ponad rok temu) a ja niepotrzebnie szukam problemów.
        • ciapek7 Re: terapia SI Wrocław 28.07.11, 17:06
          Podzielę się informacjami , proszę o maila na pocztę gazetową.
          • aradora Re: terapia SI Wrocław 01.08.11, 15:14
            Terapię integracji sensorycznej ( SI ) prowadzi Fundacja "Promyk Słońca" na Swobodnej (obok dworca PKS). Jest fajna sala i miłe terapeutki.
            tu kontakt www.promykslonca.pl/content/view/3/9/
    • misia5-5 Re: terapia SI Wrocław 26.10.11, 23:06
      Ja z moim synkiem chodzę na Brossa. Pani Bogusia, która prowadzi SI jest super. Poza tym jest tam naprawdę fajna atmosfera bez naciągania.
      • opium74 Re: terapia SI Wrocław 27.10.11, 17:07
        My jesteśmy w trakcie diagnozy w ośrodku na Trzebnickiej.
        www.terapia-si.com.pl/
        Młody ma 4,5 roku.
      • bogibogi Re: terapia SI Wrocław 29.10.11, 19:39
        Polecam ośrodek na Brossa :) fajni ludzie ze spokojnym podejściem do dzieci i rodziców
    • agiek Re: terapia SI Wrocław 17.09.12, 10:36
      Ktoś ma aktualne informacje w temacie terapii SI?
      Szukam sprawdzonego ośrodka.
      • ewelajnawrocek Re: terapia SI Wrocław 17.09.12, 11:09
        Fundacja Krzyś
        • alicez Re: terapia SI Wrocław 17.09.12, 14:23
          Też polecam Fundacje Krzyś.
        • szymonz12 Re: terapia SI Wrocław 21.09.12, 22:48
          Polecam Sentidos na bystrzyckiej www.sentidos.pl
          • szymonz12 Re: terapia SI Wrocław 21.09.12, 22:52
            www.sentidos.pl
      • misia5-5 Re: terapia SI Wrocław 01.10.12, 09:28
        Harmonia na Pilczycach (wcześniej byli na Kwiskiej), Sensi na Białowieskiej i Css Centrum Terapii na Krzykach (Upalna, wcześniej byli na Brossa). Polecam te trzy.
        • elcia23 Re: terapia SI Wrocław 14.11.12, 08:25
          Możecie polecić terapeutki w Krzysiu i w Harmonii?
          • alicez Re: terapia SI Wrocław 15.11.12, 22:46
            W Krzysiu pani Małgosia Kowalczykiewicz. Można poczytać na jej stronie: www.kowalczykiewicz.pl/ Ma wspaniałe podejście i jest wymagająca, co procentuje wynikami dziecka.
    • anuszkaanuszka Re: terapia SI Wrocław 04.02.15, 19:13
      Witam, Ze względu na to, że niedawno też stanęłam przed wyborem placówki integracyjnej, a wcześniej orientowałam się o zajęciach realizowanych w ramach "wczesnego wspomagania", jak również poszukiwałam gabinetów prowadzących zajęcia z zakresu integracji sensorycznej (SI), stworzyłam mapę takich placówek. Zdobycie informacji, o lokalizacji, możliwościach i cenach, to ładne parę godzin przeglądania stron i dzwonienia. Zauważyłam, że nie ma łatwego dostępu do tych informacji. Może to będzie namiastka.
      Dzielę się, bo wiem że nie jest łatwo!

www.google.com/maps/d/edit?mid=zttUlLYMeNjg.kLcdcN7vmIz0
    • Gość: Jolanka Re: terapia SI Wrocław IP: *.ip4.greenlan.pl 11.09.22, 23:53
      Przede wszystkim liczy się prawidłowo przeprowadzona diagnoza SI i dobór ćwiczeń podczas terapii SI. Pod tym względem bardzo profesjonalnie prezentuje się gabinet SImotus (simotus.pl)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka