Dodaj do ulubionych

Przedszkole integracyjne Wrocław opinie

13.12.12, 22:21
Witam, jesteśmy z synem świeżo po diagnozie i mamy dylemat odnośnie przedszkola integracyjnego. Czy ktoś wie, jak wygląda sytuacja we Wrocławiu? Gdzie najlepiej posłać syna? Czy od razu posłać do przedszkola terapeutycznego, czy może lepszym rozwiązaniem jest przedszkole integracyjne? Dla nas istotne jest to, żeby dziecko miało kontakt ze zdrowymi dziećmi (zwłaszcza w przyszłości), żeby choroba nie była wyrokiem skazującym go na odosobniony świat autystyków. Jednak różne opinie słyszałam na temat placówek w moim mieście.

Jestem teraz w kropce. Nie chcę skrzywdzić synka wybierając nieodpowiednie przedszkole, wiem jakie to ważne, dlatego proszę o podzielenie się doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • semella Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 14.12.12, 00:13
      Nasz synek chodzi do przedszkola integracyjnego do jednego z oddziałów:
      www.wspolnyswiat.com.pl/
      Ma tam dużo potrzebnych zajęć oraz wspaniałą opiekę.
      Proszę o kontakt: semella@gazeta.pl - wymienimy się doświadczeniami:)
      • kropelkadooczka531 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 17.06.13, 12:19
        Mój syn był we Wspólnym Świecie, ale to była zupełna porażka. Wrzucone do jednego worka dzieci z różnymi zaburzeniami, a przecież nasze dzieciaki z autyzmem są zupełnie rózne i wymagają szczególnej opieki i specjalnej terapii. Moim zdaniem Wspólny Świat idzie na masówkę. I jeszcze mają czelność nazywać się placówką terapeutyczną…Absolutne odradzam.
        • Gość: riowro Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 21:19
          kropelkadooczka531 a w jakiej dokładnie byłaś placówce? Chodzi Ci o tą w Radomierzycach??
          • kropelkadooczka531 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 20.06.13, 11:13
            do tej w Radomierzycach nie mogę się odnieść, bo nie byłam, trafiłam na Zwycięską - pierwsze wrażenie super, ale na tym się skończyło, począwszy od tego, że za wyprawkę plastyczną musiałam zapłacić jak za cały rok, mimo że zapisałam dziecko od połowy lutego, a skończywszy na tym, że mały strasznie płakał co rano, nie chciał iść, każdy poranek histeria, a panie nauczycielki były nieco zagubione, jakby kompletnie nie miały pojęcia co robić, kontakt z nimi też był dość trudny, np. o wycieczce do zoo dowiedziałam się dzień przed, bo wychowawca zapomniał poinformować... może to drobiazgi, ale to nie tylko moje odczucie, w grupie była dziewczynka z porażeniem mózgowym, rozmawiałam z mamą i też nie była zadowolona, musiała dopłacać za asystenta dla córki, z wyprawką podobna historia, o zajęciach i terapii już nie wspominając - nie była w stanie uzyskać żadnych informacji o postępach dziecka, podobnie jak ja. Syn w ogóle nie poszedł do przodu, mam tylko poczucie straconych paru miesięcy... Nasłuchałam się dużo o terapii, indywidualnym podejściu, doświadczonej kadrze, szkoda tylko, że nie ma to przełożenia na rzeczywistość
            • rodzice4 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 28.06.13, 21:54
              Witam, chcielibyśmy poinformować że na tym forum i powyższym wpisie padły słowa, które bardzo skrzywdziły naszą rodzinę, słowa mówiły m.in. o tym, że krytycznie oceniamy niżej wymienioną placówkę, a osoba która to napisała powoływała się na rozmowę z nami. Jesteśmy rodzicami jedynego dziecka z MPDz, które chodzi do punktu integracyjnego "Wspólny świat" na ul. Zwycięskiej i do tej pory byliśmy zadowoleni ze świadczonych tam usług względem naszego dziecka. Chcemy przy tym powiedzieć, że wypowiedzi powiązane z naszym
              dzieckiem uiszczone przez "kropelkadooczu" są nie prawdziwe, oraz naruszają nasze dobre imię, co wiąże się ze złamaniem prawa. Jeśli sytuacja się powtórzy, sprawę zgłosimy policji"
      • Gość: Em Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.14, 19:43
        NIE RÓBCIE TEGO DZIECIOM.

W imieniu koleżanek i swoim, jako osób pracujących u państwa Dróżdż - nie zapisujcie tam swoich dzieci. Ci ludzie są nastawieni tylko na wyzysk, trzepią kasę na Waszych niepełnosprawnych dzieciach.

4 tysiące dotacji miesięcznie na jedno niepełnosprawne dziecko, a Wasze dziecko ile z tego korzysta? Większość miejsc zgłoszone jako punkty przedszkolne, wiele sal (np niektóre Doświadczania Świata) niezgłoszone do Sanepidu, niesprawdzone przez Straż Pożarną. W Sanepidzie zgłoszeni od 8 do 13, a czynne 12 godzin.
        • Gość: Em, proszę o konta Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.14, 20:10
          Zaniepokoilam sie ogromnie po Twoim poscie, bardzo, badzo prosze odezwij sie do mnie

Matka
        • Gość: em, napisz Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.14, 20:11
          prosze, napisz do mnie, podejrzewalam od dawna, ze cos jest nie tak

wroclawskispleen@gmail.com
    • agatkkaa Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 19.12.12, 19:07
      Marlena a byliście oglądać jakies miejsca? Nasz młody chodzi do integracji, ale ma już 6
      lat i jak zaczynaliśmy przedszkole to w miescie nie było żadnych placówek terapeutycznych.
      Srednio sobie radzi, ale nie chciałam go dawać do grupy z dziecmi w przeszkolu specjalnym.
      Grupa miala jakies 6 dzieci i każde z innym problemem – z. downa, dzieciaki na wozkach
      itd. Wolałam już integracje. Ale gdybym dziś zaczynała to mając jednak możliwość
      terapeutycznego posłałabym.
      • julinka601 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 19.12.12, 19:53
        Rewelacyjne jest przedszkole integracyjne na Suwalskiej , na Maślicach. Piękny, nowy Zespół Szkolno-Przedszkolny. Przestronne pomieszczenia, świetnie wyposażone i co najważniejsze genialna kadra poczynając od pań z obsługi,przez pedagogów po Panią dyrektor.
        Nasz mały /niepełnosprawny/ chodzi już trzeci rok. Ciągle jesteśmy pod wrażeniem wyjątkowości tego przedszkola. W grupie mojego wnuka /też ma pewne cechy autystyczne/ jest dziecko ze zdiagnozowanym autyzmem ale głównie są tam dzieci z zespołem Downa.
        Dodam ,że dzieci mojej drugiej córki chodzą do prywatnego przedszkola,któremu trudno byłoby coś zarzucić ale Przedszkole państwowe na Suwalskiej bije go na głowę.
        Tam naprawdę pochylają się nad dziećmi niepełnosprawnymi, opracowują indywidualne, kompleksowe programy wychowawcze a następnie, po roku bardzo szczegółową ocenę poczynionych postępów i zalecenia do dalszej pracy. W tym celu zbiera sie kilkuosobowa komisja z udziałem wychowawców, pedagoga specjalnego,logopedy,psychologa i innych terapeutów oraz dyrektora. Polecam.
    • Gość: riowro Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 23:32
      ponoć w radomierzycach jest bardzo dobra placowka 'wspolny swiat'
      • ervinet Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 19.06.13, 18:21
        Wszystko tylko nie wspolny swiat. Mielismy jak najgorsze doswiadczenia. Potrafią sie dobrze reklamowac, ale niewiele poza tym. Moim zdaniem to już maszynka do robienia pieniedzy tylko czyim kosztem?
        • wpolny Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 09.09.16, 23:30
          Dzień dobry,
          Jestem mamą 6-letniego Huberta, który uczęszczał do Wspólnej Planety przy ul.Zwycięskiej przez 2,5 roku. Zalogowałam się specjalnie na forum, bo niedawno pożegnaliśmy się z tym przedszkolem i chciałam wyrazić swoją opinię na temat tej placówki, aby w ten sposób podziękować wszystkim osobom, które tam pracowały z moim dzieckiem.
          Jest to bardzo dobrze funkcjonujący oddział Wpólnego Świata, który na co dzień współpracuje z przedszkolem przy ul. Maczka. Wszystko jest tu dobrze zaplanowane, przemyślane, panuje tu porządek i rodzice na bieżąco są o wszystkim informowani. Przedszkole mieści się w mieszkaniu, ale jest wystarczająco miejsca i dzieci mają komfortowe warunki. Jest też dużo bezpiecznej przestrzeni na placu zabaw tuż obok (cały teren jest zamknięty). Jest to bardzo kameralne przedszkole, chodzi tu tylko jedna grupa, więc jest cicho i spokojnie (oczywiście jak na przedszkole ).
          Panie mają wspaniałe podejście do dzieci. Są miłe, wyrozumiałe, bardzo pomocne i bardzo związane z wychowankami. Jednocześnie konsekwentnie wymagające stosowania się do ustalonych zasad, więc naprawdę wychowują dzieci. Często rozmawiają z rodzicami o ewentualnych problemach i proponują jak można je rozwiązać. Cieszą się razem z nimi z sukcesów dziecka. Dzieci są tu naprawdę zadbane.
          Hubert ma orzeczenie o kształceniu specjalnym ze względu na zaburzenia ze spektrum autyzmu (jest chłopcem wysokofunkcjonującym), więc korzystał również z zajęć terapeutycznych i pomocy wszystkich specjalistów (co dziennie 2 razy po 30 minut zajęć indywidualnych) . Przez 2,5 roku poczynił ogromne postępy. Jest to efekty systematycznej pracy całej kadry tego przedszkola. Uczęszczał również przez 2 lata na terapię Tomatisa do placówki przy ul. Maczka co bardzo mu pomogło. To wszystko spowodowało, że wiele jego problemów zostało pokonanych.
          Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim osobom, które pracowały z Hubertem.
    • Gość: Marzena Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.play-internet.pl 15.01.13, 11:08
      Zapraszam do nas www.bluekangaroo.pl

integracja , świetna kadra, bardzo dobrze wyposażona placówka.
      • Gość: Mistrzu Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.13, 23:10
        prosze nie zamieszczac tutaj reklam , do tego służą portale ogłoszeniowe a nie fora .
        • Gość: Mistrzu Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.13, 23:41
          Wszędzie tylko Kłamsta i blugastwa , jak ja mam wierzyc w oryginalnośc któryś z tych postów - opinii ? Jak ja jako zwykły obserwator widze że tu się roi od konkurecji .
    • Gość: gość12 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 19:22
      polecam Blue Kangaroo ul.Gęsia, ul.Ełcka, Wrocław, bardzo dobry personel
      • Gość: ania86 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.13, 20:34
        Czy wiecie coś na temat Przedszkola Nr 109 na ul Nowowiejskiej ponieważ ta palcówka jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania.
        • milleys Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 29.09.13, 19:13
          Polecam z ręka na sercu placówkę przedszkole 109 we Wrocławiu.
          Byłam tam wolontariuszka i widzę,że panie dbają o dzieci a integracja jest czymś fajnym bo dzieci chore uczą się od zdrowych i na odwrót.
          Pozatym w ramach wolontariatu mozna zostać asystentem dziecka niepełnosprawnego.
          Tak więc jest tam dobra opieka.
      • justynaaa.a Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 15.09.16, 09:40
        potwierdzam, najlepsze słowa mogę chyba powiedzieć o personelu, Córeczka stawiała tam swoje pierwsze przedszkolne kroki i zawsze miałam dostęp do pełnej informacji, a Panie potrafiły sobie poradzić z najtrudniejszymi dniami, pozdrawiam!
        • justynaaa.a Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 15.09.16, 09:43
          piszę o Blue Kangaroo oczywiście:)
    • Gość: Uśmiech Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 20:30
      Sama pracuję w przedszkolu integracyjnym i się nie zgodzę z Twoją opinią. Panie są zaangażowane, poświęcają dużo uwagi dzieciom z zaburzeniami, są kompetentne, zaangażowane w to co robią, same szukają rozwiązań, rozmawiają ze sobą jeśli zauważają problem by go wspólnie rozwiązać, dbają o dzieci i ich rozwój. Samotne dzieci z autyzmem może nie w każdej sekundzie swojej pracy, ale dużo angażują do zabawy z innymi lub próbują nawiązać z nimi same zabawę, kontakt. W dodatku dzieci z zaburzeniami czerpią wiele korzyści z przebywania z dziećmi zdrowymi, uczą się od nich, obserwują je i naśladują. Nie jest to niekorzystne też dla dzieci zdrowych Nie tracą one na uwadze czy rozwoju, a uczą się tolerancji, wyrozumiałości i czasem opiekuńczości, z własnej inicjatywy. Szkoła to co innego, ale w przedszkolu polecam integrację.
      • achilles0 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 26.06.13, 14:24
        Uwaga, z tego wątku zostało usuniętych wiele negatywnych opinii na temat przedszkoli Wspólny Świat.

Poniżej wpis gościa Prawnik. Jak widać o niektórych można pisać albo dobrze, albo wcale.
        • Gość: Prawnik Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.13, 23:07
          Zostal usuniety jeden wpis niezgodny z regulaminem.
    • alicez Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 22.06.13, 22:30
      Mój syn miał ostatnio badania w poradni pod kątem orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego. Panie z poradni mówiły, że rodzice chwalą to przedszkole zpo2.wroc.pl/sosw7.html Nie jest to ośrodek dla nas, syn ma upośledzenie w stopniu głębokim, ale wygląda na to, że to placówka przyjazna autystom.
    • Gość: bcmm Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.10.13, 21:39
      Szukam w internecie opinii na temat przedszkola wspólny świat...podobno to bardzo dobre placówki. Jestem mama autystycznego chłopca i szukam dla niego odpowiedniej placówki przedszkolnej. Będę wdzięczna za opinie. Pozdrawiam
      • Gość: riowro Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.13, 15:16
        Miałam bardzo dużo styczności z tą placówką i z czystym sumieniem ją polecam, szczególnie tą w Radomierzycach.
        • Gość: Ewa Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.internetunion.pl 23.10.13, 22:43
          Moje dziecko chodzi od lipca do Mokronoska w Mokronosie Górnym. Jest to integracyjne przedszkole niepubliczne. Jestem zachwycona - panie naprawdę zaangażowane, młody zadowolony, dużo się dzieje - imprezy, wyjazdy, pomysłowość kadry jest niewyczerpana. Wiem, że niedawno otworzyli Mokronosek 2 na Wiejskiej - przy wyjeździe z Oporowa w kierunku Kątów Wrocławskich. Mimo, że nasze przedszkole nie jest tanie - to placówka niepubliczna, nie mamy zniżek jako rodzice dziecka zdrowego - to uczęszcza do niego ponad setka dzieci, to chyba o czymś świadczy. Polecam placówkę jako przyjazną dzieciom.
    • Gość: Marta Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.13, 08:03
      Witam, od stycznia w Alto na Kiełczowie powstaje grupa integracyjna.
      • Gość: Ania_ Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 10:06
        moj synek chodził do przedszkola na ul. Grochowej.
        Wszyscy rodzice jesteśmy zadowoleni, było fantastycznie. Młody jest w szkole ale wciąż tęskni.
        Dzieci zdrowe zyskały bardzo, w zwykłym przedszkolu tego nie będa miały.
        Dzieci z orzeczeniem tez bardzo zaopiekowane, w przedszkolu mnóstwo zajęć terapeutycznych -logopeda, SI, zajęcia z psychologiem, itp.

Personel jest naprawdę oddany, szczególnie koordynator pani Małgosia S. do której można było pójsc z każdym problemem jak do Matki.
        Dużo dodatkowych zajęc, ciągle występy, dzieci wciąż stymulowane przeróżnymi ciekawostkami, np. jasełka w języku migowym.
        Gdyby ktoś miał pytania, prosze pytać anna.michalska@op.pl
    • forum.owiczka Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 02.06.14, 17:14
      świetna integracja jest w blue kangaroo na Kowalach, ul.Gęsia i Ełcka
      • majowa23 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 09.06.14, 18:08
        Dzień dobry!
        Czy mogłabym prosić o więcej szczegółów? Jeżeli woli Pani nie pisać na forum, może być na priv na e-mail gazetowy. Wiem, że to jest przedszkole integracyjne dla dzieci z równymi problemami. Samo przedszkole widziałam, zrobiło na mnie dobre wrażenie. Jestem mamą dziecka z autyzmem i szukam przedszkola w którym z jednej strony dziecko miałoby zapewnioną terapię (SI, psycholog przede wszystkim - i tutaj raczej nie mam wątpliwości, że taką terapię by miało), a z drugiej strony, żeby miało odpowiednie wsparcie jeśli chodzi o integrację z grupą - bo z tym radzi sobie najsłabiej. Jaka atmosfera panuje w tym przedszkolu, na co przedszkole kładzie nacisk?
        • majowa23 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 09.06.14, 18:10
          Przy okazji chciałabym zapytać, jak to wygląda w przedszkolach publicznych? (Nowowiejska, Długosza - może są tu rodzice dzieci, które chodzą lub chodziły do publicznych przedszkoli integracyjnych w tej części miasta)?
      • majowa23 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 06.07.14, 14:02
        Wyciągnęłam pewne wnioski. Forum.owiczka jest najprawdopodobniej pracownikiem/właścicielem przedszkola albo osobą, której płacą za korzystne opinie na temat przedszkola. Odpowiedzi na temat szczegółów nie otrzymałam. Oczywiście - nie wymagam, żeby ktoś regularnie zaglądał na fora, czasami ktoś coś napisze i tyle. Natomiast sprawdziłam, że jedyne wypowiedzi tej osoby na forum gazety dotyczą tylko polecenia przedszkola Blue Kangaroo, zwykle w jednym zdaniu. Dla mnie, niestety, mało wiarygodne. Głupio mi, że dałam się nabrać, licząc na jakieś "informacje z pierwszej ręki".
        • Gość: marzena, Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: 213.199.248.* 08.08.14, 22:38
          Witam, nie zam uzytkownika " owiczka", ale z pewnością nie jest to właściciel Blue Kangaroo. Co do informacji z Pierwszej Ręki zawsze lepiej jest je uzyskiwać u źródła czyli w tym przypadku w placówce przedszkolnej. Bardzo dziękuję za pozytywne opinie.
          Jesteśmy integracyjnym punktem przedszkolnym, który nie jest nastawiony na zyski jak piszą o innych placówkach formownicze" jesteśmy przede wszystkim DLA DZIECI o czym moze świadczyć brak wolnych miejsc dla dzieci z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego. Nadmienię, ze Gesia jest na finiszu uzyskiwania statusu przedszkola niepublicznego integracyjnego.
          Niewiele jest placówek w których do jednej grupy ZAWSZE przypisany jest nauczyciel i pedagog specjalny. Terapia psychologiczna prowadzona jest przez psychologa klinicznego, terapia logopedyczna przez neurologopedę a zajecia z SI przez certyfikowanego terapeutę. Ponadto mamy w swoim zespole przyszłych doktorantów, terapeutów biofeedback. Bierzemy udział w projekcie NVC komunikacja bez przemocy.
          Wszystkim Rodzicom życzę owocnej pracy terapeutów z Waszymi h. Powodzenia - wiemy jakie to jest trudne dla Was. Niech Wasze pociechy idą do przodu.
          pozdrawiam
          właściciel placówek Marzena
          • Gość: SUBRIDEO Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.acn.waw.pl 13.10.14, 17:24
            Witam zapraszam do zapoznania się z naszą placówką: www.subrideo.pl jesteśmy terapeutycznym punktem przedszkolnym na wrocławskim Ołtaszynie. Jako rodzice 2 niepełnosprawnych dzieci oraz równocześnie terapeuci (jestem certyfikowanym terapeutą SI) dążymy do tego, aby naszą placówkę prowadzić z sercem i zaangażowaniem w terapię. Zapraszam Magda
          • majeczek0030 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 15.01.16, 22:34
            Pani Marzenka właścicielka blue kangaroo odpowiedziała na moje zarzuty dot. brak profesjonalizmu dot. dzieci ze spektrum autyzmu cyt. "proszę mi się do interesu nie wtrącać" Wszystko w tym temacie;). Pozdrawiam Panią Marzenkę i jej interes:)

Mama Szymka
            • kattaroa Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 12.03.16, 00:25
              Witam, moja córeczka też tam właśnie chodzi i chciałam się dowiedzieć o szczegóły.Czy może się Pani ze mna skontaktować? Pozdrawiam!
      • justynaaa.a Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 15.09.16, 09:46
        potwierdzam:)
    • anuszkaanuszka Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 04.02.15, 19:10
      Ze względu na to, że niedawno też stanęłam przed wyborem placówki integracyjnej, a wcześniej orientowałam się o zajęciach realizowanych w ramach "wczesnego wspomagania", jak również poszukiwałam gabinetów prowadzących zajęcia z zakresu integracji sensorycznej (SI), stworzyłam mapę takich placówek. Zdobycie informacji, o lokalizacji, możliwościach i cenach, to ładne parę godzin przeglądania stron i dzwonienia. Zauważyłam, że nie ma łatwego dostępu do tych informacji. Może to będzie namiastka.
      Dzielę się, bo wiem że nie jest łatwo!
      Zachęcam do dalszego opiniowania placówek, bo informacji brak!

www.google.com/maps/d/edit?mid=zttUlLYMeNjg.kLcdcN7vmIz0
      • Gość: EWEla Re: Przedszkole integracyjne Mokronosek 2 opinie IP: *.cdma.centertel.pl 06.02.15, 09:20
        Przedszkole integracyjne Mokronosek 2
        Witam wszystkich rodziców.
        Moje dziecko od maja 2014 uczęszcza do przedszkola integracyjnego MOKRONOSEK 2 na oporowie, dziele sie z Wami doświadczeniami bo wiem , jak wiele trudu sprawia znalezienie odpowiedniego miejsca dla Naszej pociechy. Ja szukałam wielu miejsc ,ale w większosci spotykałam się z ogromnym rozczarowanien , a moje dzieck przeżywało to jeszcze gorzej. Mój syn został zdiagnozowany jako dziecko z zaburzeniami Si ,zespół Aspergera . W przedszkolu został otoczony opieką z prawdziwego zdarzenia - są tan na miejscu wszyscy potrzebni specjaliści tacy jak- Neurologopeda ,Psycholog, Pedagog specjalny Z dziecmi mająymi orzeczenie o WWR oraz kształceniu specjalnym są prowadzone również zajęcia rewalidacyjne ,dziecko jest badane przez specjalistów i na tej podstawie zostaje stworzony program terapeutyczny. Od listopada 2014 2 x w tygodniu z dziećmi pracuje fizjoterapeutka ,a co najważniejsze od LUTEGO br.została otwarta SALA DO SI i WWR ,więc drodzy rodzice jest to bardzo ważny punkt na mapie Wrocławskich przedszkoli ,nie przechodzcie obok niego obojętnie. Kuchnia własna ,super wychowawczynie , atmosfera wspaniała. Mnóstwo zajęć dodadkowych (basen ,szachy ,tenis ,matematyka ,glinolandia ,dziadek Bach i wiele innych) . Dyrekcja bardzo przystępna ,chętna do udzielania wszelkiej pomocy i wsparcia. Gorąco polecam z własnego doświadczenia. Dodam ,że dzieci z orzeczeniami płacą ze względu na dotacje symboliczne pieniądze.
      • marciar1 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 09.11.15, 12:41

Witam, chciałam powiedzieć, że we Wrocławiu powstało nowe Publiczne Przedszkole Specjalne "Wesołe Żabki. ( www.przedszkolewesole-zabki.pl) Oferuje wykwalifikowaną kadrę, indywidualne podejście do potrzeb dziecka, duży wybór terapii indywidualnych ( fizjoterapia, logopeda, psycholog, hipoterapia, SI, dogoterapia, zajęcia na basenie) oraz grupowych ( choreoterapia, arteterapia, ergoterapia, psychomotoryka itp. ) Posiadają zorganizowany dojazd smile. Usytuowane jest w cichej i spokojnej części Wrocławia.

.
      • Gość: Marcingolema Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie IP: *.97.109.102.ipv4.supernova.orange.pl 30.09.23, 07:42
        Alto przedszkole czy szkoła to fatalny wybór, kadra wymienia się z ogromną częstotliwością. Dzieci cierpią, jest duży hałas, agresja, praca z dziećmi polega na pilnowaniu by nic sobie nie zrobiły, edukacja szczególnie w przedszkolu nie istnieje !!!! Posiłki są gorsze niż w najtańszej jadłodajni, poproście o zdjęcia posiłków!!! Wafle ryżowe na każdy podwieczorek, właściciel robi kasę na zdrowiu dzieci. Piękne zdjęcia na FB nie pokazują prawdziwych warunków. Przemoc i agresja przestymulowanych dzieci. Nauczyciele i opiekunowie nie mają odwagi uprzedzać, że szkoła jest niedostosowana do dziecka. W szkole nie ma dzieci zdrowych, to nie jest szkoła integracyjna tylko specjalna !!! Uważajcie na placówki Alto!!! Dzieci głęboko upośledzone funkcjonują z tymi, które mają perspektywę rozwoju!!! Zanim zapiszecie dziecko do Alto zastanówcie się!!!
    • marciar1 Re: Przedszkole integracyjne Wrocław opinie 09.11.15, 12:40
      Jak to mówią lepiej późno niż wcale. Od września we Wrocławiu jest nowe Publiczne Przedszkole Specjalne " Wesołe Żabki', wykwalifikowana kadra, duży wybór terapii dostosowanych do potrzeb dziecka, hipoterapia. Posiadają własny dojazd :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka