Dodaj do ulubionych

Skanmex Wrocław proszę o opinie

05.03.13, 12:46
Proszę o opinie przychodni Skanmex z Wrocławia na ul. Krasińskiego.
Chodzi mi o badanie rezonansem magnet. i tomografem komp.
Jest to jedna z przychodni, w której czas oczekiwania na RM i TK jest zadziwiająco krótki...
Obserwuj wątek
    • urko70 Re: Skanmex Wrocław proszę o opinie 05.03.13, 14:17
      samogloska6 napisała:

> Proszę o opinie przychodni Skanmex z Wrocławia na ul. Krasińskiego.
      > Chodzi mi o badanie rezonansem magnet. i tomografem komp.
      > Jest to jedna z przychodni, w której czas oczekiwania na RM i TK jest zadziwiaj
      > ąco krótki...

Miło, sprawnie, odczytujący nie narzekał na jakość.
      • Gość: pacjent Re: Skanmex Wrocław proszę o opinie IP: *.internetia.net.pl 16.12.13, 16:50
        Niestety mam złą opinie na temat tego miejsca. Może z powodu tego, że okazało się , że mam klaustrofobię. Wcześniej nie miałem objawów i nie mam takich typowych, spoko mogę jeździć zatłoczoną windą i nawet skakać w wniej :).
        1. Słaba obsługa recepcji, zachowują się panie jak za czasów PRL w sklepie mięsnym. No może przesadziłem. Daje się jednak odczuć, że mają zapewniony byt i nie muszą się starać, nawet mogą robić łaskę i nie ma możliwości na jakieś powiadomienia kiedy ktoś zrezygnuje.
        2. Samo badanie - okazało się że mam klaustrofobię, czy ktoś się przejął, pani czekała aż się zdecyduję, prawie tupiąc nogą, potem wsunęła mnie do trumny :) i nie mówiąc co się będzie działo i czy można się jakoś komunikować wyszła.
        Badanie trwało nie wiem ile, schiz mnie ogarniał coraz większy i kiedy na dłuższą niż przedtem chwilę zatrzymała się aparatura, musiałem ją opuścić natychmiast. Byłem zażenowany całym zajściem i sobą, dorosły facet, a zachowuje się jak dziecko. Pani mnie wysunęła i na moje pytania, czy udało się i ile czasu było badanie, przygotowywała łoże dla kolejnego pacjenta i stwierdziła- robiąc swoje i nie zwracając uwagi na mnie, że opiszą ile mają. Czułem niesmak całej sytuacji i ogromny stres. Nikt mnie nie zapytał jak się czuję itd. Wyszedłem z tej placówki jak z koszmaru.
        3. Odebrałem wyniki. Okazało się, że płyta nie została nagrana :)

Jak ktoś nie ma schiza, jest pewien, a jest szybciej tam, to pewnie nie ma znaczenia gdzie zrobi badanie, powinni takie aparaty samoobsługowe robić. Jeżeli nie jest pewien swojej reakcji (ja nawet nie myślałem o czymś takim), to powinien się zastanowić. Ja teraz muszę szukać MR otwartego, bo obawiam się, że po tej traumie nie będę mógł zrobić kolejnego badania.
        • Gość: anulka Re: Skanmex Wrocław proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.14, 18:57
          niestety potwierdzam złą opinię. Nie mam klaustrofobii ale obsługa pań w recepcji jak za czasów PRL, nie miłe zadufane w sobie. A co najważniejsze nie douczone co do skierowań od NFZ. Wyszłam tak zdenerwowana, że syna zarejestrowałam gdzie indziej. Tym chamom nie dam zarobić!!!
    • Gość: b. Re: Skanmex Wrocław proszę o opinie IP: *.arch.pwr.wroc.pl 26.03.14, 14:14
      Bylo okej.Pani obslugujacą maszyne mila -przyznam,ze sie balam bo sie nasłuchalam jak maszyna buczy ale pani mnie uspokajala, tlumaczyla, co mam robic jak uznam,ze nie dam rady, Dalam.Opis bardzo dobry, pochwalony przez neurochirurgow.
    • Gość: Ejab Re: Skanmex Wrocław proszę o opinie IP: *.centertel.pl 23.09.23, 08:00
      Niestety ale nie mamy dobrej opini o tym punkcie robienia rezonansu. Maz robil rezonans obu kolan.badanie mialo trwac 40 min a trwalo 90min bo maszyna stanęła. Pani obslugujaca sprzet stwierdziła ze badanie bedzie kontynuowane....To jakas porażka. Żadnych przeprosin i wyjaśnień
      Czy to zdrowe dla chorych kolan i pacjenta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka