Dodaj do ulubionych

Nerwica - jak leczyć

25.07.19, 12:11
Witam. Od około dwóch lat pojawiły się u mnie objawy które dopiero po długich miesiącach zaczęłam uważać na nerwicę. Miałam ciężki rozwód, śmierć bliskiego członka rodziny i utrate pracy - wraz z odwróceniem się ode mnie kolezanek. Objawy są różne chociaz przejawiają się grupowo - np. parę tygodni mam ciągłe biegunki, potem biegunku mijają a mi "mryga" oko (wiem, magnez - ale mam na poziomie). Potem znów mam bóle nad karkiem (byłam u masażysty, powiedział że mam wręcz grudki na karku od stresu które trzeba rozsmasowywać, niestety nie stać mnie na chodzenia regularne).
Zdecydowałam że chyba muszę iść do psychiatry lub psychologa - nie wiem w zasadzie jaka różnica, wiem tylko że psychiatra może wystawić leki a psycholog nie. Myślę że leki są konieczne bo mam objawy somatyczne które dotyczą różnych części ciała. Czy ktoś miał coś podobnego, jakieś doświadczenia, może mnie gdzieś pokierować?
Obserwuj wątek
    • kallia1 Re: Nerwica - jak leczyć 26.07.19, 12:53
      Warto zacząć od lekarza psychiatry tak na początek, pokieruje Cię dalej, jeśli będzie potrzebna terapia. Zrób też badania z krwi TSH, fT3 fT4, anty-TPO, bo czasem takie problemy są z powodu chorób tarczycy. Polecam psychiatrów z Ginemedica: dr Krawiec i doktora Chmielewskiego.
    • al.1 Re: Nerwica - jak leczyć 17.08.19, 12:12
      System nerwowy dobrze leczy krzem. Nie należy się sugerowac tytułem video o aluminium. Jest o tym mowa w ok 22. i 30. minucie.
      Zakazany suplement, który usuwa aluminium z organizmu - Idalia Raganowicz i Marek Królikowski
      www.youtube.com/watch?v=5C6kA9ZQcH8
      W rugim filmie, prof. Stanisław Szczepaniak również potwierdza ogólnoustrojowe, dobroczynne dzialanie krzemu od ok. 11. minuty.
      www.youtube.com/watch?v=nDBXXBdo7_I

Nie mam żadnego interesu w przedstawieniu ww. informacji.

• mar_cin_ster Re: Nerwica - jak leczyć 21.09.19, 12:57
      Też polecam Doktor Kinga Krawiec z Ginemedica, moja mama leczy u niej nerwicę lękową która pojawiła się po wypadku w autokarze na "wycieczce marzeń". Mama jako jedyna osoba z autokaru odniosła obrażenia i to w okolicznościach, które mogłyby nawet być śmieszne w komedii ale wydarzyły się naprawdę. Bardzo to przeżyła i naprawdę źle się zaczęło z nią dziać, w sumie za długo czekaliśmy z pójściem do lekarza ale trafiliśmy też z polecania do Ginemedica. MAma długo nie chciała przyjść - wiadomo starszy człowiek "nic mi nie jest", ale zaprowadziliśmy ją i pani doktor wyprowadziła ją z tego stanu.
      A różnica jest mniej więcej taka, że psycholog to taki człowiek od wygadania się, wskazania kierunku ale rozmową, a czasami jest tak, że po prostu organizm sam się nakręca, zaczyna produkować nie te hormony co trzeba, nie w takiej dawce jak trzeba no i psycholog tutaj może nie wystarczyć. Ogólnie jest zalecane aby najpierw iść do psychiatry i na równi z lekami chodzić na psychoterapię, ale my organiczyliśmy się do wizyt u psychiatry i to pomogło.
    • Gość: MaPi13 Re: Nerwica - jak leczyć IP: *.play-internet.pl 06.11.19, 12:24
      zdrowiej.vegie.pl Wejdź na to forum a nie tutaj piszesz. Podstawowe badania medyczne, próba tężyczkowa, itp. Dobre odżywiania, trochę odpowiednich suplementów, dużo ruchu i powinno być wszystko w porządku.
    • alicja_kawalko Re: Nerwica - jak leczyć 23.12.19, 12:08
      Też polecam dr Kingę Krawiec z ginemediki, ciepła i kompetentna osoba. Jeśli bedzie trzeba na pewno zleci badania a takze jesli uzna że potrzebujesz dodatkowo psychoterapii to Cię pokieruje.
    • al.1 Re: Nerwica - jak leczyć 25.07.22, 23:54
      Mogę doradzić, ale na priv (mój nick oczywiście z gazeta.pl), bo mogłoby to być postrzeżone jako reklama mimo bezinteresowności z mojej strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka