Dodaj do ulubionych

Neo-Nówka dla Hospicjum

31.01.06, 08:38
dzień: 04.02
godz: 20.00
miejsce: Firlej
cena: 20/40/60zł

4 lutego o godzinie 20:00 we Wrocławskim Firleju wystąpi kabaret„Neo-Nówka”.
Dochód ze sprzedanych biletów przeznaczony zostanie na zakup lekarstw oraz
sprzętu medycznego dla Wrocławskiego Hospicjum dla Dzieci
Proponowane przez nas ceny biletów (normalny 20zł , vip-40zł oraz loża 60zł)
mogą być wyjściowymi dla wszystkich darczyńców. Serdecznie zapraszamy
wszystkich o otwartych sercach i lubiących dobry humor!
Obserwuj wątek
    • teatralna_daguchna Re: Neo-Nówka dla Hospicjum 17.01.07, 22:58
      Dobre chłopaki są :) Pomagają :)
    • Gość: lilla Re: Neo-Nówka dla Hospicjum IP: *.wroclaw.mm.pl 21.01.07, 10:12
      no fajnie , ale co to znaczy dochód ? otóż dochód to suma po odjęciu kosztów ,
      a więc gaży artystów , opłat Zaiks, kosztów sali , oświetlenia itd.
      Żarty sobie stroicie kochani ?
      • neo-nowka Re: Neo-Nówka dla Hospicjum 26.01.07, 16:30
        Droga Lillu. To miło z twojej strony, że tak wnikliwie dbasz o charytatywne
        występy. No cóż, jest coś specyficznego w Polakach, te parcie do rozliczeń i
        dowalania każdemu. Zwłaszcza na forum, w dobrym tonie jest dokopać komuś, nie
        ważne czy ktoś robi coś w dobrej sprawie czy nie, ważne żeby się przypieprzyć.
        Tym bardziej nas to dziwi, że dotyczy to występu sprzed roku. Sprawy sprzed lat
        dopiero nadają pikanterii. Jeżeli chodzi o ekonomiczne wywody to kabaret Neo-
        Nówka nie dostał, bo nie chciał ani złotówki, z tego co wiem - Firlej też nic
        nie dostał. Wstyd nam za takich wrocławian jak ty Lillu i to chyba ty żarty
        sobie striosz pisząc takiego posta. I chociaż staramy się być kulturalni to nie
        musisz odpisywać, bo w dupie mamy twoje wywody.

Pozdrawimy wszystkich życzliwych
        kabaret Neo-Nówka
        • Gość: lilla Re: Neo-Nówka dla Hospicjum IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.07, 18:24
          pojemne macie dupy chłopaki , gratuluje , a kiedy sobie pomyslicie , że taka
          baba jak ja siedzi i ogląda Wasze skecze i do tego je lubi to musicie mieć giga
          satysfakcje.
          czym innym są kiepskie chwyty reklamowo-zarobkowe ...
          • Gość: lilla Re: Neo-Nówka dla Hospicjum IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.07, 18:36
            jeszcze pytanie : dlaczego Was nie było na Wrocku ? Co prawda tak się
            zezłościłam na tę imprezę , że nie poszłam choć kocham kabarety i chodze na
            każdy o jakim się dowiem , ale czemu nie Wy ? jesteście najlepszym kabretem
            Wrocławia , czyżby organizatorzy Was nie lubili ?, a może coś więcej bo jesli
            się nie mylę to nie było nikogo z Wrocławia ( apropos wrocławianki)
    • Gość: lilla sprawdziłam IP: *.wroclaw.mm.pl 27.01.07, 09:40
      u księgowej w naszej firmie i nie myliłam się :
      dochód = obrót - koszty
      więc jeśli ktos oferuje na cele charytatywne dochód z imprezy nie oznacza to ,
      że to będzie 40 zł jesli tyle widz zapłacił za bilet . To może być wszystko
      poniżej , nawet 1 zł.
      Jeśli ktoś deklaruje całość wpływów ze sprzedazy biletów oznacza to , że
      poniesie koszty samodzielnie np.opłatę za energię itp.
      Można mieć oczywiście w dupie taką informację , tak jak można mieć w dupie
      prawdę.
      • Gość: firlej1 Re: sprawdziłam IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.07, 14:53
        dochód ze sprzedaży biletów w tym wypadku wynosił:
        kwota wpływów-podatek7%=ileś tam.
        WEDŁUG TWOJEJ KSIĘGOWEJ POWINIENEM NAPISAĆ- CAŁY OBRÓT przekazujemy na rzecz..
        no mozna i tak:)))
        ZAPYTAJ W HOSPICJUM (ale ok. 2000 jesli dobrze pamiętam)
        kabaret wystapił za darmo, firlej zorganizował imprezę za darmo(tj. zafundował
        energię ze środów własnych tj. nie z dotacji, pewnie kawę dla artystów- ale to
        ostatnie, na ile się znam, TO RACZEJ NIECHĘTNIE)
        a swoja drogą, to aż rok zajęły ci studia lilu, nad tym koncertem, lilu?
        co tobą powoduje, co miota, co łechce.. co.. powiedz przecież.
        robert chmielewski
        • Gość: lilla Re: sprawdziłam IP: *.wroclaw.mm.pl 01.08.07, 21:57
          Robercie , co mną powoduje ? To proste : brzydzę się krętactwem , które przy
          okazji różnych akcji na różną rzecz pojawia się i nie znika .
          Nie wiem po co kontynuujesz ten temat , ale dobrze jak chcesz odpowiem jak to
          się robi prawidłwo i uczciwie .
          Spsób jest prosty . Jeśli piszesz , że przekażesz dochod to musisz powiedzieć
          jaki ten dochód był , powiedzieć tym ludziom którzy zapłacili za bilety i to
          najlepiej jeszcze na koniec koncertu w ich obecności .
          To proste przeliczyć kasę i podać informację :
          "Kochani w kasie mamy 6000 zł (200 osób średnia biletu 30 zł) , a więc po
          odliczeniu naszych kosztów pozostaje 2000 zł i te pieniądze
          przekażemy ,dziękując Wam wszytkim , hospicjum" .kropka .
          Chyba , że macie jakieś obawy iż ludzie błędnie rozumieją termin dochód ...i
          zapytają dlaczego tylko tyle.
          Bo często jest tak , że ludzie pod dochodem rozumieją całość wpływu kasowego
          czyli w tym wypadku 6000 zł. Ludzie swoje pieniądze powierzają Wam w zaufaniu ,
          że dotrą do hospicjum nienaruszone .
          Nie znają też kosztów organizacji takiego koncertu i nie muszą ich znać . To Wy
          macie obowiązek ich o tym poinformować skoro informujecie , że przekażcie
          dochód !
          Oczywiście w kazdym wypadku trzeba zapłacić podatek , to jasne.
          tak więc Robercie to nie jest jak piszesz :ileś tam .
          Oczekiwała bym od Ciebie troszkę więcej szacunku dla pieniędzy widza i dla
          czytelnika.
          tyle na ten temat .
          pozdrawiam
          ps
          nieśmiało przypomnę jeszcze , że jak dotąd klub firlej nie jest klubem
          prywatnym ...
          • Gość: firlej1 Re: sprawdziłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:22
            lillu,
            masz rację byłoby ładnie poinformować publiczność ile zebraliśmy dla hospicjum,
            a jeszcze lepiej dać się sfotogafowac z czekiem ( w garniturze) wtedy byłoby
            wiadomo ile tam... z tych LILUŚ :)) tam po odjęciu podatku jest.
            no ale przecież zaraz zauważyłabyś inny mankament. a to wolontaciusze chcieli i
            neonowka, firlrej tylko dał sale , policzył i wysłał kasę.
            no jasne że za małą:( ale pracujemy nad tym dalej i dzięki twoim i uwagom
            zyskamy nową specjalizację.pozdrowienia
            robert chmielewski
            robert chmielewski
          • Gość: firlej1 Re: sprawdziłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:25
            lillu,
            przczytałem uważniej twój wpis: co tak się upierasz przy tych kosztach jak na
            ich pokrycie nie bralismy z biletów. wycofuje pozdrowienia!
            robert chmielewski
            • Gość: lilla Re: sprawdziłam IP: *.wroclaw.mm.pl 02.08.07, 10:59
              Robercie drogi ,
              z niczego się nie wycofuj , rób lepiej i tyle .
              Takie akcje są potrzebne , nie ważne kto je robi i co gra .
              Neonówka , Ich Troje , Cyganie czy inny diabeł , co za różnica ?
              Ludziom pomagasz i to jest ważne.
              Jesteś rodzajem redystrybutora , ale jak deklarujesz : bez kosztów.
              Wszystko można przeliczyć , więc nie pisz jakieś tam pieniądze...
              Jednak od Ciebie : dyrektora i organizatora z olbrzymim doświadczeniem oczekuję
              jako bywalczyni Firleja wyższej jakości ...
              Pozdrawiam
    • Gość: vitarek Re: Neo-Nówka dla Hospicjum IP: *.telsat.wroc.pl 14.07.07, 12:02
      Jesli Neo-Nówka to dobry humor... No to śmiech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka