Dodaj do ulubionych

gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzorach?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.03, 10:26
Od kiedy poczytałam sobie o tym, z czego wykonane sa dywany wełnopodobne
(odmiana PCV), to skutecznie się z nich wyleczyłam. Kłopot w tym, że dywany
wełniane mają zawsze wzory jak sprzed wojny. No cóż - nie gustuje w takich,
chciałabym cos nowocześniejszego. Czy ktoś wie, gdzie we Wrocku można kupić
dywany wełniane i ładne (bez tych tureckich szlaczków)? Braniborską i Bielany
mam zaliczone, Agnella ma śliczne tylko sztuczne, Kowary już nic nie maja, bo
chyba plajtują (na rynku nic, a na internecie marność nad marnościami). Czy
ktoś ma jakiś pomysł, gdzie są takie dywany? Może nawet poza Wrocławiem.
Dzięki za odpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • Gość: majka46 Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor IP: *.kom / 10.103.2.* 08.05.03, 12:27
      Były w OBI, tak chyba się nazywa (za Tesko), 2m x 3m 100% wełny w cenie 2000zl
      wzory raczej tradycyjne, zawsze można zobaczyć.

pozdr.majka46
      • Gość: tatiana Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.03, 12:32
        dzięki, byłam; A moze kupisz sztuczne???? Może wydziwiam...
        • Gość: majka46 Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor IP: *.kom / 10.103.2.* 08.05.03, 13:15
          Gość portalu: tatiana napisał(a):

> dzięki, byłam; A moze kupisz sztuczne???? Może wydziwiam...

Też mam podobny problem,w dwóch pkojach mam dywany wełniane (już 10 lat),
          szkoda zmienić bo są zdrowe, ale czy tak naprawdę jest to mam wątpliwości,
          bowiem obawiam się czy pranie powierzchowne, co jakiś czas jest skuteczne,
          czasami wydaje mi się,że jest tam olbrzymie siedlisko bakterii.
          U dziecka mam dywan sztuczny i z uwagi na cenę mogę sobie pozwolić po paru
          latach poprostu wyrzucić. A co jest zdrowsze, to już sama nie wiem, chyba goła
          podłoga z naturalnego drewna.

pozdr.majka46
          • Gość: tatiana Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.03, 13:34
            Oto dlaczego w ogóle zaczęłam sie zastanawiać:

www.rakstop.engo.pl/zdrowy3.htm
            to jest ciekawa publikacja naukowa; dość mnie przestraszyła, z drugiej strony
            jak weszłam do własnej kuchni i zobaczyłam , że: (1) blaty są z polichlorku
            winylu (PCV), (2) butle z wodą są z PCV, (3)miski są z PCV, (4)panele na
            podłodze pewnie też, a okiennice to już na 100% i.t.d., to zaczęłam się
            zastanawiać, co u mnie nie jest z PCV. :)

można też pomyśleć sobie: skoro ważę 250 kg to, czy następny pączek z lukrem to
            już "nie zaszkodzi"..

ja też mam taki dywanik 10 lat z wełny u dzieciaka i sprawuje się nieźle,
            lepiej niż wszystkie wykładzinki sztuczne, które zakończyły zywot..

nie myslę o zakupie strasznie drogiego dywanu..ale jak mam dać 600 zł za
            plastik a 1000-1200 za wełniany, to się zastanawiam.. a kurz siedzi w obydwu..
            a latanie po czystej i twardej podłodze tak jakoś mi się znudziło.. wprawdzie
            lato, ale lubię sobie rodzinnie usiąść na dywaniku z rodzinką i psem..

jak będziesz miała chwilę to zajrzyj do artykułu i powiedz , co myślisz..

pozdrawiam
            • Gość: majka46 Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor IP: *.kom / 10.103.2.* 08.05.03, 22:25
              Gość portalu: tatiana napisał(a):

> Oto dlaczego w ogóle zaczęłam sie zastanawiać:
              >
              > www.rakstop.engo.pl/zdrowy3.htm
              > to jest ciekawa publikacja naukowa; dość mnie przestraszyła, z drugiej strony
              > jak weszłam do własnej kuchni i zobaczyłam , że: (1) blaty są z polichlorku
              > winylu (PCV), (2) butle z wodą są z PCV, (3)miski są z PCV, (4)panele na
              > podłodze pewnie też, a okiennice to już na 100% i.t.d., to zaczęłam się
              > zastanawiać, co u mnie nie jest z PCV. :)
              >
              > można też pomyśleć sobie: skoro ważę 250 kg to, czy następny pączek z lukrem
              to
              >
              > już "nie zaszkodzi"..
              >
              > ja też mam taki dywanik 10 lat z wełny u dzieciaka i sprawuje się nieźle,
              > lepiej niż wszystkie wykładzinki sztuczne, które zakończyły zywot..
              >
              > nie myslę o zakupie strasznie drogiego dywanu..ale jak mam dać 600 zł za
              > plastik a 1000-1200 za wełniany, to się zastanawiam.. a kurz siedzi w
              obydwu..
              > a latanie po czystej i twardej podłodze tak jakoś mi się znudziło.. wprawdzie
              > lato, ale lubię sobie rodzinnie usiąść na dywaniku z rodzinką i psem..
              >
              > jak będziesz miała chwilę to zajrzyj do artykułu i powiedz , co myślisz..
              >
              > pozdrawiam

Artykuł jest porażający - wywarł na mnie ogromne wrażenie, jednak pozostanę
              przy swoim wełnianym dywanie, (przed godziną, właśnie skończyłam go prać).

pozdr. majka46

• Gość: alexaandra Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.13, 22:33
      baardzo duży wybór dywanów znajdziecie w internetowym sklepie www.galeria-dywanow.com/pl/9-dywany-nowoczesne , ja właśnie czekam na przesyłkę dywanów do pokoi moich pociech, udało mi się nawet trochę zbić cenę podczas zakupu:)
      • Gość: lubiąca-na-dywanie hurtownia przy Krzywoustego IP: *.ii.uni.wroc.pl 06.11.13, 10:13
        Przy Krzywoustego (mniej więcej na wysokości Grudziądzkiej) jest
        niesamowita hurtownia dywanów. A przynajmniej rok temu jeszcze była,
        Jak z bajki o alibabie, tysiące wzorów. Chciałoby się codziennie tam być i kupować nowy dywan.... a potem na tym dywanie ....eeeech
        • Gość: Sklep Arras Re: hurtownia przy Krzywoustego IP: *.wroclaw.mm.pl 04.02.14, 11:59
          Przy Oławskiej na wprost fontanny jest od dawna sklep z dywanami i nie tylko. Mają naprawdę spory wybór, co prawda część jest dostępna na zamówienie, ale ściągają towar bezpośrednio od producenta więc idzie to szybko i zdecydowanie taniej. Kupiłam tam u nich belgijski dywan o 300zł taniej niż widziałam w innych sklepach!

Zerknij sobie na ofertę, www.arrasart.com.pl tam jest też link do sklepu internetowego.
    • kris8709 Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor 02.10.14, 13:10
      Wczoraj wraz z żoną znalazłem ogromny wybór na oławskiej w Arrasie , kupiłem gruby gładki Indyjski dywan 160/230 za 850 zł a dało by się się jeszcze taniej gdybym płacił gotówką.
      Gość portalu: tatiana napisał:

> Od kiedy poczytałam sobie o tym, z czego wykonane sa dywany wełnopodobne
      > (odmiana PCV), to skutecznie się z nich wyleczyłam. Kłopot w tym, że dywany
      > wełniane mają zawsze wzory jak sprzed wojny. No cóż - nie gustuje w takich,
      > chciałabym cos nowocześniejszego. Czy ktoś wie, gdzie we Wrocku można kupić
      > dywany wełniane i ładne (bez tych tureckich szlaczków)? Braniborską i Bielany
      > mam zaliczone, Agnella ma śliczne tylko sztuczne, Kowary już nic nie maja, bo
      > chyba plajtują (na rynku nic, a na internecie marność nad marnościami). Czy
      > ktoś ma jakiś pomysł, gdzie są takie dywany? Może nawet poza Wrocławiem.
      > Dzięki za odpowiedź :)
      • maciejhelvetia Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor 27.04.17, 22:24
        Zobaczcie sobie ofertę dywany living-home.eu
        wzory są specjalnie postarzane ale to tera krzyk mody
        Ceny przystępne a własicwości dywanów są ciekawe łatweczyszczenie antypoślizg itd
        Ciekawa jest ta powłoka Easy clean nie wchłania płynów Warto sprawdzić
        www.living-home.eu/strona/wlasciwosci-dywanow
    • kamanik.888 Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor 12.03.15, 21:10
      www.dywilan.com.pl/index.php Polecam wszystkim :)
    • alehandragold Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor 27.07.16, 10:07
      www.whiteoaks.pl - to polski producent, który ma światowe wzory w swojej ofercie: nowoczesne, modne i piekne :) Zapewniam Cię, że nigdzie w Polsce nie znajdziesz takich dywanów w geometryczne wzory. Światowy poziom.
    • matekwoj Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor 26.06.18, 10:39
      Polecam dywany Dywilan - polski producent. Fajną ofertę aktualnie na te dywany mają na stronie sklep24.dywanywitek.pl/dywany-dywilan,218.html
    • monika224 Re: gdzie kupić dywany wełniane o nowocznych wzor 31.05.23, 21:36
      Cześć, duży wybór dywanów wełnianych znalazłam w sklepie internetowym domotex.pl/. Maja tam bardzo dużo dywanów z polskich firm - Dywilan i Agnella. Jest sporo dywanów nowoczesnych. Kupiłam dywan :domotex.pl/dywany/894-dywan-welniany-agnella-isfahan-fir-szary.html .Naprawdę fajnie wygląda.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka