Dodaj do ulubionych

Presco-co z długami za bilety??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 14:52
Cześć
mam prośbę o informacje, co zrobic z długami za przejazd bez biletu z roku
1999. Dostałam pismo od firmy Presco, byli unie w domu i grozili sadem,
jeżeli nie zapłacę. A słyszałam, że po upływie 1 roku te nalezności sa już
przedawnione. Co w takim razie robić, jak reagować?
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Nie reagować!! 31.07.03, 14:56
      A jeśli przyjdą jeszcze raz zagrozić policją, bo na takie nękanie też są
      paragrafy. Pamiętaj nic nie podpisuj, na nic nie odpowiadaj, nie wysyłaj im
      żadnego pisma. A jeśli cię wezwą do sądu, to koniecznie od razu powiedz, że
      SPRAWA SIĘ PRZEDAWNIŁA.
      • Gość: Trener Dokładne wytłumaczenie!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.07.03, 15:44
        Nie reaguj na pisma, pod warunkiem, że tego nie zrobiłaś wcześniej przed
        upływem roku od przejazdu. Nie bój się zapowiadanych windykatorów-nawet jeśli
        przyjdą to mają taką samą władzę jak Twoja Przyjaciółka-mogą Cię tylko prosić
        lub straszyć, a Ty zawsze możesz ich nie wpuścić, bo "mama zabrania Ci
        rozmawiania z obcymi"! Do domu wejść mógłby Ci tylko komornik lub poborca
        skarbowy, ale też tylko z tytułem wykonawczym wystawionym przez sąd. Nawet nie
        oddadzą Cię do sądu, bo wtedy rozprawa trwać będzie tylko do momentu, aż
        podniesiesz zarzut przedawnienia (bo już minął rok od przewozu!), czyli minutę.
        W tej sytuacji są MUSI umorzyć postępowanie, a kosztami obciąży powoda - czyli
        PRESCO! Tak więc na pozwaniu Cię do sądu tylko stracą! Bez strachu... ;)
        Z pozdrowieniami!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka