zenonx4 02.06.08, 10:24 dlaczego autobusy lini 136 jezdza parami albo trojkami???? zna ktos odpowiedz na to pytanie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fakir Re: dlaczego autobusy lini 136... IP: *.171.196.2.crowley.pl 02.06.08, 10:48 korki? Wystarczy zapchana Lotnicza czy zamknięty przejazd przy Balonowej... (jeśli chodzi o te okolice) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haft Żebyś sobie godzinkę postał na przystanku! IP: *.as.kn.pl 02.06.08, 11:52 Zresztą to w trosce o twoje dobro - zawsze to lepsze niż spędzić tą godzinkę w pozbawionym jakiejkolwiek wentylacji i otwieranych okien wehikule volvo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Żebyś sobie godzinkę postał na przystanku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 12:55 tę godzinkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko Re: w kupie raźniej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.08, 15:14 wroclawskie volva sa do dupy w upaly.. brak klimy w dadatku te male okienka? kto to wymyslil? jestesmy na tyle bogatym miastem ze autobusy z klima to podstawa. niestety merole tez beda bez klimy.. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: w kupie raźniej IP: *.chello.pl 02.06.08, 15:23 Kiedyś ktoś napisał,że przy małych odległościach przystanków,jak jest we Wrocławiu,klima nie wydoli.Ile w tym prawdy?Sprawdzał ktoś to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: w kupie raźniej IP: *.chello.pl 02.06.08, 15:29 Chwila,skoro długo stoją w korkach,to krótkie odległości przystanków-częste otwieranie drzwi-nie występują!A więc klima jest wskazana,opłacalna ekonomicznie.hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: w kupie raźniej IP: *.chello.pl 02.06.08, 15:42 A więc klima jest wskazana,opłacalna > ekonomicznie.hehe ...zresztą skoro stać nas na fontanny,Expo,inne kosztowne promocje,to odrobina luksusu tym bardziej należy się mieszkańcom.he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: w kupie raźniej IP: *.e-wro.net.pl 02.06.08, 16:16 ale radni nie jezdza MPK i w d.pie mają czy zemdlejesz jadac do pracy btw - a-busy 142/132 tez jedza kupą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronisława Niemieckie graty w służbie Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.08, 20:13 A dzisiaj rano (ok. godz. 7), na ul. Świeradowskiej, zepsuł się niemiecki autobus ze schrottu, obsługujący linię 136. Pięknie się błyszczały w porannym słońcu te szwabskie reklamy szwabachą kaligrafowane. Mamy tabor godny i słuszny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazurowy Re: Niemieckie graty w służbie Wrocławia IP: *.lanet.net.pl 02.06.08, 21:16 proponuje w ramach sokidarnosci z polska druzyna piłkaraska oblepice te szwabskie napisy np vlepkami slaska wrocław których i tak juz opełno w mpk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmumio Re: Niemieckie graty w służbie Wrocławia IP: *.as.kn.pl 02.06.08, 21:55 Jakby ktos chciał wiedzieć,to jednym z warunków wyposażenia nowych mercedesów ,zapisanym w warunkach przetargu jest radio dla kierowcy.Czyli stoja i dusząc sie w korku,będziemy dodatkowo wku..ani przez szofera jakąs eska,czy innym gównem typu aplauz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: książe reggae porada prawnicza IP: *.lanet.net.pl 03.06.08, 07:31 jesli autobus sie spozni i np. przyjedzie 10 minut pozniej od planowego rozkładu jazdy i jest to nagminne tzn codzienne lub prawie codziennie to co to oznacza ?? ze przewoznik sie nie wywiazuje z zawartej umowy???? dobrze kombinuje??? czy to mnie automotycznie zwalnia, takie spoznienie, z zawierania z nim umowy i nie kasowania biletu po wejsciu do jeszcze raz podkresle spozniajacego sie codziennie pojazdu???? prosze o wypowiedz fachowca prawnika.... Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: porada prawnicza 03.06.08, 08:22 Nie jestem prawnikiem, ale wydaje mi się, że wsiadając do autobusy (punktualnego czy nie) zawierasz umowę o przejazd a nie o punktualność czy niestanie w korkach. Chyba punktualność nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_gnes Re: porada prawnicza 03.06.08, 08:35 - Można się domagać od przewoźnika zwrotu pieniędzy za bilet, ale pod warunkiem, że nastąpiło to z winy kierowcy - wyjaśnia Janusz Rajces, rzecznik prasowy MPK. - W przypadku, kiedy wina przewoźnika jest udowodniona, można wziąć np. taksówkę. Pisze się wtedy skargę do działu marketingu, my sprawdzamy co było przyczyną spóźnienia i - jeżeli wina jest po naszej stronie - zwracamy pieniądze za przejazd taksówką - dodaje. Czyli jeśli autobus "wypadnie" z kursu - a na linii 136 zdarza się to nagminnie - rozumiem, że mogę na koszt MPK jechać taksówką??? Odpowiedz Link Zgłoś
aa_gnes Re: Niemieckie graty w służbie Wrocławia 03.06.08, 08:04 Jak do tej pory to widziałam tylko dwa S T A R E mercedesy, jeden krótki, drugi dłuższy (wyglądający na podmiejski), oba z wytartą tapicerką i prześwitujacą konstrukcją podłogi; do tego lepiące się od brudu i całe pomazane pisakami w niemieckie slogany Palmen im Klee, Ostern im Schnee. No i oczywiście naklejki Rauchen verboten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Spoko, 145 czasami w ogóle nie jeździ IP: *.imgw.pl 03.06.08, 09:04 Zwłaszcza jak jade rano do roboty. Średnio co 3 dzień w ogóle nie przyjeżdża a następny jest mocno spóźniony. Dzisiaj też tak było, potem przyjechał Ikarus, który trzeszczał na przegubie tak, że można było się nabawić trwałego ubytku słuchu, a spaliny odprowadzane były do środka pojazdu zamiast na zewnątrz. Z niecierpliwością czekam na podwyżki cen biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saxon Re: Spoko, 145 czasami w ogóle nie jeździ IP: *.iitd.pan.wroc.pl 03.06.08, 10:24 to prawda jadac Ikarusem pustym mozna stracic słuch, próbowałem tez czytac gazete w nim hehe niestety wszystko sie tak trzesie i stuka ze jest to niemozliwe gorzeju niz na ciagniku marki ZETOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurzak Re: Spoko, 145 czasami w ogóle nie jeździ IP: *.lanet.net.pl 04.06.08, 06:26 jestem mieszkancem gaju i nienawidze linii 136 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laibach Re: dlaczego autobusy lini 136... IP: *.lanet.net.pl 05.06.08, 06:39 jak to mnie wku..a Odpowiedz Link Zgłoś