Dodaj do ulubionych

Ranking ulubionych trunków

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:35
Czy ktoś już wpadł na ten pomysł na forum? Jeśli nie, to zapraszam do zabawy.
Mieliśmy filmy, aktorów etc. No to teraz: koszula bliska ciału. Co lubicie pić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mintaj Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 20:38
      Jak rankingować, to do końca. Głosuję na porter i beherovkę.
    • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:42
      Gość portalu: Maciej B napisał(a):

> Czy ktoś już wpadł na ten pomysł na forum? Jeśli nie, to zapraszam do zabawy.
      > Mieliśmy filmy, aktorów etc. No to teraz: koszula bliska ciału. Co lubicie pić?
      >

Nie pijam alkoholu w postaci wódki, ginów, koniaków itd, ale lubię piwo (wstyd
      przyznać ale urósł mi przez te lata mały bo mąły, ale tzw "mięsień piwny").
      • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:43
        Stawiam na portera (beer) i x-beer , czyli piwo + x + cola...
        • Gość: Maciej B Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:49
          Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Stawiam na portera (beer) i x-beer , czyli piwo + x + cola...

Proszę o konkrety. Cóż to X?
          Niemniej cieszę się, Roberto, że ten wątek, w przeciwieństwie do bananów,
          przypadł Ci do gustu.
        • conti Re: Ranking ulubionych trunków 09.08.01, 11:23

Pod wpływem lektury tego przeuroczego watku zakupiłam wczoraj Piowo Żywiec -
          Porter by spróbować i ocenić ten trunek świadomie. No cóż niestety nie będzie to
          mój ulubiony napitek. Jest ciekawy przyznaję. Ale zdecydowanie wolę białe wino.
        • Gość: conti Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.bu.uni.wroc.pl 09.08.01, 12:33

Pod wpływem lektury tego przeuroczego watku zakupiłam wczoraj Piowo Żywiec -
          Porter by spróbować i ocenić ten trunek świadomie. No cóż niestety nie będzie to
          mój ulubiony napitek. Jest ciekawy przyznaję. Ale zdecydowanie wolę białe wino.
      • Gość: kinga Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:45

>
        > Nie pijam alkoholu w postaci wódki, ginów, koniaków itd, ale lubię piwo (wstyd
        > przyznać ale urósł mi przez te lata mały bo mąły, ale tzw "mięsień piwny").

pijam rożne alkohole ,degustuje wina , lubie piwo a ostatnio pije modnego Reddsa
        choć piwa to ono nie przypomina. Roberto to czas iść na silownie bo brzuszek
        będzie się rozrastał... Buźka

• Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:52
          Gość portalu: kinga napisał(a):

>
          > >
          > > Nie pijam alkoholu w postaci wódki, ginów, koniaków itd, ale lubię piwo (w
          > styd
          > > przyznać ale urósł mi przez te lata mały bo mąły, ale tzw "mięsień piwny")
          > .
          >
          > pijam rożne alkohole ,degustuje wina , lubie piwo a ostatnio pije modnego Redd
          > sa
          > choć piwa to ono nie przypomina. Roberto to czas iść na silownie bo brzuszek
          > będzie się rozrastał... Buźka
          >

Siłownia by mi sie przydała Kingo...ale co zrobić jak się ma tak mało czasu. Jak
          nie praca (która pochłanai mnóstwo czasu), to czekają obowiązki rodzinne no i
          forum, a jak wiesz FORUM strasznie uzależnia...
          • Gość: marsha Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.kask.net.pl 05.08.01, 22:21
            gin & tonic
            białe wino
            okazyjnie:absynt :) (nie wiem,czy tak to się pisze,ale wiem,jak się pije...)
            • Gość: kirkol Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 22:26
              PIWI PIWO PIWO
              • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:32
                To tak jak ja Kirkol - patrz kilka wpisów wyżej...
                Jakie lubisz marki i gatunki złocistego napoju???
              • Gość: FraMauro Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:32
                Herbatka z cytrynka...Potem dlugo, dlugo nic , wreszcie absolut
                czarnoporzeczkowy no i ta fajna wodeczka, co to sie ją z solą i cytrynką ,
                ewentualnie cynamonem konsumuje.
            • Gość: Maciej B Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:48
              Gość portalu: marsha napisał(a):

> gin & tonic
              > białe wino
              > okazyjnie:absynt :) (nie wiem,czy tak to się pisze,ale wiem,jak się pije...)

Pozdrawiam zwolenników absyntu, a szczególnie czeskiego Hills''a. Absynt pija się
              różnorako, nie chwaląc się, sam skomponowałem drinka. Prymitywnego w
              przyrządzeniu, ale niesamowitego wizualnie. Dołem: sok malinowy, górą: tenże
              niebiesko-zielony absynt. Podpalić.
              • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:52

> Gość portalu: marsha napisał(a):
                >
                > > gin & tonic
                > > białe wino
                > > okazyjnie:absynt :) (nie wiem,czy tak to się pisze,ale wiem,jak się pije..
                > .)
                >
                > Pozdrawiam zwolenników absyntu, a szczególnie czeskiego Hills''''a. Absynt pija s
                > ię
                > różnorako, nie chwaląc się, sam skomponowałem drinka. Prymitywnego w
                > przyrządzeniu, ale niesamowitego wizualnie. Dołem: sok malinowy, górą: tenże
                > niebiesko-zielony absynt. Podpalić.

Widzę, że w tym wątku powoli zacztnają powstawać FAN KLUBY niektórych gatunków
                alkoholi...
                No, no...
              • Gość: marsha Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.kask.net.pl 05.08.01, 22:54

> Pozdrawiam zwolenników absyntu, a szczególnie czeskiego Hills''''a. Absynt pija s
                > ię
                > różnorako, nie chwaląc się, sam skomponowałem drinka. Prymitywnego w
                > przyrządzeniu, ale niesamowitego wizualnie. Dołem: sok malinowy, górą: tenże
                > niebiesko-zielony absynt. Podpalić.

brzmi ciekawie...
                również piłam płonący czeski absynt: cukier,absynt+ płomień...podane na dużej
                łyżce :)
                pali "jak cholera"

a absolut porzeczkowy z sokiem żurawinowym -pychota! i nie ma po tym kaca! :)
                • Gość: Maciej B Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:57
                  Gość portalu: marsha napisał(a):

>
                  > > Pozdrawiam zwolenników absyntu, a szczególnie czeskiego Hills''''''''a. Absynt
                  > pija s
                  > > ię
                  > > różnorako, nie chwaląc się, sam skomponowałem drinka. Prymitywnego w
                  > > przyrządzeniu, ale niesamowitego wizualnie. Dołem: sok malinowy, górą: ten
                  > że
                  > > niebiesko-zielony absynt. Podpalić.
                  >
                  > brzmi ciekawie...
                  > również piłam płonący czeski absynt: cukier,absynt+ płomień...podane na dużej
                  > łyżce :)
                  > pali "jak cholera"
                  >
                  > a absolut porzeczkowy z sokiem żurawinowym -pychota! i nie ma po tym kaca! :)

No, ten porzeczkowy to chyba niczego sobie. Można go dostać choćby w Czeskiej
                  Republice? Naturalnie, piłem tego z cukrem, szczegóły przygotowania na firmowej
                  stronie Hills''a.

• Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 23:02

> Gość portalu: marsha napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > > Pozdrawiam zwolenników absyntu, a szczególnie czeskiego Hills''''''''''''''''
                    > a. Absynt
                    > > pija s
                    > > > ię
                    > > > różnorako, nie chwaląc się, sam skomponowałem drinka. Prymitywnego w
                    > > > przyrządzeniu, ale niesamowitego wizualnie. Dołem: sok malinowy, górą
                    > : ten
                    > > że
                    > > > niebiesko-zielony absynt. Podpalić.
                    > >
                    > > brzmi ciekawie...
                    > > również piłam płonący czeski absynt: cukier,absynt+ płomień...podane na du
                    > żej
                    > > łyżce :)
                    > > pali "jak cholera"
                    > >
                    > > a absolut porzeczkowy z sokiem żurawinowym -pychota! i nie ma po tym kaca!
                    > :)
                    >
                    > No, ten porzeczkowy to chyba niczego sobie. Można go dostać choćby w Czeskiej
                    > Republice? Naturalnie, piłem tego z cukrem, szczegóły przygotowania na firmowej
                    >
                    > stronie Hills''''a.

Widzę, ze są na naszym forum prawdziwi koneserzy alkoholi...
                    >

• Gość: czarek Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.pl 02.09.01, 23:50
        Roberto,nie pij,nie pal,nie wachaj.Bez tego jestes niestrawny,najwazniejsze,ze
        masz pokopana orietacje seksualna.
    • Gość: domin Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 22:38
      1.Gin z tonikiem
      2.Biała finka (Finlandia 50 %)
      3.Porter
      4.Jim Beam z kolą
      5.Wszelkie winka (dobre białe lub czerwone oczywiście)

PS. Ja na forum ogólnopolskim poruszyłem temat najmniej lubianego ALKOHOLU!
      • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:40
        Gość portalu: domin napisał(a):

> 1.Gin z tonikiem
        > 2.Biała finka (Finlandia 50 %)
        > 3.Porter
        > 4.Jim Beam z kolą
        > 5.Wszelkie winka (dobre białe lub czerwone oczywiście)
        >
        > PS. Ja na forum ogólnopolskim poruszyłem temat najmniej lubianego ALKOHOLU!

Porter dopeiro u Ciebie na 3 miejscu ???

• Gość: domin Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 23:05
          no tak bo jego wypijam buteleczkę i jestem usatysfakcjonowany, a z pozycjami 1
          do 2 jest innaczej satysfakcję osiągam po kilku głębszych;)
      • Gość: bogo Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.bu.uni.wroc.pl 06.08.01, 11:28
        Ja stawiam na Coca Cole z lodem i z cytryna, z alkoholi browar - Red''s,
        ewentualnie smirnoff+Martini Bianco.
    • Gość: kodeks Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:02
      Lubię włoskie rzeczy. Czasem do kupienia juz w Goerlitz, w Polsce raczej nie.
      Cytrynowy likier z Capri i Amaro Montenegro - to dla fanów owocowych i
      ziołowych smaków. No i Campari Soda. Najblizszy bar na stacji benzynowej w
      Udine. Z cytryna na brzegu szklanki - w upały odlot! Na zimę szkocka chivas
      regal. Dobrego wina poniżej 50 zł u nas się nie kupi, więc szkoda gadać. Piwo
      to nie alkohol.
      • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:05
        Gość portalu: kodeks napisał(a):

> Lubię włoskie rzeczy. Czasem do kupienia juz w Goerlitz, w Polsce raczej nie.
        > Cytrynowy likier z Capri i Amaro Montenegro - to dla fanów owocowych i
        > ziołowych smaków. No i Campari Soda. Najblizszy bar na stacji benzynowej w
        > Udine. Z cytryna na brzegu szklanki - w upały odlot! Na zimę szkocka chivas
        > regal. Dobrego wina poniżej 50 zł u nas się nie kupi, więc szkoda gadać. Piwo
        > to nie alkohol

Piwo to nie alkohol?
        A czym jest wg Ciebie piwo?
        .

• Gość: kodeks Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:08
          Mówił o tym Zagłoba u Sienkiewicza. To napój prostaczków.
          • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:09

> Mówił o tym Zagłoba u Sienkiewicza. To napój prostaczków.

Ej ej ej , w tym momencie obarżasz wielu miłośników złocistego napoju kol Kodeks.
            • Gość: kodeks Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:34
              można Sienkiewicza nie lubić. Dla mnie picie to jednak rodzaj celebry, piwo
              jest zaledwie fizjologiczne: sprząta nerki, przewód moczowy itp. Miłosnicy
              Szwejka czy bohaterów Hrabala beda pili piwo, Hemingwaya juz nie. Nie obrażam
              nikogo. Po prostu piwo to napój chłopów, indian keczua itp, czyli prostaczków.
              Zła prawda jest tyz prawda.
              • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:38

> można Sienkiewicza nie lubić. Dla mnie picie to jednak rodzaj celebry, piwo
                > jest zaledwie fizjologiczne: sprząta nerki, przewód moczowy itp. Miłosnicy
                > Szwejka czy bohaterów Hrabala beda pili piwo, Hemingwaya juz nie. Nie obrażam
                > nikogo. Po prostu piwo to napój chłopów, indian keczua itp, czyli prostaczków.
                > Zła prawda jest tyz prawda.

A jeżeli czytało się i nadal czyta Hemingwaya i pije złocisty napój ???
                • Gość: kodeks Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:53
                  to jest zapewne paradoks w stylu sf. Mnie rytuały piwne kojarząs ię jednak ze
                  światem jakos tak "komiksowym". U Dostrojewskiego najwięksi, naprawdę
                  dramatyczni partnerzy nicości pili jednak wódkę. Trzeba by wypić z 12 piw, żeby
                  doznać wstrząsu mistycznego. Rany, jak długo by się potem było ustepliwym wobec
                  fizjologii.
                  • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:58

> to jest zapewne paradoks w stylu sf. Mnie rytuały piwne kojarząs ię jednak ze
                    > światem jakos tak "komiksowym". U Dostrojewskiego najwięksi, naprawdę
                    > dramatyczni partnerzy nicości pili jednak wódkę. Trzeba by wypić z 12 piw, żeby
                    >
                    > doznać wstrząsu mistycznego. Rany, jak długo by się potem było ustepliwym wobec
                    >
                    > fizjologii.
                    >
                    Są takie gatunki piwa (nie polskie), które potrafią lepiej powalić z nóg niż 0,7
                    l wódki...

• Gość: jad Re: Ranking ulubionych trunków tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy IP: *.legnica.dialog.net.pl 06.08.01, 00:25
      Niewazne jaki alkohol grunt zeby sponiewieral.A tak na marginesie najlepszy
      jest spirytus albo piwo z napsem "mocne".Wodka tez OK,a roznej masci alkohole
      podchodzace pod bimber(koniaki) to wrecz tego niemozna pic.pozdr.
      • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:39
        Gość portalu: jad napisał(a):

> Niewazne jaki alkohol grunt zeby sponiewieral.A tak na marginesie najlepszy
        > jest spirytus albo piwo z napsem "mocne".Wodka tez OK,a roznej masci alkohole
        > podchodzace pod bimber(koniaki) to wrecz tego niemozna pic.pozdr.

Prawdziwy "koneser" z Ciebie JAD...
    • Gość: Tirsa Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:44
      gin z greipfrutem
      szprycer na upały
      whisky (wyłącznie z kostką lodu)
      piwo (z racji zawartosci kieszeni ;-) )
      • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:45
        O widzę, że Ty Tirso także jeszcze nie śpisz...
        • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:46
          Jak Ci się podoba opinia kol Kodeksa na temat złocistego napoju ???
          • Gość: hen Re: Ranking ulubionych trunków IP: 156.17.85.* 06.08.01, 11:12
            Jak to jest, że mnie tu jeszcze nie było?
            A więc,
            1. Piwo
            2. Wódka
            3. Wino
    • Gość: Jarosz Re: Ranking ulubionych trunków IP: 195.116.104.* 06.08.01, 17:45
      Ha, porter rulez! Jeszcze guinness, ale tylko beczkowy! No i wódka z sokiem
      grapefruitowim i dużą ilością lodu ;-))))))))))
      • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: 213.76.92.* 06.08.01, 19:24
        Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> Ha, porter rulez! Jeszcze guinness, ale tylko beczkowy! No i wódka z sokiem
        > grapefruitowim i dużą ilością lodu ;-))))))))))

Popieram: PORTER - RULEZ i jeszcze raz RULEZ - (oczywiście odpowiedznio
        schłodzony).
        Pozdrawki !
        • Gość: Jarosz Re: Ranking ulubionych trunków IP: 195.116.104.* 06.08.01, 20:18
          Oczywiście, że schłodzony :-)))))))))))))))))))
      • Gość: mm Re: Ranking ulubionych trunków Jarosza IP: 62.148.83.* 07.08.01, 15:32
        Brrr, z wszystkich Twoich ulubionych alkoholi zostaw tylko wódkę i lód.
        • Gość: Jarosz Re: Ranking ulubionych trunków Jarosza IP: 195.116.104.* 07.08.01, 15:47
          Ależ mm?!? Przecież to subiektywna kwestia gustu :-))))))))
          • Gość: mm Re: Ranking ulubionych trunków Jarosza IP: 62.148.83.* 07.08.01, 15:54
            Nie bierz sobie do serca tamtej uwagi - ale ja naprawdę (jestem prostym
            człowiekiem)lubię czystą wódkę z lodem ( i czasami cytryna i czasami Martini).
            Nie ugryzłam się w porę - w język czy w palec??
            • Gość: Jarosz Re: Ranking ulubionych trunków Jarosza IP: 195.116.104.* 07.08.01, 16:12
              Hehe - przecież ja tylko żartowałem :-))))))
      • Gość: Jarosz Re: Ranking ulubionych trunków IP: 195.116.104.* 08.08.01, 12:04
        Uzupełniam moją wypowiedź, bo zapomniałem o kilku punktach. A zatem:
        1. miód pitny (każdy rodzaj, bo misie lubią słodycze),
        2. advokat,
        3. koniak.
    • Gość: Maciej B Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 18:19
      Niełatwo będzie mi ranking podsumowywać, bo to jedni piszą PIWO inni już
      GUINESS, jeszcze inszy WÓDKA, co też jest nieprecyzyjne w porównaniu z
      ABSOLUTEM CZARNOPORZECZKOWYM. Ale wszystko skończy się dobrze. Rankingować
      będziemy różnorako, postaram się o pierwsze resume już jutro wieczorem.
      Pozdrawiam
    • Gość: MKK Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 19:37
      1. Malibu z dużą dawką schłodzonego mleka (może być bez lodu)
      2. Martini półsłodkie, białe (nie więcej jak kielich)
      3. Tokaj !!! półwytrawny - smak zaczyna się w okolicach połowy butelki.

a) herbata z cytryną i miodem
      b) kawa (markowa) z mlekiem
      c) sok grapefruitowy.
      • Gość: janus Re: Ranking ulubionych trunków IP: 206.48.59.* 06.08.01, 20:47
        Mieszkam w krainie wiecznego lata o temp 30 - 33 C.
        W takich warunkach nie da sie pic czystej wody.
        Moje ulubione "mieszance":
        1. Finlandia Cranberry + Tropicana Orange Juice + Ice, tzw. "Sea Breeze"
        2. Tanqueray Dry Gin + tonic Schweppes + Lime + Ice
        3. Myers''s Rum + Diet Pepsi + Lemon + Ice

wieczorem:
        4. vodka martini ( Sky Vodka- made in California ) + Extra Dry Martini + Ice

z piw:
        1. Stella Artois - belg.
        2. Guinness Draught (extra zimne) - wzgledna nowosc z Anglii

Na Zdrowie!
        • Gość: milka Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:26
          1. Mleko
          2. Jogurt
      • Gość: meg Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:39
        Gość portalu: MKK napisał(a):

> 1. Malibu z dużą dawką schłodzonego mleka (może być bez lodu)
        > 2. Martini półsłodkie, białe (nie więcej jak kielich)
        > 3. Tokaj !!! półwytrawny - smak zaczyna się w okolicach połowy butelki.
        >
        > a) herbata z cytryną i miodem
        > b) kawa (markowa) z mlekiem
        > c) sok grapefruitowy.

wręcz nieprawdopodobna zbieżność upodobań (oprócz mleka do kawy)
        może to kwestia zbieżności imion?

• Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:44
          Widzę, ze ranking trunków nadal się owocnie rozwija...
          Moze ten ranking zamieści póżniej na łamach G.Dolnośląska...
          E, jednak chyba nie...wszak byłaby to reklama alkocholu...
          Pozdrawki dla wszystkich !
        • Gość: MKK Re: Ranking ulubionych trunków - do meg IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 23:13
          Gość portalu: meg napisał(a):

> Gość portalu: MKK napisał(a):
          >
          > > 1. Malibu z dużą dawką schłodzonego mleka (może być bez lodu)
          > > 2. Martini półsłodkie, białe (nie więcej jak kielich)
          > > 3. Tokaj !!! półwytrawny - smak zaczyna się w okolicach połowy butelki.
          > >
          > > a) herbata z cytryną i miodem
          > > b) kawa (markowa) z mlekiem
          > > c) sok grapefruitowy.
          >
          > wręcz nieprawdopodobna zbieżność upodobań (oprócz mleka do kawy)
          > może to kwestia zbieżności imion?
          >

To bardzo ciekawe :) Na drugie mi Karolina ...
          Bardzo pozdrawiam.
          Gosia
          • Gość: wykrys Re: Ranking ulubionych trunków - do meg IP: 212.244.36.* 07.08.01, 23:27
            Witam
            moze nie często uczestniczę ale ślędzę całe forum na bieżaco
            mój ranking
            1. trunek o nazwie "southern comfort", nie jest to likier - 38%.., nie jest też
            whisky bo za słodkie w takiej klasyfikacji ale do picia z lodem- rewalacja.
            Może któs wie jak na to mówią u naszych zachodnich sąsiadów? Bardzo specyficzna
            nazwa
            2. Tulamore Dew - irlandzka whisky która jak się pije momentalnie przywołuje
            widok tamtejszych krajobrazów.
            3. Tokaj półwytrawny (ale broń boże rozlewany w Polsce -brrr)
            4. Wina Gallo szczepu Zinfandel
            A gdy pieniedzy brak to zimny (ale koniecznie zminy!!!) żywiec no i z
            sentymentu Browar Namysłów:)))
            • Gość: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków - do meg IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 23:33
              Gość portalu: wykrys napisał(a):

> Witam
              > moze nie często uczestniczę ale ślędzę całe forum na bieżaco
              > mój ranking
              > 1. trunek o nazwie "southern comfort", nie jest to likier - 38%.., nie jest też
              >
              > whisky bo za słodkie w takiej klasyfikacji ale do picia z lodem- rewalacja.
              > Może któs wie jak na to mówią u naszych zachodnich sąsiadów? Bardzo specyficzna
              >
              > nazwa
              > 2. Tulamore Dew - irlandzka whisky która jak się pije momentalnie przywołuje
              > widok tamtejszych krajobrazów.
              > 3. Tokaj półwytrawny (ale broń boże rozlewany w Polsce -brrr)
              > 4. Wina Gallo szczepu Zinfandel
              > A gdy pieniedzy brak to zimny (ale koniecznie zminy!!!) żywiec no i z
              > sentymentu Browar Namysłów:)))

Browarek Namysłów z sentymentu ???
              A jak Ci smakuje ten nowy FAXE (brązowa puszka), warzony na Litwie ???
              • Gość: wykrys Re: Ranking ulubionych trunków - do meg IP: 212.244.36.* 07.08.01, 23:37

browar Namysłów bo wychowałem się w tej mieścinie i pierwszy trunek to piwo
                rycerskie w butelce 0,33 tzw. bączek i koniecznie sprawdzany pod światło czy aby
                jaki paproch się nie zaplątał:))) A FAX? Nigdy nie przypadł mi do gustu. A
                ostatni smakuje mi np. Dojlidy Żubr.

• Gość: kozak Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 23:37
                  Co powiecie o Pastisie? Ricard, Pernod. Oczywiśie 1:5 z wodą w zmrożonych
                  kieliszkach? Moim zdaniem w upalne popowodziowe dni - cudo!

Oczywiście na wstępie. Potem normalnie - zimna gorzała...
                  • Gość: FraMauro Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 00:38
                    Przeczytalam watek z gory do dolu i juz mnie suszy !Boze, o tej porze pozostaja
                    mi jeszcze nocne sklepy.
                  • Gość: rikisa Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 17:27
                    Gość portalu: kozak napisał(a):

> Co powiecie o Pastisie? Ricard, Pernod. Oczywiśie 1:5 z wodą w zmrożonych
                    > kieliszkach? Moim zdaniem w upalne popowodziowe dni - cudo!
                    > Bardzo lubię ten anyżowy smak,dobry wybór,lecz kostka lodu i Jaś Wędrowniczek
                    to jest to!:-))))
                    >
                    >
                    > Oczywiście na wstępie. Potem normalnie - zimna gorzała...

• Gość: Maciej B Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 20:36
      Witam, witam po technicznej przerwie.
      Cieszę się, że wątek w pełni sił, ale z podsumowaniem to będzie klops.
      Naturalnie, to nie problem wymienić wszystkie Wasze ulubione trunki z góry na
      dół, ale chyba nie o to chodzi. Nic na siłę - trzema słowami. Wszystko zaś
      przez to, że Rozrzut Macie Fatalny tzn. bardzo duży. Fakt faktem to znakomicie
      ubarwia ranking. Niektórzy wręcz - przynajmniej na forum - wychodzą na
      koneserów (barmanów?).
      Gołym okiem można zauważyć tylko nieznaczną dominację piwa, co jednak wydaje
      się powszechnie zrozumiałe. Dla mnie osobiście wiele mniej zrozumiała jest
      przewaga na tym polu portera. Cóż, de gustibus...
      Pozdrawiam raz jeszcze, lato jeszcze w pełni, a my przecież nie wielbłądy.
      • Gość: choco Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 23:44
        Białe wino
        cytowany przeze mnie juz przy innej okazji:Guness with blackcurrant dash
        słodziutkie włoskie likiery..najlepiej czekoladowe!

choco

ps:Janus-Stella Artois-pyszne,takie delikatne..ale u nas chyba niedostępne:(((
        Guiness-zawsze,extra cold jeszcze lepszy-ale tylko z "dashem"

• Gość: diabełek Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:36
          uwielbiam białe wina półsłodkie

a w ramach skojarzeń:
          słyszałam że mają zamknąć winiarnię w baszcie
          bo jakiś facet od zabytków się na w. nie zgada
          czy ktoś może potwierdzić lub zdementować te niemiłe pogłoski?
    • Gość: adrian Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.01, 10:12
      Żubrówka z sokiem jabłkowym......... pycha!
      Burbon z lodem oraz..... orginalna śliwowica(pędzona na bałkanach).
    • kocurro Re: Ranking ulubionych trunków 05.09.01, 19:31
      oj , skomplikowane pytanie, Dobre wytrawne biale wino, czerwone, rum z kola ,
      zubrowka z sokiem jablkowym albo czysta, frozzen margarita, singapor sling,mai
      taj, itd itp :)
    • Gość: terka Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.01, 20:34
      Było już. PIWO, PIWO, PIWO.
      Ostatnio najbardziej smakuje Tyskie, Lech zielony. Potem Danzka Vodka
      (cytrynowa) i mogą być "pieski".
      Smacznego i "na zdrowie"
    • chrust Re: Ranking ulubionych trunków 25.01.02, 05:28
      Bailey's z lodem
    • Gość: jaza Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 13:21
      1

caipirinha (Cachaca, sok z limonki, kruszony lód, cukier). We wrocławskich
      barach podają drinka o podobnym składzie, na bazie wódki nazwanego barman.
      Jednak smak Cachacy jest nie do podrobienia, tak jak cytryna nie zastąpi
      limonki, a lód w kostach kruszonego.

2

gin z tonikiem

3

a na kaca, i nie tylko, polecam kefir ogórkowy.
    • Gość: duzY 1. czerwone wytrawne wino IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.01.02, 13:52
      2. koniak (ale porządny)
      3. Piwo (aktualnie mały Budziejovicki Budvar lub Żywczyk)
      4. Biała zmrożona wódka (ojebątne czy Danzka porzeczkowa, czy malinowy Absolut
      albo Stolicznaja)
      5. ... (n-1). pozostałe łyski, szmpany i inn.
      n. Zajzajer - nie piję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka