GoĹÄ: Maciej B IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:35 Czy ktoś już wpadł na ten pomysł na forum? Jeśli nie, to zapraszam do zabawy. Mieliśmy filmy, aktorów etc. No to teraz: koszula bliska ciału. Co lubicie pić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Mintaj Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 20:38 Jak rankingować, to do końca. Głosuję na porter i beherovkę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:42 Gość portalu: Maciej B napisał(a): > Czy ktoś już wpadł na ten pomysł na forum? Jeśli nie, to zapraszam do zabawy. > Mieliśmy filmy, aktorów etc. No to teraz: koszula bliska ciału. Co lubicie pić? > Nie pijam alkoholu w postaci wódki, ginów, koniaków itd, ale lubię piwo (wstyd przyznać ale urósł mi przez te lata mały bo mąły, ale tzw "mięsień piwny"). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:43 Stawiam na portera (beer) i x-beer , czyli piwo + x + cola... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciej B Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:49 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Stawiam na portera (beer) i x-beer , czyli piwo + x + cola... Proszę o konkrety. Cóż to X? Niemniej cieszę się, Roberto, że ten wątek, w przeciwieństwie do bananów, przypadł Ci do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
conti Re: Ranking ulubionych trunków 09.08.01, 11:23 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Stawiam na portera (beer) i x-beer , czyli piwo + x + cola... Pod wpływem lektury tego przeuroczego watku zakupiłam wczoraj Piowo Żywiec - Porter by spróbować i ocenić ten trunek świadomie. No cóż niestety nie będzie to mój ulubiony napitek. Jest ciekawy przyznaję. Ale zdecydowanie wolę białe wino. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: conti Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.bu.uni.wroc.pl 09.08.01, 12:33 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Stawiam na portera (beer) i x-beer , czyli piwo + x + cola... Pod wpływem lektury tego przeuroczego watku zakupiłam wczoraj Piowo Żywiec - Porter by spróbować i ocenić ten trunek świadomie. No cóż niestety nie będzie to mój ulubiony napitek. Jest ciekawy przyznaję. Ale zdecydowanie wolę białe wino. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kinga Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:45 > > Nie pijam alkoholu w postaci wódki, ginów, koniaków itd, ale lubię piwo (wstyd > przyznać ale urósł mi przez te lata mały bo mąły, ale tzw "mięsień piwny"). pijam rożne alkohole ,degustuje wina , lubie piwo a ostatnio pije modnego Reddsa choć piwa to ono nie przypomina. Roberto to czas iść na silownie bo brzuszek będzie się rozrastał... Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:52 Gość portalu: kinga napisał(a): > > > > > Nie pijam alkoholu w postaci wódki, ginów, koniaków itd, ale lubię piwo (w > styd > > przyznać ale urósł mi przez te lata mały bo mąły, ale tzw "mięsień piwny") > . > > pijam rożne alkohole ,degustuje wina , lubie piwo a ostatnio pije modnego Redd > sa > choć piwa to ono nie przypomina. Roberto to czas iść na silownie bo brzuszek > będzie się rozrastał... Buźka > Siłownia by mi sie przydała Kingo...ale co zrobić jak się ma tak mało czasu. Jak nie praca (która pochłanai mnóstwo czasu), to czekają obowiązki rodzinne no i forum, a jak wiesz FORUM strasznie uzależnia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marsha Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.kask.net.pl 05.08.01, 22:21 gin & tonic białe wino okazyjnie:absynt :) (nie wiem,czy tak to się pisze,ale wiem,jak się pije...) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kirkol Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 22:26 PIWI PIWO PIWO Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:32 To tak jak ja Kirkol - patrz kilka wpisów wyżej... Jakie lubisz marki i gatunki złocistego napoju??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FraMauro Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:32 Herbatka z cytrynka...Potem dlugo, dlugo nic , wreszcie absolut czarnoporzeczkowy no i ta fajna wodeczka, co to sie ją z solą i cytrynką , ewentualnie cynamonem konsumuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciej B Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:48 Gość portalu: marsha napisał(a): > gin & tonic > białe wino > okazyjnie:absynt :) (nie wiem,czy tak to się pisze,ale wiem,jak się pije...) Pozdrawiam zwolenników absyntu, a szczególnie czeskiego Hills''a. Absynt pija się różnorako, nie chwaląc się, sam skomponowałem drinka. Prymitywnego w przyrządzeniu, ale niesamowitego wizualnie. Dołem: sok malinowy, górą: tenże niebiesko-zielony absynt. Podpalić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:52 Gość portalu: Maciej B napisał(a): > Gość portalu: marsha napisał(a): > > > gin & tonic > > białe wino > > okazyjnie:absynt :) (nie wiem,czy tak to się pisze,ale wiem,jak się pije.. > .) > > Pozdrawiam zwolenników absyntu, a szczególnie czeskiego Hills''''a. Absynt pija s > ię > różnorako, nie chwaląc się, sam skomponowałem drinka. Prymitywnego w > przyrządzeniu, ale niesamowitego wizualnie. Dołem: sok malinowy, górą: tenże > niebiesko-zielony absynt. Podpalić. Widzę, że w tym wątku powoli zacztnają powstawać FAN KLUBY niektórych gatunków alkoholi... No, no... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marsha Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.kask.net.pl 05.08.01, 22:54 > Pozdrawiam zwolenników absyntu, a szczególnie czeskiego Hills''''a. Absynt pija s > ię > różnorako, nie chwaląc się, sam skomponowałem drinka. Prymitywnego w > przyrządzeniu, ale niesamowitego wizualnie. Dołem: sok malinowy, górą: tenże > niebiesko-zielony absynt. Podpalić. brzmi ciekawie... również piłam płonący czeski absynt: cukier,absynt+ płomień...podane na dużej łyżce :) pali "jak cholera" a absolut porzeczkowy z sokiem żurawinowym -pychota! i nie ma po tym kaca! :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciej B Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:57 Gość portalu: marsha napisał(a): > > > Pozdrawiam zwolenników absyntu, a szczególnie czeskiego Hills''''''''a. Absynt > pija s > > ię > > różnorako, nie chwaląc się, sam skomponowałem drinka. Prymitywnego w > > przyrządzeniu, ale niesamowitego wizualnie. Dołem: sok malinowy, górą: ten > że > > niebiesko-zielony absynt. Podpalić. > > brzmi ciekawie... > również piłam płonący czeski absynt: cukier,absynt+ płomień...podane na dużej > łyżce :) > pali "jak cholera" > > a absolut porzeczkowy z sokiem żurawinowym -pychota! i nie ma po tym kaca! :) No, ten porzeczkowy to chyba niczego sobie. Można go dostać choćby w Czeskiej Republice? Naturalnie, piłem tego z cukrem, szczegóły przygotowania na firmowej stronie Hills''a. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 23:02 Gość portalu: Maciej B napisał(a): > Gość portalu: marsha napisał(a): > > > > > > Pozdrawiam zwolenników absyntu, a szczególnie czeskiego Hills'''''''''''''''' > a. Absynt > > pija s > > > ię > > > różnorako, nie chwaląc się, sam skomponowałem drinka. Prymitywnego w > > > przyrządzeniu, ale niesamowitego wizualnie. Dołem: sok malinowy, górą > : ten > > że > > > niebiesko-zielony absynt. Podpalić. > > > > brzmi ciekawie... > > również piłam płonący czeski absynt: cukier,absynt+ płomień...podane na du > żej > > łyżce :) > > pali "jak cholera" > > > > a absolut porzeczkowy z sokiem żurawinowym -pychota! i nie ma po tym kaca! > :) > > No, ten porzeczkowy to chyba niczego sobie. Można go dostać choćby w Czeskiej > Republice? Naturalnie, piłem tego z cukrem, szczegóły przygotowania na firmowej > > stronie Hills''''a. Widzę, ze są na naszym forum prawdziwi koneserzy alkoholi... > Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czarek Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.pl 02.09.01, 23:50 Roberto,nie pij,nie pal,nie wachaj.Bez tego jestes niestrawny,najwazniejsze,ze masz pokopana orietacje seksualna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domin Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 22:38 1.Gin z tonikiem 2.Biała finka (Finlandia 50 %) 3.Porter 4.Jim Beam z kolą 5.Wszelkie winka (dobre białe lub czerwone oczywiście) PS. Ja na forum ogólnopolskim poruszyłem temat najmniej lubianego ALKOHOLU! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 22:40 Gość portalu: domin napisał(a): > 1.Gin z tonikiem > 2.Biała finka (Finlandia 50 %) > 3.Porter > 4.Jim Beam z kolą > 5.Wszelkie winka (dobre białe lub czerwone oczywiście) > > PS. Ja na forum ogólnopolskim poruszyłem temat najmniej lubianego ALKOHOLU! Porter dopeiro u Ciebie na 3 miejscu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domin Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 23:05 no tak bo jego wypijam buteleczkę i jestem usatysfakcjonowany, a z pozycjami 1 do 2 jest innaczej satysfakcję osiągam po kilku głębszych;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bogo Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.bu.uni.wroc.pl 06.08.01, 11:28 Ja stawiam na Coca Cole z lodem i z cytryna, z alkoholi browar - Red''s, ewentualnie smirnoff+Martini Bianco. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kodeks Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:02 Lubię włoskie rzeczy. Czasem do kupienia juz w Goerlitz, w Polsce raczej nie. Cytrynowy likier z Capri i Amaro Montenegro - to dla fanów owocowych i ziołowych smaków. No i Campari Soda. Najblizszy bar na stacji benzynowej w Udine. Z cytryna na brzegu szklanki - w upały odlot! Na zimę szkocka chivas regal. Dobrego wina poniżej 50 zł u nas się nie kupi, więc szkoda gadać. Piwo to nie alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:05 Gość portalu: kodeks napisał(a): > Lubię włoskie rzeczy. Czasem do kupienia juz w Goerlitz, w Polsce raczej nie. > Cytrynowy likier z Capri i Amaro Montenegro - to dla fanów owocowych i > ziołowych smaków. No i Campari Soda. Najblizszy bar na stacji benzynowej w > Udine. Z cytryna na brzegu szklanki - w upały odlot! Na zimę szkocka chivas > regal. Dobrego wina poniżej 50 zł u nas się nie kupi, więc szkoda gadać. Piwo > to nie alkohol Piwo to nie alkohol? A czym jest wg Ciebie piwo? . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kodeks Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:08 Mówił o tym Zagłoba u Sienkiewicza. To napój prostaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:09 Gość portalu: kodeks napisał(a): > Mówił o tym Zagłoba u Sienkiewicza. To napój prostaczków. Ej ej ej , w tym momencie obarżasz wielu miłośników złocistego napoju kol Kodeks. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kodeks Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:34 można Sienkiewicza nie lubić. Dla mnie picie to jednak rodzaj celebry, piwo jest zaledwie fizjologiczne: sprząta nerki, przewód moczowy itp. Miłosnicy Szwejka czy bohaterów Hrabala beda pili piwo, Hemingwaya juz nie. Nie obrażam nikogo. Po prostu piwo to napój chłopów, indian keczua itp, czyli prostaczków. Zła prawda jest tyz prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:38 Gość portalu: kodeks napisał(a): > można Sienkiewicza nie lubić. Dla mnie picie to jednak rodzaj celebry, piwo > jest zaledwie fizjologiczne: sprząta nerki, przewód moczowy itp. Miłosnicy > Szwejka czy bohaterów Hrabala beda pili piwo, Hemingwaya juz nie. Nie obrażam > nikogo. Po prostu piwo to napój chłopów, indian keczua itp, czyli prostaczków. > Zła prawda jest tyz prawda. A jeżeli czytało się i nadal czyta Hemingwaya i pije złocisty napój ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kodeks Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:53 to jest zapewne paradoks w stylu sf. Mnie rytuały piwne kojarząs ię jednak ze światem jakos tak "komiksowym". U Dostrojewskiego najwięksi, naprawdę dramatyczni partnerzy nicości pili jednak wódkę. Trzeba by wypić z 12 piw, żeby doznać wstrząsu mistycznego. Rany, jak długo by się potem było ustepliwym wobec fizjologii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:58 Gość portalu: kodeks napisał(a): > to jest zapewne paradoks w stylu sf. Mnie rytuały piwne kojarząs ię jednak ze > światem jakos tak "komiksowym". U Dostrojewskiego najwięksi, naprawdę > dramatyczni partnerzy nicości pili jednak wódkę. Trzeba by wypić z 12 piw, żeby > > doznać wstrząsu mistycznego. Rany, jak długo by się potem było ustepliwym wobec > > fizjologii. > Są takie gatunki piwa (nie polskie), które potrafią lepiej powalić z nóg niż 0,7 l wódki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jad Re: Ranking ulubionych trunków tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy IP: *.legnica.dialog.net.pl 06.08.01, 00:25 Niewazne jaki alkohol grunt zeby sponiewieral.A tak na marginesie najlepszy jest spirytus albo piwo z napsem "mocne".Wodka tez OK,a roznej masci alkohole podchodzace pod bimber(koniaki) to wrecz tego niemozna pic.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:39 Gość portalu: jad napisał(a): > Niewazne jaki alkohol grunt zeby sponiewieral.A tak na marginesie najlepszy > jest spirytus albo piwo z napsem "mocne".Wodka tez OK,a roznej masci alkohole > podchodzace pod bimber(koniaki) to wrecz tego niemozna pic.pozdr. Prawdziwy "koneser" z Ciebie JAD... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tirsa Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 00:44 gin z greipfrutem szprycer na upały whisky (wyłącznie z kostką lodu) piwo (z racji zawartosci kieszeni ;-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:45 O widzę, że Ty Tirso także jeszcze nie śpisz... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:46 Jak Ci się podoba opinia kol Kodeksa na temat złocistego napoju ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hen Re: Ranking ulubionych trunków IP: 156.17.85.* 06.08.01, 11:12 Jak to jest, że mnie tu jeszcze nie było? A więc, 1. Piwo 2. Wódka 3. Wino Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarosz Re: Ranking ulubionych trunków IP: 195.116.104.* 06.08.01, 17:45 Ha, porter rulez! Jeszcze guinness, ale tylko beczkowy! No i wódka z sokiem grapefruitowim i dużą ilością lodu ;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: 213.76.92.* 06.08.01, 19:24 Gość portalu: Jarosz napisał(a): > Ha, porter rulez! Jeszcze guinness, ale tylko beczkowy! No i wódka z sokiem > grapefruitowim i dużą ilością lodu ;-)))))))))) Popieram: PORTER - RULEZ i jeszcze raz RULEZ - (oczywiście odpowiedznio schłodzony). Pozdrawki ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarosz Re: Ranking ulubionych trunków IP: 195.116.104.* 06.08.01, 20:18 Oczywiście, że schłodzony :-))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Ranking ulubionych trunków Jarosza IP: 62.148.83.* 07.08.01, 15:32 Brrr, z wszystkich Twoich ulubionych alkoholi zostaw tylko wódkę i lód. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarosz Re: Ranking ulubionych trunków Jarosza IP: 195.116.104.* 07.08.01, 15:47 Ależ mm?!? Przecież to subiektywna kwestia gustu :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Ranking ulubionych trunków Jarosza IP: 62.148.83.* 07.08.01, 15:54 Nie bierz sobie do serca tamtej uwagi - ale ja naprawdę (jestem prostym człowiekiem)lubię czystą wódkę z lodem ( i czasami cytryna i czasami Martini). Nie ugryzłam się w porę - w język czy w palec?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarosz Re: Ranking ulubionych trunków Jarosza IP: 195.116.104.* 07.08.01, 16:12 Hehe - przecież ja tylko żartowałem :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarosz Re: Ranking ulubionych trunków IP: 195.116.104.* 08.08.01, 12:04 Uzupełniam moją wypowiedź, bo zapomniałem o kilku punktach. A zatem: 1. miód pitny (każdy rodzaj, bo misie lubią słodycze), 2. advokat, 3. koniak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciej B Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 18:19 Niełatwo będzie mi ranking podsumowywać, bo to jedni piszą PIWO inni już GUINESS, jeszcze inszy WÓDKA, co też jest nieprecyzyjne w porównaniu z ABSOLUTEM CZARNOPORZECZKOWYM. Ale wszystko skończy się dobrze. Rankingować będziemy różnorako, postaram się o pierwsze resume już jutro wieczorem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MKK Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 19:37 1. Malibu z dużą dawką schłodzonego mleka (może być bez lodu) 2. Martini półsłodkie, białe (nie więcej jak kielich) 3. Tokaj !!! półwytrawny - smak zaczyna się w okolicach połowy butelki. a) herbata z cytryną i miodem b) kawa (markowa) z mlekiem c) sok grapefruitowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janus Re: Ranking ulubionych trunków IP: 206.48.59.* 06.08.01, 20:47 Mieszkam w krainie wiecznego lata o temp 30 - 33 C. W takich warunkach nie da sie pic czystej wody. Moje ulubione "mieszance": 1. Finlandia Cranberry + Tropicana Orange Juice + Ice, tzw. "Sea Breeze" 2. Tanqueray Dry Gin + tonic Schweppes + Lime + Ice 3. Myers''s Rum + Diet Pepsi + Lemon + Ice wieczorem: 4. vodka martini ( Sky Vodka- made in California ) + Extra Dry Martini + Ice z piw: 1. Stella Artois - belg. 2. Guinness Draught (extra zimne) - wzgledna nowosc z Anglii Na Zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: milka Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:26 1. Mleko 2. Jogurt Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: meg Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:39 Gość portalu: MKK napisał(a): > 1. Malibu z dużą dawką schłodzonego mleka (może być bez lodu) > 2. Martini półsłodkie, białe (nie więcej jak kielich) > 3. Tokaj !!! półwytrawny - smak zaczyna się w okolicach połowy butelki. > > a) herbata z cytryną i miodem > b) kawa (markowa) z mlekiem > c) sok grapefruitowy. wręcz nieprawdopodobna zbieżność upodobań (oprócz mleka do kawy) może to kwestia zbieżności imion? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:44 Widzę, ze ranking trunków nadal się owocnie rozwija... Moze ten ranking zamieści póżniej na łamach G.Dolnośląska... E, jednak chyba nie...wszak byłaby to reklama alkocholu... Pozdrawki dla wszystkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MKK Re: Ranking ulubionych trunków - do meg IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 23:13 Gość portalu: meg napisał(a): > Gość portalu: MKK napisał(a): > > > 1. Malibu z dużą dawką schłodzonego mleka (może być bez lodu) > > 2. Martini półsłodkie, białe (nie więcej jak kielich) > > 3. Tokaj !!! półwytrawny - smak zaczyna się w okolicach połowy butelki. > > > > a) herbata z cytryną i miodem > > b) kawa (markowa) z mlekiem > > c) sok grapefruitowy. > > wręcz nieprawdopodobna zbieżność upodobań (oprócz mleka do kawy) > może to kwestia zbieżności imion? > To bardzo ciekawe :) Na drugie mi Karolina ... Bardzo pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wykrys Re: Ranking ulubionych trunków - do meg IP: 212.244.36.* 07.08.01, 23:27 Witam moze nie często uczestniczę ale ślędzę całe forum na bieżaco mój ranking 1. trunek o nazwie "southern comfort", nie jest to likier - 38%.., nie jest też whisky bo za słodkie w takiej klasyfikacji ale do picia z lodem- rewalacja. Może któs wie jak na to mówią u naszych zachodnich sąsiadów? Bardzo specyficzna nazwa 2. Tulamore Dew - irlandzka whisky która jak się pije momentalnie przywołuje widok tamtejszych krajobrazów. 3. Tokaj półwytrawny (ale broń boże rozlewany w Polsce -brrr) 4. Wina Gallo szczepu Zinfandel A gdy pieniedzy brak to zimny (ale koniecznie zminy!!!) żywiec no i z sentymentu Browar Namysłów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roberto Re: Ranking ulubionych trunków - do meg IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 23:33 Gość portalu: wykrys napisał(a): > Witam > moze nie często uczestniczę ale ślędzę całe forum na bieżaco > mój ranking > 1. trunek o nazwie "southern comfort", nie jest to likier - 38%.., nie jest też > > whisky bo za słodkie w takiej klasyfikacji ale do picia z lodem- rewalacja. > Może któs wie jak na to mówią u naszych zachodnich sąsiadów? Bardzo specyficzna > > nazwa > 2. Tulamore Dew - irlandzka whisky która jak się pije momentalnie przywołuje > widok tamtejszych krajobrazów. > 3. Tokaj półwytrawny (ale broń boże rozlewany w Polsce -brrr) > 4. Wina Gallo szczepu Zinfandel > A gdy pieniedzy brak to zimny (ale koniecznie zminy!!!) żywiec no i z > sentymentu Browar Namysłów:))) Browarek Namysłów z sentymentu ??? A jak Ci smakuje ten nowy FAXE (brązowa puszka), warzony na Litwie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wykrys Re: Ranking ulubionych trunków - do meg IP: 212.244.36.* 07.08.01, 23:37 browar Namysłów bo wychowałem się w tej mieścinie i pierwszy trunek to piwo rycerskie w butelce 0,33 tzw. bączek i koniecznie sprawdzany pod światło czy aby jaki paproch się nie zaplątał:))) A FAX? Nigdy nie przypadł mi do gustu. A ostatni smakuje mi np. Dojlidy Żubr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozak Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 23:37 Co powiecie o Pastisie? Ricard, Pernod. Oczywiśie 1:5 z wodą w zmrożonych kieliszkach? Moim zdaniem w upalne popowodziowe dni - cudo! Oczywiście na wstępie. Potem normalnie - zimna gorzała... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FraMauro Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 00:38 Przeczytalam watek z gory do dolu i juz mnie suszy !Boze, o tej porze pozostaja mi jeszcze nocne sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rikisa Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 17:27 Gość portalu: kozak napisał(a): > Co powiecie o Pastisie? Ricard, Pernod. Oczywiśie 1:5 z wodą w zmrożonych > kieliszkach? Moim zdaniem w upalne popowodziowe dni - cudo! > Bardzo lubię ten anyżowy smak,dobry wybór,lecz kostka lodu i Jaś Wędrowniczek to jest to!:-)))) > > > Oczywiście na wstępie. Potem normalnie - zimna gorzała... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciej B Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 20:36 Witam, witam po technicznej przerwie. Cieszę się, że wątek w pełni sił, ale z podsumowaniem to będzie klops. Naturalnie, to nie problem wymienić wszystkie Wasze ulubione trunki z góry na dół, ale chyba nie o to chodzi. Nic na siłę - trzema słowami. Wszystko zaś przez to, że Rozrzut Macie Fatalny tzn. bardzo duży. Fakt faktem to znakomicie ubarwia ranking. Niektórzy wręcz - przynajmniej na forum - wychodzą na koneserów (barmanów?). Gołym okiem można zauważyć tylko nieznaczną dominację piwa, co jednak wydaje się powszechnie zrozumiałe. Dla mnie osobiście wiele mniej zrozumiała jest przewaga na tym polu portera. Cóż, de gustibus... Pozdrawiam raz jeszcze, lato jeszcze w pełni, a my przecież nie wielbłądy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: choco Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.01, 23:44 Białe wino cytowany przeze mnie juz przy innej okazji:Guness with blackcurrant dash słodziutkie włoskie likiery..najlepiej czekoladowe! choco ps:Janus-Stella Artois-pyszne,takie delikatne..ale u nas chyba niedostępne:((( Guiness-zawsze,extra cold jeszcze lepszy-ale tylko z "dashem" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: diabełek Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:36 uwielbiam białe wina półsłodkie a w ramach skojarzeń: słyszałam że mają zamknąć winiarnię w baszcie bo jakiś facet od zabytków się na w. nie zgada czy ktoś może potwierdzić lub zdementować te niemiłe pogłoski? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adrian Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.01, 10:12 Żubrówka z sokiem jabłkowym......... pycha! Burbon z lodem oraz..... orginalna śliwowica(pędzona na bałkanach). Odpowiedz Link Zgłoś
kocurro Re: Ranking ulubionych trunków 05.09.01, 19:31 oj , skomplikowane pytanie, Dobre wytrawne biale wino, czerwone, rum z kola , zubrowka z sokiem jablkowym albo czysta, frozzen margarita, singapor sling,mai taj, itd itp :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: terka Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.01, 20:34 Było już. PIWO, PIWO, PIWO. Ostatnio najbardziej smakuje Tyskie, Lech zielony. Potem Danzka Vodka (cytrynowa) i mogą być "pieski". Smacznego i "na zdrowie" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaza Re: Ranking ulubionych trunków IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 13:21 1 caipirinha (Cachaca, sok z limonki, kruszony lód, cukier). We wrocławskich barach podają drinka o podobnym składzie, na bazie wódki nazwanego barman. Jednak smak Cachacy jest nie do podrobienia, tak jak cytryna nie zastąpi limonki, a lód w kostach kruszonego. 2 gin z tonikiem 3 a na kaca, i nie tylko, polecam kefir ogórkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: duzY 1. czerwone wytrawne wino IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.01.02, 13:52 2. koniak (ale porządny) 3. Piwo (aktualnie mały Budziejovicki Budvar lub Żywczyk) 4. Biała zmrożona wódka (ojebątne czy Danzka porzeczkowa, czy malinowy Absolut albo Stolicznaja) 5. ... (n-1). pozostałe łyski, szmpany i inn. n. Zajzajer - nie piję. Odpowiedz Link Zgłoś