Dodaj do ulubionych

jak odmowic gdy sie dostalo prace

IP: 85.211.56.* 18.06.10, 21:56
prosze o porade, od dwoch lat szukam nowej pracy, z biegiem czasu przestalo mi
tak bardzo zalezec, poniewaz przywyklam do aktualnej pracy. A tu 3 dni temu po
zakonczonym sukcesem dostalam nowa prace. Ta i obecna praca to export shipping
clerk. Przy pierwszym podejsciu szef nawet nie chcial slyszec o wymowieniu,
dzien pozniej gdzy bylam juz bardziej stanowcza dal mi spora podwyzke oraz
anulowal prace w soboty, ktorych nienawidzilam. Chce zostac w aktualnej pracy
jak odmowic przyjecia nowej pracy? czy ktos mial taka sytuacje?? dodam, ze o
ta pozycje ubiegalo sie kilka osob, a ja jej nie chce :((
Dziekuje za sensowne porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: lucasa Re: jak odmowic gdy sie dostalo prace IP: 78.145.231.* 18.06.10, 22:42
      moim zdaniem sensowna porada jest taka: jezeli nowa praca jest w jakis sposob
      dla Ciebie promocja, albo super Ci odpowiada to sie na nia zdecyduj. natomiast
      jezeli jest taka-sobie, to teraz majac podwyzke mozesz sobie spokojnie szukac
      czegos idealnego, rozwojowego, albo z wieksza iloscia swiadczen (a rozmowe
      potraktuj jako dobre doswiadczenie i zastrzyk pewnosci siebie). moze sie tez
      okazac, ze jak juz nie pracujesz w soboty, wiecej zarabiasz, i pracodawca sobie
      uswiadomil, ze mu na Tobie zalezy to moze reszta tez Ci bedzie odpowiadac.

ja mialam podobna sytuacje, nie mialam dylematow przy odmowic, mimo, ze w dwoch
      miejscach byly wielostopniowe rozmowy, testy itd.

powodzenia,
      A
      • Gość: a Re: jak odmowic gdy sie dostalo prace IP: 85.211.56.* 18.06.10, 22:53
        czyli odmowilas? jaka byla reakcja? zdecydowanie chce zostac z mojej starej
        pracy ze wzgledu na flexible time co jest wazne przy dzieciach natomiast ta nowa
        firma to o niebo wiekszy prestiz. Napisz prosze jaka byla ich reakcja?
        • Gość: M.M. Re: jak odmowic gdy sie dostalo prace IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 19.06.10, 07:57
          Nie rozumiem w czym problem. Dzwonisz i mowisz, ze Twoja aktualna firma zlozyla
          Tobie lepsza propozycje, ktorej nie mozesz odmowic. Nie jest to pierwszy i
          ostatni raz kiedy firma podczas rekrutacji spotyka sie z czyms takim. Jezeli
          jestes dobra i naprawde by Ciebie chcieli, mozesz sie liczyc z tym, ze zloza Ci
          jakas lepsza oferte do rozpatrzenia.

Pozdrawiam,
          M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka