Dodaj do ulubionych

UK/Eire początek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:21
jak w temacie..
napiszcie jakie były wasze początki z mieszkaniem, przystosowaniem sie do
innej rzeczywistości, języka, brytyjczyków/irlandczyków, pracy itp.
Obserwuj wątek
    • walesa4 nudny gosciu juz jestes, caly czas te same, naiwne 01.06.06, 20:31
      pytania dotyczace UK i Irlandii zadawane od chyba ponad pol roku, moze tak
      posluchaj sobie
      www.radiomaryja.pl
      • Gość: cdde Re: nudny gosciu juz jestes, caly czas te same, n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:38
        nudny to jestes ty, ciagle jakies półinteligentne odzywki nie wnoszące nic do
        tematu, za to plujesz jadem
        • walesa4 [...] 01.06.06, 20:47
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: cdder Re: i chooj ci do tego, pie..u jeb.ajac. z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:50
            szkoda ze mi nie pekła na twarzy miałbym taki twarzowy wyprysk jak ty.Bysmy sie
            mogli miziac na wiecach wszechpolaków.
            • walesa4 ty Wszechpolakom nie dorosles nawet do podeszwy 01.06.06, 20:53
              buta, hehehe, smieciu
              • Gość: napalony na walese Re: ty Wszechpolakom nie dorosles nawet do podesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:58
                miziumiziu na paradzie wszech?
                • walesa4 masz nie rowno podsufitem ,cyklisto EOT 01.06.06, 21:03
        • walesa4 pewnie to ty fajensiarzu niemyty piszesz te bzdury 01.06.06, 20:50
          o podatkach co chwile zmieniajace nazwy uzytkownikow, takich debili powinni
          zamykac w domach bez klamek albo od razu utylizowac, byloby taniej, hehehe
          • Gość: VOLLMOND Re: pewnie to ty fajensiarzu niemyty piszesz te b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:07
            a moze powrócimy do tematu postu?
      • jasiubleep Masz racje. Wkolko to samo. 02.06.06, 18:54
    • serendepity Re: UK/Eire początek 02.06.06, 09:15
      Prosze Cie bardzo:
      - zastanawiam sie przez pare miesiecy czy oplaca mi sie wyjechac do UK
      - podejmuje decyzje o kontynuowaniu kariery w UK, skladam wymowienie w PL
      - wyjezdzam na kilka dni do Londynu zalatwic sobie mieszkanie (wczesniej
      umawiam sie przez net na ogladanie kilku mieszkan)
      - mieszkam w hotelu i ogladam te kilka mieszkan. Biore pierwsze , shareflat z
      programista. Porzadne mieszkanie w dobrej dzielnicy.
      - przyjezdzam z Polski z gratami
      - znajduje sobie prace w IT (zajmuje mi to 3 tygodnie)
      - zalatwiam konto w banku, NIN, HO itp
      - szukam samodzielnego mieszkania, bo taki byl plan.
      - znajduje samodzielne mieszkanie, przeprowadzam sie, zyje
      - zmieniam prace na ciekawsza i tak do tej pory sie kreci.
      Koszt calej operacji: kilka tys. funtow (depozyt za pierwszy flat, depozyt za
      mieszkanie, zycie przez do pierwszej pensji itp)
      • Gość: majster Re: UK/Eire początek IP: *.unknown.be.uu.net 02.06.06, 10:16
        qu.. volmont koles ja cie od roku widze na roznyh forah nie badz pipa i sie
        decyduj a nie jak mloda dziewica hcialabym ale sie boje
        • Gość: Mwaruwari Re: UK/Eire początek IP: *.autocom.pl 02.06.06, 10:38
          Mam też wrażenie Vollmond, że Ty nigdzie nie wyjedziesz. Co rusz pytasz, jak to
          jest lizać loda przez szybę.
          • Gość: VOLLMOND Re: UK/Eire początek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:50
            po pierwsze...
            mozesz widziec mnie tylko na tym forum bo tylko tu pisze
            (ew. chat icq)
            drugie.. nie ze niejestem zdecydowany.. jestem zdecydowany na 100% tylko w tym
            problem ze jestem młody.. kiedy zaczynbałem tu pisać miałem 18 lat, byłem w 4
            kl. technikum gastronomicznego. teraz skończyłem szkole i chce troche zarobic
            na wyjazd (planuje ok 500gbp + bilety, początkowe zarcie itp)
            ale przedewszystkim (pieniądze nie są najwazniejsze) chce zrobic 2 rzeczy...
            1) nabrac doswiadczenia w gastronomii (wątpie zeby mnie przyjeli do pracy po
            praktykach i 2 miesiącach pracy;/ )
            2) mam problem z dziewczyną.. ja chce wyjechac juz teraz (pod koniec roq) ale
            ona sie uczy jeszcze 2 lata... jak pojade to sie rozstanimy (tak mówi) wiec sam
            widzisz ze nie mam łatwo..
            a to ze sie pytam to dlatego ze hce sie dobrze przygotować i upewnic ze uk
            jest dobrym miejscem(mysle jeszcze o kanadzie lub usa)

koniec wywodu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka