Gość: VOLLMOND IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:21 jak w temacie.. napiszcie jakie były wasze początki z mieszkaniem, przystosowaniem sie do innej rzeczywistości, języka, brytyjczyków/irlandczyków, pracy itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walesa4 nudny gosciu juz jestes, caly czas te same, naiwne 01.06.06, 20:31 pytania dotyczace UK i Irlandii zadawane od chyba ponad pol roku, moze tak posluchaj sobie www.radiomaryja.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdde Re: nudny gosciu juz jestes, caly czas te same, n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:38 nudny to jestes ty, ciagle jakies półinteligentne odzywki nie wnoszące nic do tematu, za to plujesz jadem Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 [...] 01.06.06, 20:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdder Re: i chooj ci do tego, pie..u jeb.ajac. z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:50 szkoda ze mi nie pekła na twarzy miałbym taki twarzowy wyprysk jak ty.Bysmy sie mogli miziac na wiecach wszechpolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 ty Wszechpolakom nie dorosles nawet do podeszwy 01.06.06, 20:53 buta, hehehe, smieciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napalony na walese Re: ty Wszechpolakom nie dorosles nawet do podesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:58 miziumiziu na paradzie wszech? Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 pewnie to ty fajensiarzu niemyty piszesz te bzdury 01.06.06, 20:50 o podatkach co chwile zmieniajace nazwy uzytkownikow, takich debili powinni zamykac w domach bez klamek albo od razu utylizowac, byloby taniej, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VOLLMOND Re: pewnie to ty fajensiarzu niemyty piszesz te b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:07 a moze powrócimy do tematu postu? Odpowiedz Link Zgłoś
serendepity Re: UK/Eire początek 02.06.06, 09:15 Prosze Cie bardzo: - zastanawiam sie przez pare miesiecy czy oplaca mi sie wyjechac do UK - podejmuje decyzje o kontynuowaniu kariery w UK, skladam wymowienie w PL - wyjezdzam na kilka dni do Londynu zalatwic sobie mieszkanie (wczesniej umawiam sie przez net na ogladanie kilku mieszkan) - mieszkam w hotelu i ogladam te kilka mieszkan. Biore pierwsze , shareflat z programista. Porzadne mieszkanie w dobrej dzielnicy. - przyjezdzam z Polski z gratami - znajduje sobie prace w IT (zajmuje mi to 3 tygodnie) - zalatwiam konto w banku, NIN, HO itp - szukam samodzielnego mieszkania, bo taki byl plan. - znajduje samodzielne mieszkanie, przeprowadzam sie, zyje - zmieniam prace na ciekawsza i tak do tej pory sie kreci. Koszt calej operacji: kilka tys. funtow (depozyt za pierwszy flat, depozyt za mieszkanie, zycie przez do pierwszej pensji itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: UK/Eire początek IP: *.unknown.be.uu.net 02.06.06, 10:16 qu.. volmont koles ja cie od roku widze na roznyh forah nie badz pipa i sie decyduj a nie jak mloda dziewica hcialabym ale sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari Re: UK/Eire początek IP: *.autocom.pl 02.06.06, 10:38 Mam też wrażenie Vollmond, że Ty nigdzie nie wyjedziesz. Co rusz pytasz, jak to jest lizać loda przez szybę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VOLLMOND Re: UK/Eire początek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:50 po pierwsze... mozesz widziec mnie tylko na tym forum bo tylko tu pisze (ew. chat icq) drugie.. nie ze niejestem zdecydowany.. jestem zdecydowany na 100% tylko w tym problem ze jestem młody.. kiedy zaczynbałem tu pisać miałem 18 lat, byłem w 4 kl. technikum gastronomicznego. teraz skończyłem szkole i chce troche zarobic na wyjazd (planuje ok 500gbp + bilety, początkowe zarcie itp) ale przedewszystkim (pieniądze nie są najwazniejsze) chce zrobic 2 rzeczy... 1) nabrac doswiadczenia w gastronomii (wątpie zeby mnie przyjeli do pracy po praktykach i 2 miesiącach pracy;/ ) 2) mam problem z dziewczyną.. ja chce wyjechac juz teraz (pod koniec roq) ale ona sie uczy jeszcze 2 lata... jak pojade to sie rozstanimy (tak mówi) wiec sam widzisz ze nie mam łatwo.. a to ze sie pytam to dlatego ze hce sie dobrze przygotować i upewnic ze uk jest dobrym miejscem(mysle jeszcze o kanadzie lub usa) koniec wywodu Odpowiedz Link Zgłoś