Dodaj do ulubionych

kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slyszal?

12.02.08, 12:03
widzialam na ich stronie gowork.pl cos z kursami angielskiego ze bezrobotnie
maja za darmo ewentualnie sie placi 2500 zl ma sie zapewnione zakwaterowanie,
wyzywienie i nauke 10 godzin dziennie pod wybrany kierunek mnie by
interesowala praca w hotelarstwie, bo mysle o ponownym wyjezdzie na cypr...

czy moze ktos z was na czyms takim byl??? cos wie wiecej, czy warto?

widzialam ze robia jeszcze dla opiekunek osob starszych wiec moze ktos sie
znajdzie dajcie znac
Obserwuj wątek
    • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 19.02.08, 12:14
      hey ewwwwwwwa kurs 10 godzin dziennie to jakas katorga :))

i to do tego 3 tyg!!!!

masochizm
      • iwona_biel Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 27.02.08, 15:13
        hehe to fakt ... byl ktos na takim kursie?
    • Gość: az Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 15:27
      www.english4today.com/aboutus.cfm
      taką reklame dziś dostałam - może sie komuś przyda?
      • ewwwwwka Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 03.03.08, 09:38
        jednak zapisuje sie na ten kurs niestety urzad pracy nie dal mi dofinansowania
        ale place z wlasnej kieszeni...

mam nadzieje ze sie czegos naucze pozdrawiam
        • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 12.03.08, 17:35
          Z tym dofinansowaniem są jednak kłopoty, nie takie to proste jak sie wydaje.
          • Gość: dankazaba Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.range86-152.btcentralplus.com 13.03.08, 20:13
            ja bylam na takim kursie i dzieki niemu pracuje dzis w anglii. cos
            konkretnego cie interesuje??
            • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 13.03.08, 21:49
              Wszystko:)
              • Gość: ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 11:16
                Jest ciężko tak jak niektórzy twierdzą?
                Opłaca się?
                Lepszy intensywny kurs niż rozmemłany na pół roku, ale czy 10h dziennie da się
                znieść?
                • Gość: dankazaba Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.range86-152.btcentralplus.com 15.03.08, 22:48
                  jedno jest pewne - po tym kursie na pewno nie nauczysz sie języka,
                  ale za to dobrze przygotujesz sie do rozmowy kwalifikacyjnej. za
                  szkolenie nic nie placilam - było finansowane przez urząd pracy. ale
                  to od urzędu zalezy jaką kwotę ci dofinansuje. ja mialam clość ale
                  byl chlopak z warszawy ktory musial placic 25%. byla jedna osoba
                  ktora oplacila calość 2.500zł.
                  to szkolenie to w zasadzie jak wczasy. pełne wyżywienie, pobyt w
                  uroczym miejscu, cisza i relaks.
                  zaczynaliśmy od 8 do 1 /do obiadu/, w tym czasie byly dwie 30 min
                  przerwy na kawe i hebate. potem 0d 3 do 7 /do kolacji/ i tez dwie
                  przerwy.
                  da sie to wszystko wytrzymac nie jest ciężko, chociaż tyłek boli od
                  ciągłego siedzenia. niedziele były całkiem wolne od nauki.
                  czas na relaks. na koniec pisaliśmy cv w j.angielskim i list
                  motywacyjny. przygotowaliśmy tez odpowiedzi na rozmowe
                  kwalifikacyjną. w ostatnim dniu pobytu była konfrontacja z
                  pracodawcą brytyjskim który wybieral sobie odpowiednie osoby. była
                  to krótka rozmowa a czasem wykute na pamięć odpowiedzi /zeby
                  sprawdzic poziom języka/. ale na wielkie zarobki nie można yło
                  liczyć - najniższe wynagrodzenie. ale po skonczonym kursie masz
                  gwarancje zatrudnienia z zakwaterowaniem. ja dzieki temu jestem tu
                  od lipca, ale praca z gowork była tylko bezpiecznym początkiem. po
                  dwóch miesiacach zmienilam prace na bardziej płatną, i zmieniam tak
                  co jakis czas, bo mam coraz wyzsze wymagania.
                  • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 16.03.08, 10:50
                    Wreszcie konkretna odpowiedź:)
                    A od czego zależy te dofinansowanie? Ponoć urząd daje tylko wtedy, gdy ma się
                    status bezrobotnego? Ale skąd te procentowe, częściowe kwoty?
                    Chyba zawsze lepiej zacząć od pośrednictwa - bezpieczniej i pewniej, no i te
                    100% szans na zatrudnienie.
                    • Gość: dankazaba Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.range86-152.btcentralplus.com 16.03.08, 19:57
                      dofinansowanie jest tylko i wyłącznie dla osób posiadających status
                      bezrobotnego - czyli zarejestrowanej w powiatowym urzedzie pracy.
                      musisz dowiedziec sie w swoim urzedzie jakie dają dofinansowanie.
                      przepisy mowią ze urzad moze sfinansowac do 100%, wiec furtka jest
                      otwarta i to widzimisię urzedu ile da. w wiekszości przypadkow to
                      100% plus dodatek szkoleniowy i zwrot kosztów dojazdu
                      • Gość: ann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 16:53
                        A czy student może otrzymać status bezrobotnego?
                        Od widzimisie urzędu? To nie najlepiej.
                        • Gość: dankazaba Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.range86-152.btcentralplus.com 17.03.08, 21:08
                          student dzienny nie moze miec statusu bezrobotnego /niezaleznie od
                          urzedu/ natomiast wieczorowy czy zaoczny owszem, jezeli jest gotowy
                          do podjecia pracy w pelnym wymiarze czyli conajmniej 8godz dziennie
                          • Gość: ann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 20:50
                            a to szkoda, czyli trzeba 2500 wylozyc z wlasnej kieszeni, w sumie logiczne a
                            jednak szkoda
                            • princessa24 Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 19.03.08, 02:31
                              Napisalam maila do nich jakies 3 tyg. temu i bez odzewu niestety.
                              Chcialam sie spytac na jakim poziomie organizuja te kursy itp.
                              jednak cisza. Bo ja jestem na level 1 a taki kurs na wakacje np. by
                              sie przydal, bo esol wlecze sie jak falki...;/
                              • Gość: dankazaba Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.range86-152.btcentralplus.com 19.03.08, 22:31
                                nie licz na to ze przez te trzy tygodnie poprawisz swoj jezyk. jest
                                to nierealne chociazby z tego wzgledu ze na ten kurs sa
                                kwalifikowane wszystkie osoby bez wzgledu na znajomosc jezyka. na
                                moim kursie byla osoba ktora nigdy nie uczyla sie angielskiego ale
                                miala duze doswiadczenie w opiece, dlatego zostala zakwalifikowana
                                na ten kurs. ja znalam angielski w miare dobrze i dla mnie te
                                zajecia byly nieco nudnawe. ale przygotowaly mnie do rozmowy
                                kwalifikacyjnej. no i byla gwarancja zatrudnienia, a przeciez o to
                                mi chodzilo.
                                • Gość: eww Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 13:44
                                  Gwarancja zatrudnienia za 2500 heh.
                                • Gość: wow Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 20:34
                                  W sumie to nawet i w 3 tyg można podszlifować całkiem nieźle swój język, byle
                                  kurs był rzeczywiście intensywny. No i trzeba jeszcze naprawdę chcieć:)
                                  • Gość: all Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 19:08
                                    A są jakieś dłuższe kursy w goworku?
                                    • Gość: dankazaba Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.range86-152.btcentralplus.com 26.03.08, 22:25
                                      nie, bo to agencja posrednictwa pracy. o dluzsze kursy mozesz pytac
                                      w powiatowym urzedzie pracy o ile jestes zarejestrowany jako
                                      bezrobotny.
                                      • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 29.03.08, 10:08
                                        Ale zazwyczaj dłuższe kursy nie są wcale lepsze, ani bardziej potrzebne.
                                        • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 30.03.08, 19:20
                                          Ideą tego kursu, jest właśnie otrzymanie pracy, więc stawia się przede wszystkim
                                          na rozmowę z pracodawcą - dobry start to podstawa:) Ale zajęcia są profilowane
                                          pod kątem zawodowym. Tego na zwykłym kursie ang. raczej nie ma.
                                          • Gość: dankazaba Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.range86-156.btcentralplus.com 30.03.08, 22:07
                                            to niby przygotowanie zawodowe to bylo przetłumaczenie przy uzyciu
                                            słowników kilkudziesieciu słów potrzebnych w danym profilu
                                            zawodowym. sorry - ale nie licz na zbyt wiele, bo to tylko "pro
                                            forma".
                                            • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 02.04.08, 23:16
                                              Proforma? tylko tłumaczenie ze słownikiem - no nie wydaje mi się.
                                              • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 04.04.08, 20:47
                                                A niestety zajęć w językach obcych profilowanych pod katem zawodów konkretnych
                                                wcale nie jest dużo.
                                                • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 06.04.08, 18:21
                                                  Więc lepiej korzystać z tego co jest.
                                                  • Gość: miki Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 10:36
                                                    zgadzam się, to dobra technika nauki angielskiego, jeżeli chcesz
                                                    pracować za granica, odpowiednio sie przygotujesz na takim kursie.
                                                  • Gość: lolek Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 16:34
                                                    słyszałem o kursie angielskiego z gowork, wszyscy go sobie chwalą,
                                                    podobno jest super, dobre jedzenie, zakwaterowanie w porządku,
                                                    lektorzy najlepsi, nic tylko skorzystać. Osoby z urzedu pracy mogą
                                                    mieć sfinansowany kurs, chetnie skorzystam, jak tylko skończę
                                                    szkołe, potem podejme pracy w Anglii - tam angielski jest niezbedny.
                                                  • Gość: wow Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 19:19
                                                    Tak to już w tej Anglii jest niezbędny tam angielski;)
                                                  • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 10.04.08, 20:28
                                                    Ale fakt faktem za 2500pln ma się 2/3 tyg i wszystko w pakiecie:)
                                                  • Gość: miki Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 16:16
                                                    zgadzam się, taki kurs to fajna rzecz, zwłaszcza dla osób
                                                    bezrobotnych, które mogą mieć taki kurs finansowany przez swój urząd
                                                    pracy, ja niestety nie mam takiej możliwości, pewnie wezme odpłatnie
                                                    2 tygodnie, tylko że dopiero jak zakończę naukę - czerwiec
                                                  • Gość: ed Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:36
                                                    Albo tak nie zdać sesji i od razu jako bezrobotny sie zarejestrować;)
                                                  • Gość: michał Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 16:53
                                                    A na samej rozmowie kwalifikacyjnej na co trzeba zwracać uwagę?
                                                  • Gość: jowi Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 09:36
                                                    rozmowa tak jak każda inna, trzeba sie przygotować, napewno trzeba
                                                    przypomnieć sobie angielski, zawsze jest sprawdzany, cv trzeba mieć
                                                    dobre w jez. angielskim, bo to ważne, zwłaszcza że ma być przesyłane
                                                    do pracodawców. Ogólnie to nie ma co panikować, oni pomagają.
                                                    Powodzonka
                                                  • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 16.04.08, 19:30
                                                    trudno żeby nie był skoro cala rozmowa po angielsku. Ale zazwyczaj nie jest źle
                                                    chyba.
                                                  • Gość: alexi Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 16:23
                                                    rzadko sie zdaża aby cała rozmowa była w jęz. angielskim, zazwyczaj
                                                    jest po polsku, tylko język jest sprawdzany, jaki poziom ma osoba,
                                                    czy zna komunikatywnie czy słabo. pozdro
                                                  • Gość: ann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 21:17
                                                    Ale w ogóle czy na rozmowach goworku?
                                                  • Gość: eww Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 19:43
                                                    Z Cypryjczykami po polsku?
            • Gość: mikka Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.chello.pl 25.04.08, 12:24
              ja jade na ten kurs 19.04 i jestem ciekawa jak to przebiega
              technicznie, napisz mi prosze jak wyglada programowo nauka w
              piewrwszym tygodniu bo ja zapisalam sie na ta wersje dwutygodniowa i
              jestem ciekawa, czy wiele strace. Znam podstawy angielskiego, wiec
              bardziej mnie interesuje slownictwo branzowe dla opiekunek. Poza tym
              jak wyglada egzamin koncowy?Kaska
              • Gość: ed Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 22:32
                Jak wrócisz to napisz jak było?
        • Gość: mikka Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.chello.pl 25.04.08, 12:20
          I jak bylo na tym kursie, faktycznie mozna sie czegoś nauczyć? ja
          jade 19.04 i jestem ciekawa jak to wyglada? napisz coś na ten temat
          prosze.
          • ciosekann Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 28.04.08, 10:57
            Można się nauczyć, szczególnie przygotowania do rozmowy kwalifikacyjnej i to ona
            jest egzaminem:)
            • Gość: last_mikka Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.chello.pl 29.04.08, 00:51
              a ty byles na takim kursie??
              • Gość: eww Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 21:38
                Na forum goworku można dużo o kursie i materiałach do neigo sie dowiedzieć, o
                tym jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna, etc. Łącznie z tym jakie są drzewa
                wokół ośrodka;)
    • majarowik Re: kurs jezyka angielskiego z gowork??ktos slysz 11.05.23, 13:36
      Proponuję zapoznać się z artykułem na stronie wmh.agency/zarzadzanie-opiniami-gowork/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka