premium-1 11.05.10, 19:04 Witam, ponieważ zostałem poproszony o bycie chrzestnym pilnie potrzebuję odbyć ekspresowy kurs przygotowujący do bierzmowania. Będę wdzięczny za wskazanie księdza w Warszawie który mógłby pomóc. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumpior Re: Zaświadczenie do bierzmowania 11.05.10, 19:28 To tylko kwestia ....kwoty i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
pisicile Re: Zaświadczenie do bierzmowania 11.05.10, 19:43 Jak posmarujesz to pojedziesz!!! smaruj, smaruj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Zaświadczenie do bierzmowania 11.05.10, 19:54 Spóźniłeś się trochę. Tę usługę świadczą panowie w różowych piuskach, więc nie da się tego załatwić od ręki... Zwykły ksiądz raczej niewiele pomoże... S. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Zaświadczenie do bierzmowania 11.05.10, 21:28 Bylem kiedys na uroczystosci 1-j kimuni,ale zeby byly dwie pieczenie przy jednym ogniu,przedtem bylo bierzmowanie,a zeby bylo jeszcze lepiej to proboszcz mowi,-"biskup nie dojechal, to ja sam to zrobie" i zrobil,tak ze juz niedlugo beda wszystkie sakramenty udzielane np. przy chrzcie, i chrzescijanem sie zostanie, chocby tylko na papierze. Dzieciaki byly jak wszedzie 8-9 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Zaświadczenie do bierzmowania 12.05.10, 12:20 Oni to nazywają szafarzami sakramentów. Teoretycznie - o ile mnie pamięć nie myli - są szafarze zwyczajni i nadzwyczajni. Gdzie zwyczajny (biskup) nie może, prostego plebana pośle. Ale normalnie się tego przeskoczyć teoretycznie nie da. Podejrzewam jednak, że wszystko jest do załatwienia bezpośrednio w kurii. Za odpowiednią opłatą... S. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu zaufanie to podstawa 12.05.10, 15:05 zaświadczenie do bierzmowania, kwitki ze spowiedzi, zaswiadczenia o odbyciu nauk małżeńskich.... PAPIER ZEro zaufania... cudownie jak to w kościele... jeep Odpowiedz Link Zgłoś