wicek44 26.01.11, 12:04 Na kolędzie dałem 100zł w kopercie. Ksiądz poszedł do sąsiadów, a tam bieda aż piszczy. Dał im tę stówę, bo mi potem powiedzieli. Ale ja to na kościół dałem a nie na sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolter-xxl Re: Ksiądz pomaga biednym 26.01.11, 12:08 wicek44 napisał: > Na kolędzie dałem 100zł w kopercie. Ksiądz poszedł do sąsiadów, a tam bieda aż > piszczy. Dał im tę stówę, bo mi potem powiedzieli. > Ale ja to na kościół dałem a nie na sąsiadów. No to ty squ...el a on spoko gość :) Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Ksiądz pomaga biednym 26.01.11, 12:12 wicek44 napisał: > Na kolędzie dałem 100zł w kopercie. Ksiądz poszedł do sąsiadów, a tam bieda aż > piszczy. Dał im tę stówę, bo mi potem powiedzieli. > Ale ja to na kościół dałem a nie na sąsiadów. Było dać sąsiadom bez pośrednika. A tak chwalić księdza będą a nie ciebie. Ksiądz dobry człek się okazał, a kościół i bez twoich dadków da se radę. Odpowiedz Link Zgłoś
wicek44 Re: Ksiądz pomaga biednym 26.01.11, 12:16 Zasiłek stały im załatwiłem z ROPSu, ale to tylko 444zł miesięcznie jest. Trzeba powiedzieć, że są lenie. Ksiądz dobry, od biednych nie weźmie a jeszcze pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Ksiądz pomaga biednym 26.01.11, 12:43 Zastanowiło mnie twoje pretensjonalne "Ale ja to na kościół dałem a nie na sąsiadów". Dałeś to nie oburzaj się co z tym zrobił, było jego nie przepił dał biednym, a że lenie to inna rzecz. Nie załatwiaj bo to pachnie cwaniactwem. Zmobilizuj , pomóż w inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Ksiądz pomaga biednym 26.01.11, 13:41 niektore katoliki sa infantylne jak male dzieci .... a skad ksiadz katolicki MA , zeby dawac . Ksiadz MA od wiercow , czasami rozdaje nie swoja kase ... wielki laskawca , hehehehe . Ksiadz pomaga biednym... dajac im pieniadze .... innych , swojej kasy nie rozdaje , az tak glupi , to on nie jest . Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Ksiądz pomaga biednym 26.01.11, 15:01 > niektore katoliki sa infantylne jak male dzieci .... źle z tym określeniem trafiłeś jeżeli o mnie chodzi. > Ksiadz MA od wiercow , czasami rozdaje nie swoja kase ... wielki laskawca , h > ehehehe . Jak dostal od wiercy to jest już jego. Mógł nie dać -dał. Zachownie księdza godne pochwały, kasę bagatszego dał biedniejszemu, mógł zostawić se na doopy lub wódę. Odpowiedz Link Zgłoś
stacho_i_krycha Re: Ksiądz pomaga biednym 26.01.11, 16:00 jureczek_barbarzynca napisał: > Zachownie księdza godne pochwały, kasę bagatszego dał biedniejszemu Robin Hood się znalazł w mordę jeża. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Ksiądz pomaga biednym 26.01.11, 14:27 Wymyśliłeś sobie tą bajeczkę na poczekaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Ksiądz pomaga biednym 26.01.11, 14:41 dzialalnosc charytatywna ksiedza katolickiego ... -rozdaje za darmo ... bog zaplac , -rozdaje to .... co otrzyma od innych , Odpowiedz Link Zgłoś
arct Re: bajeczki dla dzieci 26.01.11, 16:06 Tania propaganda, w kościele nie oduczyli Cie kłamać? Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: no problem 26.01.11, 16:43 wicek44 napisał: > Zaniosę na kościół drugą stówkę. Jak ci zbywa ja mogę wziść. Odpowiedz Link Zgłoś