Dodaj do ulubionych

RPP organizuje tydzień apostazji

16.05.11, 02:39
w ciągu najbliższego tygodnia RPP organizuje tydzień apostazji.
akcja zorganizowana będzie w 22. rocznicę niekorzystnych, zdaniem RPP, ustaw : "Ustawy o gwarancjach wolności sumienia i wyznania" oraz "Ustawy o stosunku Państwa do Kościoła Katolickiego w Rzeczypospolitej Polskiej".

zdaniem RPP :
"Ustawa o gwarancjach..." daje każdemu prawo do należenia lub nienależenia do związków wyznaniowych, nie precyzuje jednak w jaki sposób na gruncie prawa świeckiego można zrezygnować z takiej przynależności. Z powodu zdarzających się przypadków utrudniania apostazji przez Kościół katolicki należy tą ustawę znowelizować."
www.ruchpoparciapalikota.pl/wiadomosci/tydzien-apostazji-z-ruchem-poparcia-palikota-16-22-maja-2011
naciągane mi się wydaje to.
nigdy nie spotkałam jakoś ludzi, którzy są nieszczęśliwi, bo bardzo chcą, ale nie wiedzą jak wystąpić z kościoła, a ten im utrudnia.
tydzień apostacji RPP organizuje razem z apostazja.pl i apostazja.ino , gdzie są stosowne informacje dla zainteresowanych.
czego zatem, prócz politycznej gry, chce RPP ?
uczyć jak występować z kościoła, skoro informacje są dostępne bez problemu, czy namawiać do wystąpienia zeń ?
Obserwuj wątek
    • humbak Rada Polityki Pieniężnej?! WTF? :) /bt 16.05.11, 09:11

• wtcz5 II Ogólnopolski Tydzień Apostazji 14-20 V 2012 13.04.12, 21:58
      minął rok i mamy już II Ogólnopolski Tydzień Apostazji :
      www.apostazja.info/
      • ultimate.strike Re: II Ogólnopolski Tydzień Apostazji 14-20 V 201 13.04.12, 22:23
        I przez tydzień można nie należeć do Kościoła? :)
        • grgkh Re: II Ogólnopolski Tydzień Apostazji 14-20 V 201 14.04.12, 00:38
          A co potem? Kac?
    • olek13 Re: RPP organizuje tydzień apostazji 13.04.12, 22:31
      Sprawa wygląda na humbug, tym bardziej, że portale apostazja.pl i apostazja.info jak się zdaje, wprowadzają ludzi w błąd.
      Więcej informacji na wystap.pl
    • grgkh Re: RPP organizuje tydzień apostazji 14.04.12, 00:37
      Przyznam się, że dotąd zachowywałem się dość leniwie i nie uważałem, by warto było na to tracić czas. I towarzystwa mi do tej akcji brakowało. Ale jak grupowo to może się przyłączę. :)
    • kolter-xl Re: RPP organizuje tydzień apostazji 14.04.12, 08:30
      Kolejna sektę budują ? No a Palikot już przeprosił za to ze jeszcze 3-4 lata temu matce kościołowi jak pies wiernie służył ??
      • grgkh Re: RPP organizuje tydzień apostazji 14.04.12, 11:59
        kolter-xl napisał:

> Kolejna sektę budują ? No a Palikot już przeprosił za to ze jeszcze 3-4 lata t
        > emu matce kościołowi jak pies wiernie służył ??

A dlaczego i kogo miałby przepraszać?

Ludziom wolno zmieniać poglądy i nie powinno się nikogo rozliczać z tych, których obecnie nie uznają JUŻ za swoje. Jesteśmy tacy, jakie poglądy mamy TERAZ.
        • kolter-xl Re: RPP organizuje tydzień apostazji 14.04.12, 15:11
          grgkh napisał:

> kolter-xl napisał:
          >
          > > Kolejna sektę budują ? No a Palikot już przeprosił za to ze jeszcze 3-4
          > lata t
          > > emu matce kościołowi jak pies wiernie służył ??
          >
          > A dlaczego i kogo miałby przepraszać?
          >
          > Ludziom wolno zmieniać poglądy i nie powinno się nikogo rozliczać z tych, który
          > ch obecnie nie uznają JUŻ za swoje. Jesteśmy tacy, jakie poglądy mamy TERAZ.

Nie ufam mu , nigdy nie zagłosowałbym na Palikota gdyby był w moim okręgu wyborczym . Wydaje mi się ze on po prostu cwanie zajął pewną dziurę jakiej nie wypełniło spolegliwe wobec kleru SLD. Facet ma kasę zbadał rynek i wlazł tam gdzie była szansa zabłyszczeć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka