Dodaj do ulubionych

vesse de loup*

28.10.12, 15:44
Nie to, żebym się przechwalał, że znam francuski, nie... ale ... ostatnio namnożyło się tu różnych założycieli wątków, które teoretycznie(!) mają uderzać w ateizm a praktycznie, są tak głupie... tak idiotyczne... tak kretyńskie... że uderzają wyłącznie w założyciela :P
* - vesse de loup, w dosłownym tłumaczeniu, znaczy - pierd wilka...
Biologicznie - jest to purchawka ogromniastaa ;) (dochodzi do wielkości piłki footballowej a nawet przeróść ją może ;))
PeeS - mam nadzieję, że się wytłumaczyłem
Obserwuj wątek
    • staszek7778 Re: vesse de loup* 28.10.12, 15:52
      * - vesse de loup, w dosłownym tłumaczeniu, znaczy - pierd
      > wilka
      ...

Z ateisty momentalnie wychodzi bolszewicka kidersztuba, jak mu zaczyna brakowac argumentow.
      Owszem zalozylem ostatnio kilka watkow, bo na FR zrobil sie wyrazny ateistyczny zaduch i uznalem, ze pora najwyzsza otworzyc pare okien i wywietrzyc forum.
      • grgkh Re: vesse de loup* 28.10.12, 16:05
        staszek7778 napisał:

> * - vesse de loup, w dosłownym tłumaczeniu, znaczy - pierd
        > > wilka
        ...
        >
        > Z ateisty

Ja też jestem ateistą.

> momentalnie wychodzi bolszewicka kidersztuba,

Nie ma związku braku teizmu z bolszewizmem, natomiast jest duży związek bolszewizmu z samym teizmem. Oba systemy posługują się opartą na kłamstwach propagandą, zabraniają krytyki siebie, nakazują rezygnację z samodzielnosci i wolności myslenia, prześladują, oczerniają tych, którzy na krytykę się poważą.

> jak mu zaczyna brakowac
        > argumentow.

Myslącemu ateiscie nie zabraknie prawdziwych argumentów, bezmyślny teista umie posłużyć się tylko schematami, które podsuwa mu partyjna, religijna propaganda.

> Owszem zalozylem ostatnio kilka watkow, bo na FR zrobil sie wyrazny ateistyczny
        > zaduch i uznalem, ze pora najwyzsza otworzyc pare okien i wywietrzyc forum.

Bardzo dobrze, że czasem ktoś taki jak Ty się tu pojawi, bo zaczyna sie robić nudno. Poza tym ktoś "na żywo" powinien kompromitować religijny styl myślenia, a Tobie tworzenie "zaduchu religijnego" udaje się bardzo dobrze.
        • staszek7778 Re: vesse de loup* 28.10.12, 16:15
          >Poza tym ktoś "na żywo" powinien kompromitować religijny styl myślenia, a Tobie tworzenie "zaduchu religijnego" udaje się bardzo dobrze.

Doceniam, ze w odroznieniu od Twojego ideowego kolegi, nie jestes prostackim kiepem.
          Ale ciezko sie z Toba dyskutuje, bo Ty sterylnie obchodzisz sie ze slowem "ateizm". Mimo zbrodniczego wplywu ateizmu na historie ludzkosci (szczegolnie wiek XX) traktujesz ateizm rownie naiwnie, jak chlop swoja "dziewice" z indyjskiej prowincji. Bo tam na tych prowincjach kobiety znaja przepis na papke, z maki, krwi byka itd., papki, ktora za zastapic blone dziewicza. I wyobraz sobie, ze to ciemne chlopstwo sie na to lapie.
          Nie traktuj ateizmu jako dziewicy. Ateizm bardziej przypomina wielka nierzadnice. Ale wierze, ze w toku konstruktywnych dyskusji zrozumiesz to i podziekujesz mi za swiatlo.
          • sclavus Re: vesse de loup* 28.10.12, 16:28
            Stasieńku, doqrvynędzy, nie penderol!!!!
            Twoja wiara, twój bó, twoja religia... przyczyniły się do wyginięcia całych cywilizacji!!!!
            ... a nie tylko setek tysięcy...
            Radziłem ci już abyś się zajął historią katolicyzmu (celowo piszę katolicyzmu bo to co było chrześcijaństwem a stało się katolicyzmem, to jak niebo i ziemia) - bo to właśnie katolicym stał się najbardziej zbrodniczą religią śwaita!!!
            Wolisz ignorancję - twoja sprawa :D:D:D
          • grgkh Re: vesse de loup* 28.10.12, 18:06
            staszek7778 napisał:

> > Poza tym ktoś "na żywo" powinien kompromitować religijny styl myślenia, a
            > > Tobie tworzenie "zaduchu religijnego" udaje się bardzo dobrze.
            >
            > Doceniam, ze w odroznieniu od Twojego ideowego kolegi, nie jestes prostackim ki
            > epem.

Obsmarowujesz wszystkich ateistów, więc nie sil się na uniki. Osmieszasz się takim sposobem prowadzenia dyskusji i żałosnymi tezami.

> Ale ciezko sie z Toba dyskutuje, bo Ty sterylnie obchodzisz sie ze slowem "atei
            > zm".

Jeśli jest teizm (idea), to jej brak powinien się jakoś nazywać. Można mówić o tych niewierzących ateisci.

Jeśli od początku istnienia ludzkości religie rządziły wszystkimi ludźmi i totalnie nic nie zrobiły, by świat uczynić dobrym, to co chcesz przypisywać tym, którzy nie należą do tego bezmyślnego "motłochu"?

> Mimo zbrodniczego wplywu ateizmu na historie ludzkosci

Tak sobie myslę, że wykastrowanie logiki przez religię, uczyniło Cię inwalidą umysłowym. Ateista to KAŻDY człowiek, który nie jest teistą. Pokaż mi na przykłądzie dzisiejszego świata, gdzie ateiści dopuszczają się zła? A popatrz na wszystkie wojny, które trwaja teraz i w których ludzie idą zabijać modląc się do swoich bogów sku...synów o powodzenie tej misji.

> (szczegolnie wiek X
            > X) traktujesz ateizm rownie naiwnie,

BRAK IDEI (ateizm jest BRAKIEM) nie ma szansy motywować. Czy to nic Ci nie mówi?

Czy to jakieś otępienie?

Motywacja może wynikać |WYŁĄCZNIE z jakiegoś powodu.

Tak, czasem niektórym ludziom nie po drodze z religią, bo traktują ją jako konkurencję w walce o władzę, ale to nie jest motywacja wynikająca z idei. To walka o władzę, w której religii nic nie dorówna.

> jak chlop swoja "dziewice" z indyjskiej pr
            > owincji. Bo tam na tych prowincjach kobiety znaja przepis na papke, z maki, krw
            > i byka itd., papki, ktora za zastapic blone dziewicza. I wyobraz sobie, ze to c
            > iemne chlopstwo sie na to lapie.

Hinduizm to TEŻ RELIGIA. I to też idzie na Twoje (czyli wasze, religijne konto).

> Nie traktuj ateizmu jako dziewicy.

Ateizm jest BRAKIEM IDEI. Moje motywacje czerpię z humanizmu.

> Ateizm bardziej przypomina wielka nierzadnice.

Ach, skorzystać z usług nierządnicy... ;)

Teoria spiskowa. :) Ładnie powtarzasz, co Ci naładowali pod czuprynę. Tobie nic nie przypomina. Ty nie myślisz, bo myślenie to logika. Ty powtarzasz. Jesteś ofiarą, wykonawcą, wehikułem, który nosi w sobie mem religijny, i który przejął nad Tobą całkowitą kontrolę.

> Ale wierze, ze w toku konstruktywnych dyskusji zrozumiesz to i podziekujesz
            > mi za swiatlo.

:)

Od mojego braku teizmu odczep się, bezmyślny niewolniku religijnego chłamu. ;) Co mnie konkretnie możesz zarzucić? Bo mój ateizm nie jest ideą i nie zawiera żadnych wskazań na cokolwiek. Mój ateizm jest zbiorem pustym, zerowym dopełnieniem do Twojej, zakłamanej, budzącej obrzydzenie idei. Każdy ateizm jest właśnie taki, nie zawierający nic. A moja świadomość, wolna w swoim myśleniu, może przyjąć teoretycznie każdą ideę, która mogłaby mnie motywować z wyjątkiem teizmu. Dopóki myślę logicznie, to jest niemożliwe.

Domyślnie założyłeś sobie, ze niesiesz "światło". Nieś. :) Teraz poniesiemy wspólnie. Potrzeba rozmów, w których ścierają się argumenty z ich brakiem i zakłamywaniem (po stronie religii). Spośród czytających to, gdy znajdą się ludzie myślący, argumenty logiczne do nich trafią. Ja jestem spokojny. Nasza dyskusja ma sens, bo pokazuje, kto ma rację. O racji osądzą w swej mądrości czytelnicy.
          • kolter-xl Re: vesse de loup* 28.10.12, 20:27
            staszek7778 napisał:

> Doceniam, ze w odroznieniu od Twojego ideowego kolegi, nie jestes prostackim kiepem.

Nie wiem czy ci wiadomo ale parafianin to w czystej postaci cham i prostak , zajrzyj do słowników .

> Ale ciezko sie z Toba dyskutuje, bo Ty sterylnie obchodzisz sie ze slowem "atei
            > zm". Mimo zbrodniczego wplywu ateizmu na historie ludzkosci (szczegolnie wiek X
            > X)

Jeżeli już to tylko XX wiek przyniósł nasilenie zbrodni dokonanych przez ludzi którzy przez tłum traktowani byli niczym bogowie , zastąpili oni tyranów którzy mordowali z Jezusem na ustach ,No a mimo to oficjalne kościoły respektowały to co robią lub nawet tych ludzi wspierały .

traktujesz ateizm rownie naiwnie, jak chlop swoja "dziewice" z indyjskiej pr
            > owincji. Bo tam na tych prowincjach kobiety znaja przepis na papke, z maki, krw
            > i byka itd., papki, ktora za zastapic blone dziewicza. I wyobraz sobie, ze to c
            > iemne chlopstwo sie na to lapie.

Niechybnie to wpływ ciemnoty i zabobonu religijnego . Bo przyznasz ze hołotę lepiej za pyskk trzymać wszelkiej mości oszustom w tym kapłanom o ile hołota jest niepiśmienna.

> Nie traktuj ateizmu jako dziewicy. Ateizm bardziej przypomina wielka nierzadnice.

Tak ? czyli kiedy ateista orduje jest be a kiedy morduje religiant jest to cacy bo bozia ma taką wolę ??

Ale wierze, ze w toku konstruktywnych dyskusji zrozumiesz to i podziekujesz
            > mi za swiatlo.

Nie certol się podaj od razu nr konta taty z Torunia :))
            • staszek7778 Re: vesse de loup* 31.10.12, 03:45
              >Nie wiem czy ci wiadomo ale parafianin to w czystej postaci cham i prostak , zajrzyj do słowników .

Jestes niekulturalny, lewacki bydlaku.
              • pocoo Re: vesse de loup* 31.10.12, 08:33
                staszek7778 napisał:

> >Nie wiem czy ci wiadomo ale parafianin to w czystej postaci cham i prostak
                > , zajrzyj do słowników .
                >
                > Jestes niekulturalny, lewacki bydlaku.

A to chyba Jezus lub Maryjka nauczyli ciebie takich epitetów.
                Taki z ciebie chrześcijanin jak z koziej du..py trąba.
                • kolter-xl Re: vesse de loup* 31.10.12, 09:15
                  pocoo napisała:

> staszek7778 napisał:
                  >
                  > > >Nie wiem czy ci wiadomo ale parafianin to w czystej postaci cham i p
                  > rostak
                  > > , zajrzyj do słowników .
                  > >
                  > > Jestes niekulturalny, lewacki bydlaku.
                  >
                  > A to chyba Jezus lub Maryjka nauczyli ciebie takich epitetów.
                  > Taki z ciebie chrześcijanin jak z koziej du..py trąba.

Katolik w czystej postaci o chrześcijanach to mu tylko opowiadali
                • staszek7778 Re: vesse de loup* 31.10.12, 14:58
                  >Taki z ciebie chrześcijanin jak z koziej du..py trąba.

Rozchmurz sie, Sloneczko. Nadasanie Ci nie przystoi.

Poza tym nie uzywaj zwrotow "z koziej du..py", bo to lewackie bydle zacznie sie brandzlowac przed kompem.
              • kolter-xl Re: vesse de loup* 31.10.12, 09:14
                staszek7778 napisał:

> >Nie wiem czy ci wiadomo ale parafianin to w czystej postaci cham i prostak
                > , zajrzyj do słowników .
                >
                > Jestes niekulturalny,

Pani wybaczy ale chamami i prostakami nazywali was i nazywają do dziś wasi pastorze z watykanu :))

> lewacki bydlaku.

Tak cie nazywa twój chłopak , jak zachlany nad ranem wracasz ??
                • staszek7778 Re: vesse de loup* 31.10.12, 14:52
                  >Tak cie nazywa twój chłopak , jak zachlany nad ranem wracasz ??

Nie mazgaj sie. Potraktuj swoj status jako wyroznienie. Co zlego w tym, ze jestes lewackim bydlakiem?
      • sclavus Re: vesse de loup* 28.10.12, 16:12
        .. uderz w stół... :D
        To miło z twojej strony, że się poczuwasz...
        • staszek7778 Re: vesse de loup* 28.10.12, 16:19
          > .. uderz w stół... :D

Nie mozesz sie wyzwolic od leninowskiej retoryki.
          • pocoo Re: vesse de loup* 28.10.12, 16:25
            staszek7778 napisał:

> > .. uderz w stół... :D
            >
            > Nie mozesz sie wyzwolic od leninowskiej retoryki.

Nawet miałam ochote odpowiedzieć na jeden z twoich poprzednich postów.Tym wpisem pokazałeś ,że jesteś beznadziejnie głupi .Z idiotą nie dyskutuję.
          • sclavus Re: vesse de loup* 28.10.12, 16:29
            Na dodatek - idiota!!!
            :D:D:D:D:D:D
            • der-chef Re: vesse de loup* 28.10.12, 17:08
              sclavus napisał:

> Na dodatek - idiota!!!
              > :D:D:D:D:D:D

Nie nazywaj go idiotą bo obrażasz poważnie chorych ludzi. Tacy jak on są V kolumną, która wywali ten czarny cyrk na śmietnik historii.
              • sclavus Re: vesse de loup* 28.10.12, 18:00
                ... czy mam mu zacząć okazywać wdzięczność? ;)
                :)
          • grgkh Re: vesse de loup* 28.10.12, 18:09
            staszek7778 napisał:

> > .. uderz w stół... :D
            >
            > Nie mozesz sie wyzwolic od leninowskiej retoryki.

Leninowska retoryka to retoryka ściągnięta od religii. Kłamstwa, kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa dla ubogich, pokrzywdzonych, odrzucocych i próbujacych się buntować przeciwko swojemu losowi. Stare dobre metody propagandy religijnej zastosowane w "cywilu".
            • staszek7778 Re: vesse de loup* 28.10.12, 19:56
              >Leninowska retoryka to retoryka ściągnięta od religii. Kłamstwa, kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa dla ubogich, pokrzywdzonych, odrzucocych i próbujacych się buntować przeciwko swojemu losowi.

Jesli chcesz uchodzic za osobe racjonalnie myslaca, sugerowalbym, abys sie wystrzegal ateistycznej propagandy. Chyba ze Ci pomyslow zaczyna brakowac i chcesz jakos posty zapelnic.
              • sclavus Re: vesse de loup* 28.10.12, 20:33
                Przecież dzieciaki wiedzą (te niezindoktrynowane religią!), że największe systemy totalitarne, oparły swoją organizację o religie...
                A ty ignoranta rżniesz i wymyślasz ludziom od nielogiczności i nieracjonalności...
                PeeS - cóś takiego, jak ateistyczna propaganda, nie istnieje!!!
                PeeS2 - ze wszystkich twoich postów wynika, że nie rozumiesz terminu ateista... (termin teista, też ci chyba ucieka w niebyt)
              • kolter-xl Re: vesse de loup* 28.10.12, 21:40
                staszek7778 napisał:

> >Leninowska retoryka to retoryka ściągnięta od religii. Kłamstwa, kłamstwa
                > i jeszcze raz kłamstwa dla ubogich, pokrzywdzonych, odrzucocych i próbujacych s
                > ię buntować przeciwko swojemu losowi.
                >
                > Jesli chcesz uchodzic za osobe racjonalnie myslaca, sugerowalbym, abys sie wyst
                > rzegal ateistycznej propagandy. Chyba ze Ci pomyslow zaczyna brakowac i chcesz
                > jakos posty zapelnic.

Stasku abstrahując od tego czy bozia jest czy jej nie ma popatrz na twoja sektę , zbudowano ją na kłamstwach i tylko na nich,nawet to ze piszesz o rydzu Ojciec świadczy o zakłamaniu twojej sekty .Jezus który był reformatorem żydowskim a od którego wzięło początek tzw chrześcijaństwo wyraźnie mówił żeby duchownych tak nie określać bo ludzie są braćmi no a ojciec jest jeden ten w niebie . Nie tłumacz sobie naiwne ze każdy ma ojca , tu mowa o tytułowaniu w ten sposób kleru wszelkiej maści .
                • staszek7778 Re: vesse de loup* 28.10.12, 21:59
                  >Nie tłumacz sobie naiwne ze każdy ma ojca , tu mowa o tytułowaniu w ten sposób kleru wszelkiej maści .

Namolnie sie czepiasz typowo polskiej grzecznosci. W szkolach srednich mowi sie "panie profesorze", mimo ze to szanowny magister. Gdybys mial okazje osobistej rozmowy z ojcem Tadeusze, tobys wiedzial, dlaczego ojciec do niego pasuje idealnie.
                  • kolter-xl Re: vesse de loup* 28.10.12, 22:26
                    staszek7778 napisał:

> >Nie tłumacz sobie naiwne ze każdy ma ojca , tu mowa o tytułowaniu w ten sp
                    > osób kleru wszelkiej maści .
                    >
                    > Namolnie sie czepiasz typowo polskiej grzecznosci. W szkolach srednich mowi sie
                    > "panie profesorze", mimo ze to szanowny magister. Gdybys mial okazje osobistej
                    > rozmowy z ojcem Tadeusze, tobys wiedzial, dlaczego ojciec do niego pasuje idealnie.

Grzecznością tłumaczysz tą kpinę z założyciela chrześcijaństwa i waszego boga zarazem? Ja bym to nazwał pychą i hipokryzją .
                  • grgkh Re: vesse de loup* 31.10.12, 00:42
                    staszek7778 napisał:

> >Nie tłumacz sobie naiwne ze każdy ma ojca , tu mowa o tytułowaniu w ten sp
                    > osób kleru wszelkiej maści .
                    >
                    > Namolnie sie czepiasz typowo polskiej grzecznosci. W szkolach srednich mowi sie
                    > "panie profesorze", mimo ze to szanowny magister. Gdybys mial okazje osobistej
                    > rozmowy z ojcem Tadeusze, tobys wiedzial, dlaczego ojciec do niego pasuje idea
                    > lnie.

Pewnieś sierotą i czujesz się jego synem? :) Nieźle namieszał w głowach owcom, które strzyże.
              • grgkh Re: vesse de loup* 31.10.12, 00:40
                staszek7778 napisał:

> >Leninowska retoryka to retoryka ściągnięta od religii. Kłamstwa, kłamstwa
                > i jeszcze raz kłamstwa dla ubogich, pokrzywdzonych, odrzucocych i próbujacych s
                > ię buntować przeciwko swojemu losowi.
                >
                > Jesli chcesz uchodzic za osobe racjonalnie myslaca, sugerowalbym, abys sie wyst
                > rzegal ateistycznej propagandy. Chyba ze Ci pomyslow zaczyna brakowac i chcesz
                > jakos posty zapelnic.

Widzę, że trafiłem w Twój czuły punkt. Ale porównywanie do psychopatów w polityce to Ty zacząłeś, a ja tylko urealniam argumentację.

Religia się pcha do rządzenia ludźmi i uważa, że ma do tego wyłączne prawo, a gdy ktoś zastosuje jej metody, ale bez niej, to jest okrutna obraza... :)

Totalitaryzm religijny i niereligijny pozostaje totalitaryzmem.
          • staszek7778 Re: vesse de loup* 28.10.12, 19:53
            >Nawet miałam ochote odpowiedzieć na jeden z twoich poprzednich postów.Tym wpisem pokazałeś ,że jesteś beznadziejnie głupi .Z idiotą nie dyskutuję.

Pociesze Cie, nie jestes taka prostaczka, na jaka wygladasz. Pasozytujacy w Tobie demon wierzga niemilosiernie, co objawia sie tym ateistycznym chamstwem. A wierzga, bo mnie rozpoznal i wie, ze ja wiem duzo.
            Pocco, mozliwe, ze juz mialas, albo bedziesz (to tylko kwestia czasu) rozne dziwaczne sny. Na przyklad jesli przysni Ci sie koziol ze zlotymi rogami, ktory bedzie Cie dymaL, to prosze nie potraktuj tego jako przejaw podswiadomych figlow, tyle wiedz, ze chedozy Cie demon. Gdy zobaczysz we snie, jak podczas tego spolkowania dym puscil Ci sie uszami, to wiedz, ze to nie jest objaw zaspokojenia seksualnego, lecz diabelskiego bluznierstwa wobec kadzidel koscielnych.
            Wiem, ze to, co Ci teraz napisze, nie zrozumiesz. Ale badz pewna, ze jak nastanie czas, to wszystko stanie sie dla Ciebie jasne i nadzwyczaj klarowne. Otoz gdy "to" nastapi, skieruj wzrok na wschod i zrzuc z lozka wszystkie poduszki.
            • sclavus Re: vesse de loup* 28.10.12, 20:37
              ... o ja perderolę!!!
              Po czym taki wizje się ma????
              :D:D:D:D:D
      • kolter-xl Re: vesse de loup* 28.10.12, 20:13
        staszek7778 napisał:

> * - vesse de loup, w dosłownym tłumaczeniu, znaczy - pierd
        > > wilka
        ...
        >
        > Z ateisty momentalnie wychodzi bolszewicka kidersztuba, jak mu zaczyna brakowac
        > argumentow.
        > Owszem zalozylem ostatnio kilka watkow, bo na FR zrobil sie wyrazny ateistyczny
        > zaduch i uznalem, ze pora najwyzsza otworzyc pare okien i wywietrzyc forum.

Udało ci się napuścić smrodu wręcz ze średniowiecznego kadzidła propagując tu oszusta żyjącego z biednych emerytek i rencistek .
        • staszek7778 Re: vesse de loup* 28.10.12, 21:53
          Caly czas przekrecasz moje slowa. Moc Twoich manipulacji jest wielka. Nie mam z Toba szans. Na tym swiecie baron propagandy zawsze wygra z sluga prawdy.
          • sclavus Re: vesse de loup* 28.10.12, 22:57
            ... hihihihihi... sługa prawdy... hihihihi
            Bądź łaskaw... - ekranu nie domyję... tak opluję śmiechem!!
          • grgkh Re: vesse de loup* 31.10.12, 00:44
            staszek7778 napisał:

> Caly czas przekrecasz moje slowa. Moc Twoich manipulacji jest wielka. Nie mam z
            > Toba szans. Na tym swiecie baron propagandy zawsze wygra z sluga prawdy.

Prawda jest logiczna i nie trzeba być jej sługą. Wystarczy myśleć. Ale religiantom tego się zakazuje, bo to "przekracza ludzką zdolność pojmowania". :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka