Dodaj do ulubionych

Niedługo wybory, na kogo głosować?

12.12.16, 09:28
W związku z sytuacją polityczną w Polsce, chociaż nie mieszkam tam już prawie 30 lat, chciałem wykazać swoją solidarność wobec polskich ateistów, i oddać głos na partię która najbardziej przeciwstawia się dominacji kleru. Wiem że partia Palikota miała program "dekleryzacji państwa", ale raczej dawno nie słyszę aby były jakiekolwiek głosy na ten temat. Jedyne co czytam, to co zrobił PiS/co powiedział Kaczyński. Jest to może pytanie troszeczkę naiwne, może nawet dla niektórych skrajnie, lecz patrząc na wybory w USA, pierwsze myśli i przygotowania taktyki na następne wybory można było przeczytać w prasie już dzień po wyborach - a jak to wygląda w Polsce? Czy są jakieś alternatywy?

Wiem ze jest to wątek bardziej polityczny, myślę jednak że zagadnienie to jest na tyle związane z religią, że można go będzie naświetlić tutaj.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 12.12.16, 10:36
      Niestety, ale w Polsce e w zasadzie wszystkie partie stosują zasadę wyborcy świeczkę i kosmetyki i ołowiu ogarek (czy nawet kościołowi świeczkę i wyborcy ogarek). Bierze się to z coraz mniej uzasadnionego przekonania, że Kościół ma duży wpływ na decyzje wyborcze wiernych. Najmniej bijącą pokłony krzyżowi wydaje się być .Nowoczesna.

S.
    • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 12.12.16, 10:39
      A czy w Polsce jest odważny Don Kichot? W kościele obłożą klątwą każdego,kto chciałby głosować na antyklerykalną partię.Pamiętam,kiedy moja koleżanka była zniesmaczona kazaniem i słowami księdza,że "ten,kto na lewicę głosował,nie jest godny przekroczenia progu tego kościoła".Jako wierząca katoliczka,od tamtego czasu chodzi na mszę do innego kościoła i tam daje na tacę.
      • komar102 Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 12.12.16, 17:07
        pocoo napisała:

> A czy w Polsce jest odważny Don Kichot? W kościele obłożą klątwą każdego,kto ch
        > ciałby głosować na antyklerykalną partię.Pamiętam,kiedy moja koleżanka była zni
        > esmaczona kazaniem i słowami księdza,że "ten,kto na lewicę głosował,nie jest go
        > dny przekroczenia progu tego kościoła".Jako wierząca katoliczka,od tamtego czas
        > u chodzi na mszę do innego kościoła i tam daje na tacę.

Ładna bajeczka a jaki morał z niej.
        • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 12.12.16, 18:30
          komar102 napisał(a):

> Ładna bajeczka a jaki morał z niej.
          >
          Już pisałam o tym.Wszystko co niewygodne to dla ciebie bajka lub bzdura.Wcale się nie dziwię,skoro od urodzenia każą tobie wierzyć w te judaistyczne bajki i katolickie religijne bzdury.
        • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 14.12.16, 03:11
          ...no taki morał, że jako niegodna przekroczenia progu tamtego kościoła, zaczęła przekraczać próg innego kościoła.

To nawet logiczne.

Ciekawe który kościół lepiej na tym wyszedł?
          Zapewne, nie da się tego nijak wykluczyć, że z racji tego, że ta wierząca Katoliczka, zaczęła dawać na tacę w innym kościele, kościół ten zaczął też schludniej wyglądać. Wniosek ostateczny z tej bajeczki jest ten, że gdy kto głosuje na lewicę, to w kościele, do którego chodzi ładniej pachnie, a w tym, którego progu nie jest godna przekroczyć, śmierdzi.

Co w istocie i bez tej bajeczki jest wiadome.
          • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 14.12.16, 09:52
            feelek napisał:

> ...no taki morał, że jako niegodna przekroczenia progu tamtego kościoła, zaczęł
            > a przekraczać próg innego kościoła.

Chodzi o kościół Chrystusa Króla i Franciszka z Asyżu w Gdańsku.

> To nawet logiczne.

Jeżeli ktoś naprawdę wierzy,to zawsze znajdzie wejście i wyjście z budowli.

> Ciekawe który kościół lepiej na tym wyszedł?

Pod wezwaniem (chyba tak się mówi) Franciszka z Asyżu.

> Co w istocie i bez tej bajeczki jest wiadome.

Oczywiście.Niewielki procent katolików słucha księdza i wciela w życie religijne bla...bla...
            Jaki jest przyrost naturalny i jaki procent wiernych słucha zakazu stosowania środków antykoncepcyjnych?
            Ilu ściśle przestrzega postów?
            A ilu ma ten cały Katolicyzm w swojej katolickiej dupie?
            Wierzący nie praktykujący? Więcej niż połowa ochrzczonych? Liczą ich,to wiedzą.
            Niech dalej klechy pieprzą ludzi, to w rewanżu ludzie wypieprzą ich.
            • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 14.12.16, 12:06
              tu się z treścią Poocoo w pełni zgadzam (choć forma mnie trche razi, ale to drugorzędne),
              dodam:
              ilu, z chodzących do kościo., wierzy w Boga, jakim im każą wierzyć?

Myślę, że znaczny % (30?) to ludzie ceniący ponad wszystko święty (sic!) spokój. Wiedzą, że Doda miała rację z tym ziołem i autorstwem świętej księgi pisanej pod wpływem, w istocie autorstwa... etc. (btw. można mi wytoczyć, jak Dodzie po tym co ww. napsal'm?). No chodzą, słuchają, w d... mają, odmawiają Credo może nawet nie rozstrząsając co w nim jest, czy spójne, zwarte, logiczne, dorzeczne... wychodzą, pracują, odpoczywają, uprawiają seks jak Kaziuk w Konopielce (jałoszką też nie pogardzając), w południe niedzielne klękają z matką, żoną, teściową, dziećmi i mówią Anioł Pański...
              I znów dostanie mi się za używanie kwantyfikatora ogólnego, gdy, co oczywiste, ma tak jakaś część. Co uroczyście, solennie tu podkreślam.
              Ale nie cofam, bo to imho istotne.
              • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 14.12.16, 14:24
                feelek napisał:

> tu się z treścią Poocoo w pełni zgadzam (choć forma mnie trche razi, ale to dru
                > gorzędne),

Mogę poprawić wyrażanie myśli,tylko nie wiem dokładnie o co chodzi?.Proszę o maleńki przykład.Na pewno zrozumiem.
                • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 13:19
                  slvp.

Pooco:
                  "...Niech dalej klechy pieprzą ludzi, to w rewanżu ludzie wypieprzą ich...."

nie widzę żadnej przyczyny, aby księży "pieprzyć", określać np. ks. Twardowskiego, ks. Skargę, ks. Lelewela, ks. Lemańskiego mianem "klechy",
                  ja uważam, że:
                  księża (nie wszyscy) oszukują ludzi/wykorzystują ich naiwność (X. Rydzyk, bp. Michalik, abp Hoser), w zamian ludzie (np. ja) przestają z nimi współpracować (nie zawsze, np. Caritasowi czasem pomagam).
                  • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 13:20
                    sorry:
                    nie: Lelewela, a Kołłątaja
    • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 12.12.16, 16:32
      Część Aleksander!
      Tak mi się przypomniało, jakie bzdury gadałeś w 2007 roku, że PiS już jest "załatwione"

forum.gazeta.pl/forum/w,21155,70864861,70864861,no_coz_.html

Poczytaj sobie ten wątek.Ty i Zbyszek (grgkh) ostro "popłynęliście" intelektualnie.A pis-owiec Wam mówił jak będzie.I Ty i Zbyszek gadaliście głopty.
      Wstydzisz się Aleksander tego, co pisałeś wtedy?
      • bloodysunday99 Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 12.12.16, 19:15
        Cześć Janusz.

Czy się wstydzę tego co pisałem o pisoidach 10 lat temu?

Nie obrażaj mnie, prosze. To że większość wyborców nie pofatygowała się aby pójść i głosować, i udało wam się wstawić marionetkę/kasjera/długopis/notariusza (wybierz sam) na najwyższe stanowisko w kraju, które jest hańbione codziennie - wcale nie znaczy że macie większość. I wcale nie znaczy że macie tzw. moralną większość. Np., podczas wyborów w USA, Gore jak i Clinton zdobyli więcej głosów od swoich przeciwników, ale przeciwnicy niestety wygrali electoral college. Czy to znaczy że większość Amerykanów to elektorat zidiociałej Trumpowej ideologii?

Januszu. Dla mnie dalej reprezentujesz zaścianek, katolstwo, kołtuństwo, frustracje, paranoię, wykopywanie trupów, niski poziom wiedzy i wykształcenia, nepotyzm, tupolewizm i trumpizm - generalnie ludzi którzy nie radzą sobie w nowym, dynamicznym świecie. Wszędzie widzicie wrogów, tam gdzie ich nie ma, wprowadzacie na siłę ideologię i swoje zabobony do szkół i sfery publicznej, wszystko za pomocą watykańskiej zarazy - która już nie jeden raz pokazała gdzie jest ich lojalność (forum.ioh.pl/viewtopic.php?t=17525) - i waszej szarej eminencji, twojego wspaniałego strategi Kaczyńskiego, który, podejrzewam, zesr@l się ze strachu kiedy Polacy wyszli na ulice i sprzeciwili się jego osiemdziesiątej nekrofilowskiej groteski. Tak, przegraliśmy wybory, i pisoidy żądza Polską. Rozbierają trójpodzial władzy, korumpują sędziów, mianują sprzątaczki i dwudziestolatków na wysokie stanowiska w rządzie, propagują nienawiść do kobiet i mniejszości seksualnych i co najgorsze, klęczą przed klerem.

Myśle że nie będę kategorycznie twierdził że wygramy następne wybory. Ja i grgkh popełniliśmy podstawowy błąd, przed którym przestrzegał Sun Tzu.

Czy to znaczy że sprzedam swoją duszę jak Misiewicz sprzedaje stołki, i zostanę katolicko-pisowską koorwą która zmusza kobiety do rodzenia zdeformowanych dzieci i łamie prawo konstytucyjne?

To teraz zapytaj mnie jeszcze raz, czy wstydzę się tego co pisałem 10 lat temu.
        • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 13.12.16, 12:45
          Możesz mi ubliżać nazywając Januszem, kołtunem.
          Jestem starszym mężczyzną, od zawsze ateistą.10 lat temu pisałem na tym forum, ale mnie katolickie trolle brutalnie i po chamsku atakowały, odszedłem z forumowej społeczności, niemal jako banita(miałem scysje z kilkoma wpływowymi forumowiczami)
          W tamtych latach popierałem SLD, serce mam po lewej stronie od zawsze, ale dzisiaj popieram jako ateista PiS.
          26 lat III RP doprowadziło wielu ludzi do nieszczęścia.Mamy brak perspektyw dla młodzieży, umowy śmieciowa i związane z tym poczuciem lęku przed jutrem, niepewność.Dla tych, którym się udało i zapieprzają w korporacjach czeka kredyt hipoteczny (byle nie we frankach, jak złodziejskie banki udzielały).Taki kredyt hipoteczny to współczesna pańszczyzna.A grupa sku...nów, którym się udało i którzy dorobili się na wyprzedaży majątku narodowego mówi młodym, że mamy ,,cud 26 lat wolnej Polski" do tej grupy dołączyli róźni aparatczycy medialni, którzy mają gigantyczną kasę na kontach i czerpią profity z apoteozy III RP, tacy wrzucają potem zdjęcia na Instagram z wakacji na Malediwach lub zdjęcia śniadanek w luksusowych knajpach.
          W tym roku byłem nad polskim morzem, zobaczyłem na własne oczy przełom jaki dokonał się w Polsce dzięki Prawu i Sprawiedliwości.Program 500 + pozwolił wielu rodzinom wyjechać po raz pierwszy od bardzo wielu lat na wakacje, dzieciaki po raz pierwszy zobaczyły morze.
          I tak cieszy się mnie, że elity dostają po dupie, bo sobie własnym egozimem,snobizmem i głupotą zasłużyły na to.Jestem ateistą i antyklerykałem, ale głosuję i będę zawsze głosował na PiS, bo PiS robi coś dla zwykłych ludzi, którzy mają prawdziwe problemy, w odróżnieniu od zblazowanych półidiotów z programów typu Azja Eksperes.
          • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 13.12.16, 15:52
            sybaryta_pis napisał:

> Jestem starszym mężczyzną
            >Jestem ateistą i antyklerykałem, ale głosuję i
            > będę zawsze głosował na PiS, bo PiS robi coś dla zwykłych ludzi, którzy mają p
            > rawdziwe problemy

Teraz rozumiem.Wiek robi swoje.
            Bez elit i ludzi bogatych gospodarka zginie, a z nią PiS i zwykli ludzie.
            Gratuluję Ci dobrego samopoczucia .
            • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 13.12.16, 16:01
              Będą wkrótce nowe elity, nie tak egoistyczne i propaństwowe.To duża i ambitna operacja społeczna.Został uruchomiony potężny mechanizm redystrybucji pozycji społecznej(wykreowania nowych elit) w miejsce starych, zdegenerowanych.
              • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 13.12.16, 16:39
                sybaryta_pis napisał:

> Będą wkrótce nowe elity

Potopił bóg ludzi głupich.Nowi zaczęli się rodzić i mamy to co mamy.
                • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 13.12.16, 16:44
                  Nie wiem jak było, w boga nie wierzę
                  • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 13.12.16, 19:29
                    sybaryta_pis napisał:

> Nie wiem jak było, w boga nie wierzę

Zaskakujące.Przecież wierzysz,że pisowcom pieniądze z nieba lecą.Większość tego co zleci oddają Kościołowi katolickiemu.I znów czekają aż zlecą się czarne elity ,które tylko biorą ,ale nic nie dają.Bóg też swoją boską cierpliwość ma.
                    Kpiny sobie z nas urządzasz deklarując się niewierzącym.
                    • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 13.12.16, 20:42
                      Nie wiem skąd lecą pieniądze, wiem że lecą do zwykłych obywateli dzięki PiSowi (np program 500+).Wolę, żeby dotąd biedne dzieciaki pojechały na wakacje niż żeby się elity napychały i wpie...ły ośmiorniczki, popijając winem za 10 tys złotych.Kleru też nie lubię, czarne pasibrzuchy mnie irytują potwornie, uważam religię za wirusa umysłu i szkodliwy zabobon, ale prawda jest taka że Prawo i Sprawiedliwość walczy z biedą i robi coś dla zwykłych ludzi w przeciwieństwie do PO,PSL, Nowoczesnej i KOD-u
                      • asia-loi Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 13.12.16, 21:26
                        sybaryta_pis napisał:

> Nie wiem skąd lecą pieniądze, wiem że lecą do zwykłych obywateli dzięki PiSowi
                        > (np program 500+).

Pieniądze na 500+ lecą z kredytu. PiS wziął 20 miliardów kredytu na 500+. Kredyty mają to do siebie, że trzeba je spłacać. Więc szykuje się nam wszystkim duże podwyżki. Poza tym 500+ bardzo skłócił ludzi, ponieważ rozdział pieniędzy jest bardzo niesprawiedliwy.

ale prawda jest taka że Prawo i Sprawiedliwość walczy z biedą i robi coś dla zwykłych ludzi w przeciwieństwie do PO, PSL, Nowoczesnej i KOD-u

Prawda jest taka, że wszyscy politycy są siebie warci.
                        • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 15:23
                          asia-loi napisała:

> [i]sybaryta_pis napisał:

> ale prawda jest taka że Prawo i Sprawiedliwość walczy z biedą i robi coś dl
                          > a zwykłych ludzi w przeciwieństwie do PO, PSL, Nowoczesnej i KOD-u

>
                          > Prawda jest taka, że wszyscy politycy są siebie warci.

KOD to nie są politycy. To obrona tego, co mamy w przestrzeni publicznej najbardziej cennego.

A polityków wybierają wyborcy. To głupota wyborców, ich podatność na populizm decyduje o selekcji negatywnej.
                      • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 13.12.16, 21:55
                        sybaryta_pis napisał:

> Nie wiem skąd lecą pieniądze, wiem że lecą do zwykłych obywateli

Co dla Ciebie oznacza "zwykły obywatel"?

>Wolę, żeby dotąd biedne dzieciaki pojechały na wakacje niż że
                        > by się elity napychały i wpie...ły ośmiorniczki, popijając winem za 10 tys złot
                        > ych.

Kogo masz na myśli pisząc o elitach wpier.....jących ośmiorniczki?
                        Za te olbrzymie miliony darowane klerowi przez PiS ,to by biedne dzieci były dożywione i wyjeżdżały na wakacje.
                      • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 14:42
                        sybaryta_pis napisał:

> Nie wiem skąd lecą pieniądze, wiem że lecą do zwykłych obywateli dzięki PiSowi
                        > (np program 500+).

Rząd nie produkuje pieniędzy. Bierze je z naszych podatków. Bilans musi się zamknąć.

> Wolę, żeby dotąd biedne dzieciaki pojechały na wakacje niż że
                        > by się elity napychały

Biedne dzieciaki można było wysłać na wakacje za ułamek tych pieniędzy. Jest wiele innych, prawdziwie ludzkich działań, których PiS nie podejmie, bo liczy się dla nich jedynie efekt propagandowy - darmowa, całkowicie sponsorowana edukacja, obiady dla dzieci. A 500+ należało dać wszystkim dzieciom, także tym jedynakom i wyłączyć z tego programu rodziny dobrze sytuowane. To marnotrawstwo społecznych, naszych, z podatków pieniędzy. Śmietankę spije PiS.

> i wpie...ły ośmiorniczki,

Ośmiorniczki sa za grosze do kupienia w Biedronce. Nie pieprz głupot. Nie stać Cię na jakiś lepszy argument - musisz pokazywać, jak jesteś ograniczony w tym temacie, bo potrafisz jedynie powtarzać jak papuga po PiS-ie kalkę propagandową?

> popijając winem za 10 tys złotych.

Jak kogoś stać, to niech popija. Zacznij os tego, żeby rozdać Twój prywatny majątek potrzebującym, bo może obżerasz się i marnujesz żywność a ktoś cierpi głód w mieszkaniu obok. Rozdawaj swoje.

> Kleru też nie lubię, czarne pasibrzuchy mnie irytują potwornie, uważam reli
                        > gię za wirusa umysłu i szkodliwy zabobon, ale prawda jest taka że Prawo i Spraw
                        > iedliwość walczy z biedą i robi coś dla zwykłych ludzi w przeciwieństwie do PO,
                        > PSL, Nowoczesnej i KOD-u

Walczy z biedą ale sprowadzi biedę na wszystkich, bo rujnuje podstawy gospodarki. Z potwornym impetem zadłuża nas wszystkich.

A o KODzie się nie wypowiadaj, bo to nie jest żadna organizacja. To symbol, pod którym zbierają się ludzie świadomi zagrożenia zasad demokracji w Polsce, którzy nie chcieliby dopuścić do jej całkowitego unicestwienia. Kto nie zna definicji, kto ma ograniczony umysł niezdolny do pojęcia tak "trudnych" spraw, tego idiotycznych "racji" nie warto słuchać. Należysz do tego kręgu ludzi dalekich od prawdziwych, intelektualnych elit, którym zazdrościsz i których nienawidzisz, bo nigdy byś im nie dorównał. Co widać po głoszonych tu przez Ciebie tezach.
                        • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 15:20
                          9rgkh napisał:
                          "A o KODzie się nie wypowiadaj, bo to nie jest żadna organizacja. To symbol, pod którym zbierają się ludzie świadomi zagrożenia zasad demokracji w Polsce, którzy nie chcieliby dopuścić do jej całkowitego unicestwienia. Kto nie zna definicji, kto ma ograniczony umysł niezdolny do pojęcia tak "trudnych" spraw, tego idiotycznych "racji" nie warto słuchać. Należysz do tego kręgu ludzi dalekich od prawdziwych, intelektualnych elit, którym zazdrościsz i których nienawidzisz, bo nigdy byś im nie dorównał. Co widać po głoszonych tu przez Ciebie tezach."

KOD to banda idiotów z naczelnym idiotą Kijowskim, który jest adoratorem Romana Dmowskiego:)
                          Kolejny KODowski idiota to Szumełda:).
                          Mój syn należy do KOD-u, opowiadał mi, że średnia wieku na demonstracjach to 50+, 30 latków jak on, to ze świecą tam szukać:). Sam jestem już starym dziadkiem, ale KOD to banda dziadków-pierdziadków, którzy gó... zrobią, bo już siły witalne i intelektualne nie pozwalają za dużo.Nie załapali się na burdy w latach 80-tych więc teraz się dowartościowują darciem ryja na ulicach:).Naczelny kodowski idiota, Pan Kijowski, to w dodatku alimenciarz, czyli koleś, który własnym dzieciom od ust odbiera.Rzeczywiście intelektualna "elita", do której mi daleko.
                          Bluzgasz na mnie Zbysio, bluzgasz, to jedyne, co teraz potrafisz, stary bezzębny już wilku.Od czasów potyczek z Andrzejem (kociak.40) wigor Cię widać opuścił i nadrabiasz bluzganiem:)
                          • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 16:01
                            sybaryta_pis napisał:

> 9rgkh napisał:
                            > "A o KODzie się nie wypowiadaj, bo to nie jest żadna organizacja. To symbol, po
                            > d którym zbierają się ludzie świadomi zagrożenia zasad demokracji w Polsce, któ
                            > rzy nie chcieliby dopuścić do jej całkowitego unicestwienia. Kto nie zna defini
                            > cji, kto ma ograniczony umysł niezdolny do pojęcia tak "trudnych" spraw, tego i
                            > diotycznych "racji" nie warto słuchać. Należysz do tego kręgu ludzi dalekich od
                            > prawdziwych, intelektualnych elit, którym zazdrościsz i których nienawidzisz,
                            > bo nigdy byś im nie dorównał. Co widać po głoszonych tu przez Ciebie tezach."
                            >
                            > KOD to banda idiotów z naczelnym idiotą Kijowskim, który jest adoratorem Romana
                            > Dmowskiego:)

Powtarzam - KOD to idea. W zbieraninie ludzi w i ich działaniach zawsze można się dopatrzyć uchybień.

Jeśli mówisz o bandzie, to chcę usłyszeć od Ciebie, że PiS to banda jeszcze większych idiotów. Nie tylko dlatego, że adorują np. niektórych żołnierzy wyklętych, którzy maja na sumieniu mordy zbiorowe. Doczekam się na taką "samokrytykę"? Na pewno nie. Wrodzona mentalność prymitywnego człowieka wierzącego nie pozwoli Ci zauważyć argumentu. Gdy piszesz takie idiotyzmy to strzelasz sobie w kolano i tego nie jesteś w stanie przewidzieć. Cecha Twojego umysłu - myślenie na jedno zdanie do przodu. Typowe u oszołomów.

Kijowski nie jest adoratorem Dmowskiego. Są na to materiały i jego wypowiedzi. To nie była fortunna zagrywka. Ale to nie rzutuje na KOD. KOD ma cel. To OBRONA demokracji. Do tego się odnieś... no chyba że uważasz, że demokracja ma się coraz lepiej. Powiedz to a przytoczę Ci przykłady tego, że tak nie jest. Ale jeśli i Ty uważasz, że stan demokracji się pogarsza, to chcę to tu zaraz zobaczyć w Twoim wpisie.

Co byś teraz nie napisał, to i tak Cię z tego rozliczę w następnej odpowiedzi.

> Kolejny KODowski idiota to Szumełda:).

Jakoś nie widzę dowodu tego. Pisowski aparatczyk nie skala się argumentem lub dowodem. To przekracza jego możliwości umysłowe. Pisowski troll to bot bezmyślnie powtarzający hasła z agitki. Bo tylko to potrafi.

> Mój syn należy do KOD-u, opowiadał mi, że średnia wieku na demonstracjach to 50
                            > +, 30 latków jak on, to ze świecą tam szukać:). Sam jestem już starym dziadkiem
                            > , ale KOD to banda dziadków-pierdziadków, którzy gó... zrobią, bo już siły wita
                            > lne i intelektualne nie pozwalają za dużo.

KOD to idea a nie bojówki. KOD nie ma coś zrobić. KOD ma pokazać, że w Polsce istnieje alternatywa myślowa dla propagandy PiS.

Z PiS-em można by skutecznie zawalczyć tylko siłą, strajkami, jak za czasów "S". I to Polacy muszą oprzytomnieć i zaszachować dyktatora. I powinni to zrobić jak najszybciej, bo możliwości skutecznego działania kurczą się i szanse dziś dostępne, jutro już się nie powtórzą.

> Nie załapali się na burdy w latach 80
                            > -tych więc teraz się dowartościowują darciem ryja na ulicach:).

No proszę, komuch pezetpeerowski się nam objawia. "Solidarność" i obalenie tamtego ustroju uważa za burdy. :) Demaskujesz się stopniowo. Wycisną z Ciebie jeszcze parę takich deklaracji.

> Naczelny kodowsk
                            > i idiota, Pan Kijowski, to w dodatku alimenciarz,

Nie płacił, bo nie miał z czego a nie dlatego, że unikał płacenia a to nie jest alimenciarz.

Przeinaczasz. Nie jest to niedoinformowanie. To treść pisowskiej agitki programowej. A Ty działasz tu jako ich wysłannik.

> czyli koleś,

Czyli jesteś kolesiem Pawłowicz i Misiewicza. To przyszłe elity Polski. Wreszcie dorwiesz się do władzy, bolszewicki, lewicowy bojowniku. Masz wzorce - Mao, Stalina, Kim Ir Sena, a może i po Pol Pota sięgniecie. Ma być wszystkim dobrze. Ma być jeden wódz.

> który własnym dzieciom od ust odbiera.

Nie odbierał, bo płacił, tyle że niepełną stawkę, bo więcej nie miał. Bredzisz.

> Rzeczywiście intelektualna "elita", do której mi daleko.

Tobie naprawdę daleko jest do intelektualnej elity. Elementarna przyzwoitość to znać prawdę i nie manipulować. Jesteś szambem na miarę Putina lub Łukaszenki.

> Bluzgasz na mnie Zbysio, bluzgasz, to jedyne, co teraz potrafisz,
                            > stary bezzębny już wilku.

Ja Ci braku zębów nie wytykam, to nie jest argument w tej dyskusji. To jest ad personam. Natomiast znajduję błędy w tym, co tu piszesz. Moja krytyka to WYŁĄCZNIE poparta argumentami krytyka treści, które tu publikujesz. Nie ma tu żadnego ataku na twoją osobę.

> Od czasów potyczek z Andrzejem (kociak.40) wigor Cię widać
                            > opuścił i nadrabiasz bluzganiem:)

Muszę sobie czasem zafundować odrobinę i takiej satysfakcji. Ludzka rzecz. :) Faktem jest, że się przepięknie nadstawiasz. Taki styl odpowiadania to jedna z moich bardzo skutecznych metod rozmowy z trollami. Próbuj dalej erystycznych sztuczek, a przekonasz się, jak to boli. :) Nie będę Cię oszczędzał.
                            • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 17:00
                              9rgkh napisał:
                              "Moja krytyka to WYŁĄCZNIE poparta argumentami krytyka treści, które tu publikujesz. Nie ma tu żadnego ataku na twoją osobę"

a dalej piszesz Zbysio tak:
                              "Wrodzona mentalność prymitywnego człowieka wierzącego nie pozwoli Ci zauważyć argumentu.

"No proszę, komuch pezetpeerowski się nam objawia."

a dalej piszesz Zbysio tak:):
                              " Wreszcie dorwiesz się do władzy, bolszewicki, lewicowy bojowniku. Masz wzorce - Mao, Stalina, Kim Ir Sena, a może i po Pol Pota sięgniecie"

"Cecha Twojego umysłu - myślenie na jedno zdanie do przodu. Typowe u oszołomów"

a dalej piszesz Zbysio tak :):
                              " Bredzisz"

a dalej piszesz Zbysio tak:):
                              ".Jesteś szambem na miarę Putina lub Łukaszenki."

Zbysiu:) taka krótka wypowiedź a tyle rzucania mięsem na prawo i lewo, tyle bluzgów, tyle wyzwisk:).Nisko upadłeś:)
                              Zbysiu, ja naprawdę Cię lubię, nie chcę z Tobą toczyć pyskówki, bo Ty jesteś fajny, mądry facet, tylko trochę nieuświadomiony politycznie:)
                              Lubię czytać Twoje wpisy o kościele, religii, w 100% się z nimi zgadzam.Po prostu jesteś sympatycznie naiwny polytycznie, ale nadal Cię lubię i cenię.Liczę, że kiedyś spokojnie pogadamy przy wódeczce, to co nieco wyjaśnię.:)

• 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 19:14
                                sybaryta_pis napisał:

> 9rgkh napisał:
                                > "Moja krytyka to WYŁĄCZNIE poparta argumentami krytyka treści,
                                > które tu publikujesz. Nie ma tu żadnego ataku na twoją osobę"

Może nie kojarzysz definicji ale ad personam jest wtedy, gdy używa się pewnych słów ZAMIAST argumentów. Ad personam to erystyczny wybieg. Ma odwrócić uwagę od tematu i NIEPRAWDZIWIE opisać osobę.

> a dalej piszesz Zbysio tak:
                                > "Wrodzona mentalność prymitywnego człowieka wierzącego nie pozwoli Ci zauważyć
                                > argumentu.

Powtarzasz pewne zachowania więc mam podstawy, by użyć przymiotnika "wrodzona". To taka, która jest "naturą", z którą sam miałbyś problem, by ja zwalczyć.

Chyba nie ma podstaw, byś zakwestionował określenie przymiotnikowe "prymitywna" jako cechę człowieka wierzącego? Ty, ateista, świetnie to przecież rozumiesz, prawda? Człowiek wierzący myśli i mówi WBREW logice. To jest prymitywne. Przynajmniej prymitywne. Nie śmiałbym użyć inwektyw, jak Tobie się to zdarza. :) Pod tym względem moja kultura jest wyższego poziomu. A to, że Ty wierzysz to przecież fakt. Czy mam Ci przytoczyć definicję wiary?

> "No proszę, komuch pezetpeerowski się nam objawia."

Mówisz pisowskimi hasłami dokładnie jak komuchy z czasów PRL. Jeśli sobie zażyczysz, to przejrzę nasze rozmowy z tego wątku i dam Ci wykaz przykładów? Mam szukać? Śmiało.

> a dalej piszesz Zbysio tak:):
                                > " Wreszcie dorwiesz się do władzy, bolszewicki, lewicowy bojowniku. Masz wzorce
                                > - Mao, Stalina, Kim Ir Sena, a może i po Pol Pota sięgniecie"

To dalszy ciąg poprzedniej frazy. Jako żeś komunista (dla wszystkich jednakowo, obalić elity, władza ludu czyli uciemiężonego suwerena, tylko wy macie rację itd) aż po przykłady "panów" dyktatorów, którzy mieli IDENTYCZNE założenia ideowe. I tak samo, mając władzę wyłącznie dla siebie, wprowadzali je w życie. Tego się nie wyprzesz.

> "Cecha Twojego umysłu - myślenie na jedno zdanie do przodu. Typowe u oszołomów"

Gdy ja pisze tutaj jakieś zdanie, to po wielokroć analizuję, czy nie zawiera jakichś fałszów, by nie pisać nieprawdy oraz by móc je potem obronić. Tak jak bronię teraz tych moich wypowiedzi (na pewno je obronię). Ty piszesz coś, co jest fałszywe raz za razem. Czy nie zdajesz sobie sprawy z tego, że to fałsz? Czy liczysz na to, że erystyką będziesz mógł przeć do przodu a ja Ci tę manipulację daruję? Wciąż jeszcze się tego nie nauczyłeś. I powtarzasz ten sam błąd. Znów fałsze i znów bez domyślenia się ich konsekwencji.

To TUTAJ nie przejdzie. Na jedno zdanie do przodu, jakby dalszego ciągu nie miało być. Będzie. Na pewno.

A jak inaczej nazwałbyś tę swoją umysłową wadę, gdy powtarzasz kłamstwa wciąż w nadziei, że ujdzie Ci to na sucho? Zaproponuj coś.

> a dalej piszesz Zbysio tak :):
                                > " Bredzisz"

Gdy ktoś kłamie i idzie w zaparte, ze nie jest tak, to jak to nazwać? Nie jest to logiczny wywód. Przecież to są oczywiste brednie.

brednia

coś, co nie ma sensu lub odzwierciedlenia w rzeczywistości; niedorzeczność, bzdura

I nie obrażaj się na Słownik Języka Polskiego. raczej studiuj go i staraj się rozumieć, co tam jest napisane. OK, wyjaśniłem Ci, czym jest brednia? Bo przecież udowodniłem to argumentami, które pominąłeś wyrywając to słowo z kontekstu. A ładnie to tak manipulować tekstem? Ale to Twój standard, bo takich manipulacji jest tu kilka w jednym poście.

> a dalej piszesz Zbysio tak:):
                                > ".Jesteś szambem na miarę Putina lub Łukaszenki."

Kiedyś Rydzyk powiedział coś takiego o Marii Kaczyńskiej - "szambo". Wtedy PiS to przełknął. Znaczy, że zaakceptował, że dozwolone. A że Kaczyński idzie do dyktatury, to czy mam Ci pokazać przykłady, czy sam sobie poradzisz i znajdziesz? Bo jeśli masz problem z penetrowaniem internetu, to powiedz, ja to zrozumiem i Cię wyręczę. Nie każdy umie. Zwłaszcza w PiS, bo tam dużo dziadków i babuleniek. A czy masz wątpliwości, że Putin i Łukaszenka kłamią? A czy pokazać Ci kłamstwa Kaczyńskiego? A może nie słyszałeś lub nie zauważyłeś? No to mów. Nie każdy jest "rozgarnięty". To też przyjmę ze zrozumieniem.

> Zbysiu:) taka krótka wypowiedź a tyle rzucania mięsem na prawo i lewo, tyle blu
                                > zgów, tyle wyzwisk:).Nisko upadłeś:)

rzucać mięsem
                                rzucać mięsem (język polski)
                                wymowa:
                                IPA: [ˈʒuʦ̑aʨ̑ ˈmʲjɛ̃w̃sɛ̃m], AS: [žucać mʹi ̯ẽũ̯sẽm], zjawiska fonetyczne: zmięk.• nazal.• asynch. ę • wym. warsz.• i → j
                                znaczenia:
                                fraza czasownikowa niedokonana
                                (1.1) pot. przeklinać, używać wulgaryzmów, zwłaszcza dosadnych
                                odmiana:
                                (1.1) zob. rzucać, „mięsem” nieodm.
                                przykłady:
                                (1.1) Nie rzucaj mięsem, dzieci słyszą.
                                synonimy:
                                (1.1) pot. bluzgać, cholerować, rzucać jobami, sobaczyć; neutr. kląć, pomstować, przeklinać, urągać, wyrażać się, złorzeczyć; wulg. rzucać kur...mi

Gdzie tu są wyzwiska? Wskaż je. Gdzie bluzgi? Bo ja ich nie widzę. A definicję rzucania mięsem sobie przestudiuj i dobrze zapamiętaj. I nie przeinaczaj. I odwołaj to, co tu o mnie piszesz, bo ja pokażę, jakich Ty wyzwisk w stosunku do mnie ZAMIAST argumentów używałeś.

> Zbysiu, ja naprawdę Cię lubię,

Chyba nie bardziej niż ja Ciebie. :)

> nie chcę z Tobą toczyć pyskówki, bo Ty jesteś fa
                                > jny, mądry facet, tylko trochę nieuświadomiony politycznie:)

Udowodnij "nieświadomość". To ja Tobie udowadniam nieuświadomienie polityczne.

> Lubię czytać Twoje wpisy o kościele, religii, w 100% się z nimi zgadzam.Po pros
                                > tu jesteś sympatycznie naiwny polytycznie, ale nadal Cię lubię i cenię.Liczę, ż
                                > e kiedyś spokojnie pogadamy przy wódeczce, to co nieco wyjaśnię.:)

Nie palę i nie piję. :) Znajdź sobie innego kumpla do takich spotkań. A wyjaśnienia zamieszczam tutaj i od razu. :)
                                • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 18:45
                                  Zbysieńko,
                                  Jeśli wódka nie przejdzie przez Twoje pańskie gardełko, to kupię dobre winko.Wypijemy pogadamy szczerze, i zobaczysz że wyjdziesz ode mnie uświadomiony politycznie:).Wiem to, bo nie raz i nie dwa udowodniłeś, że dobry chłopak jesteś.
                                  O religii i kościele piszesz genialnie.W kwestii polityki ogarnął Cię natomiast jakiś amok.Piszesz i zachowujesz się jak awanturnik, a takim awanturnikom trzeba skrępować ręcę.I to nie jest robota dla śłużb specjalnych, ale dla lekarzy i pielęgniarek, którzy powinni czule się Tobą zająć.Jak hydroksyzyna w dużych dawkach Ci nie pomoże to pewnie Ci dadzą benzodiazepiny:).Trzeba Cię ratować przed Tobą samym, bo Twoje awanturnictwo może doprowadzić ludzi do rozpaczy.
                                  To informacja z dnia dzisiejszego z Gazety Wyborczej
                                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21141884,p-duda-przygotowujemy-sie-do-wyjscia-na-ulice-nie-bedziemy.html#BoxNewsImgZ19

Ludzie pracy też wyjdą na ulice jak kodowcy i się wszyscy policzymy.Chłopaki wezmą sztachety dla samoobrony:)
                                  Tacy niebezpieczni ekstremiści(do tego brodaci) jak Ty, mogą ten kraj doprowadzić do wojny domowej.Ratuj się Zbysiu i idź na oddział po lekarstwa.A na winko do mnie masz stałe zaproszenia.Lubię Cię szanuję i cenią, tylko ochłoń Zbysio:)
                                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 22:17
                                    sybaryta_pis napisał:

> W kwestii polityki ogarnął Cię natomiast jakiś amok.

Nie mnie jednego. W moim otoczeniu jest mnóstwo ludzi podobnie do mnie myślących. Pewnie wszyscy kwalifikujemy się do zamknięcia w psychiatryku. :) No cóż, Erdogan w Turcji miał niedawno brutalne porachunki z opozycją, Kaczyński z klerem chcą tego samego.

Nie ja zadecyduję o konfrontacji. Ale historia w końcu kiedyś rozliczy psychopatów, którzy do niej doprowadzą.
                                    • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 10:50
                                      Zbysio,
                                      Amok, który Cię ogarnął może doprowadzić do rozpaczy wielu ludzi.Przez takich awanturników jak Ty Zbysiu, podziały i pęknięcia przebiegają w rodzinach nawet, ludzie kłócą się przy obiadach i spotkaniach rodzinnych, wyzywają się.Pamiętaj Zbysiu, że tu nikt nikogo siłą nie obali.Jest związek Solidarność, są ludzie pracy, którzy też wyjdą na ulice w obronie demokratycznie wybranego rządu.
                                      Zobacz Zbysio i pomyśl, a wiem że umiesz myśleć:)
                                      wpolityce.pl/polityka/319452-im-wieksza-histeria-opozycji-tym-bardziej-rosnie-poparcie-dla-pis-nowy-sondaz-kantar-public
                                      Nawet gdyby dziś odbyły się wybory to Prawo i Sprawiedliwość i tak by wygrało:)Ludzie czują zmianę w portfelu.Program 500+ ograniczył o 94% ubóstwo wśród dzieci.PiS uchwalił podwyżkę płacy minimalnej i minimum godzinowe 12 zł, także dla umów zlecenia. Do tej pory pracownicy ochrony otrzymywali po 6-7 zł netto za godzinę, teraz dzięki PiSowi dostaną 10 zł na rękę. Ludzie pracy czują, że PiS dba o zwykłych obywateli a nie o elity tak jak Twoi idole:)
                                      • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 18:21
                                        sybaryta_pis napisał:

> Zbysio,
                                        > Amok, który Cię ogarnął może doprowadzić do rozpaczy wielu ludzi.Przez takich a
                                        > wanturników jak Ty Zbysiu, podziały i pęknięcia przebiegają w rodzinach nawet,
                                        > ludzie kłócą się przy obiadach i spotkaniach rodzinnych, wyzywają się.

A co mnie to obchodzi? Mam prawo myśleć i swoje poglądy publikować.

> Pamiętaj
                                        > Zbysiu, że tu nikt nikogo siłą nie obali.Jest związek Solidarność, są ludzie pr
                                        > acy, którzy też wyjdą na ulice w obronie demokratycznie wybranego rządu.

Ach, więc to jest Twój argument? :) Już nie to, że PiS nam "dobrze zrobi" ale dlatego, że jedna owca musi się bać dwóch wilków?

Nie licz na to.

> Zobacz Zbysio i pomyśl, a wiem że umiesz myśleć:)
                                        > ... wpolityce.pl ...

Znam inne, lepsze adresy w internecie.

> Nawet gdyby dziś odbyły się wybory to Prawo i Sprawiedliwość i tak by wygrało:)
                                        > Ludzie czują zmianę w portfelu.Program 500+ ograniczył o 94% ubóstwo wśród dzie
                                        > ci.PiS uchwalił podwyżkę płacy minimalnej i minimum godzinowe 12 zł, także dla
                                        > umów zlecenia. Do tej pory pracownicy ochrony otrzymywali po 6-7 zł netto za go
                                        > dzinę, teraz dzięki PiSowi dostaną 10 zł na rękę. Ludzie pracy czują, że PiS db
                                        > a o zwykłych obywateli a nie o elity tak jak Twoi idole:)

I dobrze. :) PiS zrobił to, czego nie mieli odwagi zrobić poprzednicy. Ale jeśli wygraliby teraz inni, to nie znaczy, że te przywileje byłyby cofnięte. To, co PiS zrobił dobrego, będzie można ocalić. Kto by nie rządził po was. To, co złego, co da się ludziom we znaki, cofniemy i za to ludzie będą waszych następców chwalili.

Proste? :) Taki numer można zrobić tylko jeden raz. A teraz im szybciej zrujnujecie coś i to będzie uciążliwością dnia codziennego, tym gorzej dla was. A już niech was ręka boska chroni przed przedłużeniem się panowania "w nieskończoność". Nie jesteśmy odcięci od świata cywilizowanego jak Białoruś i aż taka indoktrynacja jak tam, to na pewno wam się nie uda.

Frukta powszednieją. A budżet Polski nie jest z gumy ani bóg go kasiorą nie zasili.

Nie wszystko wam sprzyja. Co teraz najważniejsze, to żeby ludziom obrzydł KK i przestali go popierać. Nie z powodów ekonomicznych ale religijnych i rozmiaru ciemnoty, którą KK - ale ZA WASZYM POŚREDNICTWEM - ludziom narzuca. Tej współpracy zrzec się nie możecie. I będzie was ona bardzo drogo kosztowała. Zapłacicie za utożsamienie KK i PiS. Kiedyś uwolnimy się od obu plag.

A gdyby, "nie daj boże" :) PiS sięgnął, pod dowolnym pretekstem, po narzędzia przemocy, to na wieki zapiszecie się jako zbrodniarze z krwią na rękach. Nie życzę nikomu stać się ofiarą, ale takie skutki waszej działalności są wymarzonym przez myślących Polaków elementem akcji. Męczennicy... i mordercy - podoba Ci się?

No to działajcie.

A strachy to na lachy. Za naiwny i za głupi jesteś, żeby mnie przestraszyć.
                                        • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 20:15
                                          9rgkh napisał:

> Ach, więc to jest Twój argument? :) Już nie to, że PiS nam "dobrze zrobi"...
                                          > Nie licz na to.

Mam odruch wymiotny na myśl,że jakieś dziwadła z PiSu chciałyby mi na siłę dobrze zrobić.

• 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 23:45
                                            pocoo napisała:

> 9rgkh napisał:
                                            >
                                            > > Ach, więc to jest Twój argument? :) Już nie to, że PiS nam "dobrze zrobi"
                                            > ...
                                            > > Nie licz na to.
                                            >
                                            > Mam odruch wymiotny na myśl,że jakieś dziwadła z PiSu chciałyby
                                            > mi na siłę dobrze zrobić.

W tym sensie to nie... :)

Ale w ogólnym to niech by robili, tylko że to niemożliwe, bo ich cel uświęca środki.

PiS na siłę robi nam tylko źle. I to trzeba podkreślać. Dobrze zrobić może każdy, zwłaszcza nie za swoje pieniądze. Ale tyle złego, co robi PiS, i w tak krótkim czasie to dotąd Polakom nikt nie zrobił.
                                            • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 00:11
                                              9rgkh napisał:
                                              > W tym sensie to nie... :)

A cholera ich tam wie,jaką ustawę przegłosują nocą?

> PiS na siłę robi nam tylko źle. I to trzeba podkreślać.

Nawet ślepy o tym wie,ponieważ czuje pismo nosem.Pisowska banda przymila się "zwykłym ludziom",a nocą przegłosowuje ustawy zupełnie odwrotne.
                                              Obecnie mieszkam na wsi.Dobrze,że sporo mieszkańców to "obcy" z Trójmiasta.Miejscowi w XXI wieku są durni jak ich buciory utytłane w gnoju pół wieku temu.Żenujące.Głosują na krzykaczy,ponieważ nie rozumieją co się do nich mówi.6 km do Kartuz.36 do Gdańska.Radio,telewizor,Internet i "Konopielka".
                            • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 12:19
                              Zbysio,
                              KOD to banda idiotów, a wiesz dlaczego?Wytłumaczę.Twój idol Kijowski, wrzucał sobie fotki z Dmowskim:)Przypominam, że Roman Dmowski w latach 30-tych popierał Hitlera i Mussoliniego.Więc Kijowski to albo skrajny nacjonalista albo ciężki idiota.Stawiam na to drugie:)Debil jako przywódca ruchu, źle świadczy o samym ruchu.Na czele KOD-u stoi niedouczony kretyn i powiedzmy to sobie jasno:)
                              Co, do alimentów.Piszesz Zbysio, że "nie płacił, bo nie miał"........każdy alimenciarz gada "nie płacę, bo nie mam", każdy!A prawda jest taka, że alimenciarze to k...y okradające własne dzieci.Sąd mu wyznaczył alimenty!Nie były z kosmosu wzięte.Olał wyrok sądu i odebrał od ust własnym dzieciom.Taki "przywódca" kompromituje KOD.Prawdziwy bojownik o "prawa kobiet".Wojuje w łóżku, a potem o własnych dzieciach nie pamięta:)
                              • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 22:04
                                sybaryta_pis napisał:

> Zbysio,
                                > KOD to banda idiotów,

Banda to PiS, bo łamie prawo. Jest bandą przestępców, bo doszła do władzy tylko dzięki manipulacji, kłamstwom, oczernianiu ludzi i judzącemu, faszyzującemu Kościołowi, któremu się wyługuje.

KOD to idea a nie organizacja. Nie ma środków do walki, bo to ludzi dobrej woli, nieagresywni. KOD to OBRONA DEMOKRACJI jako łącząca nas idea, demokracji, która teraz jest niszczona a Polska zamieniana jest w dyktaturę.

> a wiesz dlaczego?Wytłumaczę.Twój idol Kijowski,

Kijowski nie jest moim idolem.

> wrzucał s
                                > obie fotki z Dmowskim:)Przypominam, że Roman Dmowski w latach 30-tych popierał
                                > Hitlera i Mussoliniego.Więc Kijowski to albo skrajny nacjonalista albo ciężki i
                                > diota.

Z tym się mogę zgodzić, Kijowski nie nadaje się na przywódcę w tak ciężkich czasach, bo tu trzeba człowieka zdeterminowanego, walecznego, z charyzmą, jakim kiedyś był Wałęsa.

> Stawiam na to drugie:)Debil jako przywódca ruchu, źle świadczy o samym ru
                                > chu.Na czele KOD-u stoi niedouczony kretyn i powiedzmy to sobie jasno:)

Ale nie byłbym tak radykalny w ocenach.

> Co, do alimentów.Piszesz Zbysio, że "nie płacił, bo nie miał"........każdy alim
                                > enciarz gada "nie płacę, bo nie mam", każdy!

Ale niektórzy rzeczywiście nie mają, prawda? :) No więc wrodzone upośledzenie umysłowe nie pozwoliło Ci nie wpakować się na minę.

Jako typowy dla tego środowiska niepełnosprawny umysłowo pisowiec popełniasz błąd logiczny uogólniania, gdy nie ma do tego podstaw.

> A prawda jest taka, że alimenciarze
                                > to k...y okradające własne dzieci.Sąd mu wyznaczył alimenty!Nie były z kosmosu
                                > wzięte.Olał wyrok sądu i odebrał od ust własnym dzieciom.Taki "przywódca" komp
                                > romituje KOD.Prawdziwy bojownik o "prawa kobiet".Wojuje w łóżku, a potem o włas
                                > nych dzieciach nie pamięta:)

Niektórzy nie pamiętają, inni pamiętają. Reszta Twojego płytkiego wywodu jest wyssana z palca i wskazuje na złą wolę lub głupotę. Spróbuj poszukać materiałów, w których ta sprawa jest opisana rzetelnie.

Następny błąd to sugestia, że osoba Kijowskiego w jakiś "przedziwny" sposób podważa samą ideę obrony demokracji. To nie jest "rozumowanie", to nędza umysłowa. :)
                      • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 19:52
                        no brawo panowie Sybaryta i Grgkh!
                        Idziecie na rekord.
                        Szacun.
                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 14:26
                    sybaryta_pis napisał:

> Nie wiem jak było, w boga nie wierzę

Ale wierzysz w inne bzdury. Wiara to stan umysłu, to bezkrytyczne przyjmowanie pewnych tez, jako dogmatów. Można by Ci tłumaczyć, że PiS Polskę zrujnuje, tak jak stało się to w Grecji, ale Ty i tak tego nie przyjmiesz do wiadomości. Bo to jest wiara. Dla Twojego otoczenia nie ma znaczenia w co wierzysz - w którego boga, czy w coś jeszcze innego, równie absurdalnego. Są negatywne dla innych tego skutki.
                    • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 15:23
                      9rgkh napisał:
                      "Ale wierzysz w inne bzdury. Wiara to stan umysłu, to bezkrytyczne przyjmowanie pewnych tez, jako dogmatów. Można by Ci tłumaczyć, że PiS Polskę zrujnuje, tak jak stało się to w Grecji, ale Ty i tak tego nie przyjmiesz do wiadomości. Bo to jest wiara. Dla Twojego otoczenia nie ma znaczenia w co wierzysz - w którego boga, czy w coś jeszcze innego, równie absurdalnego. Są negatywne dla innych tego skutki."

W nic nie wierzę, kieruję się wiedzą i dużym doświadczeniem życiowym.PiS nic nie ruinuje.Deficyt budżetowy za 2016 po 11 miesiącach jest mniejszy Zbysiu niż po 11 miesiącach 2015 r., w którym rządziła Twoja ukochana PO:)
                      Pomimo, iż PiS pomaga zwykłym Polakom i to pomaga kolosalnie:)
                      • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 16:22
                        sybaryta_pis napisał:

> 9rgkh napisał:
                        > "Ale wierzysz w inne bzdury. Wiara to stan umysłu, to bezkrytyczne przyjmowanie
                        > pewnych tez, jako dogmatów. Można by Ci tłumaczyć, że PiS Polskę zrujnuje, tak
                        > jak stało się to w Grecji, ale Ty i tak tego nie przyjmiesz do wiadomości. Bo
                        > to jest wiara. Dla Twojego otoczenia nie ma znaczenia w co wierzysz - w którego
                        > boga, czy w coś jeszcze innego, równie absurdalnego. Są negatywne dla innych t
                        > ego skutki."
                        >
                        > W nic nie wierzę,

Oczywiście, że wierzysz. Wierca jest "ogłupiony" i "zakłamany". Jak Ty, co udowodniłem wykazując błędy Twoich wypowiedzi.

> kieruję się wiedzą i dużym doświadczeniem życiowym.

Udowodniłem, że się nie kierujesz.

> PiS nic nie ruinuje.

biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/zadluzenie-sektora-publicznego-w-2016-rekordowe/gf8ccw
                        www.finanse.mf.gov.pl/zadluzenie-skarbu-panstwa
                        www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dlug-panstwowy-polowa-dlugu-gierkowskiego-w,61,0,2130237.html
                        tvn24bis.pl/pieniadze,79/mf-tegoroczny-deficyt-bedzie-wiekszy-o-3-9-mld-zl,599461.html
                        Kreatywna księgowość to np.
                        - przeniesienie zaoszczędzonych z czasów PO pieniędzy na rok 2016
                        - manipulacje z OFE i przeksięgowaniem pieniędzy pomiędzy kontami

No i dotowanie na niespotykaną dotąd skalę KK. Taki z Ciebie zakłamany antyklerykał. Zwyczajny, pisowski troll. I jak łatwy do ustrzelenia.

Jesteś nieudolny. Nie umiesz znaleźć w internecie najprostszych danych. A gdy ja Ci je znajduję, to zareagujesz - tak się spodziewam - wykrętami.

> Deficyt budżetowy za 2016 po 11 miesiącach jest mniejszy Zbysiu niż p
                        > o 11 miesiącach 2015 r., w którym rządziła Twoja ukochana PO:)
                        > Pomimo, iż PiS pomaga zwykłym Polakom i to pomaga kolosalnie:)

A resztę przeinaczasz. Pomoc Polakom to oszustwo.
                        A mojej miłości do PO nie komentuj, bo o moich uczuciach to tylko ja sam mam prawo mówić.
                        • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 17:04
                          Zbysio!
                          W linku który podałeś:
                          www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dlug-panstwowy-polowa-dlugu-gierkowskiego-w,61,0,2130237.html

jest napisane "Szydło pożycza tak szybko jak Tusk":))))))

To ja nie rozumiem Zbysio ten tusek to dobry jest czy zły ten tusek jest?:)))))))

Nie widzisz że się ośmieszasz intelektualnie?
                          • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 20:25
                            sybaryta_pis napisał:

> Zbysio!
                            > W linku który podałeś:
                            > www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dlug-panstwowy-polowa-dlugu-gierkowskiego-w,61,0,2130237.html
                            >
                            > jest napisane "Szydło pożycza tak szybko jak Tusk":))))))
                            >
                            > To ja nie rozumiem Zbysio ten tusek to dobry jest czy zły ten tusek jest?:)))))
                            > ))
                            >
                            > Nie widzisz że się ośmieszasz intelektualnie?

A na czym ma polegać "ośmieszanie"? Masz jakieś urojenia.

Tak szybko, to znaczy ILE? Ile pożyczała Polska w 2015 a ile w 2016 roku, i najważniejsze - jakie były i jakie są teraz koszty obsługi tego długu?

A czy masz jakieś uwagi do innych moich argumentów? Bo jeśli nie masz, to uznałeś ich zasadność, prawdziwość.
                            • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 12:13
                              Zbysio,
                              Sam się potężnie ośmieszasz i kompromitujesz intelektualnie.Wiesz, jaki jest Twój problem?Taki, że uwierzyłeś taniej i głupawej propagandzie sukcesu III RP.To, że uwierzyłeś i powtarzasz brednie o "sukcesie" III RP, to wystawia świadectwo Twojemu intelektowi,miernemu i odtwórczemu.Tokujesz jak głuszec:)
                              Porozmawiajmy o konkretach.PiS wybrali ludzie, którzy uważają,że III RP przyniosła mnóstwo nieszczęścia.Udało się nielicznym głównie tym, którzy rozkradli majątek narodowy i ustawili do końca życie siebie, swoje dzieci a zapewne i wnuki.Przywrócona w Polsce w sposób brutalny i nieodpowiedzialny klasowość.Polecam wszystkim forumowiczom książkę Rafała Wosia "Dziecięca choroba liberalizmu".Autor jest dziennikarzem ekonomicznym "Dziennika Gazety Prawnej", otrzymał nagrodę m.in za swoją książkę.Bardzo wielu ekonomistów i dzinnikarzy były zachwyconych tą książką.M.in Jacek Zakowski napisał, że ta książka najlepiej opisuje to co się stało w Polsce od 1989 r do 2015 r.Ten okres to kompletna porażka, pauperyzacja gigantycznej liczby ludzi, którymi elity gardziły("byłe elity".
                              Popatrzmy na udział płac w PKB w Polsce w porównaniu do UE
                              kalecki.org/udzial-plac-w-pkb/
                              Udział płac w PKB pokazuje jaki procent produktu krajowego zgarniają kapitaliści a ile procent wędruje do ludzi pracy.Polska jest pariasem Europy razem z Bułgarią i Rumunią.Takie to Zbysio zasady wprowadzili Twoi idole w Polsce.
                              Spójrzmy na ochronę zdrowia, analogicznie jaki procent PKB idzie na opiekę zdrowotną w Polsce, na tle cywilizowanych krajów?
                              www.bankier.pl/wiadomosc/Ile-wydajemy-na-ochrone-zdrowia-i-czy-to-duzo-7230185.html
                              Wśrod krajów OECD wyprzedzamy z 6,5% PKB tylko Meksykanów:)Prawidziwwą bananową, upadłą,murzyńską republikę nam zgotowała PO i poprzedniczki dawnej unii wolność(teraz ich kolejne wcielenie to Nowoczesna i Ryszard Petru).
                              Polityka prorodzina do czasów Prawa i Sprawiedliwości wcale nie istniała.
                              Przed przejęciem władzy przez PiS na pomoc rodzinom wydawaliśmy średnio 1,6% PKB,podczas gdy średnia dla cywilizowanych krajów OECD to 2,6 UE, a srednia UE jeszcze wyższa.Znowu jestesmy na poziomie Bułgarii i Rumunii
                              www.rp.pl/artykul/1101496-Ile-panstwo-wydaje-na-dzieci.html#ap-5

To są twarde dane Zbysio, III RP uprawiała rządy antysocjalne, w interesie wąskich elit, wbrew zwykłym ludziom.Ty to popierasz i tokujesz jak głuptak teksty o sukcesie:)
                              Jesteś, jak pisałem dobry chłopak, mądrze piszesz o religii, pokazujesz mądry, logiczny ateizm.Politycznie jednak jesteś zaczadzony głupotą i naiwnością:)
                              Moja dłoń jest ciągle wyciągnięta do zgody z Tobą:)
                              Dobry chłopak jesteś Zbysio:)
                              • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 21:48
                                Twarde dane to są takie, że teraz Polską rządzi dyktator, który idzie drogą Hugo Chaveza. Podzielimy los Wenezueli lub Grecji. Ten debil rozdaje kasę, której nie ma, stwarzając roszczeniową, nienawidzącą każdego intelektualisty bandę. Ze szkół zarządzanych przez kler będą wychodzić coraz więksi idioci wierzący w nieistniejącego boga i jego protegowanego namiestnika psychopatę. Ci ludzie będą "budowali" przyszłość Polski. Obsługa naszego długu w ciągu ostatniego roku wzrosła o cały 1 procent a tempa jego narastania, takiego jak teraz, jeszcze nie było.

Nigdy za czasów mojego życia, nawet w początkach peerelu nie było tak totalnego zakłamania, szczucia, niszczenia ludzi, autorytetów, wartości, pojęć, wiedzy, nauki. Z nowego programu szkoły podstawowej wyeliminowano nawet teorię ewolucji.

Mnie to nie dotyczy. Ja swoje dzieci wykształciłem i one sobie bez problemu poradzą za granicą, gdy tu już dłużej żyć się nie da. I mnie zginąć nie pozwolą. Ale kraju i ludzi mi żal.

www.parlamentarny.pl/spoleczenstwo/eksperci-oceniaja-rzad-najwieksze-porazki-i-sukcesy,1259.html
                                8lat.platforma.org/
                                • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 11:01
                                  Zbysio,
                                  Bla bla bla Wenezuela bla bla bla.........

businessinsider.com.pl/polityka/pierwszy-rok-rzadow-pis-podsumowanie/y3pmfwg
                                  Tu masz najlepsze podsumowanie roku rządów PiS:
                                  1)program 500 +
                                  2)podwyższenie płacy minimalnej do 2000 zł brutto
                                  3)wprowadzenie minimalnego godzinowego wynagrodzenia na poziomie 12 zł brutto
                                  4)bezpłatne leki dla seniorów po 75 roku życia
                                  5)start programu Mieszkanie +
                                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 13:14
                                    sybaryta_pis napisał:

> Zbysio,
                                    > Bla bla bla Wenezuela bla bla bla.........
                                    >
                                    > businessinsider.com.pl/polityka/pierwszy-rok-rzadow-pis-podsumowanie/y3pmfwg
                                    > Tu masz najlepsze podsumowanie roku rządów PiS:
                                    > 1)program 500 +

Życie na kredyt, bo NIE MA PIENIĘDZY, które by te nakłady zrównoważyły. KTO I KIEDY ten kredyt spłaci? PiS daje nie swoje pieniądze.

> 2)podwyższenie płacy minimalnej do 2000 zł brutto
                                    > 3)wprowadzenie minimalnego godzinowego wynagrodzenia na poziomie 12 zł brutto

To żadna łaska i nie jest powiedziane, że inna partia, która mogłaby rządzić zamiast PiS nie zrobiłaby tego.

> 4)bezpłatne leki dla seniorów po 75 roku życia

Moja matka ma 90 lat i bezpłatnie dostaje tylko jeden lek, tamoxifen, przeciwnowotworowy, który bezpłatny był również wcześniej, przed rokiem 2015. Za WSZYSTKIE pozostałe leki płaci 100%, a właściwie ja płacić muszę, bo ma głodową, minimalną emeryturę. Gdybym jej nie dofinansowywał, zdychałaby bez możliwości leczenia się. A nawet bez elementarnych wygód, bez żywności, które jej się za tyle lat harówki należą.

KŁAMIESZ, manipulujesz. Nie wiem, kto korzysta z tego przywileju.

LEKI BEZPŁATNE były także i wcześniej. Teraz, być może, zmieniła się ich lista. To żaden wyczyn.

> 5)start programu Mieszkanie +

Też na kredyt - PiS nie ma żadnych SWOICH pieniędzy. Każdy grosz pochodzi z naszych podatków. W tej chwili obserwujemy totalną zapaść w budownictwie. W czasach rządów PO też istniał program wspomagający dla młodych - mieszkaniedlamlodych.com/zapytaj-o-doplate/

W czasach 2005-2007 w podobnie niesprawiedliwy sposób PiS rozdał za darmo mieszkania spółdzielcze dla tych wszystkich, którzy ich wcześniej nie wykupili na własność. Ci, którzy je wcześniej wykupili, robili często to z ogromnym wysiłkiem, biorąc kredyty, zapożyczając się a potem przyszedł PiS i powiedział w podtekście, że jak byli głupi to ich sprawa.

PiS wychowuje nieudaczników, roszczeniowców, ludzi nieprzedsiębiorczych. GŁUPCÓW, którzy czekają na darowizny, na komunistyczne rozdawnictwo, byle tylko popierali zakłamane oszołomstwo, które ich poprze. To są idee Lenina, Stalina, Mao, Castro, Chaveza i Pol Pota - i konsekwencją ich wprowadzania będzie to samo, co tamci zrobili ze swoimi krajami.

Tacy mają być w przyszłości Polacy według pisowskiego modelu. Idioci, wierzący w kłamstwa, w propagandę, nie znający się ani odrobinę na ekonomii, nie zabiegający o własną edukację.

Ostatecznie zlikwidowano służbę publiczną i wszystkie wymogi kompetencyjne w państwowych urzędach i firmach. Za to w tychże urzędach zakłada się kaplice i wprowadza stanowiska kapelanów - www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wojewoda-poprosilo-kapelana-dla-urzednikow-n105935.html A całą fundamentalistyczna góra PiS-u liże tyłki Rydzykowi i biskupom. Bo uprawiają tę samą propagandę i z władzy będą korzystać razem.

Ty jesteś naprawdę kimś niepełnosprawnym umysłowo lub cynicznym skur...m - wybierasz wyłącznie przypadki, które mogłyby propagandowo uzasadnić Twoje racje, wszystkie inne POMIJASZ CELOWO LUB Z GŁUPOTY.

To jest gadka dla idiotów. To ma tylko jeden cel - orwellowską, najohydniejszą z możliwych dyktaturę. Polska ma być drugą Białorusią. W końcu na Białorusi nie jest "tak źle", żeby nie dało się żyć. :) Większość Białorusinów realnie popiera Łukaszenkę. Kontakty z nimi już się zacieśniają i nie słyszę od pisowców, by tego dyktatora ganili. Wprost przeciwnie. Podobno to pozytywna postać. Taki cel ma Kaczyński. I jeśli teraz, w najbliższym czasie, Polacy nie zdołają się zmobilizować do zdecydowanej akcji, to będzie pozamiatane. Na zawsze. Mierna, upadła kraina, bez perspektyw - Polska.

Rzygam tym krajem, tym patriotyzmem na pokaz, tymi kłamstwami, tym przeinaczaniem, tym syfem. Takimi jak Ty, skur...ami, którzy cynicznie dążą do upodlenia, którzy nie rozumieją humanizmu, zasad demokracji, praw człowieka, kobiet, prawa do posiadania własnego poglądu, którego prawdziwość mogę obronić. Tylko że wy tego nie zamierzacie przestrzegać.

W TVN24 przed chwilą pokazywali dyskusję dwóch ludzi przed sejmem. Jeden mówił, że wszystko, co ma zawdzięcza sobie, swojemu wysiłkowi, pracy i prywatnemu biznesowi, na co ten drugi (z tabliczką, że opozycja to targowica) zaatakował go, że właśnie o biznes chodzi, sugerując, że biznes to geszefty, machinacje i ogólnie zło. Tak was zaprogramowali.

Polacy mają być niesamodzielni. To ma być ciemna, wierząca, niedouczona hołota, której podobne bzdury można wmówić. Wg PiS NIE NALEŻY samodzielnie pracować. Wszystko ma być znacjonalizowane. Wszystkie ważne i lepiej opłacane stanowiska mają należeć do "swoich". Bo to ma być dojna zmiana. Nikt spoza tej kliki nie będzie miała szansy ani na awans, ani na pracę w ogóle.

Efekt będzie taki, że Polskę opuści mnóstwo przedsiębiorczych ludzi. Jak to się stało na Węgrzech. I to będzie Polska w ruinie.

Ja mam to "gdzieś". Nie godzę się w swojej świadomości ale nic mi nie jesteście w stanie zrobić. A historia was i tak kiedyś rozliczy - za ten szajs, za zniszczenie kraju i wielomilionowego narodu.

Na razie Ciebie widzę jako debila niezdolnego do oceny rzeczywistości. Albo kanalię i cynika. :) I jedna, i druga ocena w tym poście jest udowodniona i argumentów, które tego dowodzą nie podważysz. Masz prawo wybrać, która ocena bardziej Ci pasuje. Czy tak, czy siak - nędza. :)
                                    • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 14:42

9rgkh napisał:

>To żadna łaska i nie jest powiedziane, że inna partia, która mogłaby rządzić zamiast PiS nie zrobiłaby tego.

Platforma przez 8 lat pokazała co zrobiła.G...no zrobiła:)Dopiero PiS dba o zwykłych obywateli. Pisałem o konkretach:
                                      1)Program 500+ - o 94% zmniejszył ubóstwo wśród dzieci.
                                      2)Podwyżka płacy minimalnej do 2000 zł brutto
                                      3)Minimalne wynagrodzenie godzinowe 12 zł brutto - to pomoże bardzo wielu ludziom. Ty Zbysio masz to w dupie, ale zapewniam że dla biednego pracownika na umowie śmieciowej to różnica mieć 9 zł na rękę czy 6 zł na rękę za godzinę pracy.Dzięki PiS-owi 9 zł na rękę za godzinę będzie stawką minimalną.
                                      4)Bezpłatne leki dla seniorów po 75 roku życia.Ja znam wielu starszych ludzi którzy korzystają z tego i chwalą rządy Prawa i Sprawiedliwości.Bo to działanie prospołeczne.

>Moja matka ma 90 lat i bezpłatnie dostaje tylko jeden lek, tamoxifen, przeciwnowotworowy, który bezpłatny był również wcześniej, przed rokiem 2015. Za WSZYSTKIE pozostałe leki płaci 100%, a właściwie ja płacić muszę, bo ma głodową, minimalną emeryturę.

Skąd mam wiedzieć że nie kłamiesz z tą Matką.Znając Ciebie na pewno kłamiesz i manipulujesz.Ja znam pełno starych ludzi którzy dostają leki za darmo.

>Ostatecznie zlikwidowano służbę publiczną i wszystkie wymogi kompetencyjne w państwowych urzędach i firmach.

Pisałem już znam MNÓSTWO przypadków ludzi PO, głupszych bardziej miernych niż Misiewicz, którzy zrobili wielką karierę w państwie Platformy, jedynie z uwagi na fakt, iż byli członkami Platformy i byli lojalni wobec Tuska.Znam setki takich historii.Teraz państwo jest czyszczone z platformerskich Misiewiczów, a ci odrywani od koryta kwiczą:)

>Rzygam tym krajem,

To zauwazyłem już dawno, że Tobie Zbysiu nie zależy na Polsce.Dziękuję, że to wprost mówisz:)Obnażasz się coraz bardziej:)

>W TVN24 przed chwilą pokazywali dyskusję dwóch ludzi przed sejmem. Jeden mówił, że wszystko, co ma zawdzięcza sobie, swojemu wysiłkowi, pracy i prywatnemu biznesowi.

Oczywiście wszystko zawdzięcza sam sobie, typowy wyborca PO:)Uczył się zapewne w prywatnej szkole, leczył w prywatnej służbie zdrowia.Jeżdził po swoich prywatnych drogach:))))Kolejnego idiotę cytujesz Zbysio, a Tobie źle o tobie świadczy:)
                                      ,

>Efekt będzie taki, że Polskę opuści mnóstwo przedsiębiorczych ludzi. Jak to się stało na Węgrzech. I to będzie Polska w ruinie.

Za Twojego Tuska z Polski wyjechało 3 mln młodych ludzi, jakoś wtedy Zbysio nie rozpaczałeś:).Zresztą jak napisałeś "rzygasz na Polskę", więc nie udawaj, że Cię to obchodzi:)

>Na razie Ciebie widzę jako debila niezdolnego do oceny rzeczywistości. Albo kanalię i cynika. :) I jedna, i druga ocena w tym poście jest udowodniona i argumentów, które tego dowodzą nie podważysz. Masz prawo wybrać, która ocena bardziej Ci pasuje. Czy tak, czy siak - nędza. :)

A ja Cię lubię Zbysio, chcę zgody między nami, bo dobry, mądry chłopak jesteś:)Uwierzyłeś tylko nachalnej liberalnej propagandzie i to jest smutne.
                                      • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 16:10
                                        sybaryta_pis napisał:
                                        > Platforma przez 8 lat pokazała co zrobiła.G...no zrobiła:

A co zrobił PiS,kiedy dwaj bracia Kaczyńscy byli u steru władzy? Zachciało się im dyktatury i przerąbali.Przecież to oni oddali władzę PO.
                                        A wiesz jaka byłam piękna 8 lat temu? Nie wiesz.Żałuj.

>Dopiero PiS dba o zwykłych obywateli.

Uciekam od tych "zwykłych" obywateli najdalej jak mogę. Może jeszcze bym zwolniła, gdyby przestali się odzywać.

> A ja Cię lubię Zbysio, chcę zgody między nami, bo dobry, mądry chłopak jesteś:)

Jestem "za" dlatego,że on w mojej ocenie nie jest "zwykłym obywatelem".Całe szczęście.

• 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 23:41
                                          pocoo napisała:

> sybaryta_pis napisał:
                                          > > Platforma przez 8 lat pokazała co zrobiła.G...no zrobiła:
                                          >
                                          > A co zrobił PiS,kiedy dwaj bracia Kaczyńscy byli u steru władzy? Zachciało się
                                          > im dyktatury i przerąbali.Przecież to oni oddali władzę PO.
                                          > A wiesz jaka byłam piękna 8 lat temu? Nie wiesz.Żałuj.

Pocoo, błąd logiczny. Pisowiec wpuszcza Cię porównywanie PO i PiS. To ślepa uliczka i erystyczny unik. Trzeba mówić tylko o jednym - o tym, co PiS teraz robi złego. TERAZ. Bo to jest ważne. Gdyby PiS nic złego teraz nie robił, to i ja bym ich popierał.

> > Dopiero PiS dba o zwykłych obywateli.
                                          >
                                          > Uciekam od tych "zwykłych" obywateli najdalej jak mogę. Może jeszcze bym zwolni
                                          > ła, gdyby przestali się odzywać.

I tu to samo. Co z tego, że PiS dba, jeśli zadłuża, rozdaje niesprawiedliwie, nie osiągnie efektów, o które im chodziło (demografia) i jeśli np. nie zadba o edukację - to można wykazać po zawartości nowego programu szkolnego z MEN.

Nie dawaj się tak prowokować. Jeśli był wcześniej jakiś argument a pisowiec nie odpowiada dokładnie na jego treść, to tego trzeba się trzymać. Nie wolno pozwalać na uniki i odpowiadać na dygresje.

Porównania muszą dotyczyć dokładnie tego samego.

Przykład nie dowodzi prawdziwości uogólnienia.

I tak dalej. :)

> > A ja Cię lubię Zbysio, chcę zgody między nami, bo dobry, mądry chłopak je
                                          > steś:)
                                          >
                                          > Jestem "za" dlatego,że on w mojej ocenie nie jest "zwykłym obywatelem".Całe szc
                                          > zęście.

On to pisze dla zmyłki. Ale o coś mu musi chodzić. O co? O propagandę kłamstw, które tu wrzuca. To jest jego cel. Taki sam jak innych trolli pisowskich.

Pozdrowienia dla Muzy. :)
                                          • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 23:56
                                            9rgkh napisał:

> On to pisze dla zmyłki. Ale o coś mu musi chodzić. O co? O propagandę kłamstw,
                                            > które tu wrzuca. To jest jego cel. Taki sam jak innych trolli pisowskich.

Ja mu odpowiedziałam na... "co zrobiła PO 8 lat temu?"Dlatego też napisałam,jaka byłam 8 lat temu.I co z tego,że byłam? Co z tego? A no nic.Przeszłość.
                                            Odpowiedziałam mu i sama nie wiem,dlaczego?
                                            Sybaryta_pis to troll całą gębą.Zmieni nick i będzie zwolennikiem zupełnie innej "opcji".
                                      • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 23:31
                                        sybaryta_pis napisał:

>
                                        > 9rgkh napisał:
                                        >
                                        > >To żadna łaska i nie jest powiedziane, że inna partia, która
                                        > > mogłaby rządzić zamiast PiS nie zrobiłaby tego.
                                        >
                                        > Platforma przez 8 lat pokazała co zrobiła.G...no zrobiła:)
                                        > Dopiero PiS dba o zwykłych obywateli. Pisałem o konkretach:
                                        > 1)Program 500+ - o 94% zmniejszył ubóstwo wśród dzieci.
                                        > 2)Podwyżka płacy minimalnej do 2000 zł brutto
                                        > 3)Minimalne wynagrodzenie godzinowe 12 zł brutto - to pomoże bardzo wielu ludzi
                                        > om.

PO nie była idealna. A ja nie mówię o tym, co PiS robi "dobrego" dla wielu ludzi. Teoretycznie mógłbym za takie frukta PiS nawet poprzeć :), ale mówię o tym, co PiS robi źle. Skupmy się na tym. Czy uważasz, że można PiS-owi wybaczyć każde zło, jeśli zrobi cos dobrego? Czy dobrego ojca rodziny nie wsadza się do mamra, gdy popełni mord, bo jest dobrym ojcem rodziny?

Ty masz zaburzone widzenie rzeczywistości. Masz w dupie. Albo Twój mózg jest niezdolny do realizmu.

> Ty Zbysio masz to w dupie, ale zapewniam że dla biednego pracownika na umow
                                        > ie śmieciowej to różnica mieć 9 zł na rękę czy 6 zł na rękę za godzinę pracy.Dz
                                        > ięki PiS-owi 9 zł na rękę za godzinę będzie stawką minimalną.
                                        > 4)Bezpłatne leki dla seniorów po 75 roku życia.Ja znam wielu starszych ludzi kt
                                        > órzy korzystają z tego i chwalą rządy Prawa i Sprawiedliwości.Bo to działanie p
                                        > rospołeczne.

Prospołeczne to byłyby darmowe obiady dla dzieci w szkołach. Darmowe podręczniki, żłobki, przedszkola. Są? Nie ma. I nie będzie. Za to KK dostał darmowe dotacje - prospołeczne. To widzę. "Darmowe" jest utrzymanie katechetów. Kapelanów w Urzędach.

Skąd oni biorą na to pieniądze? Dowalą nam podatki. A resztę spłacą (lub nie dadzą rady spłacić) nasze dzieci i wnuki.

> > Moja matka ma 90 lat i bezpłatnie dostaje tylko jeden lek, tamoxifen, prze
                                        > > ciwnowotworowy, który bezpłatny był również wcześniej, przed rokiem 2015.
                                        > > Za WSZYSTKIE pozostałe leki płaci 100%, a właściwie ja płacić muszę,
                                        > > bo ma głodową, minimalną emeryturę.
                                        >
                                        > Skąd mam wiedzieć że nie kłamiesz z tą Matką.Znając Ciebie na pewno kłamiesz i
                                        > manipulujesz.Ja znam pełno starych ludzi którzy dostają leki za darmo.

Wystarczy, że ja to wiem. I dlatego tak właśnie oceniam.

> > Ostatecznie zlikwidowano służbę publiczną i wszystkie wymogi
                                        > > kompetencyjne w państwowych urzędach i firmach.
                                        >
                                        > Pisałem już znam MNÓSTWO przypadków ludzi PO, głupszych bardziej miernych niż M
                                        > isiewicz, którzy zrobili wielką karierę w państwie Platformy, jedynie z uwagi n
                                        > a fakt, iż byli członkami Platformy i byli lojalni wobec Tuska.Znam setki takic
                                        > h historii.Teraz państwo jest czyszczone z platformerskich Misiewiczów, a ci od
                                        > rywani od koryta kwiczą:)

Przykład debilnego rozumowania. SŁUŻBA CYWILNA, WYMOGI KOMPETENCYJNE. Dlaczego ją zlikwidowali? Czy Ty widzisz, na jaki fragment mojego posta odpowiadasz, czy jesteś niepełnosprawny umysłowo i bredzisz coś nie na temat?

Rozmawiamy nie o tym, CO BYŁO ale o tym CO JEST TERAZ.
                                        Kojarzysz bluesa? Jeśli o tym, co było, to powołaj się na Mieszka I i porównaj PiS z nim. Wtedy wyjdzie Ci dopiero, jacy to geniusze.

> > Rzygam tym krajem,
                                        >
                                        > To zauwazyłem już dawno, że Tobie Zbysiu nie zależy na Polsce.Dziękuję, że to w
                                        > prost mówisz:)Obnażasz się coraz bardziej:)

Przeciwnie, zależy mi na tym kraju ale nie na kraju, który TAKI jest. I to ja będę interpretował moje słowa a nie taki przygłup, jak Tyl, któremu "wszystko się kojarzy". Jak widzisz, istnieje inna interpretacja, której wrodzona ograniczoność umysłu nie pozwoliła Ci się domyślić.

Jeśli nie odszczekasz natychmiast, że to był błąd logiczny z Twojej strony, to od tej pory uzyskuję na zawsze prawo do nazywania Ciebie prymitywnym przygłupem. :) Mówię to na serio. Za swoje słowa trzeba brać odpowiedzialność. Odszczekanie. I to już.

> >W TVN24 przed chwilą pokazywali dyskusję dwóch ludzi przed sejmem.
                                        > > Jeden mówił, że wszystko, co ma zawdzięcza sobie, swojemu wysiłkowi,
                                        > > pracy i prywatnemu biznesowi.
                                        >
                                        > Oczywiście wszystko zawdzięcza sam sobie, typowy wyborca PO:)Uczył się zapewne
                                        > w prywatnej szkole, leczył w prywatnej służbie zdrowia.Jeżdził po swoich prywat
                                        > nych drogach:))))Kolejnego idiotę cytujesz Zbysio, a Tobie źle o tobie świadczy
                                        > :)

Nie wiem, gdzie się uczył ale Ty to wiesz. Prymitywny przygłup, który nie widzi alternatywnych możliwości. :)
                                        Za to typowy wyborca PiS to ktoś, kto nie jest zdolny do założenia własnej firmy. Tak się ten drugi zaprezentował w tej rozmowie.

> > Efekt będzie taki, że Polskę opuści mnóstwo przedsiębiorczych ludzi.
                                        > > Jak to się stało na Węgrzech. I to będzie Polska w ruinie.
                                        >
                                        > Za Twojego Tuska z Polski wyjechało 3 mln młodych ludzi, jakoś wtedy Zbysio nie
                                        > rozpaczałeś:).Zresztą jak napisałeś "rzygasz na Polskę", więc nie udawaj, że C
                                        > ię to obchodzi:)

Prymitywny przygłup. Za Tuska ludzie wyjeżdżali z kraju biednego do krajów bogatych. Emigrantów ekonomicznych Polaków na świecie są miliony i wyjeżdżali oni przy każdej okazji. W USA są wizy ale i tak kombinowali. A UE otworzyła granice, zaoferowała dobre płace (bo to kraje bogatsze o te kilkadziesiąt lat rozwoju) i zasiłki, przy których 500+ to pikuś. Ich stać. A co stanie się u nas za parę lat, to się dopiero przekonamy.

> > Na razie Ciebie widzę jako debila niezdolnego do oceny rzeczywistości.
                                        > > Albo kanalię i cynika. :) I jedna, i druga ocena w tym poście jest udowodniona
                                        > > i argumentów, które tego dowodzą nie podważysz. Masz prawo wybrać,
                                        > > która ocena bardziej Ci pasuje. Czy tak, czy siak - nędza. :)
                                        >
                                        > A ja Cię lubię Zbysio, chcę zgody między nami, bo dobry, mądry chłopak jesteś:)
                                        > Uwierzyłeś tylko nachalnej liberalnej propagandzie i to jest smutne.

Nie godzę się na zamianę Polski w dyktaturę bolszewicko-katolicką i ogłupianie nowych pokoleń w stylu Orwella. Nie godzę się na kłamstwa. Na niszczenie ludzi, autorytetów i promowanie wiary religijnej i politycznej.

Za żadną cenę. Nie ma takiego dobra, do którego dążenie można by usprawiedliwiać złem koniecznym.

Ja nie pozwolę, by moje wnuki były indoktrynowane w szkołach, do których będą uczęszczały. Jeszcze się posłuszne PiS-owi "ciało pedagogiczne" o tym przekona. W mojej okolicy pisowcy nie będą rządzili. Umiem sobie z nimi poradzić. A Kaczyński nie będzie żył wiecznie. I Autorytet KK też kiedyś upadnie. To jest to największe nieszczęście PiS-u - KK. PiS będzie musiał ponieść wszystkie konsekwencje dotkliwości wynikających z idei religijnych. Na to ludzie się nie zgodzą i to będzie główny zalążek buntu wszystkich. W odpowiednim czasie.
                                        • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 10:40
                                          >Prospołeczne to byłyby darmowe obiady dla dzieci w szkołach. Darmowe podręczniki, żłobki, przedszkola. Są? Nie ma. I nie będzie.

Na razie nie ma, bo mieliśmy 8 lat rządów antyspołecznej i złodziejskiej Platformy Obywatelskiej.PiS rozpoczął przywracanie elementarnej sprawiedliwości:program 500 +, obniżenie wieku emerytalnego, ,program mieszkanie +, darmowe leki dla seniorów, minnimalne pensja 12 zł brutto za godzinę.To są działania PROSPOŁECZNE.Na kolejne prospołeczne działania przyjdzie czas, bo PiS będzie rządził dłużej niż jedną kadencją.(to wynika z sondaży poparcia)

>Skąd oni biorą na to pieniądze? Dowalą nam podatki. A resztę spłacą (lub nie dadzą rady spłacić) nasze dzieci i wnuki.

Zbysio, znowu tokujesz jak głuszec.Ktoś Tobie podatki podwyższył?Planuje Ci podwyższyć?Nie kłam Zbysiu, bo to nieładne:)Żadnej podwyżki podatków dla zwykłych obywateli nie będzie.

> > Przykład debilnego rozumowania. SŁUŻBA CYWILNA, WYMOGI KOMPETENCYJNE. Dlaczego ją zlikwidowali? Czy Ty widzisz, na jaki fragment mojego posta odpowiadasz, czy jesteś niepełnosprawny umysłowo i bredzisz coś nie na temat?

Zbysio, pisałem już.Znam wielu przygłupów platformerskich, którzy zajmowali bardzo wysokie stanowiska w administracji publicznej i państwowych spółkach jedynie za lojalność i członkostwo w Platformie Obywatelskiej.To byli/są kolesie znacznie głupsi i bardziej prymitywni niż Misiewicz.Znacznie gorzej wykształceni niż Misiewicz.Teraz trwa czyszczenie państwa z platformerskich Misiewiczów.Owszem jest to bolesne, bo platformerscy Misiewicze odrywani od koryta kwiczą jak wieczne głodne prosiaki:)Swoje już nakradli.Koniec z tym.

>Przeciwnie, zależy mi na tym kraju ale nie na kraju, który TAKI jest. I to ja będę interpretował moje słowa a nie taki przygłup, jak Tyl, któremu "wszystko się kojarzy". Jak widzisz, istnieje inna interpretacja, której wrodzona ograniczoność umysłu nie pozwoliła Ci się domyślić.

Zależy Ci na elitach, a nie na prostych ludziach.Pokazałes to dobitnie.Masz w dupie to co PiS robi dobrego dla biednych nazywasz to "bolszewizmem" i "komuną".Reprezentujesz interesy liberalnych elit a nie zwykłych ludzi.Zwykli obywatele potem cierpią przez takich jak Ty.

>Jeśli nie odszczekasz natychmiast, że to był błąd logiczny z Twojej strony, to od tej pory uzyskuję na zawsze prawo do nazywania Ciebie prymitywnym przygłupem. :) Mówię to na serio. Za swoje słowa trzeba brać odpowiedzialność. Odszczekanie. I to już.

Zbysiu:), powtórzę to po raz setny.Cenię Cię lubię i szanuję.Przykro mi że tak mnie obrażasz.Moja dłoń do zgody z Tobą jest stale wyciągnięta.Cenię Cię za olbrzymią wiedzę ze styku nauki, religii, doskonale potrafisz wyjaśnić i obnażyć absurdy religijne i kościelne.Potrzeba w Polsce takich mądrych ateistów jak Ty.Po prostu mamy inne życiorysy, ja jako ateista popieram PiS, bo tylko PiS w obecnej Polsce daje nadzieję na prospołeczny, socjalny program.Wszyscy inni mieli w dupie problemy moje, a także problemy wielu ludzi pracy.Olewano nas przez 26 lat.Teraz nastał czas rewolucji.Jak umrę, to chcę pogrzeb świecki, bez księdza by "nie robił zbędnych szop".Ale chcę umrzeć w kraju, gdzie państwo będzie biednym pomagać, gdzie dzieciaki nie będą chodzić głodne, gdzie samotne matki będą miały opiekę państwa, gdzie bezrobotni nie będą żyli w nędzy.Nadzieję na to daje obecnie tylko PiS.Dlatego będę im wierny.

>
                                          • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 17:05
                                            sybaryta_pis napisał:

> >Prospołeczne to byłyby darmowe obiady dla dzieci w szkołach. Darmowe podrę
                                            > czniki, żłobki, przedszkola. Są? Nie ma. I nie będzie.
                                            >
                                            > Na razie nie ma, bo mieliśmy 8 lat rządów antyspołecznej i złodziejskiej Platfo
                                            > rmy Obywatelskiej.

Nie ma. Nie ma, choć minął rok. A kto rządził wcześniej, to nie jest istotne. Złodziejska to jest firma PiS, bo rozdaje pieniądze, których nie ma - kradnie pieniądze przyszłym pokoleniom. Ty złodziejstwem PiS wyróżnia się zdecydowanie ponad PO.

> > Skąd oni biorą na to pieniądze? Dowalą nam podatki.
                                            > > A resztę spłacą (lub nie dadzą rady spłacić) nasze dzieci i wnuki.
                                            >
                                            > Zbysio, znowu tokujesz jak głuszec.Ktoś Tobie podatki podwyższył?Planuje Ci pod
                                            > wyższyć?Nie kłam Zbysiu, bo to nieładne:)Żadnej podwyżki podatków dla zwykłych
                                            > obywateli nie będzie.

Podwyżka niektórych opłat bankowych, OC i towarów (pośrednio poprzez obciążenia handlowców). Poza tym napisałem, że W PRZYSZŁOŚCI takie podwyżki muszą się pojawić. Ten nierząd rozpaczliwie szuka pieniędzy, których nie ma. Nieraz informował o tych zamiarach ale się w końcu wycofywał.
                                            To nie ja kłamię, Ty kłamiesz albo jesteś przygłupem, który nie ma wiedzy i nie rozumie tekstu pisanego.

natemat.pl/177891,pis-obiecywalo-ze-nie-podniesie-podatkow-oto-oplaty-ktore-podniesli-lub-probowali-podniesc
                                            > > > Przykład debilnego rozumowania. SŁUŻBA CYWILNA, WYMOGI KOMPETENCYJNE.
                                            > > > Dlaczego ją zlikwidowali? Czy Ty widzisz, na jaki fragment mojego posta
                                            > > > odpowiadasz, czy jesteś niepełnosprawny umysłowo i bredzisz coś nie na temat?
                                            >
                                            > Zbysio, pisałem już.Znam wielu przygłupów platformerskich, którzy zajmowali bar
                                            > dzo wysokie stanowiska w administracji publicznej i państwowych spółkach

Jaki to ma związek z likwidacją wymogów kompetencyjnych? Likwidacja takich wymogów to stworzenie warunków do czegoś, co nazywasz nagannym - do piastowania takich stanowisk przez niekompetentnych ludzi z nadania partyjnego.

> Swoje już nakradli.Koniec z tym.

Teraz wy musicie się nakraść? :) Nie ma jak szczerość.
                                            Jeśli byli niekompetentni, to można to wykazać. Przeciwko ich wymianie nic nie mam. Ja mówię o wymianie tych, którzy byli kompetentni na przygłupów pisowskich, którzy teraz muszą się przy korycie nakraść.

Dlaczego zlikwidowano służbę publiczną, która była apolityczna z założenia? Dlaczego wymienia się apolitycznych, dobrych pracowników na przygłupów pisowskich?

Przygłup nie rozumie prostego zdania.

> > Przeciwnie, zależy mi na tym kraju ale nie na kraju, który TAKI jest. I to
                                            > > ja będę interpretował moje słowa a nie taki przygłup, jak Tyl, któremu "wszyst
                                            > > ko się kojarzy". Jak widzisz, istnieje inna interpretacja, której wrodzona ogra
                                            > > niczoność umysłu nie pozwoliła Ci się domyślić.

> Zależy Ci na elitach, a nie na prostych ludziach.Pokazałes to dobitnie.Masz w d
                                            > upie to co PiS robi dobrego dla biednych nazywasz to "bolszewizmem" i "komuną".
                                            > Reprezentujesz interesy liberalnych elit a nie zwykłych ludzi.Zwykli obywatele
                                            > potem cierpią przez takich jak Ty.

Ja reprezentuję siebie, zwykłego człowieka.
                                            Kolejny raz przypisujesz mi jedną ze zbioru nieskończonej ilości możliwych interpretacji BEZ UDOWODNIENIA. Jesteś prymitywnym przygłupem.

> >Jeśli nie odszczekasz natychmiast, że to był błąd logiczny z Twojej strony
                                            > , to od tej pory uzyskuję na zawsze prawo do nazywania Ciebie prymitywnym przyg
                                            > łupem. :) Mówię to na serio. Za swoje słowa trzeba brać odpowiedzialność. Odszc
                                            > zekanie. I to już.
                                            >
                                            > Zbysiu:), powtórzę to po raz setny...

Ja nie powtórzę. Nieodszczekane - jesteś od tej pory prymitywnym przygłupem już na stałe. A tu jest link, na który będę się powoływał forum.gazeta.pl/forum/w,721,162949590,162949590,Niedlugo_wybory_na_kogo_glosowac_.html?p=163016008

Nie odpowiedziałeś na zarzut:

Mówię o tym, co PiS robi źle. Skupmy się na tym. Czy uważasz, że można PiS-owi wybaczyć każde zło, jeśli zrobi cos dobrego? Czy dobrego ojca rodziny nie wsadza się do mamra, gdy popełni mord, bo jest dobrym ojcem rodziny?

Powtarzam, czy uważasz, że PiS nie robi nic złego? Podaj przykłady, listę takich zastrzeżeń.
                                            • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 10:17
                                              9rgkh napisał:
                                              >Nie ma. Nie ma, choć minął rok. A kto rządził wcześniej, to nie jest istotne. Złodziejska to jest firma PiS, bo rozdaje pieniądze, których nie ma - kradnie pieniądze przyszłym pokoleniom. Ty złodziejstwem PiS wyróżnia się zdecydowanie ponad PO.

O złodziejstwie PO lepiej powiedz.O tym jak Miro, Zbycho i Rycho na cmentarzu umawiali się jak zaj...ać kasiorę zwykłych Polaków.PiS stworzyło potężny oręż do walki ze złodziejstwem - CBA.Wsadzało nawet swoich jak Tomasz Lipiec.Jak CBA odkryło aferę hazardową (Mira, Zbycha i Rycho) to Tusk wyrzucił Mariusz Kamińskiego na zbity pysk z CBA. PO tolerowała potworne złodziejstwo i platformerskich Misiewiczów na niespotykaną od 1989 r skalę.Teraz państwo jest czyszczone ze złodziej

> Podwyżka niektórych opłat bankowych, OC i towarów (pośrednio poprzez obciążenia handlowców). Poza tym napisałem, że W PRZYSZŁOŚCI takie podwyżki muszą się pojawić. Ten nierząd rozpaczliwie szuka pieniędzy, których nie ma. Nieraz informował o tych zamiarach ale się w końcu wycofywał.
                                              To nie ja kłamię, Ty kłamiesz albo jesteś przygłupem, który nie ma wiedzy i nie rozumie tekstu pisanego.

Bełkot Zbysio, bełkot.Nie ma podwyżki podatków.Jeśli według Ciebie opłaty bankowe to podatki to widać jak żenujący jest poziom Twojej wiedzy Zbysiu.Nieuk z Ciebie wychodzi.Nieuk i mały kłamczuszek:)
                                              Opłaty bankowe podniosły BANKI, te banki które się tak rozwydrzyły przez Twojego Tuska i Twoją Kopacz.

>natemat.pl/177891,pis-obiecywalo-ze-nie-podniesie-podatkow-oto-oplaty-ktore-podniesli-lub-probowali-podniesc

Nie linkuj mi portalu politruków.To liberalna szczujnia gdzie oficerowie polityczni przedstawiają prawdę elit.

> Teraz wy musicie się nakraść? :) Nie ma jak szczerość.
                                              Jeśli byli niekompetentni, to można to wykazać. Przeciwko ich wymianie nic nie mam. Ja mówię o wymianie tych, którzy byli kompetentni na przygłupów pisowskich, którzy teraz muszą się przy korycie nakraść.

PiS nie kradnie w przeciwieństwie do PO.Poczytaj raport otwarcia z marca 2016.Są tam opisane złodziejstwa i przekręty Twoich idoli.Powtarzam PiS, jak trzeba wsadza nawet swoich

>Dlaczego zlikwidowano służbę publiczną, która była apolityczna z założenia?

Zbysio:)Administracja publiczna była apolityczna za PO?Buhahahahaha.A sędzia Milewski z Gdańska, co to sprawę Amber Gold chciał konsultować z urzędnikami Tuska:)buhahahahahaha

>Przygłup nie rozumie prostego zdania.

to Twój bluzg, bluzg żula spod budki z piwem

> ja będę interpretował moje słowa a nie taki przygłup, jak Tyl, któremu "wszystko się kojarzy.

Kolejny bluzg żula spod budki z piwem?Myjesz się i zmieniasz skarpetki codziennie?Bo zaczynasz brzydko pachnieć:)

J

>Ja reprezentuję siebie, zwykłego człowieka.
                                              Kolejny raz przypisujesz mi jedną ze zbioru nieskończonej ilości możliwych interpretacji BEZ UDOWODNIENIA. Jesteś prymitywnym przygłupem.

Reprezentujesz interesy liberalnych elit, pokazujesz to każdym swoim wpisem, w którym gardzisz faktem, iż PiS pomaga zwykłym obywatelom. Na koniec znów rzuciłeś mięsem - bluzg żula spod budki z piwem.Smierdzi Twoimi skarpetkami coraz mocniej.Zmień je:)Umyj stopy:)

> Ja nie powtórzę. Nieodszczekane - jesteś od tej pory prymitywnym przygłupem już na stałe.

Znowu bluzg żula spod budki z piwem:)

Wiedz Zbysiu, że ja się na Ciebie nie gniewam.Od początku piszę, "nie chcę pyskówki ze Zbyszkiem".Ty jesteś agresorem, moja dłoń do zgody z Tobą jest stale wyciągnięta.Przepraszam, jeśli Cię czymś uraziłem, nie chciałem:)Dobrze i mądrze piszesz o ateiźmie i religii, tylko politycznie jesteś potwornie, idealistycznie naiwny.

• 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 16:42
                                                sybaryta_pis napisał:

> 9rgkh napisał:
                                                > >Nie ma. Nie ma, choć minął rok. A kto rządził wcześniej, to nie jest istot
                                                > ne. Złodziejska to jest firma PiS, bo rozdaje pieniądze, których nie ma - kradn
                                                > ie pieniądze przyszłym pokoleniom. Ty złodziejstwem PiS wyróżnia się zdecydowan
                                                > ie ponad PO.
                                                >
                                                > O złodziejstwie PO lepiej powiedz.

Masz naprawdę coś popier...one z logiką. Nie rozumiesz treści zdania. NIE ROZMAWIAMY O PO. Jakikolwiek historyczny fakt nie usprawiedliwia złodziejstwa PiS.

A jeśli ktoś ukradł, to złamał prawo. Od tego są sądy. Dopóki nie ma wyroku skazującego, dopóty NIE WOLNO NIKOGO nazywać złodziejem.

To jest ELEMENTARZ rozumienia rzeczywistości. Kto tego nie rozumie ten jest prymitywnym przygłupem.

Logika, pisiaczku, logika. Zdarzenia niezależne od siebie. Nie ma wynikania. Nie ma związku. Nie ma robienia czegoś, bo ktoś inny już to robił. Nie ma zmiany reguł.

> O tym jak Miro, Zbycho i Rycho na cmentarzu u
                                                > mawiali się jak zaj...ać kasiorę zwykłych Polaków.

Ja też się "umawiałem". Istotne jest to, co zrobiono z pogwałceniem prawa. PiS gwałci obecnie prawo a nie ci panowie, których tu przywołujesz. Tylko prymitywny przygłup może tak rozumować.

> PiS stworzyło potężny oręż do
                                                > walki ze złodziejstwem - CBA.

Przegłosowali to razem z PO. Stworzyli razem. Co zresztą było błędem, bo CBA okazało się niejeden raz politycznym narzędziem do łamania prawa.

> Wsadzało nawet swoich jak Tomasz Lipiec.

I co z tego? Ale nie wsadziło większego łobuza, Kamińskiego. Znów - zdarzenia niepowiązane. Nie ma wynikania i związku. PRZYGŁUP. Kto Ci tak upośledził Twój umysł?

> Jak CBA o
                                                > dkryło aferę hazardową (Mira, Zbycha i Rycho) to Tusk wyrzucił Mariusz Kamiński
                                                > ego na zbity pysk z CBA.

Nie od razu go wyrzucił. Kamiński długo judził i manipulował. A Ziobro specjalnie rozbił laptopa, żeby na niego nie było haka.

> PO tolerowała potworne złodziejstwo i platformerskich
                                                > Misiewiczów na niespotykaną od 1989 r skalę.Teraz państwo jest czyszczone ze zł
                                                > odziej

No to ich ukarzcie za to. Konkretnych ludzi. Jest prawo. Działajcie.

Od roku rządzicie a w aptekach nie można kupić niektórych leków, bo są hurtowo wywożone za granicę. To biznes wart miliardy. Tolerujecie to. Na niesłychaną skalę. Macie w tym jakieś udziały? Kradniecie? Złodzieje jesteście wszyscy, bo to odbywa się w waszej obecności. Zajmujecie się pierdułkami a tyle kasy wycieka. Kto u was w tym macza swoje brudne łapy?
                                                www.tokfm.pl/Tokfm/0,103586.html?tag=afera+lekowa
                                                To jest TEN STYL rozumowania. Rozumowania przygłupa.

> > Podwyżka niektórych opłat bankowych, OC i towarów (pośrednio poprzez obci
                                                > ążenia handlowców). Poza tym napisałem, że W PRZYSZŁOŚCI takie podwyżki muszą s
                                                > ię pojawić. Ten nierząd rozpaczliwie szuka pieniędzy, których nie ma. Nieraz in
                                                > formował o tych zamiarach ale się w końcu wycofywał.
                                                > To nie ja kłamię, Ty kłamiesz albo jesteś przygłupem, który nie ma wiedzy i nie
                                                > rozumie tekstu pisanego.
                                                >
                                                > Bełkot Zbysio, bełkot.Nie ma podwyżki podatków.Jeśli według Ciebie opłaty banko
                                                > we to podatki to widać jak żenujący jest poziom Twojej wiedzy Zbysiu.Nieuk z Ci
                                                > ebie wychodzi.Nieuk i mały kłamczuszek:)

Bank pobiera wyższe opłaty od klientów a potem "odpłaca" to w opodatkowaniu przez państwo. Nie jedno ale dwa zdania i już przekroczyło próg Twoich kompetencji. Pisiaczku.

> Opłaty bankowe podniosły BANKI, te banki które się tak rozwydrzyły przez Twojeg
                                                > o Tuska i Twoją Kopacz.

Zysk banku to pieniądze do budżetu państwa. Czy mam Ci poszukać, ile w tegorocznym budżecie jest zaplanowane jako ZYSK BANKU, który stanie się częścią tego budżetu. Czy Ty naprawdę jesteś tak tępy, że tego nie kojarzysz?

> >natemat.pl/177891,pis-obiecywalo-ze-nie-podniesie-podatkow-oto-oplaty-ktor
                                                > e-podniesli-lub-probowali-podniesc
                                                >
                                                > Nie linkuj mi portalu politruków.To liberalna szczujnia gdzie oficerowie polity
                                                > czni przedstawiają prawdę elit.

Jedyne dane to te, które są wyprodukowane na wasz propagandowy użytek?

Jeśli są błędne, to je podważ. Jeśli tego nie zrobisz, to przyznasz, że nie umiesz ich prawdziwości podważyć.

> > Teraz wy musicie się nakraść? :) Nie ma jak szczerość.
                                                > > Jeśli byli niekompetentni, to można to wykazać.
                                                > > Przeciwko ich wymianie nic nie mam. Ja mówię o wymianie tych,
                                                > > którzy byli kompetentni na przygłupów pisowskich, którzy
                                                > > teraz muszą się przy korycie nakraść.
                                                >
                                                > PiS nie kradnie w przeciwieństwie do PO.

PO nie kradła. Nie uogólniaj. Jeśli ktoś kradł, to trzeba to udowodnić i skazać go.
                                                I przestań się odnosić do PO.

Pominąłeś argument o NIEKOMPETENCJI kadr, które zastępują kadry poprzednie. Te poprzednie NIE BYŁY ŁUPEM PO. Tam pracowali ludzie, którzy nie należeli do żadnej partii. Problemem jest tylko to, że nie należeli do PiS, a przygłupom z PiS trzeba dać stanowiska, jak w Janowie.

> Poczytaj raport otwarcia z marca 2016.Są tam opisane złodziejstwa
                                                > i przekręty Twoich idoli.Powtarzam PiS, jak trzeba wsadza nawet swoich

PO to nie są moi idole. Nie należę do żadnej partii. Ale gdy mam wybierać, to wolę PO niż PiS.

Opisać złodziejstwa to nie to samo, co udowodnić i przeciągnąć po sądach. Ten opis zawiera mnóstwo przekłamań i bzdur. To fałszywa propaganda.

Zróbmy tak: Czy jesteś gotów przysiąc, że wszystko tam jest prawdą? Jeśli znajdę choćby jeden fałsz, to podważy to wiarygodność całości. Logikę tego pojmujesz, mam nadzieję? No to czekam na Twoją deklarację.

> >Dlaczego zlikwidowano służbę publiczną, która była apolityczna z założenia?
                                                >
                                                > Zbysio:)Administracja publiczna była apolityczna za PO?Buhahahahaha.A sędzia Mi
                                                > lewski z Gdańska, co to sprawę Amber Gold chciał konsultować z urzędnikami Tusk
                                                > a:)buhahahahahaha

Pytam, dlaczego zlikwidowano wymogi kompetencyjne, ich weryfikację? Za PO obowiązywała jakaś, choć już mocno uszczuplona. Dziś nie ma żadnej. Za poprzednich rządów (PO+PSL, poprzednia kadencja PiS, SLD itd) znaczna część ludzi, którzy pracowali w administracji stamtąd pochodziła. Nie należała do ŻADNEJ partii. DLACZEGO zlikwidowano ten wymóg?

Żeby można było osadzić swoich nieudaczników.

> Wiedz Zbysiu, że ja się na Ciebie nie gniewam.Od początku piszę, "nie chcę pysk
                                                > ówki ze Zbyszkiem".Ty jesteś agresorem, moja dłoń do zgody z Tobą jest stale wy
                                                > ciągnięta.Przepraszam, jeśli Cię czymś uraziłem, nie chciałem:)Dobrze i mądrze
                                                > piszesz o ateiźmie i religii, tylko politycznie jesteś potwornie, idealistyczni
                                                > e naiwny.

Nie istniejesz jako człowiek. Widzę na ekranie wpisy jakiegoś przygłupa, co udowadniam. I nie obchodzi mnie, kto za nimi stoi.

Robimy tu kawał dobrej roboty. Pokazujemy, jak należy komentować pisowski bełkot. :)
                                                • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 16:49
                                                  9rgkh napisał:
                                                  sybaryta_pis napisał:
                                                  > O tym jak Miro, Zbycho i Rycho na cmentarzu u
                                                  > mawiali się jak zaj...ać kasiorę zwykłych Polaków.

>Ja też się "umawiałem". Istotne jest to, co zrobiono z pogwałceniem prawa. PiS gwałci obecnie prawo a nie ci panowie, których tu przywołujesz. Tylko prymitywny przygłup może tak rozumować.

Zbysiu, buszujesz po cmentarzach?:)kręci Cie nekrofilia czy dorabiasz do emerytury jako "kopacz"?:)))))`
                                                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 17:31
                                                    sybaryta_pis napisał:

> 9rgkh napisał:
                                                    > sybaryta_pis napisał:
                                                    > > O tym jak Miro, Zbycho i Rycho na cmentarzu u
                                                    > > mawiali się jak zaj...ać kasiorę zwykłych Polaków.
                                                    >
                                                    > >Ja też się "umawiałem". Istotne jest to, co zrobiono z pogwałceniem prawa.
                                                    > PiS gwałci obecnie prawo a nie ci panowie, których tu przywołujesz. Tylko prym
                                                    > itywny przygłup może tak rozumować.
                                                    >
                                                    > Zbysiu, buszujesz po cmentarzach?:)kręci Cie nekrofilia czy dorabiasz do emeryt
                                                    > ury jako "kopacz"?:)))))`

Widzę, że znów Ci, bocie, oprogramowanie wycięło treści, na które nie potrafisz odpowiedzieć.

Co było w moim poprzednim poście, pisowczyku? Były argumenty, których nie skomentowałeś. Zgodnie z logiką, obaj uznajemy je za prawdziwe.

W ten oto sposób przykładasz się do wiedzy o PiS. Widać, na co nie odpowiadają. Widać, gdzie kłamią. Dzięki Tobie. :)

Bluzgi ignoruję, bo to Twój a nie mój język. I tu też pokazujesz, jaka jest kultura rozmawiania PiS-u.

Wszędzie Ci się coś chrzani, biedaku. :)
                                                  • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 23.12.16, 10:37
                                                    9rgkh napisał:
                                                    >Co było w moim poprzednim poście, pisowczyku? Były argumenty, których nie skomentowałeś. Zgodnie z logiką, obaj uznajemy je za prawdziwe.

G..o prawda Zbysio.Obaliłem te argumenty.Kłamiesz i manipulujesz.Odnieś się do twardych danych
                                                    Wzrost gospodarczy Polski jest na poziomie 3 % PKB w 2016 r. i będzie 3% w 2017 r., to dobry, solidny wzrost gospodarczy na tle krajów Unii Europejskiej. Przypomnij sobie wzrost gospodarczy za rządów Platformy:
                                                    2009 rok =1,8%
                                                    2012 rok= 1,9%
                                                    2013 rok=1,6%
                                                    a tu masz dane za czasów rządu pierwszego PiS-u (listopad 2005-październik 2007)
                                                    2006 rok= 6,2 %
                                                    2007 rok= 6,7%
                                                    A teraz spójrz mna wzrost gospodarczy za rządów drugiego PiS-u (od października 2015)
                                                    2016 rok= 3,1 % według prognoz Komisji Europejskiej
                                                    2017 rok=3,4% według prognoz Komisji Europejskiej
                                                    Widzisz teraz swoją głupotę i manipulację Zbysio?????.Jak za PO był
                                                    wzrost na poziomie ok 1 %PKB to nie płakałeś, a teraz jak masz ponad 3% wzrostu PKB w skali roku to bredzisz o spowolnieniu. Jesteś chorym z nienawiści do PiS-u fanatykiem, manipulantem i awanturnikiem.Każde Twarde dane Cię obnażają i pokazuję że jesteś "intelektualnym gołodupcem":)
                                                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 23.12.16, 16:48
                                                    Nie zachowuj się jak najgorszy troll, który powiela te same treści. To powyżej już skomentowałem tutaj - forum.gazeta.pl/forum/w,721,163013305,163013305,Muzyka_lagodzi_obyczaje_z_dedykacja_dla_9rgkh.html?p=163033427

Przy okazji zarobiłeś drugą ksywkę. Nie jesteś już tylko "prymitywnym przygłupem" (to udowodniona "jakość") ale i ekonomicznym ignorantem (link powyżej). Żeby się od niej "uwolnić" musiałbyś przyznać się do manipulacji lub "błądzenia" :) i przeprosić za swoja działalność wszystkich czytających to.

No to bierz się do roboty, pisowczyku. Albo rybka, albo wieloryb. Wybieraj.
                              • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 23:12
                                sybaryta_pis napisał:

> jesteś zaczadzony głupotą i naiwnością:)

Posłuchaj sobie tego:

• feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 19:57
                      w sumie to nie wiadomo gdzie się wpisać, aby podsumować:
                      brawo pp. Grgkh i Sybaryta, jeszcze tylu znaków alfabetu w jednym miejscu nie widziałem.
                      Rzekłby kto, że wam płacą od ilości.
                      Rekord anyway zagwarantowany macie.

PS. Ktoś to czyta?
                      Głowę dam, że to działalność niszowa.
                      • wariant_b Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 20:32
                        > PS. Ktoś to czyta?

Tak, ja przeczytałem twój post, bo jest względnie krótki.
                      • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 15.12.16, 20:57
                        feelek napisał:

> w sumie to nie wiadomo gdzie się wpisać, aby podsumować:
                        > brawo pp. Grgkh i Sybaryta, jeszcze tylu znaków alfabetu w jednym miejscu nie w
                        > idziałem.
                        > Rzekłby kto, że wam płacą od ilości.
                        > Rekord anyway zagwarantowany macie.
                        >
                        > PS. Ktoś to czyta?
                        > Głowę dam, że to działalność niszowa.

Odpowiedź dla trolla, jeśli w ogóle ma być, powinna być skuteczna. Gwarantuję Ci, że osiągnę efekt, o który mi chodzi.
                      • bloodysunday99 Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 16.12.16, 04:43
                        feelek napisał:

> w sumie to nie wiadomo gdzie się wpisać, aby podsumować:

A tobie placa za podsumowywanie?

> PS. Ktoś to czyta?
                        > Głowę dam, że to działalność niszowa.

Ja czytam.
                        • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 16.12.16, 17:17
                          ale tam zaraz...
                          bez urazy w okresie przedświątecznym...
                          w końcu, jak wiem bo prowadziłem tu specjalny wątek:
                          wszyscy: ateiści, antyklerykałowie, agnostycy, a... i wierzący też siadają jak jeden przy pewnym stole, łamią się i łamią opłatkiem, etc.etc
                          • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 16.12.16, 17:43
                            feelek napisał:
                            > wszyscy: ateiści, antyklerykałowie, agnostycy, a... i wierzący też siadają jak
                            > jeden przy pewnym stole, łamią się i łamią opłatkiem, etc.etc

Ja nie.
                          • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 16.12.16, 18:43
                            feelek napisał:

> ale tam zaraz...
                            > bez urazy w okresie przedświątecznym...
                            > w końcu, jak wiem bo prowadziłem tu specjalny wątek:
                            > wszyscy: ateiści, antyklerykałowie, agnostycy, a... i wierzący też siadają jak
                            > jeden przy pewnym stole, łamią się i łamią opłatkiem, etc.etc

Ja też nie.

Zadam Ci pytanie, mogę? Nie słyszę protestu...

Czy jak gram w "kółko i krzyżyk" to czczę Jezusa? Krótko, tak czy nie.

Następne pytanie:

Kto to jest człowiek wierzący? Czy (a) ten, który usłyszał o istnieniu debilnego bożka katolików, czy (b) ten, który uważa bez dowodu, że prawdą jest istnienie tego absurdalnego debila? I też krótko, a czy b.

Potem to skomentuję.

P.S. Dla tych, którzy mają wątpliwość co do debilizmu tego bożka, oferuję mnóstwo przykładów, które to potwierdzają. Krótkie i dłuższe dowody. W razie zaproszenia na salę sądową będę je cytował.
                            • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 17.12.16, 01:52
                              coś ci się kolego sympatyczny pomyliło,
                              to tu miejsce to nie jest psychoterapia dla wierzących w istnienie/nieistnienie (: ateistów) boga/Boga,
                              tam należałoby się skierować z podobnymi problemami,
                              to tutaj to forum religia Gazety Wyborczej,
                              PS.
                              zadam pytanie ja:
                              jesteś idiotą czy osobą kretynem?
                              krótko: tym czy tym?
                              ---------------------------
                              no niczego nie skomentujesz,
                              przypomnę:
                              Grgkh:
                              "... I też krótko, a czy b.
                              Potem to skomentuję...."

z logicznego punktu widzenia jesteś w takim miejscu jak PiS obecnie w Sejmie: nie ma jak spełnić swej obietnicy, póki ja nie odpowiem: tak czy nie...

a ja tego nie zrobię.
                              • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 17.12.16, 02:19
                                Felusiu miły, zapanuj nad emocjami. :)
                                • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 17.12.16, 02:23
                                  9rgkh napisał:

> Felusiu miły, zapanuj nad emocjami. :)
                                  >
                                  Gdzieś się wyżyć musi,inaczej się udusi.Uf.
                                  • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 17.12.16, 16:26
                                    to nie jest fair, Pooco:
                                    wychodzisz na pomoc osoby stosującej naukę Schoppenhauera, nazywaną tu jako erystyka: wmawianie ludziom nie ich intencji.

"Zadam" "pytanie" i Pooco, w podobnym stylu:
                                    "Dlaczego jesteś podłą feministką?"
                                    [cytat jest dlatego aby PODKREŚLIĆ , że nie jest to pytanie moje, a przykład pytania, na które nie da się odpowiedzieć, bo samo ono zawiera tezę: jakkolwiek nie odpowiesz, i tak wiadomo, że jesteś feministką (choć może to nieprawda) i to podłą, której istnienie stara się Grgkh włożyć w usta osoby, którą ma "zmiażdżyć" ( ten cytat jest też nie bez przyczyny).
                                    I teraz weź i odpowiedz: cokolwiek nie zrobisz: źle, bo pytanie nie brzmi: czy? ale: dlaczego na nic twe odpowiedzi: "ależ ja nie jestem...", bo pytanie brzmi nie "czy?", ale "dlaczego?"....
                                    etc. etc...
                                    • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 17.12.16, 18:04
                                      feelek napisał:

> "Dlaczego jesteś podłą feministką?"

Lubie.Uwielbiam pasjami.Och.
                                      • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 17.12.16, 23:16
                                        Ale ja takiego pytania nie zadałem.
                                        To było: "pytanie".
                                        Głupio tak pisać kawa na ławę, więc z góry exclsm.
                                        Ale to internet, więc tak na wszelki wypadek.
                                        pzdr.
                                    • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 18.12.16, 22:52
                                      feelek napisał:

> to nie jest fair, Pooco:
                                      > wychodzisz na pomoc osoby stosującej naukę Schoppenhauera, nazywaną tu jako ery
                                      > styka: wmawianie ludziom nie ich intencji.
                                      >
                                      > "Zadam" "pytanie" i Pooco, w podobnym stylu:
                                      > "Dlaczego jesteś podłą feministką?"

To Twoje pytanie zawiera gotową tezę, która jest FAŁSZYWA, a moje zdanie to pytanie o Twój pogląd. U mnie nie ma fałszywej tezy. Nie musisz odpowiadać ale brak odpowiedzi skomentuję.

Jak widzisz, jesteś na tyle słabo "rozgarnięty", że nie umiesz poprawnie zidentyfikować zdania z fałszywą tezą. :) Sobie strzeliłeś w kolano.

Gramy dalej?
                                      • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 01:13
                                        nie, nie muszę odpowiadać,
                                        ale odpowiem:

czy Grgkh to jest Pooco?
                                        jeśli tak jest, to powiem tak:

droga Pooco to, czy u Grgkha nie ma fałszywej tezy, to ocenią czytający, nie Grgkh,
                                        zwłaszcza nie on
                                        • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 08:22
                                          feelek napisał:
                                          > czy Grgkh to jest Pooco?

Czy dwie osoby o odmmiennej płci to jedno? Nie jesteśmy małżeństwem,więc nie jesteśmy jednym ciałem.

> jeśli tak jest, to powiem tak:

Nie jest,więc to "mowa trawa".

> droga Pooco to, czy u Grgkha nie ma fałszywej tezy, to ocenią czytający, nie Gr
                                          > gkh,
                                          > zwłaszcza nie on
                                          Błędne założenie.Każdy (więc również i ty) ma prawo do własnych przekonań.Innym może się to podobać,lub nie.Mogą reagować emocjonalnie lub całkowicie obojętnie.Ja nie piszę na zasadzie "na złość mamie odmrożę sobie uszy".Wystukuję palcami na klawiaturze swoje myśli i przekonania.Grgkh jako jeden z niewielu na tym Forum,również stosuję tę zasadę.Mylę się?Wątpię.
                                          • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 02:14
                                            no tak!
                                            wszystko to prawda jest.
                                            Ale,
                                            ALE:
                                            Pooco wypowiada się w imieniu Grgkh'a
                                            Grgkh występuje jako adwokat Pooco...
                                            1. niepotrzebnie, jak mniemam, zawsze to lepiej bronić się samemu,
                                            2. w końcu: nie wiedząc komu mam w danym momencie odpowiedzieć:
                                            Grgkh występującemu jako Pooco,
                                            Pooco występującej jako Grgkh,
                                            Pooco występującej jako Pooco,
                                            Grgkh występującemu jako Grgkh,
                                            nie odpowiem żadnej z tych kreacji i
                                            ogłoszę
                                            eot
                                            • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 09:32
                                              feelek napisał:

> nie odpowiem żadnej z tych kreacji i
                                              > ogłoszę
                                              > eot
                                              Nareszcie.
                                              • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 20:46
                                                eot
                                                dla pooco&grgkh...
                                                nie dla Pooco,
                                                nie dla Grgkh
                                                • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 21:58
                                                  feelek napisał:

> eot
                                                  > dla pooco&grgkh...
                                                  > nie dla Pooco,
                                                  > nie dla Grgkh

Przez chwilę chciałam coś mądrego do Cibie napisać ,ale doszłam do wniosku,że i tak wyszłoby głupio.Czy można na coś głupiego mądrze odpowiedzieć?Przecież do Ciebie i tak nie dotrze.
                                                  • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 23.12.16, 00:42
                                                    dotrze.
                                                    mądrze zawsze.
                                                    przecież dociera.
                                                    czemu miałoby przestać?
                                                    bo zmieniłaś się?
                                                  • pocoo Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 23.12.16, 01:58
                                                    feelek napisał:

> przecież dociera.

Co dociera? To ,ze ja jestem kobietą a Grgkh facetem?
                                                    Czy dla Ciebie odmienność płci ma znaczenie?
                                                  • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 23.12.16, 04:06
                                                    ma/nie ma.
                                                    zależy od wielu rzeczy.
                                                    odmienność, czyli różnice?
                                                    "Vive une petit difference" (: anegdota sprzed 100 lat, mam rozwinąć?)
                                                    PS.
                                                    przeczytaj wszystko w tej gałązce wątku; to odp. na pyt.: "co dociera", jeszcze:
                                                    to przecież nie jest 1 wpis mój tu, ktry czytasz, ale linki do 3 lat, 100 wpisów?
                                        • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 21:12
                                          feelek napisał:

> czy u Grgkha nie ma fałszywej tezy, to ocenią czytający, nie Grgkh,
                                          > zwłaszcza nie on

Ocenić znaczy tu UDOWODNIĆ. Spróbuj to publicznie udowodnić.
                                          • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 02:26
                                            już to zrobiłem
                                            • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 23:15
                                              feelek napisał:

> już to zrobiłem

Odpowiem Ci tym samym - ja też już "to" zrobiłem, czyli udowodniłem tezę przeciwną.

I gdzie jest dowód? Mówić nie wystarczy. Trzeba było zacytować, podać link itd. felku. Nie wiesz, co mówisz. Dowód to coś, co trzeba wciąż od nowa pokazywać, to coś, co daje się dowolną ilość razy powtarzać i zawsze daje ten sam wynik.

Z logiką i nauką nie masz nic wspólnego.
                                              • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 21:30
                                                mam.
                                                tu.
                                                wiem.
                                                wystarczy.
                                                nie trzeba.
                                                nie.
                                                -----------------------
                                                to ww. to odp. na pytania bytu internetowego pn. grgkh.
                                                do wyboru, do koloru.
                                                --------------------------
                                                sorki, nie ma czasu na więcej:
                                                schab(in process),
                                                karp(done),
                                                choinka(done),
                                                prezent z Apart(done),
                                                humory starszych osób(done, in process, in the future)
                                                sąd (wygrałem, hurra)
                                                pzdr.
                                                f.
                                • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 17.12.16, 16:08
                                  czego nie zrobi aby odwrócić kota ogonem?
                                  masz na drugie Filemon czy Bonifacy?
                                  Krótko: tak czy tak?
                                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 18.12.16, 23:03
                                    Czy umiesz odpowiedzieć na te pytania? Krótko - tak lub nie. Jeśli umiesz, to odpowiedz.

:)

Po co bawisz się w gierki, w których masz gwarancję porażki?
                                    • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 01:20
                                      krótko:
                                      1.tak, umiem;
                                      2.nie, nie odpowiem
                                      masz kolego pecha:
                                      pełna blokada.
                                      • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 21:10
                                        feelek napisał:

> krótko:
                                        > 1.tak, umiem;

Mam prawo Ci nie wierzyć.przecież wiesz, że ja prawdę muszę udowadniać.

> 2.nie, nie odpowiem
                                        > masz kolego pecha:
                                        > pełna blokada.

Twoja blokada, to Twój pech. Ty go masz.
                                        • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 02:29
                                          nie ja,
                                          ty go masz, tego pecha
                                          blokada dotyczy twoich działań,
                                          nie masz już ruchu
                                          pat
                                          PS. spalą ci się procesory?
                                          czy już się palą?
                                          • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 17:07
                                            Bredzisz, felku. Koniec rozmowy z Tobą prowadzonej w taki sposób.
                                            • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 03.01.17, 16:02
                                              no i spaliły się.
                                              procesory.
                    • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 13:39
                      To Ty Zbysio wierzysz bez dowodów.Jesteś wyznawcą prymitywnego neoliberalizmu, który doprowadził wielu ludzi do biedy i rozpaczy.Nie masz ŻADNYCH dowodów na sukces III RP o ktorym piszesz.Jesteś prymitywnym,zacofanym wyznawcą religii neoliberalizmu.
                      Nie patrzysz na dowody empiryczne tylko przyjmujesz bzdury na wiarę.Lecz się ze swojej wiary Zbysio:)
                      Poza tym, dobry chłopak jesteś Zbysiu:)moja propozycja wspólnej wódeczki i szczerej, życzliwej rozmowy ciągle aktualna.Trzeba Cię tylko dokształcić politycznie:)
                      • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 19.12.16, 21:25
                        sybaryta_pis napisał:

> To Ty Zbysio wierzysz bez dowodów.

Sam musiałbyś to udowodnić, chłopczyku.

> Jesteś wyznawcą prymitywnego neoliberalizmu,
                        > który doprowadził wielu ludzi do biedy i rozpaczy.

Ale innych doprowadził do majątku i szczęścia. Ocena tego jest niejednoznaczna.

Ty jesteś za to wyznawcą prymitywnego komunizmu w wersji pisowsko-stalinowskiej opartej na gebelsowskiej propagandzie. A Taki ustrój, na przykład w Kambodży, doprowadził dokładnie cały naród do totalnego, opartego na ludobójstwie, wyniszczenia.

A jaki ustrój ja naprawdę wyznaję, to się nie dowiesz.

> Nie masz ŻADNYCH dowodów na sukces III RP o ktorym piszesz.

Mam, np. wzrost globalnych wskaźników ekonomicznych. To są dane z roczników statystycznych. I to Ty nie umiesz ich ze zrozumieniem przeczytać. Z ludźmi tak ograniczonymi umysłowo, że z tym sobie nie radzą z tak prostym zadaniem, nie ma sensu rozmawiać.

> Jesteś prymitywnym,zacofanym wyznawcą religii neoliberalizmu.

Nie znasz definicji religii. Nie wyznaję żadnej. :)

> Nie patrzysz na dowody empiryczne tylko przyjmujesz bzdury na wiarę.Lecz się ze
                        > swojej wiary Zbysio:)
                        > Poza tym, dobry chłopak jesteś Zbysiu:)moja propozycja wspólnej wódeczki i szcz
                        > erej, życzliwej rozmowy ciągle aktualna.Trzeba Cię tylko dokształcić polityczni
                        > e:)

Nie chleję z zasady. Ani to przyjemne, ani nie chcę doprowadzić się do stanu umysłu, który tu powyżej obserwuję u Ciebie. :)
                        • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 11:10
                          Zbysio,
                          Ubliżałeś mnie ublizałeś mojej rodzinie(moim dzieciom) w sposób paskudny. Żartowałeś ze śmierci mojej córki.Pokazałeś żeś polski chamuś pierwsza klasa:)Nie pierwszy raz zresztą. Opowiedz innym forumowiczom jak ubliżałeś forumowiczowi :"kiwaczek", pamiętasz jak wyzywałeś i rzucałeś mięsem na jego matkę??Czy mam przypomnieć?.Pamiętasz jak groziłeś "kiwaczkowi" ("znajdę Cię i........).Aż wstyd powtarzać, bo uszy więdną. Za akcje z "kiwaczkiem" zostałeś pozbawiony uprawnień admina na forum "Kościół religia bez katocenzury", i takie zdarzenia Cię kompromitują, jako poważnego forumowicza:)
                          Teraz mnie naubliżałeś i moim dzieciom.Ale ja się na Ciebie Zbysio nie gniewam.Moja dłoń do zgody z Tobą jest stale wyciągnięta:), bo dobry chłopak jesteś Zbysio.O religii i kościele mądrze piszesz, tylko politycznie niewyrobiony i nieuświadomiony jesteś")
                          • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 20.12.16, 17:58
                            sybaryta_pis napisał:

> Zbysio,
                            > Ubliżałeś mnie ublizałeś mojej rodzinie(moim dzieciom) w sposób paskudny. Żarto
                            > wałeś ze śmierci mojej córki.

Pisowczyku. :) Tutaj nie jesteś człowiekiem. Tutaj są tylko wpisy na forum. Nie znam Cię osobiście i... nie chcę znać. Nie jest możliwe, żebym Ci ubliżał, ani nie mam prawa wierzyć w żadną legendę, którą tu układasz na temat swój albo Twojej córki. Nie jesteście realnymi bytami. Te bajki to Twoja "wena" i nie nabierzesz mnie na litość. Po litość zgłoś się do swojego prezesa. Niech Ci pogłaska główkę.

To "coś", co stoi za Twoimi wpisami to - delikatnie mówić - jakiś półgłówek, który nie potrafi zareagować na MOJE ARGUMENTY.

I jeszcze coś... Pamiętam, z jaką satysfakcją niszczyłeś na tym forum SŁOWAMI innych. Taka kanalia nie ma żadnych praw. Najpierw trzeba samemu spełniać minimalne normy moralne. Potem można sie domagać ich od innych.

> Pokazałeś żeś polski chamuś pierwsza klasa:)Nie pi
                            > erwszy raz zresztą.

Pokazałem, że legendami czyli sztuczkami erystycznymi, nic nie wskórasz. I nie licz na to w przyszłości. Powtarzasz - na takim anonimowym forum nie jesteś żywym człowiekiem.

> Opowiedz innym forumowiczom jak ubliżałeś forumowiczowi :"k
                            > iwaczek", pamiętasz jak wyzywałeś i rzucałeś mięsem na jego matkę??Czy mam przy
                            > pomnieć?.Pamiętasz jak groziłeś "kiwaczkowi" ("znajdę Cię i........).Aż wstyd p
                            > owtarzać, bo uszy więdną. Za akcje z "kiwaczkiem" zostałeś pozbawiony uprawnień
                            > admina na forum "Kościół religia bez katocenzury", i takie zdarzenia Cię kompr
                            > omitują, jako poważnego forumowicza:)

Kiwaczek to istotny tylko o tyle incydent z przeszłości, że nauczył mnie panować nad emocjami. Dzisiaj skutki tego opanowania poczujesz na własnej skórze.

> Teraz mnie naubliżałeś i moim dzieciom.

Twoje dzieci tu nie publikują. A masz je naprawdę? Udowodnij. :) Bez dowodu one NIE ISTNIEJĄ. Przecież możesz kłamać. Nie możesz?

Takie są implikacje pewnych definicji.

> Ale ja się na Ciebie Zbysio nie gniewam.
                            > Moja dłoń do zgody z Tobą jest stale wyciągnięta:), bo dobry chłopak jesteś Zby
                            > sio.O religii i kościele mądrze piszesz, tylko politycznie niewyrobiony i nieuś
                            > wiadomiony jesteś")

Twoja ocena mnie nie interesuje. Na argumenty przegrywasz, bo żadnego z moich (politycznych) nie podważyłeś a ja Twoje - owszem.

To cecha ludzi mało inteligentnych. Przegrywają ale wierzą, ze gadanie bzdur to odwróci. Tyle że tu posługujemy się poprawnymi regułami dyskusji: Argument fałszywy jest wskazywany, kłamstwo obnażane i niczego, co na nich się opiera, nie bierzemy pod uwagę. Nie pozwalamy, by takie bzdury brzmiały. Szkoda, że w przestrzeni publicznej tych zasad się nie przestrzega.
                            • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 10:51
                              9rgkh napisał:

>To "coś", co stoi za Twoimi wpisami to - delikatnie mówić - jakiś półgłówek, który nie potrafi zareagować na MOJE ARGUMENTY.

Zwykły bluzg Zbysiaczku, od czasów kiwaczaka widać niewiele się zmieniłeś:)

> Taka kanalia nie ma żadnych praw. Najpierw trzeba samemu spełniać minimalne normy moralne. Potem można sie domagać ich od innych.

Znowu zwykły bluzg Zbysiu:)Rzucasz mięsem jak menel spod budki z piwem.A wszystko w obronie świń odrywanych od koryta:)

>Kiwaczek to istotny tylko o tyle incydent z przeszłości, że nauczył mnie panować nad emocjami. Dzisiaj skutki tego opanowania poczujesz na własnej skórze.

Ubliżałeś ordynarnie Mamie kiwaczka, wyzywałeś ją ja cham.Teraz nazywasz to incydentem:).Groziłeś temu forumowczowi ("Znajdę Cię i........)
                              Mnie też nazwałeś skurs.......m, czym obraziłeś moją Mamę.To fajnie że lubisz kobiety, ale na razie widzę, że lubisz kobiety obrażać, policzkujesz je też, bijesz jak zupa za słona?:)

• 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 21.12.16, 17:22
                                sybaryta_pis napisał:

> 9rgkh napisał:
                                >
                                > >To "coś", co stoi za Twoimi wpisami to - delikatnie mówić - jakiś półgłówe
                                > k, który nie potrafi zareagować na MOJE ARGUMENTY.
                                >
                                > Zwykły bluzg Zbysiaczku, od czasów kiwaczaka widać niewiele się zmieniłeś:)

Tu masz uzasadnienie, dlaczego mam prawo do takiego traktowania Ciebie:
                                Przeciwnie, zależy mi na tym kraju ale nie na kraju, który TAKI jest. I to ja będę interpretował moje słowa a nie taki przygłup, jak Tyl, któremu wszystko się kojarzy. Jak widzisz, istnieje inna interpretacja, której wrodzona ograniczoność umysłu nie pozwoliła Ci się domyślić.

Jeśli nie odszczekasz natychmiast, że to był błąd logiczny z Twojej strony, to od tej pory uzyskuję na zawsze prawo do nazywania Ciebie prymitywnym przygłupem. :) Mówię to na serio. Za swoje słowa trzeba brać odpowiedzialność. Odszczekanie. I to już.

> > Taka kanalia nie ma żadnych praw. Najpierw trzeba samemu spełniać minimal
                                > ne normy moralne. Potem można sie domagać ich od innych.
                                >
                                > Znowu zwykły bluzg Zbysiu:)Rzucasz mięsem jak menel spod budki z piwem.A wszyst
                                > ko w obronie świń odrywanych od koryta:)

Mogę poszukać na forum, w jaki sposób atakowałeś kiedyś ludzi, którzy tu pisali.

> > Kiwaczek to istotny tylko o tyle incydent z przeszłości, że nauczył mnie p
                                > > anować nad emocjami. Dzisiaj skutki tego opanowania poczujesz na własnej skórze.
                                >
                                > Ubliżałeś ordynarnie Mamie kiwaczka,
                                > wyzywałeś ją ja cham.Teraz nazywasz to inc
                                > ydentem:).Groziłeś temu forumowczowi ("Znajdę Cię i........)
                                > Mnie też nazwałeś skurs.......m, czym obraziłeś moją Mamę.To fajnie że lubisz k
                                > obiety, ale na razie widzę, że lubisz kobiety obrażać, policzkujesz je też, bij
                                > esz jak zupa za słona?:)

Kiwaczek mnie kiedyś "straszył", ze będzie mnie ścigał po forach za głoszenie pewnych tez. W końcu poległ.

Powtarzam - na tym forum, które jest anonimowe, nie jesteśmy ludźmi ale wpisami. Ustosunkowujemy się do prawdziwości tego, co twierdzą inni. Domaganie się jakiegoś "szacunku" w stosunku do wirtualnych bytów, jak matki lub dzieci jest żałosne i jest zwyczajna erystyką. Nikt nie ma prawa szantażować emocjonalnie nikogo innego w tym otoczeniu w ten sposób. Mama kiwaczka nie istnieje. Kiwaczek jest botem. Udowodnij, że było inaczej. I to samo dotyczy Twojej córki, która nie istniała.

Na forum nikt nie ma prawa używać w dyskusjach takich argumentów. Idź do osiedlowego magla, tam możesz się bawić w konwenanse.

Mojego stosunku do kobiet nie znasz i nie poznasz. Znów pudło. Bredzisz, koleś. Jak zwykle w PiS-ie.

Dodaję do stałych argumentów - bredzenie (będzie z linkiem). Chyba że odszczekasz, że się pomyliłeś co do oceny.
                                • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 10:27
                                  9rgkh napisał:
                                  >Kiwaczek mnie kiedyś "straszył", ze będzie mnie ścigał po forach za głoszenie pewnych tez. W końcu poległ.

Nie kłam, wyzywałeś ordynarnie kiwaczka i Jego Mamę. Wyzywałeś jego Mamę od k...ew.Co Ona Ci złego zrobiła.Wyszło z Ciebie chamstwo i tyle. Po tym "popisie chamstwa" zostały ci odebrane uprawnienia admina na antyklerykalnym forum. Snajper55 na szczęście nie daje się nabrać na Twoje skamlenia od odblokowanie nicka "grgkh", jesteś bluzgaczem recydywistą:)

>Mojego stosunku do kobiet nie znasz i nie poznasz. Znów pudło. Bredzisz, koleś. Jak zwykle w PiS-ie.

Znam Twój stosunek do kobiet, Mamę kiwaczka nazwałeś wielokrotnie "ku....ą", oraz moją Mamę również nazywając mnie "s.....synem".Nie znasz języka polskiego???Maturę zdałeś nied wiesz co znaczy "s....syn" i kogo ten bluzg na prawdę obraża?Mówię Ci,Zbysio, zmień te brudne skarpetki i umyj niedomyte stopy, bo cuchnie coraz bardziej:)

• 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 16:53
                                    sybaryta_pis napisał:

> 9rgkh napisał:
                                    > >Kiwaczek mnie kiedyś "straszył", ze będzie mnie ścigał po forach za głosze
                                    > nie pewnych tez. W końcu poległ.
                                    >
                                    > Nie kłam, wyzywałeś ordynarnie kiwaczka i Jego Mamę.

Ani kiwaczek nie był realny ani jego mama. Boty nie mają rodziców. Bot to wytwór programisty. Kiwaczek nie udowodnił, że nie jest botem

> Wyzywałeś jego Mamę od k...ew.

Nie pamiętam takie "faktu". Znajdź link. :)

> Co Ona Ci złego zrobiła.Wyszło z Ciebie chamstwo i tyle. Po tym "popisie ch
                                    > amstwa" zostały ci odebrane uprawnienia admina na antyklerykalnym forum. Snajpe
                                    > r55 na szczęście nie daje się nabrać na Twoje skamlenia od odblokowanie nicka "
                                    > grgkh", jesteś bluzgaczem recydywistą:)

Ty też pewnie jesteś botem. Odkąd to boty mają jakieś szczególne prawa? Znów manipulujesz. Jesteś kiepsko oprogramowany.

> > Mojego stosunku do kobiet nie znasz i nie poznasz. Znów pudło.
                                    > > Bredzisz, koleś. Jak zwykle w PiS-ie.
                                    >
                                    > Znam Twój stosunek do kobiet, Mamę kiwaczka nazwałeś wielokrotnie "ku....ą", or
                                    > az moją Mamę również nazywając mnie "s.....synem".

Daj link, chętnie sobie to przypomnę - jeśli to w ogóle prawda. :) Dopóki nie udowodnisz prawdziwości tej informacji, podanej wraz z kontekstem, dopóty są to Twoje urojenia, bocie. Urojenia nie są brane pod uwagę w dyskusji. Urojenia powinno się leczyć.

> Nie znasz języka polskiego???

Znam lepiej niż Ty. Co udowodniłem niedawno na tym forum.

> Maturę zdałeś nied wiesz co znaczy "s....syn" i kogo ten bluzg na prawdę obraża
                                    > ?Mówię Ci,Zbysio, zmień te brudne skarpetki i umyj niedomyte stopy, bo cuchnie
                                    > coraz bardziej:)

Najpierw link, pisowczyku. Jesteś zakłamany, bo w jednym poście się przymilasz a w drugim szczujesz. Wykluczam, bym Ci kiedykolwiek cokolwiek wybaczył. Musiałbyś przejść jakąś przeogromną spowiedź, przyznanie się do win, pokajanie ze wszystkiego, co tu wyrabiałeś i POKUTĘ. :) A tę musiałbym ja osobiście wyznaczyć.

Nie pójdziesz na to. I dlatego zostanie jak jest.
                                    • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 16:58
                                      9rgkh napisał:
                                      >Wykluczam, bym Ci kiedykolwiek cokolwiek wybaczył. Musiałbyś przejść jakąś przeogromną spowiedź, przyznanie się do win, pokajanie ze wszystkiego, co tu wyrabiałeś i POKUTĘ. :) A tę musiałbym ja osobiście wyznaczyć

:))) "ooo,ooo,ooooo, rany boskie" (cytuję klasyka) Zbysiu tu już zaleciało kadzidłem i kościelną kruchtą.Kogo jak kogo ale Ciebie nie podejrzewałem o to:) Surowe pokuty zadajesz Pan?:))
                                      o, o, o , o rany boskie:))
                                      • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 22.12.16, 17:34
                                        sybaryta_pis napisał:

> 9rgkh napisał:
                                        > >Wykluczam, bym Ci kiedykolwiek cokolwiek wybaczył. Musiałbyś przejść jakąś
                                        > przeogromną spowiedź, przyznanie się do win, pokajanie ze wszystkiego, co tu w
                                        > yrabiałeś i POKUTĘ. :) A tę musiałbym ja osobiście wyznaczyć
                                        >
                                        > :))) "ooo,ooo,ooooo, rany boskie" (cytuję klasyka) Zbysiu tu już zaleciało kadz
                                        > idłem i kościelną kruchtą.Kogo jak kogo ale Ciebie nie podejrzewałem o to:) Sur
                                        > owe pokuty zadajesz Pan?:))
                                        > o, o, o , o rany boskie:))

Mówiłeś, że dążysz do zgody? Wystarczyła chwila i już Twoje prawdziwe oblicze znów widać.

A pokuta? Spróbuj. Ścieżkę dojścia do niej znasz.

Argumenty. Raz za razem - nie odpowiadasz na nie. Uznajesz te moje za prawdę. :)
                                        • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 23.12.16, 10:34
                                          To ja Ci podałem argumenty na które nie umiesz odpowiedzieć Zbysio
                                          • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 23.12.16, 16:52
                                            sybaryta_pis napisał:

> To ja Ci podałem argumenty na które nie umiesz odpowiedzieć Zbysio

Pisowczyku... tu są dowody:
                                            - prymitywny przygłup
                                            - ekonomiczny ignorant

Działaj dalej, będę dokumentował.
                                            • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 10:05
                                              9rgkh napisał:
                                              >Pisowczyku... tu są dowody:
                                              > -prymitywny przygłup
                                              >-ekonomiczny ignorant

To nie są dowody tylko bluzgi menela Zbysia.Równie dobrze mógłbyś zostawić swoją poświąteczną śmierdzącą kupę na forum i pokazywać innym forumowiczom:)Ta Twoja kupa (dowody) świadczą tylko źle o Tobie, że tej smrodliwej Zbysiowej kupy nie spuściłeś w toalecie:)

>Działaj dalej, będę dokumentował.

Dokumentować to możesz co najwyżej swoje ciśnienie lub poziom cukru. Ewentualnie zdrady Twojej byłej żony jeszcze jak byliście małżeństwem. Zmartwię Cię, ten góral wtedy, co jej proponował seks.....udało mu się:)
                                              • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 12:47
                                                sybaryta_pis napisał:

> 9rgkh napisał:
                                                > > Pisowczyku... tu są dowody:
                                                > > -prymitywny przygłup
                                                > >-ekonomiczny ignorant
                                                >
                                                > To nie są dowody tylko bluzgi menela Zbysia.Równie dobrze mógłbyś zostawić swoj
                                                > ą poświąteczną śmierdzącą kupę na forum i pokazywać innym forumowiczom:)Ta Twoj
                                                > a kupa (dowody) świadczą tylko źle o Tobie, że tej smrodliwej Zbysiowej kupy ni
                                                > e spuściłeś w toalecie:)

Bez komentarza. :)

> > Działaj dalej, będę dokumentował.
                                                >
                                                > Dokumentować to możesz co najwyżej swoje ciśnienie lub poziom cukru.

Dokumentacja Twojego poziomu intelektualnego, który jest charakterystyczny dla PiS-u, jest tutaj, na forum, w Twoich wypowiedziach. Nie muszę nic ponadto robić. Ale z zasobów tego archiwum będę chętnie korzystał.

> Ewentualnie zdrady Twojej byłej żony jeszcze jak byliście małżeństwem.
                                                > Zmartwię Cię, ten góral wtedy, co jej proponował seks.....udało mu się:)

:) Urojenia.

Ten rodzaj "argumentacji" nie ma w moim przypadku żadnej szansy na powodzenie. Usiłujesz odwrócić uwagę od tematyki tego wątku. Zawsze mówiłem - przekierowywanie uwagi na osobę mówiącego, zamiast odnoszenia się do treści tematu, to poddanie się w sprawie tej treści.

Wszystkie Twoje argumenty okazały się fałszywe. Przegrałeś. I to Ty masz się czuć pokonany i na pewno tak się czujesz. I żaden Twój bluzg tego nie przykryje. Widać jedynie, jak się w swojej bezsilności miotasz. Wszyscy to widzą.

No to pa, przegrany pisowczyku. :)
                                                • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 13:00
                                                  9rgkh napisał:
                                                  >Wszystkie Twoje argumenty okazały się fałszywe. Przegrałeś. I to Ty >masz się czuć pokonany i na pewno tak się czujesz. I żaden Twój >bluzg tego nie przykryje. Widać jedynie, jak się w swojej bezsilności >miotasz. Wszyscy to widzą.
                                                  >No to pa, przegrany pisowczyku. :)

Moje argumenty opierają się na twardych danych, wzrostu PKB.Wzrost PKB w latach gdy rządziła PO był NIŻSZY niż za rządów PiS.PO miała 3 lata, w których wzrost PKB był na poziomie 1% PKB.Jakoś nie zauważyłem żebyś wtedy płakał Zbysio nawiedzony ewangelizatorze neoliberalizmu:)
                                                  • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 13:03
                                                    Tu masz kompleksowy, obiektywny bilans rządów za "pierwszego PiS-u" lata 2005-2007.
                                                    pokazywarka.pl/ivrp/
                                                    Odnieś się do twardych danych Zbysio, a nie bluzgaj:)
                                                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 16:27
                                                    Przecież nie bluzgam. :) Tutaj zarobiłeś na prymitywnego przygłupa forum.gazeta.pl/forum/w,721,162949590,162949590,Niedlugo_wybory_na_kogo_glosowac_.html?p=163016008 albo trochę poniżej, gdzie to potwierdziłeś forum.gazeta.pl/forum/w,721,162949590,162949590,Niedlugo_wybory_na_kogo_glosowac_.html?p=163020823 a tutaj na ekonomicznego ignoranta forum.gazeta.pl/forum/w,721,163013305,163013305,Muzyka_lagodzi_obyczaje_z_dedykacja_dla_9rgkh.html?p=163033427

Najpierw, pisiaczku, czekam na komentarz do mojej odpowiedzi. Potem będzie ocena. A dopiero później dalszy ciąg rozmowy na temat. Nie będziemy zostawiali spraw nierozliczonych.

Tak na marginesie - mało mnie obchodzi, co PiS zrobił dobrze. Jest ogólna zasada - ŻADNE DOBRO NIE USPRAWIEDLIWIA ZŁA. Cel nie uświęca środków. A mówimy o tym, co złego robi PiS teraz.

Już Ci to napisałem - za rzeczy dobre mógłbym PiS popierać. Ale wykluczam poparcie dla tych, którzy czynią zło. Bo nie ma granic, które by określały, jak daleko w czynieniu zła można się posunąć w takich sytuacjach.

To są elementarne podstawy etyki. Ty jesteś botem, który zasad etycznych jest pozbawiony. Co tutaj raz za razem demonstrujesz.
                                                  • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 16:48
                                                    Zbysio Twoje "przydomki" które mi "nadajesz"......to Twoja sprawa:)
                                                    Pisałem Ci już, to tak jakbyś zostawił śmierdzącą Zbysiową poświąteczną kupę w niespuszczonym sedesie i zapraszał swoich gości żeby im pokazać:)Śmierdzi?Śmierdzi.Zbysiowe?Zbysiowe:).Dlaczego mam się przejmować tym, że się publicznie zesrałeś Zbysiu?:)
                                                  • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 16:49
                                                    Proponuję Zbysio Stoperan i szczotkę do sedesu:))
                                                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 19:44
                                                    sybaryta_pis napisał:

> Zbysio Twoje "przydomki" które mi "nadajesz"......to Twoja sprawa:)

Tak, to moja i Twoja sprawa. Najśmieszniejsze jest dla Ciebie to, że każdy z tych przydomków jest udowodniony.

> Dlaczego mam się przejmować tym, że się publicznie zesrałeś Zbysiu?:)

Słownictwo z rynsztoka, w którym się wychowywałeś. Pewnie jakiś kibol.

Jesteś za prymitywny, żebyś cokolwiek z tego świata rozumiał, to już wiemy, bo bardzo o tą wiedzę zadbałeś. Tacy ludzie nie przejmują się ujawnianą o nich prawdą. Nie piszę tego, żebyś Ty się przejmował. Celem tej rozmowy jest pokazanie przyszłym wyborcom CZYM i KIM jest PiS.
                                                  • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 28.12.16, 11:45
                                                    Zbysiu, napisałem Ci już powótórze:
                                                    sybaryta napisał:
                                                    >Zbysio Twoje "przydomki" które mi "nadajesz"......to Twoja >sprawa:)
                                                    >Pisałem Ci już, to tak jakbyś zostawił śmierdzącą Zbysiową >poświąteczną kupę w niespuszczonym sedesie i zapraszał swoich >gości żeby im >pokazać:)Śmierdzi?Śmierdzi.Zbysiowe?Zbysiowe:).Dlaczego mam >się przejmować tym, że się publicznie zesrałeś Zbysiu?:)

Twoje odchody, Ty się wstydź że ludziom pokazujesz swoje "sekrety".A jak się nie wstydzisz to pokazuj kupala dalej wszystkim.Na zdrowie:)
                                                  • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 28.12.16, 11:47
                                                    9rgkh napisał:

>Już Ci to napisałem - za rzeczy dobre mógłbym PiS popierać. Ale >wykluczam poparcie dla tych, którzy czynią zło. Bo nie ma granic, >które by określały, jak daleko w czynieniu zła można się posunąć w >takich sytuacjach.

To dobrze Zbysio że zauważasz że PiS robi dużo dobrego. A może podyskutujemy o tym co złego robi PiS?Udowodnij co złego robi PiS, a ja Ci powiem jak jest naprawdę:)ok?
                                                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 16:08
                                                    Wybacz, ale trzeba być niepełnosprawnym idiotą, żeby interpretować dane bezwzględne, bez odniesienia do sytuacji międzynarodowej. :) Gdy wartość wzrostu PKB bezpośrednio zależy od importu/eksportu to musi się zmieniać proporcjonalnie.

A teraz czekam, aż przyznasz, że to co powyżej napisałem jest prawdą. Albo zaprzecz temu. :) A potem ja to skomentuję.

Unik jest równoważny przyznaniu racji. Spokojnie czekam na Twoją reakcję. Ale krótko. Potem treść tego fragmentu wątku wchodzi do listy opisów "Twojej inteligencji". Na stałe. Dwa przydomki już masz. Będzie trzeci.

I "pracuj na swoją opinię" w ten sposób dalej. :)
                                                  • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 16:32
                                                    9rgkh napisał:
                                                    >Wybacz, ale trzeba być niepełnosprawnym idiotą, żeby >interpretować dane bezwzględne, bez odniesienia do sytuacji >międzynarodowej. :) Gdy wartość wzrostu PKB bezpośrednio >zależy od importu/eksportu to musi się zmieniać proporcjonalnie.

Wzrost PKB za rządów PiS-u:
                                                    2006 r=6,2%
                                                    2007= 6,7 %

Za rządów PO
                                                    2008=5%
                                                    2009=1,8%
                                                    2010=3,8%
                                                    2011=4,4%
                                                    2012=1,9%
                                                    2013=1,6%
                                                    2014=3,4%
                                                    2015=3,6%
                                                    To pełne dane bez wycięcia jakichkolwiek lat.Tylko idiota taki jak Ty Zbysio ma problem z interpretacją tych danych:)
                                                    Fakty są takie że za PO gospodarka ZAHAMOWAŁA.
                                                    Rząd PiS od października 2015 podjął NAJBARDZIEJ AMBITNY program społeczny po 1989 r..Wprowadzono:
                                                    1)Program 500+
                                                    2)Program Mieszkanie +
                                                    3)Darmowe leki dla seniorów
                                                    4)Obniżono wiek emerytalny.
                                                    5)Podniesiono RADYKALNIE minimalne wynagrodzenie godzionowe do 12 zł brutto , co daje 9 zł na rękę podczas gdy do tej pory standardem zarobków w ochronie było 5-7 zł na rękę za godzinę.

Odnieś się Zbysiu do tych konkretów.Milczysz, bo przed takimi faktami stoisz z "gołą dupą":)

>A teraz czekam, aż przyznasz, że to co powyżej napisałem jest >prawdą. Albo zaprzecz temu. :) A potem ja to skomentuję.

Komentuj merytorycznie a nie bluzgiem jak czynisz do tej pory:)

>Unik jest równoważny przyznaniu racji. Spokojnie czekam na >Twoją reakcję. Ale krótko. Potem treść tego fragmentu wątku >wchodzi do listy opisów "Twojej inteligencji". Na stałe. Dwa >przydomki już masz. Będzie trzeci.

Zbysio Twoje "przydomki" które mi "nadajesz"......to Twoja sprawa:)
                                                    Pisałem Ci już, to tak jakbyś zostawił śmierdzącą Zbysiową poświąteczną kupę w niespuszczonym sedesie i zapraszał swoich gości żeby im pokazać:)Śmierdzi?Śmierdzi.Zbysiowe?Zbysiowe:).Dlaczego mam się przejmować tym, że się publicznie zesrałeś Zbysiu?:)

• 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 27.12.16, 19:54
                                                    Właśnie w tym poście zapracowałeś na przydomek ekonomicznego ignoranta

Tu masz opracowanie z wykresami - zwróć uwagę na wykres 2 - trend dotyczący Polski to ten czerwony. Nie ma żadnego załamania, polski PKB kroczy równolegle do europejskiego. PiS rządził TYLKO dwa lata (wpływ jest niewielki), PO z PSL rządziły osiem lat i najwyraźniej to widać w roku 2009, gdy UE zadołowała poniżej zera a Polska, jako jeden z nielicznych krajów, zdołała utrzymać wzrost względnie znacznie powyżej tych wartości.

> Zbysio Twoje "przydomki" które mi "nadajesz"......to Twoja sprawa:)

Nie, to Twoja sprawa, bo wszystkie są udowodnione. Sam sobie je nadałeś.
                                                  • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 28.12.16, 11:57
                                                    9rgkh napisał:
                                                    >Właśnie w tym poście zapracowałeś na przydomek ekonomicznego ignoranta
                                                    >Tu masz opracowanie z wykresami - zwróć uwagę na wykres 2 - >trend dotyczący Polski to ten czerwony. Nie ma żadnego >załamania, polski PKB kroczy równolegle do europejskiego. PiS >rządził TYLKO dwa lata (wpływ jest niewielki), PO z PSL rządziły >osiem lat i najwyraźniej to widać w roku 2009, gdy UE zadołowała >poniżej zera a Polska, jako jeden z nielicznych krajów, zdołała >utrzymać wzrost względnie znacznie powyżej tych wartości.

I DUPA Zbysiu, nawet nie umeisz poprawnie zinterpretować danych które sam linkujesz. Zwróć uwagę na lata 2010-2013, wtedy RZĄDZILI TWOI IDOLE Z PO. W tych latach masz najmniejszą różnicę w rozwoju(wzroście PKB) pomiędzy Polską a krajami starej UE.Wiadomo że stara UE rozwija się średniorocznie wolniej niż Polska.Tak jest od 23 lat.Jednak w latach 2010-2013 mieliśmy niestety wzrost najbardziej PROPORCJONALNIE zbliżony do krajów starej UE.Co z tego wynika?Ze za Platformy Obywatelskiej gospodarka WYHAMOWAŁA i zbliżyła się dynamiką wzrostu do krajów starej UE.
                                                    Nawet "bidaku" nie umiesz czytać ze zrozumieniem tego co sam linkujesz.
                                                    A co do moich przydomków to już Ci napisałem. To że zrobiłeś wielkiego, poświątecznego, śmierdzącego kupala i pokazujesz go publicznie to Twoja sprawa.Ja mogę o tym kupalu powiedzieć:Duży, Śmierdzący i Zbysiowy nic więcej:)
                                                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 28.12.16, 19:00
                                                    sybaryta_pis napisał:

> 9rgkh napisał:
                                                    > > Właśnie w tym poście zapracowałeś na przydomek ekonomicznego ignoranta
                                                    > > Tu masz opracowanie z wykresami - zwróć uwagę na wykres 2 -
                                                    > > trend dotyczący Polski to ten czerwony. Nie ma żadnego
                                                    > > załamania, polski PKB kroczy równolegle do europejskiego. PiS
                                                    > > rządził TYLKO dwa lata (wpływ jest niewielki), PO z PSL rządziły
                                                    > > osiem lat i najwyraźniej to widać w roku 2009, gdy UE zadołowała
                                                    > > poniżej zera a Polska, jako jeden z nielicznych krajów, zdołała
                                                    > > utrzymać wzrost względnie znacznie powyżej tych wartości.
                                                    >
                                                    > I DUPA Zbysiu, nawet nie umeisz poprawnie zinterpretować danych które sam linku
                                                    > jesz. Zwróć uwagę na lata 2010-2013, wtedy RZĄDZILI TWOI IDOLE Z PO.

Na pewno ekonomicznie bardziej zasługują na miano idoli niż pisowcy, którzy załatwili spółki skarbu państwa przez rok na giełdzie. Ich realna wartość spadła o 39 miliardów. To są Twoi idole. Poczekajmy na podsumowanie roku 2016, wtedy wyjdzie "Szydło" z worka do końca.

> W tych lat
                                                    > ach masz najmniejszą różnicę w rozwoju(wzroście PKB) pomiędzy Polską a krajami
                                                    > starej UE.

Cytat z tego samego źródła: "W kolejnych latach taka sytuacja nie powtórzyła się, a tempo wzrostu w naszym kraju było nawet ponad dwunastokrotnie wyższe od osiągniętego w UE. W 2009 roku dał o sobie znać ogólnoświatowy kryzys gospodarczy. Znaczne pogorszenie sytuacji wystąpiło zarówno w Polsce, jak i całej Unii. Realny wzrost PKB wyniósł w naszym kraju 1,6%, a w Unii Europejskiej odnotowano spadek na poziomie -4,5%."

> Wiadomo że stara UE rozwija się średniorocznie wolniej niż Polska.Tak
                                                    > jest od 23 lat.Jednak w latach 2010-2013 mieliśmy niestety wzrost najbardziej
                                                    > PROPORCJONALNIE zbliżony do krajów starej UE.Co z tego wynika?Ze za Platformy O
                                                    > bywatelskiej gospodarka WYHAMOWAŁA i zbliżyła się dynamiką wzrostu do krajów st
                                                    > arej UE.

W tym okresie czasu dawały o sobie znać skutki kryzysu - co pomijasz. Realnie Polska miała jedna z najlepszych wskaźników wzrostu gospodarczego w całej Europie. Żadne inne państwo naszego regionu nie miało wtedy takiego wzrostu. A w 2013 roku (wykres 3) byliśmy na ósmym miejscu w Europie. Dzięki orłom z PO. :) I dzięki trzymaniu pisowskiego oszołomstwa z dala od polityki ekonomicznej.

Już wkrótce będzie można porównać "wzrosty" PKB w dwóch kolejnych latach 2015, z czasów PO i za 2016, za czasów PiS.

> Nawet "bidaku" nie umiesz czytać ze zrozumieniem tego co sam linkujesz.

To Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Wykazuję to powyżej.

> A co do moich przydomków to już Ci napisałem. To że zrobiłeś wielkiego, poświąt
                                                    > ecznego, śmierdzącego kupala i pokazujesz go publicznie to Twoja sprawa.Ja mogę
                                                    > o tym kupalu powiedzieć:Duży, Śmierdzący i Zbysiowy nic więcej:)

I to są Twoje argumenty. Owoc działania pisowskiego mózgu.
                                                  • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 28.12.16, 20:17
                                                    chciałbym tylko zauważyć, że wynik Polski (nie PiSu) w latach 2005-2007 był dość istotnie związany z rządami SLD/PSL w latach 2001-2005, ich nieudolnością/ sprawnością (niepotrzebne skreślić). Nie mógłby być taki jaki był, gdyby ta ekipa: Millera/Belki rządziła jakoś z gruntu źle.

Nie głosując na żadną z tych ww. partii nie umiem tego nie zauważyć.
                                                    PS.
                                                    to jest forum religia, isn't it?
                                                  • 9rgkh Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 28.12.16, 22:27
                                                    Zgoda, felku. Każda partia zrobiła trochę dobrego. Niektóre więcej. Niektórym sprzyjały czasy i koniunktura.

Ale nie było dotąd tak wielkiego jak PiS niszczyciela państwa, gospodarki, kultury i relacji międzyludzkich.
                                                  • feelek Re: Niedługo wybory, na kogo głosować? 29.12.16, 13:44
                                                    ale, na litość, co panów dyskusja robi na freligia?
                                                    partie, wzrost gosp. ....

może choć to, że wzrost związany z rządzeniem to albo:
                                                    -rzecz przewidywalna, że będzie, bo ci nie tamci lepiej zarządzają/mają lepsze pomysły,
                                                    -rzecz wiary: bo ci na których zagłosujemy to patrioci a tamci to zdrajcy

Wypadek 2 to niekoniecznie PiS, podobnie było kiedyś gdy podobne wmawiali ludziom:
                                                    PPR (1945), PZPR(w zasadzie cały czas), ba nawet inne współczesne partie, choć bez aż takich epitetów jak podział na patriotów/zdrajców
                                                  • sybaryta_pis Re: Niedługo wybory, na kogo głosować?