Dodaj do ulubionych

Czy wierzycie w Slendermana?

01.09.18, 00:42
Anissa i Morgan wierzyły w tę istotę. Na tyle mocno aby próbować zamordować koleżankę, chcąc zostać wysłanniczkami Slendermana i mieszkać w jego posiadłości w środku lasu. Nie wierzycie w niego? Przecież nie potraficie udowodnić, że Slenderman nie istnieje.

W filmie można znaleźć echa wielu naszych forumowych dyskusji. Polecam.

www.cda.pl/video/2156394a8

S.
Obserwuj wątek
    • tade-k53 Re: Czy wierzycie w Slendermana? 02.09.18, 10:07
      Kto nie czci Boga, prędzej czy później, świadomie czy nieświadomie czci demony..
      tradycja2012.blogspot.com/
      • pocoo Re: Czy wierzycie w Slendermana? 02.09.18, 11:02
        Nieświadomie czcisz demony i wierzysz, że są bogiem.
        • tade-k53 Re: Czy wierzycie w Slendermana? 02.09.18, 11:04
          Nie znasz Boga.
          Ponieważ żyjemy w czasach ostatecznych, ostrzegam ludzi przed posoborowym Kościołem fałszywych nauczycieli, który prowadzi ludzi do piekła. Kto nie chce iść do piekła może skorzystać.
          tradycja2012.blogspot.com/
          • wariant_b Re: Czy wierzycie w Slendermana? 02.09.18, 11:10
            Oni usiłują oszukać Boga
            i tych, którzy wierzą,
            lecz oszukują tylko siebie samych;
            oni tego nie pojmują.

Koran
          • pocoo Re: Czy wierzycie w Slendermana? 02.09.18, 15:54
            tade-k53 napisał:

> Nie znasz Boga.

Ty też nie. Nie jesteś szatanem, aby bóg przyjął ciebie "na niebiańskie salony". Ale masz przechlapane.Szatan do nieba poleciał, pogadał z bogiem i założyli się obaj o życie Hioba i jego rodziny, jak o pół litra wódki.Ty nie masz szans .
    • pocoo Re: Czy wierzycie w Slendermana? 02.09.18, 15:48
      Na pierwszy rzut oka - fantastyka. Ale to taka sama fantastyka, jak każda religia. Przerażające.
      Jak długo istnieje Świat, to składano bogom i boginiom ofiary z ludzi aby załagodzić ich gniew.I co z tego, że żadnego boga nikt nigdy nie widział.
      Zaganiani rodzice i dziecko przed monitorem, lub godzinami gapiące się w telefon.W pewnym momencie znajdzie wątpliwy autorytet.Człowiek czyni dobro i człowiek czyni zło. Usprawiedliwianie zła wywołuje ciarki na moich plecach. Zabijanie dla dobrego boga, przeraża. Między Slendermanem, a bogiem wymyślonym przez Żydów, nie ma żadnej różnicy.
      • wariant_b Re: Czy wierzycie w Slendermana? 02.09.18, 17:06
        pocoo napisała:
        > Między Slendermanem, a bogiem wymyślonym przez Żydów, nie ma żadnej różnicy.

Slenderman utył ostatnio ogromnie i wygląda jak Fatman.
        Nie należy dokarmiać bogów.
        • pocoo Re: Czy wierzycie w Slendermana? 02.09.18, 17:24
          wariant_b napisał:

> Slenderman utył ostatnio ogromnie i wygląda jak Fatman.
          > Nie należy dokarmiać bogów.

Brak umiaru.Za dużo ambrozji.
      • snajper55 Re: Czy wierzycie w Slendermana? 02.09.18, 20:23
        pocoo napisała:

> Między Slendermanem, a bogiem wymyślonym przez Żydów, nie ma żadnej różnicy.

Pokazane mechanizmy powstawania kultu Slendermana wydają się identyczne jak te funkcjonujące przy powstawaniu religii, nie tylko chrześcijańskich. Na początku drogi mamy faceta tworzącego obrazki na konkurs lub wędrownego dziada opowiadającego bajdy przy ognisku, a na końcu - wiarę, kult, religię, kościół.

Tu mamy chorą psychicznie dziewczynkę, ale iluż takich chorych zostawało potem świętymi?

S.
      • voxave Re: Czy wierzycie w Slendermana? 10.09.18, 09:00
        :):):)
        • pocoo Re: Czy wierzycie w Slendermana? 10.09.18, 09:32
          voxave napisała:

> :):):)

Każdy dzieciak oraz nastolatek, którzy mają dostęp do Internetu wiedzą, kim jest Slenderman.
          Szkoda, że rodzice mają o nim nikłe pojęcie.
    • pocoo Re: Czy wierzycie w Slendermana? 02.09.18, 17:28
      Kiedy dzisiaj usłyszałam , że Slenderman jest przeżytkiem, to szczęka mi opadła i nie mogłam zapytać, który cymbał jest na topie.
    • qwardian Re: Czy wierzycie w Slendermana? 03.09.18, 11:18
      Nasz Twórca ma dobre referencje wynikające ze Stworzenia i potwierdzone przez naukę.

www.deltami.edu.pl/temat/informatyka/2011/01/01/Jak_liczy_komputer_DNA/
      • wariant_b Re: Czy wierzycie w Slendermana? 03.09.18, 12:49
        > Nasz Twórca ma dobre referencje wynikające ze Stworzenia i potwierdzone przez naukę.

Nie wydaje mi się, żeby referencje twórców biblijnego boga były dobre.
        Inaczej nie przekazaliby wiernym aż takiego steku niedorzecznych bzdur.
        • snajper55 Re: Czy wierzycie w Slendermana? 03.09.18, 14:47
          wariant_b napisał:

> Nie wydaje mi się, żeby referencje twórców biblijnego boga były dobre.
          > Inaczej nie przekazaliby wiernym aż takiego steku niedorzecznych bzdur.

Dlatego niektórzy przypuszczają, że Biblia to dzieło ludzi "naprutych winem i palących jakieś zioła". Ja bym jeszcze dodał, że mogli do tego wina zajadać jakieś grzybki.

S.
        • pocoo Re: Czy wierzycie w Slendermana? 05.09.18, 10:43
          wariant_b napisał:

> Nie wydaje mi się, żeby referencje twórców biblijnego boga były dobre.
          > Inaczej nie przekazaliby wiernym aż takiego steku niedorzecznych bzdur.

Napisano;"co mądre jest u ludzi, to głupstwem jest u boga".
          Ja odwróciłabym. Co głupstwem jest u boga, to mądre jest dla ludzi.
      • snajper55 Re: Czy wierzycie w Slendermana? 03.09.18, 14:43
        qwardian napisał:

> Nasz Twórca ma dobre referencje wynikające ze Stworzenia i potwierdzone przez n
        > aukę.

Nasi twórcy mają najrozmaitsze referencje. Na przykład moi rodzice...

S.
        • qwardian Re: Czy wierzycie w Slendermana? 04.09.18, 10:11
          Twórca oprogramowania genomu jest Twoim autorem. Twoi rodzice korzystają z niego na zasadzie użytkowania wieczystego.
          • snajper55 Re: Czy wierzycie w Slendermana? 05.09.18, 03:34
            qwardian napisał:

> Twórca oprogramowania genomu jest Twoim autorem. Twoi rodzice korzystają z nieg
            > o na zasadzie użytkowania wieczystego.

Nie istnieje coś takiego jak "oprogramowanie genomu". Tak samo jak nie istnieje oprogramowanie dębu czy oprogramowanie karpia.

S.
            • pocoo Re: Czy wierzycie w Slendermana? 05.09.18, 10:38
              snajper55 napisał:

> Nie istnieje coś takiego jak "oprogramowanie genomu". Tak samo jak nie istnieje
              > oprogramowanie dębu czy oprogramowanie karpia.
              >
              A jak ktoś ma takie widzimisię , to jest boskie, a "niezbadane są wyroki boskie".
      • pocoo Re: Czy wierzycie w Slendermana? 10.09.18, 09:35
        qwardian napisał:

> Nasz Twórca ma dobre referencje ...

Każdy twórca bez względu na nazwę, jest rekomendowany przez tych, którym się dane dzieło podoba.To co podoba się tobie, nie musi podobać się mnie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka