Dodaj do ulubionych

szczęśliwego nowego roku... liturgicznego

01.12.19, 17:10
adwent to początek nowego roku w kościele.. skoro tak to powinniśmy nowy rok obchodzić 1 grudnia a 30 listopada to powinien być ostatni dzień starego roku więc nie Sylwestra a Andrzejki..
Obserwuj wątek
    • kociak40 Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 01.12.19, 17:28
      oszo-lom-z-rm napisał:

"> adwent to początek nowego roku w kościele.. skoro tak to powinniśmy nowy rok ob
      > chodzić 1 grudnia a 30 listopada to powinien być ostatni dzień starego roku wię
      > c nie Sylwestra a Andrzejki.."

Wybiegając daleko w przyszłość, trudno jest wrócić do rzeczywistości.
    • donmarek Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 02.12.19, 07:40
      >skoro tak to powinniśmy nowy rok obchodzić 1 grudnia a 30 listopada to powinien być ostatni dzień starego roku
      A cóż mnie mogą obchodzić chore rojenia ludzi, którzy wierzą, że jest jakieś niebo i piekło? Może i w jakimś bliżej nieokreślonym zwidzie zacząłbym nad tym rozmyślać, ale gdzie jest to niebo i gdzie znajduje się owo piekło ??? Tak zwyczajnie, FIZYCZNIE !!!
      • kociak40 Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 02.12.19, 10:26

"A cóż mnie mogą obchodzić chore rojenia ludzi, którzy wierzą, że jest jakieś niebo i piekło?" - donmarek

Niektórym wystarczyło przejść na drugą stronę, żeby przejść do wieczności.
      • feelek Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 02.12.19, 14:51
        A cóż mnie mogą obchodzić (---) rojenia ludzi, którzy wierzą, że jest (---) niebo i piekło?

nie mają cię obchodzić, masz je, jako człowiek, szanować
        pomyśl: im to (ten obraz świata) w czymśtam pomaga
        nie jest to łatwe, przyznaję [moi bliscy słuchają RM z kilku odbiorników naraz, na szczęście nie muszę brać w tym udziału], ale to nasz ludzki obowiązek: szacunek.
        Tak nas nauczył p. Voltaire.
        • kociak40 Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 02.12.19, 16:25

"moi bliscy słuchają RM z kilku odbiorników naraz, na szczęście nie muszę brać w tym udziału" - feelek

Szlag jest bardzo celny - zawsze w kogoś trafi.
        • awariant Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 02.12.19, 23:57
          feelek napisał:
          > nie mają cię obchodzić, masz je, jako człowiek, szanować

Wystarczy, że je toleruję.
          Jeśli spytają mnie o zdanie, nie muszę mówić, że szanuję RM i Ojca Dyrektora.
          A oni również będą jakoś musieli tolerować moją opinię.
          • kociak40 Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 03.12.19, 01:51

"nie muszę mówić, że szanuję RM i Ojca Dyrektor" - awariant

Zdarza się, że bardziej straszą osoby duchowne, niż duchy.
        • donmarek Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 03.12.19, 07:19
          >nie mają cię obchodzić, masz je, jako człowiek, szanować
          Gdybym mieszkał w jakimś innym, bardziej ucywilizowanym kraju, gdzie nie byłbym przymuszany na każdym kroku do tego, na pewno bym się nie śmiał, nie szydził. Nie czynię tego w stosunku do mahometan, wyznawców judaizmu czy też ewangelików. Co dzieje się teraz w Warszawie? IDIOTA, inaczej zwany Jaki, rozpętał awanturę, jakoby znowu był prześladowany. Tylko ten tępy i niedouczony ciul, nie wie, że to jego guru niegdyś oznajmił: "... Co cesarskie, oddawajcie więc cesarzowi, a co Boże - Bogu. ...".
      • suender Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 03.12.19, 08:45
        donmarek:

> A cóż mnie mogą obchodzić chore rojenia ludzi, którzy wierzą, że jest jakieś niebo i piekło?

A cóż NIEBO i PIEKŁO mogą obchodzić chore rojenia Donmarka, że niby podważa istnienie obiektów ze sfery transcendentnej?

> Więc sam sobie jestem bogiem. Mój bóg to Ja!

- Ku pamięci: BÓG jest DUCHEM, On istnieje od ZAWSZE, - ot co, .................

- Zrób dodatkowy łyk OLEUM doczaszkowego, bo za bardzo bełkocesz, - ot co, he, he, he, he, .....

Łączę śliwki suszone z bez pestek.
        • pocoo Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 03.12.19, 09:50
          suender napisał:

> - Ku pamięci: BÓG jest DUCHEM, On istnieje od ZAWSZE, - ot co, ...............
          > ..
          >
          >... za bardzo bełkocesz, - ot co, he, he, he, he, .....[/u]
          >
          He,he, he, he, he, he...ot co.
          • suender Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 03.12.19, 14:09
            pocoo:

> He,he, he, he, he, he...ot co.

- Najpierw wyrażę swe zadowolenie, że pierwszy mój post zrozumiałaś w miarę poprawnie, co z pewnością przyspieszy Twoje rychłe WYNIESIENIE!

- A że się coraz częściej serdecznie śmiejesz, to też duży plus. NIEBO oczekuję w pierwszej kolejności na dusze wesołe i z dużym poczuciem humoru, a Ty taką będziesz.
            Natomiast ateistyczne smutase co na samym końcu się nawróciły dostaną w NIEBIE miejsce na dalekim balkonie, by z tamtą na odległość się uczyły jak inne dusze z radością i śmiechem na ustać wielbią Najwyższego i sami cieszą się będąc w miejscu wiecznej szczęśliwości (w cieniu Pana!).
            "Ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało co OMNIPOTENT zgotował dla tych, co Go miłują!"
            Trzymam więc kciuki za Ciebie, - ot co, ......

Przyjemnego popołudnia życzę.
          • kociak40 Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 03.12.19, 20:43

"NIEBO oczekuję w pierwszej kolejności na dusze wesołe i z dużym poczuciem humoru, a Ty taką będziesz." - suender

Na suender można polegać, on nie zmądrzeje.
        • kociak40 Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 03.12.19, 11:51

" Ku pamięci: BÓG jest DUCHEM, On istnieje od ZAWSZE, - ot co" - suender

Zdrowe myślenie, jak woda oligoceńska.
        • awariant Re: szczęśliwego nowego roku... liturgicznego 03.12.19, 20:36
          suender napisał:
          > - Ku pamięci: BÓG jest DUCHEM, On istnieje od ZAWSZE, - ot co, ...............

A od kiedy istnieje ZAWSZE?
          Czy od wtedy, gdy Bóg je stworzył?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka