Dodaj do ulubionych

Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę...

25.09.21, 15:25
"Każdy ma prawo wierzyć w Boga, ale wiara i instytucja Kościoła to są dwie inne sprawy. Nie trzeba chodzić do kościoła, by móc wierzyć w Boga. W moim procesie Kościół został skazany jako instytucja za swojego pracownika. Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę, nie posyłać dzieci na religię, bo u mnie od lekcji religii wszystko się zaczęło, to tam Roman B. sobie mnie upatrzył."

Właśnie ukazała się książka Katarzyny Nowak "Sama". Wstrząsające świadectwo tego, jakie potwory "uczą" religii. Ta dziewczyna dała radę.

Oto artykuł w Onecie na ten temat:
kobieta.onet.pl/wiadomosci/ofiara-ksiedza-pedofila-katarzyna-nowak-ksiazka-sama/qleq5hc
I film z wywiadem:
www.youtube.com/watch?v=nMtV2cffAzY&ab_channel=SEKIELSKI
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 25.09.21, 15:40
      wawrzanka napisała:

> Właśnie ukazała się książka Katarzyny Nowak "Sama". Wstrząsające świadectwo teg
      > o, jakie potwory "uczą" religii. Ta dziewczyna dała radę.

Ja bym to rozszerzył na: Jakie potwory tworzą kościół katolicki. Bo czymże różni się taki katecheta od takiego Jankowskiego czy Don Stanislao? Chyba tylko tym, że jego dokonania nie były tak skrzętnie ukrywane.

S.
      • n4rmoorr Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 25.09.21, 16:12
        Tobie to lotto ,ale koleżanka autentycznie się martwi. Chciała by dać na tacę ,ale się wstydzi.
        • snajper55 Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 25.09.21, 23:35
          n4rmoorr napisał(a):

> Tobie to lotto ,ale koleżanka autentycznie się martwi. Chciała by dać na tacę ,
          > ale się wstydzi.

Nie dziwię się, że się wstydzi. Złych postępków należy się wstydzić. A finansowanie pedofilskiej organizacji jest bardzo złym postępkiem.

S.
    • edico Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 25.09.21, 16:23
      Myślę, że nie jesteś jedyną, której lekcje religii zaczęły otwierać oczy na świat. Kościół popełnia fatalny błąd posyłając na nauczanie religi katabasów nie posiadających nawet podstaw z zakresu wychowania przedszkolnego. "Moc" religii poznałem chyba w drugiej klasie szkoły podstawowej, gdy zamiast odpowiedzi na zadane proste dziecięce pytanie prawdopodobnie zaspokojonego prymitywnym kłamstwem otrzymałem lekcję religii drewnianą linijka wprost na ręce. Przez trzy dni chodziłem z rękoma w kieszeniach nie przyznając się do tego rodzicom w obawie przed otrzymaniem powtórki z lekcji religii. Zresztą na temat przygotowania katechetów do zając z religii z dziećmi i młodzieżą nie wiele więcej mozna powiedzieć. W liceum arogancka postawę klechy uczniowe załatwili pytaniami do tego stopnia, że wyszedł a płaczem. Finał był taki, że później poprosił w klasie kartki z samooceną wiedzy z religii, jaka sobie zażyczą na świadectwie. Z doświadczeń moich wnuków wypływa delikatnie określając co najmniej dysonans. Zresztą również na forum obserwuje, że co pojawi się jakiś nowy religiant, to pojawia się kolejny blamaż parafialnego nauczania i buńczucznej wiedzy o własnej religii.

Nie czytałem wspomnianej książki i chylę głowę przed tymi, którzy "nie dali się zwariować" katolickiej abnegacji.
    • qwardian Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 25.09.21, 16:39
      Chodzę do kościoła, daję na tacę i wysyłam zdefiniowane przelewy na konto Radia Maryja i Ojca Tadeusza Rydzyka. Czuję satysfakcję, że Belzebub mnie sforuje zwłaszcza w Sabat..
      • edico Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 25.09.21, 22:54
        Można też nie finansować religii z moich podatków. Niech finansują ją ci, którym jest ona potrzebna. Aktualny stan traktuję jako ewidentny rozbój.
      • snajper55 Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 25.09.21, 23:37
        qwardian napisał:

> Chodzę do kościoła, daję na tacę i wysyłam zdefiniowane przelewy na konto Radia
        > Maryja i Ojca Tadeusza Rydzyka. Czuję satysfakcję, że Belzebub mnie sforuje zw
        > łaszcza w Sabat..

Twoje pieniądze, twoja decyzja. Jedni wydają w kasynie, inni wspomagają biednych, ty postanowiłeś finansować pedofilską organizację. Może jakiś ksiądz przeleci ci wnuczkę czy wnuka to przestaniesz.

S.
        • wawrzanka Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 09:21
          snajper55 napisał:

> Może jakiś ksiądz przeleci ci wnuczkę czy wnuka to przestaniesz.

Raczej stwierdzi, że ów ksiądz padł ofiarą belzebuba i będzie się za niego modlił. A wnuczkę uzna za nieczystą.
          • qwardian Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 11:46
            wawrzanka napisała:

> Raczej stwierdzi, że ów ksiądz padł ofiarą belzebuba i będzie się za niego modl
            > ił. A wnuczkę uzna za nieczystą.

Belzebubie, nie powstałeś przez seks i ekstazę, tylko nienawiść..
            • edico Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 12:15
              A skąd wiesz, w jaki sposób tworzony był Belzebub? Biblia mówi tylko o tym, że jako "janioł" wziął się i zbuntował. Tak bez przyczyny, czy logiki w tym przekazie należy szukać jak w całej Biblii?
            • wawrzanka Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 15:33
              qwardian napisał:

> Belzebubie, nie powstałeś przez seks i ekstazę, tylko nienawiść..

Lucyferze, jak twoja nienawiść do Żydów, homoseksualistów i czarnoskórych ma się do przykazania: "miłujcie nieprzyjaciół swoich"? A swoją drogą... co ci zrobił na przykład Obama? Co ci zrobił Elton John? Za co ich nienawidzisz?
          • snajper55 Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 13:48
            wawrzanka napisała:

> snajper55 napisał:
            >
            > > Może jakiś ksiądz przeleci ci wnuczkę czy wnuka to przestaniesz.
            >
            > Raczej stwierdzi, że ów ksiądz padł ofiarą belzebuba i będzie się za niego modl
            > ił. A wnuczkę uzna za nieczystą.

No też prawda. Wszystko można usprawiedliwić. Albo ksiądz był wtyką lewaków.

S.
            • wawrzanka Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 15:59
              snajper55 napisał:

> No też prawda. Wszystko można usprawiedliwić. Albo ksiądz był wtyką lewaków.

Dokładnie. Widzę, że i mnie ma za belzebuba, bo mu się oczka zaczęły otwierać jak przeczytał wątek Bóg i Świadomość. Wróciłam teraz do tego wątku i doszłam do wniosku, że jakiś dewot może tak pomyśleć: wiedza jest przecież wrogiem religii. Zjeść owoc z drzewa poznania dobra i zła - to grzech. Trzeba żyć w niewiedzy i na ślepo wypełniać boskie rozkazy. Tak powinien żyć dobry katolik.
        • qwardian Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 11:49
          snajper55 napisał:

> Twoje pieniądze, twoja decyzja.

Oczywiście, wątpię, że ktokolwiek zrezygnował z kablówki z racji hollywoodzkiego pedalstwa i najsłynniejszego pedofila na tej planecie, Romana Polańskiego..
          • edico Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 12:23
            Jeśli chcesz porównywać sztukę Hollywood z twórczością polskich biskupów, to nie dziw się, że bez finansowej pomocy Państwa media kościelne już dawno ujrzały by swoje wymodlone niebiosa.
            • qwardian Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 12:55
              Wrzuciłem dzisiaj na tacę i nie doczekałem tego doniosłego momentu, ale jakoś to będzie..
              • n4rmoorr Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 13:17
                qwardian napisał:

> Wrzuciłem dzisiaj na tacę i nie doczekałem tego doniosłego momentu, ale jakoś t
                > o będzie..
                >
                Masz poczucie humoru.Jako jedyny na tym forum .Jak dajesz grube na tacę to tylko w kopercie i nazwisko w środku.Proboszcz Cię zapamięta.I ulgi przy spowiedzi .Każdy proboszcz ma taki kapownik czyli notesik i wpisuje kto przyjmuje księdza,.. ile pomaga kościołowi.Gdy zgaśnie świeczka i ktoś tam przyjdzie w ostatniej potrzebie.To patrzy . Lol.
            • qwardian Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 27.09.21, 13:06
              edico napisał:

> Jeśli chcesz porównywać sztukę Hollywood z twórczością polskich biskupów, to ni
              > e dziw się, że bez finansowej pomocy Państwa media kościelne już dawno ujrzały
              > by swoje wymodlone niebiosa.

To samo Agora, która ujrzałaby Boga Słońca, Heliosa bez pomocy państwowej..

www.bankier.pl/wiadomosc/AGORA-Decyzja-o-czesciowym-umorzeniu-pozyczki-preferencyjnej-z-PFR-S-A-spolce-zaleznej-Agory-S-A-Helios-S-A-8192532.html
              • privus Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 27.09.21, 14:08
                Nie dziwię się, że nie lubisz matematyki.
                Zestawienie 3 mln umorzenia pożyczki dla Agory z 325 milionami złotych z publicznej kasy na „dzieła” Tadeusza Rydzyka rzeczywiście może doprowadzić do nie tylko do zawrotu głowy.
                • qwardian Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 27.09.21, 15:11
                  privus napisał:

> 325 milionami złotych z publicznej kasy na „dzieła” Tadeusza Rydzyka

Bez kozery powiem, pińcet

• snajper55 Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 13:38
            qwardian napisał:

> snajper55 napisał:
            >
            > > Twoje pieniądze, twoja decyzja.

>
            > Oczywiście, wątpię, że ktokolwiek zrezygnował z kablówki z racji hollywoodzkieg
            > o pedalstwa i najsłynniejszego pedofila na tej planecie, Romana Polańskiego..

Polański nie jest pedofilem i dobrze o tym wiesz. Więc po co wypisujesz te brednie? Wystarczy być antysemitą aby pleść takie bzdury? Rozum chowa się wtedy do szuflady? To ciekawe zjawisko.

S.
            • qwardian Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 27.09.21, 15:06
              Jeżeli król wszystkich pedofilów nie zraża Twoich uczuć, trudno, żebyś wymagać to od innych. Ja myślę podobnie..
    • wariant_b Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 25.09.21, 16:50
      Ale czy Bóg nam to wybaczy???
      • kociak40 Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 00:20
        wariant_b napisał:

> Ale czy Bóg nam to wybaczy???

Brudnych myśli nie zapraszamy, same do nas przychodzą.
      • kociak40 Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 12:00

"Nie trzeba chodzić do kościoła, by móc wierzyć w ...." - wawrzanka

... ludzi, nawet w tych, którzy leczą kaca pod budką z piwem.
    • n4rmoorr Re: Można nie chodzić na msze, nie dawać na tacę. 26.09.21, 11:30
      Chciałem zabrać jej duszę,ale swoją oddam za jej życie i wszystko co mam .Ech.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka