mim1656awo
26.03.22, 11:25
Wczoraj koło 18,30 robiłem zapping na kanałach satelitarnych.Oto RAI1, państwowy oficjalny kanał włoskiej TV pokazuje staruszka z białą czapeczką, jest okryty fioletową kapą i siedzi na przepięknym fotelu, rodzaj tronu.Przed staruszkiem jest gipsowy posąg o antropomorficznych formach kobiety w bieli, z koroną na głowie.To wszystko w przepięknej, ogromnej katedrze.W pewnej odległości, za staruszkiem, jest masa ludzi poubieranych w inne kapy.Wszyscy, włącznie ze staruszkiem proszą antropomorficzną bryłę z dwuwodnego siarczanu wapnia o przyjęcia pod opiekę jej niepokalanego serca (niepokalane serce?Jak serce może być „pokalane”Może to jakaś nowa perwersja?) Ukrainy i Rosji, aby spełniła się przepowiednia z Fatimy.Staruszek jest wyraźnie wzruszony, zmienia pozycję, potrzy się na dwuwodny siarczan wapnia, potem obniża wzrok, tłum za jego plecami wznosi pieśni błagające o litość.Kobieca figura antropomorficzna przed staruszkiem jest bezwyrazowa, zimna, obojętna, pozbawiona empatii, patrzy w dal martwymi, gipsowymi oczami.Prawie, prawie chciałbym ją dźgnąć, aby dała trochę radości staruszkowi i łzę uroniła, uśmiechnęła się, pogłaskała go po policzki itp.Nic.Kawałek pomalowanego gipsu i koniec.
Tekst linku
Szkoda mi staruszka, ale gips to gips i zawsze gipsem będzie.Zmieniłem kanał.Na „Focus” poinformowano, że komputer kwantowy jezt bliski realizacji, że big bang to była tylko i jedynie energia, która poprzez nieprawdopodobną ilość częstotliwości doprowadziła do tego co jest.Potem znalazłem na youtubie taniec indian, potomków Azteków, przed antropomorficzną kobiecą gipsową figurką w parafii św. Antoniego w Toruniu.Niestety, ta figurka też łzy z martwych oczu nie uroniła.A może to wina gipsu?
www.youtube.com/watch?v=_yVdhPrgj8w
P.S.Modły błagalne staruszka and company nie dały rezultatu.Ruscy nadal tłuką ruskich.Acha, potem dowiedziałem się, że to była błagalna msza do boga o przebaczenie (przebaczenie za co?Zawsze kompleks winy).Przecież ten Jahwe biblijny był zwolennikiem wojen, podbić innych rodów, aby wybić wszystkich, zabrać wszystko i dać Izraelitom.Tak pisze Biblia Tysiąclecia.