oszol-lom-z-rm 06.07.22, 18:06 Z ul Ptasiej na przeciw stadionu Lecha w Poznaniu zniknęło biuro rachunkowe . Budynek został przejęty od dziś przez bractwo św Piusa X. Dla mnie to wydarzenie symboliczne. Ekonomia musiała ulec duchowi … Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 06.07.22, 18:38 A duch zrobi cud i dzialka z budynkiem w cudowny sposob podrozeja i zostanie sprzedana, Jakas dzialke duchowi sie odstapi aby mial checi na dalsze cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 06.07.22, 20:50 Spekulacja jest obca tradycjonalistom Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 06.07.22, 20:51 To niedaleko mojego miejsca zamieszkania. Ja kiedyś na mszę w rycie trydenckim jeździłem do Franciszkanów na Wzgórzu Przemysła, nie wiem czy się jeszcze odbywa, bo z powodu remontu kościół był długo zamknięty. Kapłan odmawia nabożeństwo tyłem do wiernych, czyli zwrócony na wschód do Boga. Nie zapomnij książeczki do nabożeństwa po łacinie i nie frustruj się, że jeżeli modlitwa Ci umknie do przodu, też to przechodziłem.. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 06.07.22, 21:01 Czyli nie laicyzujemy się i nie ateizujemy…. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 06.07.22, 22:04 oszol-lom-z-rm napisał: > Z ul Ptasiej na przeciw stadionu Lecha w Poznaniu zniknęło biuro rachunkowe . B > udynek został przejęty od dziś przez bractwo św Piusa X. Dla mnie to wydarzenie > symboliczne. Ekonomia musiała ulec duchowi … To twierdzenie było podstawą gospodarki realnego socjalizmu za czasów Bieruta, Gomułki, Gierka... W Rosji bardziej radykalni wyznawcy tego poglądu twierdzili, że fizyka i botanika też musi ulec duchowi. Dzięki tej wierze duch (socjalizmu) uległ ekonomii, gdy zabrakło wszystkiego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 06.07.22, 22:20 Ale wtedy to był Zły duch. To było wręcz widmo widmo komunizmu które krążyło nad światem s dziś krążą jego kolejne odmiany Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 06.07.22, 22:51 oszol-lom-z-rm napisał: > Ale wtedy to był Zły duch. To było wręcz widmo widmo komunizmu które krążyło na > d światem s dziś krążą jego kolejne odmiany Nie ma gorszego ducha od ducha chrześcijaństwa. Ten duch od stuleci kieruje ludzi ku zbrodni, skłania ich do gwałtów, do mordów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 07.07.22, 09:01 Nikt nie przebije zbrodni faszystów i komunistów Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 07.07.22, 12:38 oszol-lom-z-rm napisał: > Nikt nie przebije zbrodni faszystów i komunistów Komuniści i faszyści do pięt nie dorastają chrześcijańskim mordercom - chrześcijanie wyrżnęli ludność tubylczą całych kontynentów, Australii, obu Ameryk, mieszkańców Afryki mordowali i robili z nich niewolników, których wykorzystywali inni chrześcijanie, mordowali mieszkańców Azji, Europę na stulecia skąpali we krwi w ciągłych wojnach. Najbardziej krwawa ideologia to chrześcijaństwo. Czy to dlatego, ponieważ dzięki spowiedzi czuli się bezkarni? S. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol.lom.z.rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 07.07.22, 12:42 chrześcijanie to szersza pojemność pod tym kryją się nie tylko katolicy ale i prawosławni. Indian wytłukli Anglikanie natomiast w Ameryce łacińskiej większość Indian zginęła od zawleczonych chorób przez białych- odsyłam do watku o multi kulti po katolicki (o ile go nie skasowałeś) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 06.07.22, 23:46 oszol-lom-z-rm napisał: > Ekonomia musiała ulec duchowi … A bo ja wiem? Może jednak ekonomia górą - owieczki strzyc trzeba: www.piusx.org.pl/nowe-projekty/poznan Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 07.07.22, 01:41 wariant_b napisał: > oszol-lom-z-rm napisał: > > > Ekonomia musiała ulec duchowi … > > A bo ja wiem? > Może jednak ekonomia górą - owieczki strzyc trzeba: > www.piusx.org.pl/nowe-projekty/poznan No cóż, w kościele katolickim duch już dawno upadł na kolana przed ekonomią, a dokładniej - mamoną. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 07.07.22, 09:04 Tu nie chodzi o to by zlikwidować pieniądz tak jak to chciał zrobić Pol Pot kambodżański komunista który w 4 lata wymordował 1/3 swego narodu. Tu chodzi o umiar w korzystaniu z nich Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 09.07.22, 11:10 snajper55 napisał: > No cóż, w kościele katolickim duch już dawno upadł na kolana przed ekonomią, a > dokładniej - mamoną. Snajperze, Twoim Bogiem jest Jarosław Kaczyński bez rachunku bankowego, jestem za likwidacją wszelkiej lichwy, papierowych śmieci i binarnej iluzji, pewnego dnia wszystkie znikną z ekranów nazich monitorów.. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 07.07.22, 18:47 Można jedno z drugim pogodzić Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 09.07.22, 10:59 oszol-lom-z-rm napisał: > Można jedno z drugim pogodzić Każdy katolik musi być przygotowany na śmierć męczeńską jakiej doznał Jezus Chrystus. Nazi biskupi i księża są poddawani olbrzymim cierpieniom z rąk belzebuba i trwają w wierze. Jako Narodowy Robotnik muszę się liczyć , że przejmę rolę kapłańskiego głoszenia liturgii i sakramentu, czyli poświęcenia, bo na tym polega nazia religia i traktuję to jak obowiązek. Nie da się pogodzić dobrobytu z chrześcijaństwem, przepraszam OZRM, ale nazia gloria jest w Niebie, na Ziemii tylko pokora w każdym momencie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 09.07.22, 12:07 'Każdy katolik musi być przygotowany na śmierć męczeńską" - qwardian Dlatego tak szybko ubywa katolików, po się tak męczyć przy umieraniu. Niebo i Piekło przestaje już być potrzebne. Jedyną rozrywką dla katolików są te odprawiane przez szamanów, czary w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 09.07.22, 13:32 Wszystkich ubywa, bo tak zadecydowała Bozia i wasza darwinowska teoria opierająca się na eliminacji w wyniku doboru naturalnego. Było nie wkraczać w ślepą ścieżkę, bo nic bardziej niż śmierć jest potwierdzona naukowo.. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 09.07.22, 16:28 Gdybys ty widział tych wszystkich okultystę radiestetów wróżki wróżbiarzy na państwowych etatach w Holandii … Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 09.07.22, 17:02 oszol-lom-z-rm napisał: > Gdybys ty widział tych wszystkich okultystę radiestetów wróżki wróżbiarzy na pa > ństwowych etatach w Holandii … Mnie to nie interesuje. Mieszkam obok kościoła i tylko w nim słyszę odprawiane czary przez szamanów. To mi wystarcza. Zauważyłem, że swoje zaklęcia szamani wyśpiewują coraz bardziej cichym głosem. Jakiś jest tego przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 10.07.22, 09:37 Coraz lepsze wytłumienie wnętrz kościelnych Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 10.07.22, 10:36 oszol-lom-z-rm napisał: > Coraz lepsze wytłumienie wnętrz kościelnych Wspaniale czyta się takie artykuły od rana: "Seminaria w Polsce pustoszeją. W ostatnim czasie zamknięto aż trzy: w Bydgoszczy, Legnicy i Świdnicy. Zamykać trzeba, bo z roku na rok coraz mniej jest chętnych do zostania duchownym. - Spadek jest dramatyczny i jest chyba najbardziej wiarygodnym wskaźnikiem kryzysu polskiego Kościoła - mówił w TOK FM prof. Arkadiusz Stempin." - cytat z portalu TV. Coraz mniej jest chętnych aby zostać ukrytym pedałem i złodziejem. Kiedyś kleryków było 1200 rocznie, w ubiegłym roku niecałe 300, a obecnie i to zmalało. To także zasługa religii w szkołach, w prawdziwe bajki nawet dzieci nie wierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 10.07.22, 15:13 Jędrny ratunek to radykalny powrót do tradycji a przynajmniej zastopować proces odjaniepawlania Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 10.07.22, 21:34 "Jędrny ratunek to radykalny powrót do tradycji" - oszołom Ratunku dla KK już nie ma. Powrót do tradycji? - nie uważajmy za pobożnych tych, których rzucono na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 10.07.22, 22:13 Kto kogo rzucił na kolana ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 11.07.22, 01:45 oszol-lom-z-rm napisał: > Kto kogo rzucił na kolana ? Zboczona chuć i mamona już dawno rzuciły kler na kolana. Już dawno hierarchami w kościele katolickim rządzą ich penisy i brzuchy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oszoloom.z.rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 13.07.22, 09:17 gdybyś coś takiego zrobił z Mahometem miałbyś już wydany wyrok skrócenia cię o głowę a może już byś nie żył Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 13.07.22, 13:03 oszoloom.z.rm napisał: > gdybyś coś takiego zrobił z Mahometem miałbyś już wydany wyrok skrócenia cię o > głowę a może już byś nie żył A autor tej figurki jakiś czas temu spłonął by na stosie. Ba, ginęło się na stosie za wyznawanie innej religii. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 13.07.22, 18:49 To była domena protestantów Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 13.07.22, 19:15 oszol-lom-z-rm napisał: > To była domena protestantów To była domena chrześcijan. Mordowali na całym świecie. Próbowali wymordować wszystkich niechrześcijan. Hitlerowcy to dzieciaki przy chrześcijanach. Hitlerowcy chcieli jedynie Żydów wymordować i robili to tylko w Europie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oszoloom.z.rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 18.07.22, 13:40 nie wkładaj wszystkich chrześcijan do jednego worka. Coraz bardziej problematycznym jest uznanie protestantów przynajmniej niektórych ich odłamów za chrześcijan Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 14.07.22, 21:33 "To była domena protestantów" - oszołom Można przyjąć, że protestanci pojawili się ~ 1510 r. po wystąpieniu Marcina Lutra. Przed tym nie było żadnych protestantów. Natomiast Święte Oficjum (Inkwizycja) istniała i mordowała niewinne osoby, które miały inteligencję do samodzielnego myślenia. Kres tym "zbytkom" palenia na stosach niewinnych ludzi położyła kres (i dla KK i Protestantów) Wielka Rewolucja Francuska. Dała wolność i równość wszystkim obywatelom. Zlikwidowała też Inkwizycję kościelną w sprawie wyroków śmierci. Twoja pusta głowa oszołomie nie może tego zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
oszoloom.z.rm Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 18.07.22, 13:40 występek Lutra miał miejsce w 1517 Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Tryumf wiary nad mamona w Poznaniu 18.07.22, 20:47 oszoloom.z.rm napisał: > występek Lutra miał miejsce w 1517 Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś