feelek
23.11.22, 18:42
.....Wawrzanka, Pocoo, Wariant, Ta, ZaczarowanyOgród, Hana, Yomi. .. coś tam.... inni....
....
nie interesuje Was czy naruszenie jakiejś reguły typu: czy powiedzenie o kimś że to głupek jest grxechem śmiertelnym, za który nie ma wybaczenia, etc ....
......
...zostawmy Biblię, historię Kościoła Katolickiego, innych bo to droga donikąd....takie w kółko gadanie o papieżu, co miał dzieci...
IxocentymXXX, Ananiaszu-XVI, KleofasieCX, GotfrydzieDVII.....
.....
Piszmy o jakichś ciekawych paradoksach, rozwiązywaniu nierozwiązywalnego:
- " bezsens istnienia" ( był taki wątek)....
- " potakuję mamie gdy mówi, że śnił się jej wujek, co umarł",
- " wierzący w Boga sąsiedzi wywalili darmowy dom opieki",
- " tłumaczę bliskim, że nie jestem ateistą"
....
Zostawmy pedofilię w kościele. Dosyć już tego było i jest. Choć nie - zaraz kto napisze, że chronię " pomidorów: ( mało kto pamięta określenie księży z Przedwiośnia).
.....
Jak komu, jak mnie, uda się, po 40 latach, oderwać od religijnej narracji, stwierdzić, zauważyć, że to wszystko zostało wykreowane przez ludzi takich samych jak ja, wreszcie przychodzi do głowy, że to śmieszne ....
.....
-np. nasz ludzi geocentryzm:
1. "Bóg stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo" ? Nie, to człowiek wymyślił Boga na swój obraz i podobieństwo
2. Ziemia - planeta gdzieś na uboczu Wszechświata. Miliony podobnych.
.....
Żeby nie było: nie jestem ateistą: wydaje mi się, że Wszystko zostało wykreowane przed/ w trakcie Wielkego Wybuchu przez Praprzyczynę, która nie jest osobą, nie ma świadomosci jak my .... etc.. etc ... tu dużo trxebaby pisać....
.....
stąd ten wątek: myślmy, piszmy wszystko, co się nam wydaje na jakiś ciekawy temat.
....
Tacy np. Wawrzanka, Pocoo udowodnili, że to potrafią