Dodaj do ulubionych

Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości.

14.01.23, 13:03
Przychodzi tu od lat.
Ma problem: życie bez wartości.
Możesz - pomóż.
....
Może tak: dla mnie wartością jest samo istnienie - świadomy pobyt tutaj. Raz jeden dane mi kilkadziesiąt lat, z którymi mogę zrobić, co zechcę. Ale na takiej zasadzie, że staram się z nimi zrobić coś pożytecznego.
Nie znaczy ww., że mam poświęcić każdą minutę na pomoc jakiemuś wyższemu celowi.
To byłoby zwyczajnie niemożliwe.
Staram się aby, jeśli dożyję, w wieku np. 80 lat nie musieć ich żałować.
Poczytaj sobie Oszołom Desideratę:
" ...krocz spokojnie wśród zgiełku i gwaru,
pamietaj jaki spokój może być w ciszy,
.....
ze wszystkimi swoimi wadami, cały Świat jest zwyczajnie piękny, a ty masz prawo być tutaj...."
....
to ostatnie powtarzałem sobie, jak mnie jakiś TIR spychał trąbiąc z lewego pasa w Wilanowie ( Warszawa) , a ja siedziałem w Maluchu ( 126p) - gościu trąbi, a ja sobie powtarzam: " masz prawo być tutaj... masz prawo ...'
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 13:10
      Diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni..

Onufry Zagłoba herbu Wczele
      • hana2 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 13:20
        "Diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni"

Celna autokrytyka.
      • feelek Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 13:43
        qwardian napisał:

> Diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni..
        >
        ... w ten sposób starasz się pomóc koledze.
        Aha...
      • feelek Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 22:47
        Qwarduan: " Diabeł się w ornat przebrał..."
        ....
        Już wiem!
        Qwardianowi wydaje się, że jest opętany przez diabła.
        To dosyć dorzeczne przypuszczenie: wychwalać hitlerowców, ich morderstwa, holocaust, co robi tu od lat 10... to musi być rodzaj opętania ... lub choroby psychicznej.
        Gościowi wydaje się, że istnieje ktoś jak diabeł i na niego zwala cały absurd swojej postawy.
        Dość wygodne: to nie ja, to diabeł, co każe mi robić to czy tamto.
        Ale tu pomóc się raczej nie da.
    • oszol-lom-z-rm Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 13:48
      To nie jest mój problem tylko takich jak ty hedonistów !
      • krytykantka0.07 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 14:01
        Przeciwnie. Twój problem jest udziałem innych. Poczytaj sobie "patriotyczny rachunek sumienia z miłości do ojczyzny". Gdyby to nie było tragiczne byłoby śmieszne. Zwłaszcza punkt "czy odwiedzam ważne dla ojczyzny miejsca"...Ktoś wie w jakim celu muzeum Auschwitz mam odwiedzać? Byłam tam raz ale i tak nie oglądałam i nie słuchałam wszystkiego. Bo posiadam coś co się nazywa ludzką wrażliwością a nie wrażliwością sztucznej inteligencji. Do tego nie mogłabym być mobberem. Bo mobbing w czasie pokoju to obozy koncentracyjne w czasie wojny. Przygotowanie psychiki ofiary podobne. Miałabym z tego drwić?
      • hana2 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 15:08
        Czy twoje codzienne ataki na lewaków nie są nieco hedonistyczne? 🤔
        • oszol-lom-z-rm Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 17:12
          Ja się tylko przed wami bronię
          • hana2 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 17:21
            Ja ci nic nie robię, nic ci nie narzucam. No chyba, że narzucam. To napisz co konkretnie, to się poprawię.
        • privus Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 22.01.23, 16:47
          hana2 napisała:

> Czy twoje codzienne ataki na lewaków nie są nieco hedonistyczne? 🤔

Oszołom to robi tylko z religijnego obowiązku :)
    • yoma Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 14:02
      Nie. Aż taka szlachetna to ja nie jestem.
      • oszol-lom-z-rm Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 14:21
        Pierwsza twoja prawdziwa wypowiedź
        • krytykantka0.07 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 14:26
          No cóż. Strategia coś za coś :). Ale ja nawet nie ze szlachetności bym pomogła ale dlatego, że oddzielam moje ego od mojego interesu :).
          • oszol-lom-z-rm Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 17:12
            Nie potrzebuje niczyjej pomocy dam sobie radę sam
            • krytykantka0.07 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 17:52
              Ale ja pomagając Tobie pomogę sobie. Ty akurat nie masz nic do gadania :).
    • oszol-lom-z-rm Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 14:26
      Widzę ze trzeba wrócić do postaw i tłumaczyć jak krowie na rowie
      szkolnictwo.pl/index.php?id=PU7727
      • hana2 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 14:36
        Mógłbyś streścić i wymienić wartości? A przepraszam, zapomniałam, że nie czytasz artykułów, które linkujesz ;)
        • oszol-lom-z-rm Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 14:44
          Ja to wam daje do poczytania
          • hana2 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 15:06
            No dobrze. Jak nie ma innego wyjścia to przeczytam w całości.
      • mim1656awo Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 17:06
        oszol-lom-z-rmRe: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości.14.01.23, 14:44 Ja to wam daje do poczytania
        hana2Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości.14.01.23, 15:06 No dobrze. Jak nie ma innego wyjścia to przeczytam w całości.
        -------------------------------------------------------------------------------------------------------
        Towarzysz oszołomeczek, miłująca ludzkość istota (?) post-komunistyczna, odklejacz i przyklejacz linków wskazuje rozmiar miłości boga ST do ludzkości: Księga Kapłańska 26 -27 Jeżeli i wtedy nie będziecie Mi posłuszni i będziecie Mi postępować na przekór,28 to i Ja z gniewem wystąpię przeciwko wam...... 29 Będziecie jedli ciało synów i córek waszych.
        Księga Kapłańska 9 Aaron błogosławi, Pan się ukazuje 23.....Wtedy chwała Pana ukazała się całemu ludowi. 24 Ogień wyszedł od Pana i strawił ofiarę całopalną razem z częściami tłustymi na ołtarzu. Widząc to cały lud krzyknął z radości i upadł na twarz..
        Cóż można wymagać więcej od smoka zwanego bogiem z którego „ogień wychodzi i trawi pokarm”. Aby potem przepić 5 litrami wnia.Jak takie „coś” - zwane przez inteligentnych spryciarzy bogiem, aby wykorzystywać umysłowo słabszych dla własnej korzyści – może być miłosierne, skoro skazuje na śmierć własne dziecko: „E venne una voce dal cielo: «Tu sei il Figlio mio, l’amato: in te ho posto il mio compiacimento». «Dio mio, Dio mio, perché mi hai abbandonato?», è riportato dai Vangeli di Matteo e di Marco come il grido lanciato da Gesù morente sulla croce (cfr Mt 27,46; Mc 15,34).
        Ciekawe, ile lat jeszcze te zboczone pedofile w czarnych sukienkach będą miały poparcie polityki, aby niszxzyć umysły dzieci?
        Wartosci katolickie w świętej Bibli? Z boga wychodzi trawienny ogień i skazuje na śmierć własnego syna.Wielkie wartości towarzyszu oszołomeczku.
        • oszol-lom-z-rm Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 17:14
          Jak weźmiecie swoich agentów to problem pedofilii się sam rozwiąże i to nie tylko w kościele
          • hana2 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 17:20
            "Jak weźmiecie swoich agentów to problem pedofilii się sam rozwiąże"

To nam ich wydajcie zamiast chronić.
            • oszol-lom-z-rm Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 15.01.23, 09:26
              My nie wiemy kto jest tu kim
              • snajper55 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 24.01.23, 02:05
                oszol-lom-z-rm napisał:

> My nie wiemy kto jest tu kim

Ale my wiemy kim ty tu jesteś. Spamerem udającym idiotę i mającym na celu kompromitowanie chrześcijan.

S.
                • yoma Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 24.01.23, 02:27
                  Udającym?
                  • snajper55 Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 24.01.23, 11:37
                    yoma napisała:

> Udającym?

Nie wierzę, że można być aż tak.

S.
          • olszak-przytycki Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 18:56
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Jak weźmiecie swoich agentów to problem pedofilii się sam rozwiąże i to nie tyl
            > ko w kościele

Oni nie są niczyimi agentami.Chcą tylko dobrze i wygodnie żyć ,nic nie robiąc.
          • privus Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 22.01.23, 16:52
            Zagarnęliście ich uroczyście z całym dobrodziejstwem natury i jego praw, to ponoście tego konsekwencje. Nieudolność niczego nie tłumaczy.
    • oszol-lom-z-rm Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 20:48
      W wątku życie bez wartości jest ciężkie … wymieniłem przykładowe wartości chrześcijańskie
      • feelek Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 14.01.23, 22:37
        Założyłeś wątek, że życie bez wartości jest dla ciebie ciężkie.
        To my tu przychodzimy, jak tak piszesz, aby ci pomóc.
        Musisz się zdecydować: ciężkie jest to życie bez wartości czy lekkie.
        Bo jeśli lekkie, nie bedziemy ci pomagać, a jeśli ciężkie - możemy ci pomóc.
        • ta Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 23.01.23, 19:22
          Oszoł nie chce, by mu pomagać, bo jego cierpienie ( życie bez wartości) uszlachetnia.
      • privus Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 22.01.23, 16:54
        oszol-lom-z-rm napisał:

> W wątku życie bez wartości jest ciężkie …

Widać to po wijącej się na wszystkie strony watykańskiej korporacji.
    • privus Re: Pomóżmy Oszołomowi w znalezieniu wartości. 24.01.23, 11:51
      Chcesz go uszczęśliwić nowymi wyprawami krzyżowymi?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka