Dodaj do ulubionych

Zdesakralizowane obiekty religijne służą ludziom..

14.01.23, 19:43

Najsłynniejszy znajdował się w Nowym Yorku, zamieniony w najlepsze disco na tej planecie, to kultowy Limelight. Ponad dekadę temu ludzie potrafili napisać tysiące wpisów na temat tego miejsca, które wszyscy wspominali z nostalgią. Piękny obiekt z krużgankami, wspaniałą muzyką i ludźmi, którzy świetnie tańczyli każdego dnia, sobota była tak tłoczna, że trudno było się tam ruszyć. Róg 6 Ave i 20 Street tak mi się dzisiaj wydaje.

Drugi to pływalna na ulicy Wronieckiej w Posen, dawnej synagodze, piękny obiekt, który nauczył pływać pokolenie katolickich dzieci poprzedzające moje, bo ja pływałem już na ulicy Niestachowskiej, koło Areny i w Strzeszynku, a żółty czepek zdobyłem na Chwiałkowskiego.
Obserwuj wątek
    • biala8malwa Re: Zdesakralizowane obiekty religijne służą ludz 14.01.23, 21:08
      mały itlerek z ciebie wyłazi

.
      wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-benedykt-xvi-bedzie-sadzony-po-smierci-chodzi-o-tuszowanie-p,nId,6512129
    • zaczarowanyogrod Re: Zdesakralizowane obiekty religijne służą ludz 15.01.23, 12:13
      Nie powinno tak być. Jak już to powinni, zrobić tam muzeum, bibliotekę, albo coś podobnego do muzeum czy biblioteki.
      • yadaxad Re: Zdesakralizowane obiekty religijne służą ludz 15.01.23, 14:35
        Chaty z wiejskich kapliczek mają w Czechach od dawna, hotel w ,zacnym mieście, z kościoła też zażyłam.
      • qwardian Re: Zdesakralizowane obiekty religijne służą ludz 15.01.23, 18:51
        Użytkownicy sieci skrytykowali to miejsce dopiero kiedy zostało adoptowane na lokale handlowe, zostało zamknięte z powodów dla mnie nieznanych, bo nie widziałem tam żadnych opisanych bredni o narkotykach. Świetny kultowy nightclub w latach 90-tych, potem spędzałem dużo więcej czasu w Los Angeles i Meksyku.
    • oszol-lom-z-rm Re: Zdesakralizowane obiekty religijne służą ludz 15.01.23, 22:07
      Coraz więcej kościołów zamieniana jest na meczety!
      • edico Re: Zdesakralizowane obiekty religijne służą ludz 15.01.23, 22:26
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Coraz więcej kościołów zamieniana jest na meczety!

Sprzedawanych!!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka