Dodaj do ulubionych

Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma

24.01.23, 20:31
Ten osoba sobie wymyślił, że będzie korzystał z wolności, jaką obdarzył 1, 3 mld współwyznawców Papież Franciszek: "możecie mnie krytykować, nie obrażę się".
Oszołom myśli, że tak jest i jeżdzi tu po Franciszku jak po jakiej łysej kobyle.
....
Zapomniał, że zdaniem wielu teologów zabronione katolikowi mówić o Papieżu inaczej niż leżąc na podłodze krzyżem.
Inaczej czeka takiego kogoś wieczne potępienie.
Czy można mu jakoś pomóc, czy już po nim?
Po Oszolomie?
PS. Moja mama, katoliczka powiedziała, że będzie się za Oszołoma modliła.
Ale, że: " to nic nie da".
Obserwuj wątek
    • antares504 Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 20:40
      Drodzy Forumowicze, katolicy, uklęknijmy i pomódlmy się za tego ~Oszołoma. Módlmy się gorąco, drodzy moi bracia i siostry w świętej katolickiej wierze, aby skończyło się to jego opętanie przez szatana i nie cierpiał więcej duchowo. Założyłem skrzynkę modlitw na email : modlitwa za oszołoma@gazeta.pl. Raz w miesiącu będzie za niego Msza Święta.
    • zaczarowanyogrod Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 21:02
      Skoro Papież tak powiedział to znaczy że to będzie wybaczone.
      • feelek Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 26.01.23, 10:15
        zaczarowanyogrod napisała:

> Skoro Papież tak powiedział to znaczy że to będzie wybaczone.
        ...
        Ale przecież, zdaniem Oszołoma, papież Franciszek nie ma racji. To by znaczyło, że nie będzie Oszołomowi wybaczone.
    • krzy-czy Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 21:07
      dziś w sklepie dostałem serduszko owsiakowe.
      podaruję mu.
    • biala8malwa Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 21:12
      oszoł to sekciarz z tego piusowego Bractwa

.
      natemat.pl/464381,zakaz-spowiedzi-dzieci-ksieza-i-rodzice-traktuja-je-jak-kukielki-opinia
      • antares504 Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 21:41
        Hejka ~biala8malwa i zaraz moje 2 słowa co do podanego Twojego LINKU. Twierdzę, że spowiedź dziecka to źródło cierpień. Połowa z nas się bała i wstydziła - no nie ???. Tylko sporadyczny procent dzieci uważa, że to radość i uduchowienie. Ja będąc w wieku tych 9 czy 10 lat, ukradłem krótką formułkę z grzechami od kolegi, którą on sam gdzieś pewnie też komuś zwinął. Zresztą z grubsza grzechy się zgadzały, bo większość dzieciaków w tym wieku ma podobne przypały. Wystarczyło aby dopuścili do komunii. Nikt normalny przecież nie oczekuje od przeciętnego ośmiolatka pogłębionej psychoanalizy, rozbioru własnej duszy na czynniki pierwsze. Największy stres nie dotyczył grzechów tylko żeby nie zapomnieć tych wykutych na pamięć formułek. OK, ktoś mi zaraz zarzuci, że idąc tym tokiem rozumowania należy zakazać robienia kartkówek, sprawdzianów i odpytywania dzieci w szkole. No to dopowiem, że niektóre praktyki religijne można spokojnie postawić pod sąd z zakresu psychicznego molestowania, presji czy głębokiej szkodliwości społecznej dla dziecka.
        • biala8malwa Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 22:19
          Pierwszy o zakazie spowiedzi dzieci i młodzieży do lat 16 zaczął publicznie mówić dwa miesiące temu Rafał Betlejewski .

pl-pl.facebook.com/rafal.betlej.betlejewski/
          • antares504 Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 23:05
            Hejka ~biala8malwa, ten temat spowiedzi dla dzieci poniżej 16 roku życia, to już wałkowany jest od dawna, on nawet koresponduje z kwestią, aby np. chrzest przyjmować w wieku 18 lat, gdy człowiek jest świadomy tego wyboru. Ale ja teraz tak ogólnie o tych katolikach polskich, gdyż zauważyłem nie tylko na tym Forum jedno. A no, że wielu ludzi by skutecznie wyrwało swoje umysły z okowów religii. Uwolnili swoje myślenie, zanegowali papkę wtłaczaną przez kler. Wciąż nie potrafią oni jednak opuścić zagrody opatrzonej napisem „presja społeczna” czyli inaczej „co ludzie powiedzą”. Tacy ludzie posiadają swój system wartości, nie uznają za stosowne chodzenia do kościoła, nie modlą się przy byle okazji, często wierzą w to „coś, dzięki czemu wszystko istnieje”, ale nie utożsamiają tego czegoś ze starcem na chmurze. Najczęściej brak im odwagi na publiczne przyznanie się do niektórych antykościelnych myśli. Posyłają swoje dzieci na religię, popychają do uczestnictwa w sakramentach z obawy przed ostracyzmem. Chętnie żyliby pełną piersią, ale… boją się o opinię innych. I tutaj tworzy się swoisty paradoks: okazuje się, że we wspólnocie tacy ludzie stanowią zdecydowaną większość, ale ulegają rodzajowi wzajemnej hipnozy !!!. Często wystarcza jedna osoba, by ta niewidzialna bariera pękła jak bańka mydlana. Nie należy bać się opinii innych - moje zdanie !!!. To, że ujawnimy swoje poglądy niekoniecznie musi spowodować ostracyzm. W największej ilości przypadków opinia innych ludzi na nasz temat po prostu nie istnieje. Tak, jak często my nie mamy opinii na temat innych ludzi. Tylko małe osobowości zaprzątają swoją uwagę faktami z życia sąsiadów, bo swojego życia zazwyczaj nie mają. Swoboda we własnym myśleniu i wyrażaniu poglądów jest milion razy cenniejsza niż główna rola w teatrzyku odgrywanym przed otoczeniem.
            • biala8malwa Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 23:14
              Miło ciebie czytać 504 , ciekawie piszesz .
              • antares504 Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 23:32
                Bardzo miła jesteś ~biala8malwa. Wiesz ja i tak twierdzę, że Polska to pogański kraj, pogańskie obyczaje. Ludzie latają w kosmos, wystrzeliwują pociski działami magnetycznymi i modyfikują genetycznie inne organizmy. A wystarczy wyjść z wózkiem z dzieckiem co zrobił dzisiaj mój kumpel i zaraz jakaś babcia się doczepi, że wózek nie ma czerwonej wstążki i czarownice rzucą na dziecko urok. No nie wierzę w to co się dzieje w tym dziwnym kraju.
      • oszol-lom-z-rm Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 22:18
        Kościół piusowy to dziś jedyny prawdziwy kościół
        • biala8malwa Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 24.01.23, 22:24
          Każdy sekciarz tak mówi , że "jedyny" , że "prawdziwy".
          Ale tobie już wyprali beret
          Kiedyś byłeś rydzykowy a teraz jesteś już piusowy , najprawdziwszy z prawdziwych jedyny :)))

• privus Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 26.01.23, 09:15
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Kościół piusowy to dziś jedyny prawdziwy kościół

A co z kościołem chrystusowym?
          Spisałeś go na straty?
        • snajper55 Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 26.01.23, 22:28
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Kościół piusowy to dziś jedyny prawdziwy kościół

Nie ma takiego kościoła.

S.
    • feelek Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 26.01.23, 05:05
      co będzie po smierci, Oszołom?
      ....
      SĄD OSTATECZNY: - Co pan powiedział o moim przedstawicielu na Ziemi, Franciszku?
      OSZOŁOM: - Sąd przed ktorym stoję to lewactwo.
      SĄD OSTATECZNY: - Czy nazwał pan papieża papą Frankiem?
      OSZOŁOM: - Ziobro was nie załatwił.
      SĄD OSTATECZNY: - Człowieku mówisz do przedstawicieli Boga.
      OSZOŁOM: - Akurat, lewak nie żaden Bóg!
      SĄD OSTATECZNY: - Skazanyś na 100 000 lat Czyśćca!
    • feelek Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 26.01.23, 09:50
      Czy pan panie Oszołom świadom jest położenia, w jakim się znalazł?
      Szczęście, że to nie XVII w.- jak nic by go znaleźli i poćwiartowali.
      A tak - wszystko złe spotka go po śmierci.
      Tak przynajmniej jest w kanonach religii, którą wyznaje.
      Tak, jak on ją wyznaje.
      Ale - zdaje się, że on nas oszukuje - wcale nie uważa wszystkiego złego o papieżu, to byłoby sprzeczne, z taką prostacką wersją katolicyzmu, jaką niby wyznaje.
      Wniosek: Oszołom nie jest tym, za kogo się tu podaje. To podobne do niejakiego Qwardiana, co tu udaje nazistę.
    • feelek Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 26.01.23, 22:12
      Pytanie do Oszołoma:
      Czy po opuszczeniu koscioła rzymakokatolickiegi czuje pan lepiej czy gorzej?
      • dunajec1 Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 27.01.23, 14:53
        Wedlug niego to lepiej a wrecz cudownie, czuje sie juz jak w niebie.
        • yadaxad Re: Kolejna, potępiajaca go, wypowiedź Oszołoma 27.01.23, 15:03
          No, piekła nie ma. Każdy będzie miał takie niebo, na jakie sobie zasłużył.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka