Dodaj do ulubionych

Pierwszy taki wyrok w historii Polski

03.02.23, 19:39
"Ksiądz z Poznania skazany za antysemickie słowa

"Musimy zdawać sobie sprawę, że Żydzi w świecie przyjęli rolę pijawki, kleszcza, ciała, które żyje na organizmie żywiciela, puchnie, doprowadzając organizm żywiciela do śmierci, przenosząc się na następnego" – tak mówił ksiądz Michał Woźnicki w trakcie kazania transmitowanego w internecie w roku 2021. "

natemat.pl/466670,ksiadz-z-poznania-skazany-za-antysemityzm
Nie dość że pedofile, to jeszcze antysemici. Dziwny musi być ten bóg, który takich ludzi powołuje na swych pośredników.

S.
Obserwuj wątek
    • olszak-przytycki Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 03.02.23, 19:54
      Takich jak ten ksiądz jest w Polsce pełno.
      • antares504 Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 03.02.23, 22:04
        Napisałeś ~olszak-przytycki coś takiego : " Takich jak ten ksiądz jest w Polsce pełno ". Wiesz, jak nie zostać w Polsce antysemitą, jak chyba 3 lata temu Naczelny Rabin Polski poskarżył się Niemcom, że Polacy to antysemici bo nie chcą Żydom płacić za holocaust. Ale dla mnie hasło "antysemityzm" od długiego czasu jest hasłem zdezawuowanym.
        • snajper55 Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 00:31
          antares504 napisał:

> chyba 3 lata temu Naczelny Rabin Polski poskarżył się Niemcom, że Polacy to
          > antysemici bo nie chcą Żydom płacić za holocaust.

Mógłbyś o tym coś więcej napisać? Oszczędził byś mi trochę czasu docierania do prawdy.

S.
          • antares504 Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 01:08
            Witaj ~snajper55, teraz dopiero zobaczyłem Twoje pytanie. Mam tutaj taki LINK : dorzeczy.pl/kraj/60583/antysemityzm-w-polsce-schudrich-wystapil-w-niemieckiej-tv.html Natomiast jest gdzieś obszerny artykuł o tym wywiadzie dla Deutsche Welle, gdzie ten Rabin domaga się wprost odszkodowań od Polski za holokaust.
            • snajper55 Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 02:10
              antares504 napisał:

> Witaj ~snajper55, teraz dopiero zobaczyłem Twoje pytanie. Mam tutaj taki LINK : dorzeczy.pl/kraj/60583/antysemityzm-w-polsce-schudrich-wystapil-w-niemieckiej-tv.html Natomiast jest gdzieś obszerny artykuł o tym wywiadzie dla Deutsche Welle, gdzie ten Rabin domaga się wprost odszkodowań od Polski za holokaust.

Wdzięczny będę za link do tego obszernego artykułu, bo w tym nie ma rzeczy, o których pisałeś.

S.
          • antares504 Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 01:19
            To jeszcze ja ~snajper55, zwróć uwagę na ten wpis Marcina Makowskiego na Twitterze. Z tym wywiadem dla Deutsche Welle to była nawet afera. Jakiś polski polityk określił to jako typowe kreowanie nowej historii. Czyli, że jak tak dalej pójdzie, to za granicą powszechne będzie przekonanie, że bohaterski i rycerski Wehrmach i SS broniły Żydów przed polskimi oprawcami.
        • feelek Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 01:12
          antares504 napisał:
          dla mnie hasło "antysemityzm" od długiego czasu jest hasłem zdezawuowanym.
          ......
          Bo?
          Bo masz jakieś żale do Żydów, jak tu pisałeś?
          Czy myślałeś o tym w Nizhnym Novgorodzie?
          PS. Po polsku mówimy: Niżnyj Nowgorod.
          • antares504 Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 01:22
            Jesteś ~feelek nad wyraz prymitywny. Szczycisz się swoją niewiedzą, obnosisz się ze swoimi prostackimi prawdami objawionymi. Mogłeś milczeć. Ale nie wykorzystałeś okazji. Szkoda.
            • feelek Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 01:29
              antares: ....
              ...
              Czy jest pan rosjaninem, który tu na tym forum podaje się za Polaka?
              ....
              Wie pan, nie wiem po co to robicie.
              Moglibyście tu być aktywni jako rosjanie.
              ....
              Można mieć podobnie obrzydliwe poglądy do pańskich. Wie pan mamy wojnę, którą Rosja wywolała. Zniszczyliście tak na 100 lat coś, co nawet fajnie się układało.
              ....
              Farewell mr. Antaries
    • antares504 Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 03.02.23, 21:52
      Witaj ~snajper55, poruszyłeś świeży temat. To tak moje 2 słowa, zaraz zaznaczam, że istnieje pewna różnica między krytykowaniem faszystowskiej polityki państwa Izrael, a antysemityzmem. Jest wiele osób jak ten ksiądz, w umysłach których żydzi stanowią jakiś dziwny monolit, którego jedynym sensem istnienia miałoby być działanie światu na szkodę. Oczywiście, żydzi nie stanowią żadnego monolitu, chociażby ze względu na ich silne rozproszenie. Nawet w obrębie swojego państwa mamy tam dość silny podział polityczny na prawice czy lewice. Są nawet żydzi ortodoksyjni, którzy państwa Izrael w ogóle nie uznają. Mamy też w USA żydów lewicowych, którzy z kolei krytykują ostro politykę tego kraju. No to dlaczego ten antysemityzm ???. Hmm, bo trzeba jednak uczciwie przyznać, że wielu żydów zajmuje rzeczywiście wysokie stanowiska w biznesie. To jednak nie znaczy jeszcze, że rządzą światem !!!. Obok żydowskich bankierów mamy arabskich szejków, rosyjskich oligarchów, czy bogatych oraz wpływowych członków chińskiej partii. Mamy też takie postacie jak Elon Musk, czy Jeff Bezos, którzy zajmują topkę najbogatszych ludzi świata, a jednak żydami nie są. Żydzi mogą więc być wpływowi, ale nie rządzą całym światem i nigdy zresztą nie było jednej grupy zdolnej tego dokonać. Natomiast jeśli chodzi o kwestie moralną, to znowu naród żydowski wypada dla mnie jak każdy inny. Niemcy mieli Hitlera, ale mieli też Beethovena. Rosja ma Putina, ale miała też Dostojewskiego. Żydzi dali nam wybitnych naukowców, jak Einstein, filozofów, jak Spinoza czy pianistów, jak Rubinstein. Czyli ja nie widzę podstaw do antysemityzmu.
      • feelek Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 01:18
        Antares: " czyli ja nie widzę podstaw do antysemityzmu"
        ...
        ... choć sam jesteś antysemitą?
        ???
        Nie dalej jak wczoraj pisałeś tu jakieś rzeczy przeciwko Żydom.
        Rozumiem, że sobie przemyslałeś i zawieszasz sprostowanie.
        • antares504 Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 01:28
          Snickersa to sobie zjedz ~feelek, zanim zaczniesz komuś wytykać cokolwiek. Nie umiesz normalnie gadać tylko smażysz jakieś kocopały o "chłopskorozumowych" bzdurach i uwagach. Co ci to daje ???
          • feelek Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 01:44
            antares: ....
            .....
            ....czy nie napisałeś, nie dalej jak wczoraj cos przeciw Żydom, a teraz się tego w jakiś dziwny sposób t wypierasz?
            Admin skasowal cały twój wąlek, jaki to Zachód, USA, faszyzm amerykański są winni wszelkim mozliwym wojnom, dowaliłeś tam też Żydom, a teraz się tego wypierasz?
            Żałosne.
          • feelek Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 03:40
            cytat za Antares z 3.2.2023, godz. O:08, wątek "Satanistyczny sakrament aborcji, "dostępny na Oślej Ławce:
            " USA prowadzą podjazdowe wojenki. A ich działanie (?) to żydomasoński spisek".
            Są to ostatnie słowa tej wypowiedzi Antaresa.
            Taka wypowiedź to jest antysemityzm w najczystszej postaci.
            CBDO[ Co Było Do Okazania].
            CND [ Co Należało Dowieść].
            PS. Dzięki Snajper.
            • feelek Re: Pierwszy taki wyrok w historii Polski 04.02.23, 04:39
              Antares:
              "USA prowadzi podjazdowe wojenki.
              A ich stosunek do Polski to czysty żydomasoński spisek."
              ------
              pzdr.
    • qwardian [...] 04.02.23, 10:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka